NovemberCharlie написа:И аз изкарах 5 години в Бенгази в тоя период.jivkonik написа:did написа:99% от българите, живеещи в Либия, нарушават някои от законите им. Правят си казани и си варят бананови шльокавици, връткат дребни полузаконни далаверки, някои може и друго да правят... Знам го със сигурност от мой роднина, който е живял и работил там 8 години.
Биричка си правехме, помня аз, хмела се носеше от БГ с идващи хора под формата на уж консерви...убави години бяха 80-те на миналия век....
В пустинтята съм ходил 2-3 пъти и не ми хареса.jivkonik написа:NovemberCharlie написа:И аз изкарах 5 години в Бенгази в тоя период.jivkonik написа:did написа:99% от българите, живеещи в Либия, нарушават някои от законите им. Правят си казани и си варят бананови шльокавици, връткат дребни полузаконни далаверки, някои може и друго да правят... Знам го със сигурност от мой роднина, който е живял и работил там 8 години.
Биричка си правехме, помня аз, хмела се носеше от БГ с идващи хора под формата на уж консерви...убави години бяха 80-те на миналия век....
Аз бях година, много навътре в пустинята (2000 км от брега) близо до Себха в едно селце с голям оазис, на около всичко пясъци, като море. Беше готино. Там беше сондьорско селище (въртяхме им кладенци за вода на Поровете....)
halcor написа::puke:![]()
http://www.dnes.bg/article.php?id=39193
Дали ГДБОппп ще ме погне ако призова всички да не си плащате данъците? Айде, още една черна точка отнасям за престъпмисъл...
jivkonik написа:Не се пъни, дълга е РЕАЛНО несъбираем от десетки години, да си го влачат в задниците Порски....
Може да бъде провереноbikerider написа:Ехххх....
Абе тия дето така отписвате дълга... вие плащате ли данъци? Прелюбопитно ми е...
bikerider написа:Ехххх....
Абе тия дето така отписвате дълга... вие плащате ли данъци? Прелюбопитно ми е...
jivkonik написа:Може държавата ни да ги съди, където намери за добре (тъй де, още някой милион съдебни разходи), и да ги осъди за този дълг?!
...
Та ти какво предлагаш? ДА земаме куфарите и да одим там да си зимаме кладенци вместо дълг?!
bikerider написа:jivkonik написа:Може държавата ни да ги съди, където намери за добре (тъй де, още някой милион съдебни разходи), и да ги осъди за този дълг?!
...
Та ти какво предлагаш? ДА земаме куфарите и да одим там да си зимаме кладенци вместо дълг?!
Всичко друго освен това:
http://www.dnes.bg/article.php?id=39193
"хуманитарен акт"
след коментар #25 няма какво повече да се каже...
И как да няма връзка с нашите данъци?????????
NovemberCharlie написа:Дългът на Либия към българия се счита, че е между 50 и 300 милиона долара. Дълговете на Либия съм чувал, че се котират около 40-50 цента за долар.
Цифрата не е ясна, защото не е ясно точно какво имаме, как се оценява, какво са ни платили либийците... Виж предишния линк. А иначе Либия има дългове и към други държави и банки и те се котират на борсите.jivkonik написа:NovemberCharlie написа:Дългът на Либия към българия се счита, че е между 50 и 300 милиона долара. Дълговете на Либия съм чувал, че се котират около 40-50 цента за долар.
Може да не съм в час със сумата, това беше цифра отпреди години.... А как се "котират"?! Къде може да си "осребриш" този дълг срещу съответната котировка?!
NovemberCharlie написа:http://www.mi.government.bg/pr/memo/mdoc.html?id=46904
Либийци си купуват скъпи коли и втори съпруги с парите от обезщетенията за семействата на заразените, стана ясно още. "Парите от обезщетението са променили живота на много семейства. Някои от тях вече карат луксозни автомобили, а други бащи са си взели втора съпруга, тъй като полигамията в Либия е разрешена. Някои семейства са направили дарения за построяване на педиатрична болница и джамия", обясни Идрис Лага."
Ще ме изядат за това, което ще кажа, но ...в известна степен грешиш. В някои отношения те са по-хора и по-мъдри от нас. И най-важното - тачат децата си повече от нас.TOYAGA написа:Обикновени мангали...
А на колко възлиза животът на 400 деца?NovemberCharlie написа:Дългът на Либия към българия се счита, че е между 50 и 300 милиона долара. Дълговете на Либия съм чувал, че се котират около 40-50 цента за долар.
agent_Jekov написа:А на колко възлиза животът на 400 деца?NovemberCharlie написа:Дългът на Либия към българия се счита, че е между 50 и 300 милиона долара. Дълговете на Либия съм чувал, че се котират около 40-50 цента за долар.
Мъро написа:Ново 20 от Либия:
http://news.ibox.bg/news/id_1520341863
Едит:Либийци си купуват скъпи коли и втори съпруги с парите от обезщетенията за семействата на заразените, стана ясно още. "Парите от обезщетението са променили живота на много семейства. Някои от тях вече карат луксозни автомобили, а други бащи са си взели втора съпруга, тъй като полигамията в Либия е разрешена. Някои семейства са направили дарения за построяване на педиатрична болница и джамия", обясни Идрис Лага."
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта