Еко тема

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Sp3c7r3 » Вто Юли 17, 2007 8:38 pm

Ти и без АК ще се справиш знам аз ;))) Макар че да се подмятат като кукли е много яко :) :offtopic:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот bikerider » Вто Юли 17, 2007 8:52 pm

PtD написа:Ти май имаш някакъв проблем с природозащитниците? :dunno:

Природо-какви? :dunno:

Видял съм много протести, много "природозащитници". Настъплението на бетона не е спряло. И знам защо. Ти също знаеш защо, ама се правиш на алтав. Не съм видял да е спряла сечта, видях протести срещу съда, видях и законопроект за необжалваеми административни актове. Чудно опазване - пълна лумпениада!

Точно както ти плюеш на правовото общество, така и аз плюя на еко-лумпените. Такива за мен са всички, които си позволиха да оказват уличен натиск върху съда, вместо да си излеят гнева върху МОСВ и червените кратуни във властта ЧРЕЗ съда. Резултатите не закъсняха, а попарата ще я сърбаме години наред ОСВЕН проблемите с бетона. Според теб какво ще реши петчленката на ВАС? Какво ще спре кмета на Царево? Протести да е имало в Царево, не нали? Що ли така, странно? :dunno:

Какво искаш след това - да заобичам тълпите малоумници, които викат срещу Голдщайн??? :dunno:
Сега те виждам в най-сериозната тема в последните месеци да дрънкаш (извинявай, но точно така го приемам) за АК-та, стрелби и прочие тъпотии. Това ли ти е решението след безплодните протести - екотероризъм? Или викаш ние сме еколози, ама нещо тука мноу зле, та що ли да не хванем самолетя до Калифорния :dunno:

Чакам само някой да ми каже, че приемам нещата прекалено лично... нямаш си и бегла представа колко съм бесен на тая тема. Ако ти е чудно защо така - спестявам ти го в личните разговори, щото те ценя като човек и не искам да се скараме. Но такова мнение и то в публично пространство... не мога да повярвам, че можеш дори на шега да го напишеш! Тва просто не е истина и ти се гавриш с темата. Как да те приема насериозно като природозащитник или дори само като природолюбител????????

Природозащитници... MY ASS :puke:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sp3c7r3 » Вто Юли 17, 2007 9:07 pm

Няма природозащитници. Който иска да ми о докаже трябва доста да се поизпоти. Но да се бориш за загубена кауза е глупаво. Още повече че аз борба не виждам. Затова ПТД е прав да се гаври с темата. Това е моето мнение по въпроса. :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот bikerider » Вто Юли 17, 2007 9:42 pm

Sp3c7r3 написа:Затова ПТД е прав да се гаври с темата.

Може и да си прав. Остава да чуем какво мисли той... ако му се занимава с мен. А ужким сериозни проблеми в тая тема... кво ли се връзвам и аз...
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp3c7r3 » Вто Юли 17, 2007 10:07 pm

Проблемите са сериозни, няма сериозни решения bikerider. Винаги ще важи правилото "който от колектива ни се цепи, колектива ще му го нацепи". Всеки ще живее в малкия си собствен свят, никой няма да се оглежда докато наистина нещата буквално не му дойдат до гъза. Така че, по добре да се избяга от изгнилото общество за да не изгниеш и ти с него, а какъв по добър начин за бягство, когато физическия е невъзможен от иронията и гаврата. Било то и със сериозни проблеми. На място, където няма гравитация няма сериозни неща. Никога. :agree: Просто не се връзвай. Докато караш колело, а не черен мерцедес който може да паркира навсякъде ти препоръчвам да не се връзваш.
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот bikerider » Вто Юли 17, 2007 10:26 pm

Sp3c7r3 написа:Така че, по добре да се избяга от изгнилото общество за да не изгниеш и ти с него, а какъв по добър начин за бягство, когато физическия е невъзможен от иронията и гаврата.

Не ми казваш нищо ново. Но забележи - от началото на темата досега позицията ми е една и съща. Смятам, че говоря със сериозни хора на сериозни теми. Реагирам така, защото един от тях, твърдящ че следва принципи сега пее обратната песен. Отначало беше натиск, после беше критична маса, после беше самолетен билет и АК-та, после се оказа, че аз съм против "природозащитниците" и имам проблем с тях. Еми да, против тях съм, докато и те са против мен. Съзнателно или не, те доведоха нещата до смръднята в момента с наивността си и ако заради тях прокарат такъв закон, ще кажа с чиста съвест - еколозите на сапун! Досега бях на средна позиция, но явно нещата отиват натам.

