Доста отдавна не бях участвал активно във форума - къде от липса на време, къде от липса на интерес... Нещо ми беше писнало да има един или няколко човека, които задължително се обаждат в темите, като в огромна част от случаите това беше свързано с нагрубяване на останалите потребители и опити да ги изкарат малоумни.
И ако тогава горепосоченото ме дразнеше, в момента съм ужасен! И започвам да разбирам (само донякъде, обаче) онази спомената групичка хора - поне по отношение на неграмотните постове. Имам чувството, че в момента този форум е станал бекъп на форума на датата - не коментирам малоумните постове, не ми правят чак такова впечатление - имам предвид онези, които пишат така, както сигурно и мислят - с гъза си. Гледам обаче, че модераторите не успяват да въдворят ред (по мои наблюдения, забележки по този въпрос отправя само Любо, като сякаш си остават само бегли заплахи). И се чудя - след като е очевидно, че някой не си прави труда "ей толкова" да пише грамотно - защо няма "хряс" на поста му? Да не би да е много смислен? Сто процента... Като му изчезнат десет поредни поста и разбере защо е станало така, може и да му дойде акълът в главата. Ако ли пък не - може би просто не е за тук?
Разбира се, има и алтернативен вариант - шрифт 1. Който иска, да прави копи-пейст и да го чете после в notepad - ако толкова е примрял да чете пост от 5 реда, в които няма нито един препинателен знак (типичен пример - погледнете линка в подписа ми).
Смятам, че оправдания от типа "Тука да не е литературен форум", може да си ги избият от главата и да си ги набият там, където слънце не огрява. Това показва не само, че са неграмотни, но и че наистина са малоумни - особено след като не правят разлика между литература и граматика - някой да ги кара да пишат есе?
Пишейки това се сещам, как преди доста време (даже не си спомням колко години) бях дал предложение да почнат да се режат постове на латиница. Тогава Admin и Windstream (не си спомням дали и някой друг от модераторите не ги подкрепи) заявиха твърдо, че постове на латиница те няма да трият (къде ли е тази тема?). Е, после това влезе в правилата на форума. Нещо подобно се случи и с предложението да се ограничат размерите на аватарите и подписите - пак се въведе, но с месеци закъснение. Та се чудя - защо вместо да казвате "не може", не го направите политика на форума? Още отсега?
Други форуми не чета - нито имам време, нито интерес. Наскоро обаче ми потрябва нещо и започнах да преглеждам (отново) hardware.bg форума - трябва да ви кажа, че там такива уникално неграмотни постове не видях - имаше няколко, но в никакъв случай толкова трагични. Правилата ли са им по-добри, модераторите ли - по-строги? Или пък потребителите са по-интелигентни? Дано да са първите две. Мен лично ме е яд, като гледам как членовете на форума правят забележки на

Оставям темата отворена - в смисъл, интересно ми е да разбера дали аз съм единственият, на когото това му прави впечатление.
Успешна седмица на всички.
П.П. Намерих темата - http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=1479 - само информативно

Между другото, докато писах този ферман, титанът на мисълта, чиито постове можете да видите на линка от подписа ми, пак се прояви. Този чупи всички редорди по липса на каквато и да е грамотност!