Грешно много грешно

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот bikerider » Пет Юли 16, 2004 4:53 pm

[quote="[size=167][color=black]МАЙНАТА[/color][/size]"]
Kakto i da e ochakvah temata da ne se prevyrne v opluvania ama kakto vinagi i tuka kojto kakvo i da pravi vse si e skapan bulgarin - v drugite dyrzhavi na bulgarite im kazvat i chesto gi sbyrkvat sys kradchite - ima takava duma na english - kojto ne go znaete - ako go znaeshte shtehte da vidite kak drugite hora na drugi sites - ne bulgarski i ne bulgari pishat i pokazvat i obiasniavat i... mnogo e za obiasnenie ia si nauchete english plz
[/quote]

Майна, що си губиш прескъпоценното време и оскъдния мозъчен потенциал да ни светкаш колко сме зле?...

я по-добре си трай, че вече нахалството ти минава всякакви граници
баси изродския buttmuncher си... :asshole:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Пет Юли 16, 2004 4:55 pm

[quote="kagami"]
Оправданията ти задето не си намерил магазина на БАС звучат нелепо. Не знам дали и как изобщо стигаш до която и да било хижа в планината, защото на хижите още не са им наслагали номера по входовете :eek2:
[/quote]

хе, той човека в града с компас не може да се оправи, ти хижи искаш да търси... :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот Majnata » Пет Юли 16, 2004 5:01 pm

[quote="bestbg"]

Majnata , сигурно не ме познаваш , но неговори баш така че всчки ходат с рейсове!!! Досега всичко съм си го минавал на самоход и НИКОГА не съм ползвал рейс за да си кача колелото някъде!!!

като ти е малко прави като мен бе човек!!!

аз съм от Младост
тръгвам от камбаните и карам до Бистрица от там по обиколната до Железница (точно 20км) -> после по най-дългия (20км) после през Германския манастир (~15км - защото минавам бонуса а не целия) -> Младост (6км) и какво сатана? 60км - прилично , не много трудно каране ;)

само че са в тия жеги като го карах изпих над 6 литра вода ;)
айде със здраве

Едит:
като прочеох всичко още еднио нещо не ми хареса!!!
Абе дай 40 стотинки и ще ти изкарат цветна таблицата... досега НИЩО не съм объркал с картата(таблицата от сайта) и ги имам изкарани.. след като свърша работата която сега съм започнал ( другата седмица началото) ако искаш ела да те разведа без да се объркваш ;) минавал съм ги по ч път и ги запомних , а единия съм го минавал 2 пъти

Едит 2: пак нещо
аз където карам СУПЕР малко за мен (и то през няколко дни , а сега немога) ЗА 2 МЕСЕЦА НАПРАВИХ 1400+

Едит 3:
не се сдържам вече!!!
абе всички неща са си много ЯСНО написани... прото го чети ПЪРВИЯ път доакто го минаваш маршрута и после немаш проблеми!!! чудно ми е ако минеш Германския манастир отбивката на 6.57 как ще я намериш??? сега вдигнах леко каманите , но когато я търсих я търсих 10 мин. в радиус 100 метра!!! и вече нямам проблеми с нея...

незнам как може да се изложиш така че да искаш снимка на дъба!!! в единия маршрут го има и даже Велко се е качил на единия клон.... и аз съм се снимал на друг клон(на друго мое каране) ... абе направо ... това дърво се вижда от 1 км ... а за манастира е написано ( има слабозабележима табела) и сега са почистили малко и се вижда едно жълто като табела.... досети се че това е тя ;)

Едит 4:
що пък да не са за новаци????!!!!!
аз съм изцяло новак и това ми бяха ПЪРВИТЕ маршрути ( и още си се броя за новак) ... и незнам къде караш с тази скорост от 20км/ч , но ако е на каманите към края - браво ... иначе навсякъде се кара доста по бързичко... ;)

едит 5:
абе това "A osven tova imashe suma lista na onzi pyrvia hrebet li vryh li kato se spuskash - I NIKAKVI SPIRACHKI TAM NE LOVIAT AMA NIKAKVI " много ме учуги.... как може да похабиш този участак? това ако не се лъжа е първото спускане преди реката... там е ВЪРХОВНО... лети се направо... при влизането при шумата се пада леко ляв завой а направо има дървета... първия пък като карах влезнах наскорост баш у едно дърво , но вече го знам :)
[/quote]

za edit 3
Gledaj sega az shte nameria shte tyrsia i shte nameria - prosto ostanah s vpechatlenie che marshruta ne e slozhen i ne ot tezi deto se tyrsi kato lud patekata ili pyk neshto drugo za orientir.
kakto i da e.

Za bez rejsovete - emi evala pich evala samo taka inache kvo karane tva s rejs - ajde mozhe s kola ama pak e typo da se pochva marshruta ot sredata na seloto - ili ot nekakyv ploshtad ami ako si mislish za drug ploshad a? ;-)) a i to tva e malko uslovno.

Za edit 2:
Emi pak bravo - to i az kato teb samo deto kato si kupih bike i to edin mesec sym napravil nekakvi kirlivi 100km ili po malko taka che za 2 meseca 1300 primerno sum napravil ama e tova e vse neshto ne kak triabva i ne mozhe da se kara - shtoto sam e typo i skuchno a pyk kato trygnesh s hora deto i parka im e mnogo i to e napravo uzhas i zatova maj shte se otkazvam shte vidim.

Gledaj sega to mozhe da sa napisani mnogo neshta ama kato karash obiknoveno ne mozhesh da chetesh tezi neshta - pone az taka mislia ;-)). Ne e nuzhdno da sa napisani a da e kratko otbeliazano - primerno na karta - ima ia skanirana.

Za edit 5:
E da prav si super e ama ako minavash vtori pyt a ako znaesh che i s helikopter niama da dojdat ot sofia za po malko ot chas si e kofti da se pretrepesh ;-)) - e ot kak karam bike - 5-6 godini i predi tova oshte neznam kolko kolelo ;) to sym padal losho tochno 4 pyti - imam si nachini da ne se prebia i da me boli i li da nedaj si bozhe da si schupa neshto.
Znachi prosto golemoto kefene e kato minesh vtori pyt a pyrvia e samo za razuznavane e kvo da se pravi kato niamame satelitni snimki ;-)).

Maj samo ti si se izkazal kakto praviat horata koito uvazhavam ;-)
are mozhe da se sreshtnem na nekoe trail - a ne route ;-)) drugoto bg nerazbiratelstvo ;-)
Majnata

Рейтинг: 1200

Мнениеот tuba » Пет Юли 16, 2004 5:10 pm

Мой човек карал съм в по тези места. Водил съм и хора с твърди колела
и такива дето едва карат и аз съм бил такъв (не че сега съм някакъв
карач). На всички им е харесало. На мен ми хареса дори когато
с 50км/ч се разбих на пътя след дъба(от тогава карам с каска).
От личен опит го казвам ТОЗИ И ОСТАНАЛИТА МАРШРУТИ В РАЬОНА СА
СТРАХОТНИ не много тежки като физическо натоварване достатъчно технични
за да не са скучни и едновременно с това неопитен колелоездач
внимателно може да ги мине бавно но без да слиза.
Така че проблема е твой явно.
Ако не ти харесват таблиците ми направи по добри като си толкова добър.
Свали GPS координати. Начертай по карти. Стига си мрънкал как това
което ти се дава без пари и наготово не било хобаво.
Ако и това не искаш карай в парка или си купи шосейка и си карай
по асфалт недей само се оплаква от 10см. ужасни камани че тука има
и хора дето карат DH и FR и ще земат да ти се смеят.
tuba

Рейтинг: 1700

Мнениеот Majnata » Пет Юли 16, 2004 5:14 pm

[quote="Admin"]

Маршрутът съм го минавал много пъти и мога да те уверя, че може да се кара по цялата му дължине, без носене и ислизане от колелото. Разбира се, техничен е, затова е и маркиран с червена/черна точки, но само няколко участъка са наистина трудни. :dunno:
hlebarka е прав за фрийрайда - не всеки 100м. без пътека и не всяко минаване по поляна са фрийрайд :rofl:
Що се отнася до разстоянията - маршрутът е проверен вече от доста хора и няма оплаквания. Като гледам, проблемът ти произтича от това, че си тръгнал от чешмата в началато на селото, а стартът всъщност е точно от чешмата на площада където върти автобуса. От нея до "петте кьошета" са точно 30м. :8D:
[/quote]

izkam samo da ti kazha che sym ti blagodaren za tova che si spodelil marshruta sys nas.
I syshto izkam da ti pomogna ako razbira se priemash pomosht za da stane po razbiraem i po lesno da se upytiat horata.
Syshto se nadiavam che go priemash KATO GRADIVNA KRITIKA ne kato opluvane na teb ili pyk na marshruta.
Toj po princip e gotin trail - kakto i da e ima mesta na koito ne e naj got. No vazhnoto e che mogat i drugite da ia probvat i da se izraziat.
A i mislia che e krajno vreme vmesto da se pishe za skapanite temi che na edi koj si kakvo se e prebil da se poobsyzhdat tezi marshruti i da kazhat horata PRESNA info za tova v kakvo systoianie e i taka na tatyka.
Bravo za marshruta e az prodylzhavam da mislia che e XC sys freeride.
Majnata

Мнениеот Majnata » Пет Юли 16, 2004 5:28 pm

[quote="PtD"]

@Админ
Отбележи го тоя маршрут като Extreme Freeride, че да не се лъжат хората и да го минават с XC колела :rofl: Уф, тогава някой ще пропусне да прочете "Extreme" и пак ще се оплаква :8D:

@Majnata
Аз пък имам една колежка дето го мина целия с една трошка от 95-а година без амортисьори и почти без спирачки, дето и за парка не става. Или пък да поговорим за dil, който го мина с твърдо колело за толкова, за колкото и ние със окачванията... Айде осъзнай се малко, че стана за смях :rofl:
[/quote]

Mah mnogo byrkash neshtata.
Znachi i az shte go mina s troshka che i s balkanche ne che ne sym 100kg i shte e za remont sled tova. Stava vapros niakoj da ne si schupi ia krak ia ryka ia glava i da vidish kak edvama edvam shte se pribere ili pyk shte trebva byrza medicinska pomoshta - tam deto niama takava.
A i ne mi razpraviaj za zhenite te 20 kg s mokri drehi i na kakvo da se kachat vse e meko ;-)).
Majnata

Мнениеот Majnata » Пет Юли 16, 2004 5:29 pm

[quote="PtD"]

[quote]
A i kakvo beshe problema da snimate skapanite orientiri?
A i kakyv beshe problema da snimate tozi proslovut dyb i pytishtata okolo nego?
[/quote]

А ти лаптопа ли ще си носиш, че да гледаш снимките? Или ще си подвържеш книжка с маршрута?

[quote]
A i kakyv beshe problema da gi nachertaete na kartata tezi pytishta i vazmozhnite greshni da sa s cherveno?
[/quote]

А за какъв дявол ти е карта, като нямаш компас и GPS? А за какъв дявол ти е карта, на която по-голямата част от пътечките ги няма? А за какъв дявол е притрябвало цялата тая щуротия да се прави, след като почти всички (с изключение на вас) се оправят чудесно по ориентирите и разстоянията?
[/quote]

Imam kompas a i bez moga da se opravia s kartata stiga da si ima orientiri - a i to shtom ne mozhesh da se opravish bez kompas si e tvoi problem - e shte izgubih niakolko pyti ;-))
Majnata

Мнениеот Majnata » Пет Юли 16, 2004 5:31 pm

[quote="PtD"]

Да! Админ на сапун! :rofl: Така следващия път ще знае, че щом Майната тръгне да кара, Админ трябва да подприпква пред колелото, да вика "Вардаааа, вардааа!" и да предупреждава за опасни камъчета и тревички!

:rofl::rofl::rofl:

Не го е срам, маршрути ще ми прави! Барем по един GPS да раздаде, че в тия непроходими дебри на Плана може човек и костите да си остави!

:rofl::rofl::rofl:
Mnogo goliamo chuvstvo za humor imash de da biaha vsichki kato teb ili polovinata - mngoo veselo stana - i az se smiah ;-)
@Админ - другите четвъртък, петък, събота и неделя те искаме на табелката на входа на Железница със набор карти, маркирани с флумастер! Човек като прави маршрути, трябва да поема отговорност за тия, дето ще карат по тях! А-а-а-а-ма-ха! :P :P :P
[/quote]
:D
Majnata

Мнениеот tuba » Пет Юли 16, 2004 5:33 pm

Ако още не си разбрал
Планинскито Колоездене е екстремен спорт. Потенциално е опасен за
здравето. И ако не внимаваш и най-лекото маршрутче в планината
може да завърши с трагедия. Ако не ти стиска не го практикувай.
Ако го практикуваш си е на твой риск.
tuba

Мнениеот Majnata » Пет Юли 16, 2004 5:37 pm

[quote="bestbg"]

аз ктъдето карам от скоро в планината и съм ги всички маршрути ОКОЛО София и не съм срешнал такова място където да не се кара а бута :) ...

П.П. МАРШРУТИТЕ СА СУПЕР точни!!!

това е от мен

Едит: преди близо 2 месеца никога ня бях ходил в железница и веднага разбрах че е до чешмата (без да ме водата) понеже ЧЕТA wsi`ko wsajta a tam si pi[e za kyde stawa wypros ;)
[/quote]

E az niamam tolkova vreme da cheta vsichko v site a i to sega kak namerih vreme da postan reply neznam.
Majnata

Мнениеот Majnata » Пет Юли 16, 2004 5:54 pm

[quote="Admin"]

@Majnata
1. Ти си първият човек, на когото този маршрут не се е харесал. И други са слизали на опасните места, карали са по-бавно, виждал им се е труден, но досега не пазнавах човек, който в края на карането да е останал недоволен от този НЕВЕРОЯТЕН маршрут. :D

E pri podobni otzivi na moiat posting ne se uchudvam che nikoj ne se oplakal - to napravo shte go opluete kato cheli tva vi e rabotata.

2. Покажи ми къде съм написал, че маршрутът е за новаци? :confused:

Като всеки маршрут, и този си има особености. Може би се чудите например откъде съм измислил при "техничност" цели две точки, след като по принцип трябва да е само една. Така де, маршрутът или е нормален, или е труден. Но не и този. Проблемът е в това, че макар пътеките да са доста технични, има само няколко участъка от тях, които наистина заслужават черна точка, и тези участъци са съвсем кратки.

Не върви да "очерням" целия маршрут заради тях, та някой да си каже "А-а, тука ще е трудно, я да ходя другаде!". Няма такова нещо - маршрутът не е труден, а е много приятен.

Posledno truden li e LESEN lie CHEREN ILI OCHERNEN LI ili kakvo?
Ili sega shte izleze che za teb e lesen a pyk za drugite ne e????
A i shto izobshto si go pisal tva?
A i nikade ne sym pisal che si pisal che e za novaci ako e taka to opredelo sym gledal drug nekakyv marshrut - kakto i da e az si kazah mnenieto
CHE NE E ZA NOVACI.

3. "Изходна точка: ПЛОЩАДА на с.Железница, ПОСЛЕДНАТА спирка на автобус №98" - какво по-ясно от това?!
Dobre be MNOGO E IASNO AKO SI SE KACHVAL KATO KASHKAVAL TURIST NA REJSA.
TI KASHKAVAL TURIST LI SI? - ne se obizhdaj plz - az si mislia che si chovek kojto vyrti pedalite na svoia bike.

:angfire: Понякога и малко питане трябва, когато не знаеш къде е последната спирка или площада. ;)
E pitane da to za takiva neshta ako pitam egati. ??

4. Не съм картограф, че да чертая наново карти :nono: Тези, които са налични в момента, са крайно неточни.
NApylno tochni sa sega ako te myrzi da vzemesh i da drasnesh po niakolko tochki vyrhu patekite sie e drug problem - az doesega ne sym naemril nishto netochno - s izkluchenie razbira se na tova kaeto kazaah predi de ama za ulicite tva e prosto razbiraemo. - te se meniat ot novozaselnicite.

5. Ти откъде знаеш как е по другите държави? Защото аз знам нещичко и ще ти подскажа: моите маршрути като начин на представяне са комбинация от това, което съм видял в немското списание Bike и едно португалско списание. А виждал ли си как са описани маршрути за off-road с джипове? Отвори сп. Off-road BG и ще видиш, че са почти по същия начин. Това да ти говори нещо? :^:
A be ot kade znam - az ne sym pital hora kak da stigna che da ti dam infoto li ??
a be tva za drugite durzhavi ne e vazhno tuka ima samo hora koito se zaiazhdat i ne gradiat nishto - a az izkah da dam prinos da stanat neshtata po dobri ama maj sam se izlygal - to tva v bg go niama.

6. Не ми се подхваща пак темата за стиловете, но ако поровиш в Общия форум, ще намериш една дълга и интересна тема, която сигурно ще ти е полезна :D

E ne nishto nema da kazha. Veche sym pisal kakvo mislai t horata napravili bikes OT LUBIMITE VI DRAG.

7. Бъди спокоен, когато ми се върти нагоре, въртя. А когато ми се кара надолу, си карам и минавам през шумата без много спирачки (въпреки че моите държат, бре да му се не види!), скачам си от камъчетата по 10см високи, минавам през некои други камъчето, стърчащи по 20см, успявам да се пързулна по гладката скала и почти като по чудо стигам до Дяволския мост. Тц-тц-тц, тия на запад не знаят къде да снимат филми за фрийрайд и това е! :rofl:
[/quote]

Izkashe mi se da ti daj edna snimka da te vidai kak shte minesh ot tam ama karaj sega ne shta da sporia.
Majnata

Мнениеот Majnata » Пет Юли 16, 2004 5:57 pm

[quote="Lubo"]

[quote="hlebarka"]

Аааа, Lubo, ти си събрал 111 точки, непривлекателно, определено,
ако жената вече търси заместник елате в сряда.
Бе не беше Майната, друга звезда беше.
[/quote]

:))))) Аз съм със 222 точки бе :)))) ако не ми вярваш да ти дам телефона на жената да я питаш, че тая седмица няма да мога в сряда, НО другата мисля да дойда с нея та тя да потвърди 222-те точки :)))
:offtopic:
Майна, защо не дойдеш на някоя от срещите в сряда да се посмеем....ама и аз когато съм там. Виждаш ми се доста колоритна личност..... Като се почне от темата с Байк Центъра, минем през тази а и новите материали за байкове......:D:D:D кУпнея да се позабавляваме ;))))
:offtopic:
[/quote]

Az puk sys s IQ 130 ili maj beshe poveche - kakto i da e i to na english i me myrzia da go pravia che pochnah da se obizhdam za tolkova mnogo vyprosi li i kvo - IQ 130 e i kvo kato go imam to tuka ot edin post mi kazvat drugo segha na koj da vervam???/:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Majnata

Мнениеот Majnata » Пет Юли 16, 2004 5:59 pm

[quote="bikerider"]

[quote="KiZZo"]

[quote="Majnata"]
Pishe li cheshma v marshruta - PISHE
pishe li ot neia da nuluram - PISHE
taka li napravih - taka.
[/quote]

Аз си нулирам от чешмата в нас. Админ, искам да преработиш маршрутите така че да започват от моята чешма, че иначе много се губя :P
[/quote]

Kizzo пак изби рибата човече :roll2::roll2::roll2::roll2::roll2::roll2:
Направо се просъльих от смях, евала :D:D:D:D:D:8D::8D:
[/quote]

Tia prostotiata ne e po dyrvetata -a mozhe i da e po nekoi dyrveta kato teb primerno ;-)):D
Majnata

Мнениеот Majnata » Пет Юли 16, 2004 6:00 pm

[quote="MOD"]

@Majnata - не си чел внимателно за коя чешма точно става дума ... и си малко много нахален, щом продължаваш да упорстваш на твоето :(!: ... С карта на Плана и компас не те чака нищо добро ... много от пътищата и пътеките не фигурират на тази карта ...

По отношение на карането - може да се кара на 100% ... а ако шумата и листата са ти такъв проблем те съветвам да не караш към Златна Рибка - там трасето е един улей, пълен с камъни, дървета и шума :D:D:D
Също така и към Бистрица ... там пък камъните много :D:D:D

И не на последно място - пиши на кирилица ( колкото и да се мъчиш, защото след това много повече хора се мъчат да ти четат творенията ) !!!
[/quote]

A be shto ne prochetesh kakvo sym napisal az za pisaneto na cyr a?
A i shto az da se mycha sled kato svichki OCHEVADNO SA GO PROCHELI emi muchete se be kvo nali sym bylgarin shto da mislia za drugite se pitam - to ako sledvah tazi logika eeheeee niamashe da ia ima tazi tema.
Majnata

Мнениеот Metal_Psycho » Пет Юли 16, 2004 11:15 pm

:xx(::xx(::xx(:Не,просто тази тема е вредна за здравето,моля ви се спрете го тоя Майнамен,че то не се трае.То комплекси,комплекси ама то прекалява даже дееба.:crazy::eek3::eek2::eek:Тикове ми излезнаха.

Любо,моляти се направи нещо с тоз индивид.От какъв зор ще ти прави забележки,че и ще разправя,че са боклуци маршрутите ти:eek2:Ти ги правиш от добра воля,а той ти плюе в лицето деееба,какво е тва:crazy:
Не,аз съм дотук с по нататъчен коментар,защото усещам,че психясвам:xx(::nuts:(не,че не съм,но от тоя хептен ще изкрейзим)

П.п.Майна,купи си оборудване за диабети(демек пълна бойна екипировка)да не земе да се одраскаш някаде докато карамш хипер екстремно по тротоара пред входа на къщатата ти с една от триколките за деца до 7 годишна възраст с безкамерните гуми,за да си сигурен,че няма да паднеш от него и недай се боже да си одраскаш дланта.Ох,въй малиииииии,горкото...........................

Не се сдържах,трябваше да си го изкарам от системата:dgrin::P
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот Lubo » Съб Юли 17, 2004 2:19 am

Майна я поърси някои форум на пебивавалите или пребиваващите там и вземи пиши само в него. МОЖЕ и да не го осъзнаваш, НО си за там.
Аз декларирам, че вече няма да проверявам какво пише в тази тема - не ми отговаряй.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот Windstream » Съб Юли 17, 2004 3:09 am

[quote="Majnata"]

emi muchete se be kvo nali sym bylgarin shto da mislia za drugite se pitam[/quote]

Хмм, интересно изказване... Добре, в такъв случай аз ти заявявам че [b][color=red]отсега нататък ще трия всички твои постове[/color][/b], без оглед на това къде са пуснати и в каква връзка - еми мъчи се бе [b]КОПЕЛЕ[/b], кво, нали съм българин, що да мисля за теб :dark: [color=red][b]Давам ти три поста преднина да се опиташ да ме разубедиш [/b][/color]:finger::asshole:

Колкото до маршрутите на шефа - ами като не ти харесват не ги ползвай бе. Казаха ти хората че си сбъркал началния ориентир (голяма работа, на всеки може да се случи), защо продължаваш да се инатиш? Пък това за камъните... човек, знаеш ли къде е хижа Рай? А знаеш ли как се стига до нея? В никой случай не може да се нарече фрийрайд трасе (минавал съм го с изцяло твърд байк), но въпреки това спокойно може да си извиеш врата ако блееш... едно от любимите ми места са серпентините, пълно е с мокра шума и паднали клони, камъни също не липсват :bowdown: Това че ти не можеш да караш или караш невнимателно не значи че маршрута не е описан достатъчно добре.

А това за коефициента ти на интелигентност - ми Любо съвсем дружелюбно те покани на сбирката на форума, но ти естествено си прекалено умен за нас и реши да ни го покажеш на всички - е да, ама нещо не се получи, всъщност за пореден път си вкара автогол. Ако не ми вярваш напъни си малко свръхинтелигентния мозък :banana:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот React » Съб Юли 17, 2004 10:44 am

Приятелчета, до тоя момент бях виждал и неблагодарни хора, и не особено интелигентни хора, но Majnata надхвърли и най-смелите ми предположения до къде може да стигне човешката глупост и простота. Още повече, че се нахвърля на един от хората, които са направили най-много за планинското колоездене в България и то не с комерсиални цели, а от добра воля. Направо не мога га осъзная що за човек(прачовек) е това същество нерекло себе си Majnata. Срам ме е, че имам такъв "колега"!!!:angfire::asshole::angfire:
Не мърмори за снега на покрива на съседа, когато собствения ти праг не е почистен!
React

Мнениеот Cveti » Съб Юли 17, 2004 12:43 pm

[quote]Kompasa struva 6 leva i si e ABOSOLUTNA NEOBHODIMOST dori i v grada - imajki v predvid che e ludnica i az lichno na mnogo pyti kojto i da pitam trudno namiram zabutanite ulici - BEZ NADPISI NA ULICATA IMETO naprimer.
[/quote]

Е,да,в такава ситуация съвсем друго си е да имаш компас!Погледнеш го,врътнеш го насам-натам и той тутакси те упъти към улица "Майско утро" номер 3.:rofl::rofl:
May the force be with you.
Cveti

Мнениеот Admin » Съб Юли 17, 2004 12:56 pm

Хора, предлагам вече да прекратим това не много смислено говорене :crazy:

@Majnata - не съм се засегнал или обидил от постовете ти по никакъв начин. Свикнал съм да приемам критики, ще погледна и на твоите изказвания като такива, но пак ще ти отговоря по същество:
- не смятам, че съм описал нещо грешно - чешмата си е там, където съм писал, че е; пътеката е такава, каквато съм я описал (технична, с няколко "черни" участъка) и т.н. Явно ти си очаквал нещо друго, ама съгласи се, че не мога да отговарям за това. Вярно е, написал съм, че пътеката би се харесала на всеки (което може да те подведе, че става и за новаци) - това съм го написал заради впечатленията си от реакциите на много хора още след първото преминава не по нея. И другите ти казаха, че и начинаещи, и напреднали й се кефят супер много. :^:
- предложенията ти за компаси, GPS-и и карти за момента не мога да изпълня. Картите, освен че са неточни, са защитени и с авторски права - не мога просто така да плясна извадка от картата, включително и преправена от мен - просто не е законно и после може аз да плащам, не ти :O Компасът е свързан с картата, т.е. без карта няма за какво да говорим. GPS нямам и за момента не мога да си позволя, сигурен съм, че и с повечето читатели на сайта е така. Да си пожелаем след няколко години маршрутите вече да са и с GPS. :) Снимки в повечето от новите маршрути ще има в изобилие. :8D:

@all
Благодаря на всички за добрите думи по мой адрес :beer: Мисля, че е време да прекратим обсъждането на тази тема, защото взехме да се повтаряме. Е, ако имате желание, пишете, ама вече няма смисъл :8D:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот velco » Съб Юли 17, 2004 8:51 pm

Днес карах Симеоново - Обиколна - Железница - ДМ2. Карал съм и по други маршрути от сайта и винаги съм намирал пътя.

@Majnata:
Абе, като казваш XC+Freeride, тъй да е - определения за Freeride колкото искаш и все различни. Пак се радвай, че не си минал по "Почистената" - там карането е [b]Cross Country с елементи на Medieval Torture[/b] - да знайш к'ви коприви и малини/къпини увиснални през пътеката има :xx(:
[color=red]Edit:[/color]Щях да забравя ...
@Admin
:bowdown:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот MOD » Нед Юли 18, 2004 6:00 pm

[quote="Majnata"]

[quote="MOD"]

@Majnata - не си чел внимателно за коя чешма точно става дума ... и си малко много нахален, щом продължаваш да упорстваш на твоето :(!: ... С карта на Плана и компас не те чака нищо добро ... много от пътищата и пътеките не фигурират на тази карта ...

По отношение на карането - може да се кара на 100% ... а ако шумата и листата са ти такъв проблем те съветвам да не караш към Златна Рибка - там трасето е един улей, пълен с камъни, дървета и шума :D:D:D
Също така и към Бистрица ... там пък камъните много :D:D:D

И не на последно място - пиши на кирилица ( колкото и да се мъчиш, защото след това много повече хора се мъчат да ти четат творенията ) !!!
[/quote]

A be shto ne prochetesh kakvo sym napisal az za pisaneto na cyr a?
A i shto az da se mycha sled kato svichki OCHEVADNO SA GO PROCHELI emi muchete se be kvo nali sym bylgarin shto da mislia za drugite se pitam - to ako sledvah tazi logika eeheeee niamashe da ia ima tazi tema.
[/quote]

С това си спечели искрената ми любов и моето внимание към всеки твои пост. Присъединявам се към това, което ти е казал колегата Windstream - 3 поста ти остават ...
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот bestbg » Нед Юли 18, 2004 7:08 pm

Majnata , ти в байк центъра ли работиш? ако си там значи се познаваме... аре кажи... в Сряда ще съм свободен и може би ще карам... аре ако толко искаш да минем нещо???
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот bikerider » Пон Юли 19, 2004 10:22 am

[quote="Majnata"]

Tia prostotiata ne e po dyrvetata -a mozhe i da e po nekoi dyrveta kato teb primerno ;-)):D
[/quote]

доброволно си признавам - голямо дърво съм, пиша на кирилица, не мога да видя колко са грешни маршрутите на Любо...
доброволно си признавам - пълен идиот съм, прескачам огромни скали по 10см...
доброволно си признавам - не мога да се меря с теб по простотия... ти си шампиона...

модераторите ти го казаха - СПИ СПОКОЙНО КОПЕЛЕ, не ни обръщай внимание. карай си байка и не забравяй да заобикаляш огромните 10см скали...купи си GPS и псувай спътниците, дето една пътека не могат да намерят...

ашколсун от мене, жив и здрав...

@admin:
Любо, прекланям се пред търпението ти... :bowdown:

@MOD, Windstream: и 3 са му много ако ме питате... :crazy::crazy::crazy:
Аватар
bikerider

Мнениеот Majnata » Пон Юли 19, 2004 11:58 am

[quote="PtD"]

[quote]
A i kakvo beshe problema da snimate skapanite orientiri?
A i kakyv beshe problema da snimate tozi proslovut dyb i pytishtata okolo nego?
[/quote]

А ти лаптопа ли ще си носиш, че да гледаш снимките? Или ще си подвържеш книжка с маршрута?

[quote]
A i kakyv beshe problema da gi nachertaete na kartata tezi pytishta i vazmozhnite greshni da sa s cherveno?
[/quote]

А за какъв дявол ти е карта, като нямаш компас и GPS? А за какъв дявол ти е карта, на която по-голямата част от пътечките ги няма? А за какъв дявол е притрябвало цялата тая щуротия да се прави, след като почти всички (с изключение на вас) се оправят чудесно по ориентирите и разстоянията?
[/quote]

Znachi ne samo che patekite po tozi marshrut GI IMA NA KARTATA no i po drugite trygvashti ot Zheleznica i svyrshvashti v Pancharevo ili blizo do nego.
Taka che ne e losho da ia vidish pone kartata - a i ako niakoj ia skanira hubavo i s cviat (color) shte e super.
A osven tova moga da te uveria che za tezi marshruti ne vyrshi mnogo rabota "kilometrazhyt" shtoto na vseki gumite sa s rzlichen grajfer i chisloto ( obikolkata ) na koleloto s datchika e razlichno a pyk kolkoto i da go merish ako gumite sa spadnali primerno mozhe da se okazhe dosta goliama razlika a i ako se e iztyrkala gumata syshto ima razlika i sled pyrvite 10-20km razlikata stava dosta goliama - i spirash i se chudish sega podminah li skapanta otbivka ili oshte ne sym ia stignal ???
a be te horata sa go izmislili.
Majnata

Мнениеот Windstream » Пон Юли 19, 2004 12:33 pm

@Majnata

[b]Броя до три - [color=red][size=134]ДВЕ!![/size][/color][/b]
Аватар
Windstream

Мнениеот MOD » Пон Юли 19, 2004 12:36 pm

@ Majnata -
Един Пост Ви остава
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот did » Пон Юли 19, 2004 12:50 pm

Ей, представям си ви двамката по-горни как броите наум, потривате доволно ръце и точите гумичката... Кеф, а? Искам и аз:banana:!

С риск, обаче, сериозно да пристъпя принципите си, сега ще отговоря за последно на майната за туй, че километражите не вършели работа. И не за друго, ами щото съм минавал по маршрути, като съм разполагал едновременно с карта, компас, километраж и GPS.

Фактите:
1. Картите не стават за нищо.
2. Компас без карта е като бълха без козина...
3. Разстоянието от с.Тешел до Мугла по реката (движение в ниско дефиле, където спътници на хоризонта май няма в изобилие) по табела и карта е 20км, по километража на колелото е 20км, според великия GPS е 16км :dunno:. Същата е историята в Триградското ждрело, около Ягодина... Още по-лошо е, ако пътеката прави къси серпентини - там отклонението може да стигне до 20% дори и на открито!!! Без коментар!

Ами майна, ти като искаш разчитай на това чудо и разните му спътници, аз предпочитам да вярвам на простите физични принципи, магнитчето, меренето на обиколката на колелото... Никога не лъжат, ако знаеш как да ги ползваш.

Абе що ли ти отговарям...:dunno:...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Windstream » Пон Юли 19, 2004 12:55 pm

[quote="did"]

Ей, представям си ви двамката по-горни как броите наум, потривате доволно ръце и точите гумичката... Кеф, а?
[/quote]

Хич не е наум, пък и вече спрях да броя - сега се упражнявам е скоростно въвеждане на паролата, мнооого съм добър бре :banana:
Аватар
Windstream

Мнениеот lechuga » Пон Юли 19, 2004 1:07 pm

Абе оставете го момчето, явно има проблем с кирилицата. Наистина доста е дразнещо да четеш на латиница, но ако за момента не може да го промени, какво да прави. А иначе за темата - ми наистина не мога ди си обясня това мрънкане от страна на Майната, ама има всякакви хора:dunno:
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Рейтинг: 1725

ПредишнаСледваща

Назад към Архив