С чиста съвест го заявявам - предпочитам да изсекат Странджа, която не е моя, отколкото да живея в полицейска държава и да са ми отнети елементарните права, които са мои по Конституция. Кой както си го разбира, така да си действа. А колектива и колективизма като аргумент за еди-какво-си - да го духат. QED.

bikerider out.
Последна промяна bikerider на Вто Юли 17, 2007 10:30 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp3c7r3 » Вто Юли 17, 2007 10:29 pm

bikerider написа:... еколозите на сапун! ...

С чиста съвест го заявявам - предпочитам да изсекат Странджа, която не е моя, отколкото да живея в полицейска държава и да са ми отнети елементарните права, които са мои. Кой както си го разбира, така да си действа. А колектива и колективизма като аргумент за еди-какво-си - да го духат. QED.

bikerider out.

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: Само че: пишман еколозите на Сатурн.
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот PtD » Вто Юли 17, 2007 11:45 pm

Май по-добре да си замълча. :taped:

Повече няма да коментирам в тази тема.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот kagami » Сря Юли 18, 2007 3:58 pm

Ето това получих днес. От написаното не оставам с впечатление, че природозащитниците целят прокарването на малоумния закон, с който дупетатите дружно корят да си измият ръцете от своите и чужди бездействия.

"Уважаеми ГРАЖДАНИ,

Присъединете се към митинг-шествие под надслов

НЯМА ДА МЪЛЧИМ ЗА БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА!

в подкрепа на Странджа, Рила, Пирин, Черноморието

и Свободата на Словото

19 юли 2007 г., четвъртък,

Начало: 19.00 пред Националния дворец на културата (НДК)

Маршрут: по бул. Витоша до храм-паметник "Александър Невски"
(Софийска община е уведомена за шествието)

Ден преди гледането на второ четене на Законопроекта за изменение на Закона за защитените територии в Народното събрание, ние отново ще излезем на улицата, за да покажем загрижеността си за съдбата на прекрасната българска природа.

В последните дни се случиха и няколко тревожни акта, към които искаме да привлечем вниманието на обществеността:

- Уволнен бе директорът на Национален парк Рила инж. Васил Петров, който досега противодействаше на посегателствата на "инвеститорите";

- Очевидци заснеха потресаващи кадри от работата на булдозери в подножието на Национален парк Рила, подготвят се строежи на хотели (Паничище) и лифт (Пионерска - Езерата) в противоречие със закона;

- Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) се опита да ограничи разпространението на информация в Интернет за гражданските протести в подкрепа на Природен парк Странджа.

За да се спазва законът,

за да се уважават правата на гражданите,

за да остане природа в България,

поставяме за пореден път следните искания:

1. Върховният административен съд (ВАС) да отмени решението, с което се обявява за нищожна заповедта за ПП Странджа. Министерски съвет да приеме Плана за управление на парка. Парламентът спешно до почивката да приеме закон за потвърждаване на всички защитени територии. Незаконният строеж на курортния комплекс "Златна перла" да бъде премахнат и територията - рекултивирана за сметка на нарушителя (фирма Краш 2000)

2. Министърът на околната среда и водите да даде гаранции, че няма да бъдат допуснати ски писти и съоръжения на територията на НП Рила, като прекрати процедурата за екологична оценка на плана за ски зона Паничище

3. Министърът веднага да издаде заповеди по чл 19 на ЗБР (Закон за биологичното разнообразие) за забрана за строежи във всички предложени НАТУРА 2000 зони за опазване на местообитания по морския бряг и по планините.

Лицa за контакт:

Ивайло Стоименов, 0888 142402

За въпроси относно проекта за ски зона „Паничище-Езерата-Кабул":
Цвета Христова, - 0895 461 590, [email protected]

За въпроси относно Натура 2000:
Андрей Ковачев, тел. 0887788218

Веселин Паскалев, 0885 441261
Добрин Недев, 0887 162584"

Аз ще бъда там. Ако дойдат още съфорумци ще се радвам.
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Сря Юли 18, 2007 4:20 pm

kagami написа:не оставам с впечатление, че природозащитниците целят прокарването на малоумния закон

Никой не е казвал, че го целят, но и не протестират срещу него. Резултата е същия.

Както и да е, аз също ще дойда на митинга :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Чет Юли 19, 2007 8:15 am

PtD написа:... А Робеспиер е исторически необходима личност...

Няма исторически необходим французин...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юли 19, 2007 9:17 am

TOYAGA написа:

Де Дион-Бутон?Шеврон?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Чет Юли 19, 2007 9:23 am

Балтон? :D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот did » Чет Юли 19, 2007 9:33 am

доктор Гилотен
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юли 19, 2007 9:37 am

did написа:доктор Гилотен
:D Бързо, качествено и безболезнено :D
Последна промяна NovemberCharlie на Чет Юли 19, 2007 9:46 am, променена общо 1 път
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Чет Юли 19, 2007 9:42 am

NovemberCharlie написа:
:D Бъзо, качествено и безболезнено :D

... и екологично чисто!

(за да не е съвсем офтопик)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юли 19, 2007 9:47 am

did написа:
NovemberCharlie написа:
:D Бъзо, качествено и безболезнено :D

... и екологично чисто!

(за да не е съвсем офтопик)
:D
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юли 19, 2007 9:52 am

Я какви клубове имало http://clubkloshar.hit.bg/
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юли 19, 2007 10:41 am

Въобще теми всякакви: http://ekologia.start.bg/
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Чет Юли 19, 2007 11:35 am

Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот kagami » Чет Юли 19, 2007 4:02 pm

TOYAGA написа:

:rofl: :rofl: :rofl:
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Пон Юли 23, 2007 1:21 pm

Джевдет Чакъров на съд:
http://mediapool.bg/show/?storyid=130532&srcpos=2

Евала на Екогласност - време е да се изметат тия боклуци!!!!!!
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Юли 25, 2007 8:58 am

А ето и отговора на сладурчето:
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=130568&srcpos=8

"Вместо конкретни предложения, той отново подчерта, че "е нужен диалог"
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Сря Юли 25, 2007 9:13 am

Хм... Струва ми се, че тук екологията няма нищо общо - просто поредният случай на рушветчийство, безхаберие и бюрократичен мързел. И на морална тъпота, разбира се
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Сря Юли 25, 2007 11:43 am

Именно!!!! :agree:

постнах го тук, само за да напомня на форумците за какво иде реч
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 25, 2007 1:32 pm

Вчера си меслех и друго - защо НС толкоз бързо "реши" въпроса със Странджа? И ми дойде една идея - ако аз съм депутатин и имам няколко хотелчета по морето, за чий х*й ще пущам гювеч на други да строят и да ми бутат цените?
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bluskanie » Сря Юли 25, 2007 1:45 pm

NovemberCharlie написа:Вчера си меслех и друго - защо НС толкоз бързо "реши" въпроса със Странджа? И ми дойде една идея - ако аз съм депутатин и имам няколко хотелчета по морето, за чий х*й ще пущам гювеч на други да строят и да ми бутат цените?

От друга страна, ако си депутатин, за чий х*й че си забраниш сам на себе си, да си построиш още едно-две хотелчета? :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Мъро » Сря Юли 25, 2007 3:30 pm

bluskanie написа:От друга страна, ако си депутатин, за чий х*й че си забраниш сам на себе си, да си построиш още едно-две хотелчета?

Заради моралната гледка точка.
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 25, 2007 3:33 pm

bluskanie написа:
NovemberCharlie написа:Вчера си меслех и друго - защо НС толкоз бързо "реши" въпроса със Странджа? И ми дойде една идея - ако аз съм депутатин и имам няколко хотелчета по морето, за чий х*й ще пущам гювеч на други да строят и да ми бутат цените?

От друга страна, ако си депутатин, за чий х*й че си забраниш сам на себе си, да си построиш още едно-две хотелчета? :)
Е това е въпросът - дали депутатите са докопали нещо в Странджа. А до колкото ми е известно хотелите по черноморието вече имат проблем сприходите.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bdz43r » Сря Юли 25, 2007 3:47 pm

NovemberCharlie написа:А до колкото ми е известно хотелите по черноморието вече имат проблем сприходите.
Крайно време беше! А още колко се строят в момента...
Аватар
bdz43r

ПредишнаСледваща

Назад към Други