Кацнаха

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bluskanie » Чет Юли 26, 2007 8:52 am

Alpina написа:Това значи ли, че за всеки "гаф" при раждане на българско дете, а такива има, държавата изплаща на семейството им 1 000 000?

Ми ако имаш силата да държиш заложници и да ги осъдиш на разстрел - мое и да ти дадат 1М $.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Чет Юли 26, 2007 8:55 am

Sp3c7r3 написа:...той отива, знае че може да го застрелят или да изгори... им се смеят в лицето със тия 350-400лв...

Некой да го е карАл да оди? Щом се е фанАл, да трае...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Юли 26, 2007 8:58 am

bluskanie написа:
Sp3c7r3 написа:...той отива, знае че може да го застрелят или да изгори... им се смеят в лицето със тия 350-400лв...

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Не, нямам думи.... На чужд гръб и сто тояги са малко както припомни PtD... Няма смисъл да ти обяснявам какво следва от тия ниски заплати.. ама ти си умно момче, след като помислиш 1-2 дена ще се сетиш и сам. Дотогава - прав си и още как. Щом са се фанАли на 'орото ще играят и още как!!! Бтв да позная ли че не си бил в казарма? :rofl: :agree: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот Fenixxx » Чет Юли 26, 2007 9:02 am

Alpina написа:Позволи ми аз да не се съглася с теб. Това значи ли, че за всеки "гаф" при раждане на българско дете, а такива има, държавата изплаща на семейството им 1 000 000?

Амиииии в България не очевидно но да не ти казвам че ако подобен гаф ти се случи и живееш на запад ще си осигуриш живота за следващите 200 години не за 1 а за 10 милиона ще осъдиш държавата/частната болница.

В нашия случай се случи защото беше международен конфликт и трябваше наще да покажат какъв голям го вадят.
Аз също съм за огромни компенсации за семействата на загинали при изпълняване на служебния си дълг ама....
Аватар
Fenixxx

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alpina » Чет Юли 26, 2007 9:04 am

bluskanie написа:Некой да го е карАл да оди? Щом се е фанАл, да трае...

Човече, разби ме с този коментар, не съм очаквал някой да се изкаже така. Прав си, никой не ги е карал на сила, но не коментирай така !!!
Тези хора заслужават уважение именно заради написаното в коментара ти, преди първата въпросителна :(!:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Юли 26, 2007 9:05 am

Остави, той ги разбира работите... ама се съмнявам някога да му е парило под д.то, още повече да е виждал хора да горят.. Просто като не разбираш нещо е по-добре да си затраеш... :D :dunno:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот bluskanie » Чет Юли 26, 2007 9:05 am

Sp3c7r3 написа:
bluskanie написа:

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Не, нямам думи.... На чужд гръб и сто тояги са малко както припомни PtD... Няма смисъл да ти обяснявам какво следва от тия ниски заплати.. ама ти си умно момче, след като помислиш 1-2 дена ще се сетиш и сам. Дотогава - прав си и още как. Щом са се фанАли на 'орото ще играят и още как!!! Бтв да позная ли че не си бил в казарма? :rofl: :agree: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

:crazy:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Чет Юли 26, 2007 9:09 am

Alpina написа:
bluskanie написа:Некой да го е карАл да оди? Щом се е фанАл, да трае...

Човече, разби ме с този коментар, не съм очаквал някой да се изкаже така. Прав си, никой не ги е карал на сила, но не коментирай така !!!
Тези хора заслужават уважение именно заради написаното в коментара ти, преди първата въпросителна :(!:

Аз ги уважавам, разбира се. Искам да кажа... пожарникарите САМО. Но когато започне реването за заплатите и видиш ли, колко им е неблагодарна работата и заплатите им нискиии... абе за оплакване са. Ако е така, какво правите там, момчета? Ако човек не си харесва работата и заплатата, защо подяволите продължава да работи?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alpina » Чет Юли 26, 2007 9:10 am

Защото все някой трябва да я върши, иначе не лошо, ами много лошо.
Последна промяна Alpina на Чет Юли 26, 2007 9:10 am, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bluskanie » Чет Юли 26, 2007 9:10 am

Sp3c7r3 написа:Остави, той ги разбира работите... ама се съмнявам някога да му е парило под д.то, още повече да е виждал хора да горят.. Просто като не разбираш нещо е по-добре да си затраеш... :D :dunno:

Не разбирам от пожари, ама не ми реви, че са ти малко парите. Поне не на мен де :) Ако ти е много топло в скафандъра, а кинтите са ти малко - напусни! Проста е логиката...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Fenixxx » Чет Юли 26, 2007 9:10 am

Може да не си харесват само заплатата от къде знаеш? :agree: :)
Повечето полицаи/пожарникари си им е било мечта да работят това...
А и наистина някой трябва да я върши. А и трябва да се яде.
Аз напоследък даже имам някакъв страх да земат да напуснат полицаите и да отидат баш мангалите да се хванат е тогава гледай сеир :rofl:
Аватар
Fenixxx

Мнениеот bluskanie » Чет Юли 26, 2007 9:13 am

Alpina написа:Защото все някой трябва да я върши, иначе не лошо, ами много лошо.

Така, така... и затова има хора като МАША, които евала им праим. Бачкат за 400 леа, излагат се на риск и ни спасяват. ХвалА на такЪви люде. Наистина!

Но те знаят на какво хоро се хващат...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Юли 26, 2007 9:22 am

А дали знаят? Абе май наистина ще ти трябват 1-2 дена...
Виж сега, идеята е, че отвън всичко изглежда, да, тежко, но поносимо и така нататък. Демек, евала на полицайчетата и пожарникарчетата, ама ги осигуряват добре пък и те си знаят на какво хоро са се фАнали... не, не знаят. Не знаят дали утре няма да стане пожар в склад за гориво, дали няма да има наводнение или земетресение, не знаят полицаите дали ще ги извикат на масово убийство или на събрание на наркомани...
И парите за това незнание са убийствено малко... И да, заради тези пари напускат много хора, но други идват, и пак заради тези пари качеството на личния състав не се повишава, обратното... затова бучите за полицейски произвол и така нататък... Абе ако тръгнем да говорим за това ще трябва да си направиме отделна тема. Обаче по добре да дигнат заплатите на момчетата с по 50 лева, да бяха купили 2 автомобила... отколкото да дадат толкова много пари на либийците, тогава не 8 човека, 8к ще спасиме... прсото защото ще има техника, мотивация... КАДАФИ ПРЕЗИДЕНТ! :agree: :agree: :agree: :bowdown:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот bluskanie » Чет Юли 26, 2007 9:27 am

Sp3c7r3 написа:Демек, евала на полицайчетата...

:nono:

Бе ако един пожарникар не знае, че го очакват срещи с огъня... къде въобще е ръгнАл?

Разбирам отлично какво ми говориш, но тази мъченическа позиция е леко демоде, не мислиш ли?

И пак ти казвам. Ако даваш всичко от себеси, а не си доволен от условията - напускаш и си търсиш щастието другаде.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Юли 26, 2007 9:46 am

Абе дай тогава да стегаме дупарите, нали затова сме отишли, та и позицията е демоде... Ами за кво са ни такива големи заплати, айде заради това да ги смъкнат малко, пък и мъченическата позиция е демоде та вече ще си траеме... Ама да ни направят и да работиме през ден бе, ние пак ще траеме? bluskanie, никой не ни разрешава да стачкуваме и ред други неща, но никой не ни забранява да си мрънкаме... обаче заради това мрънкане имаме репутация на мърльовци дето тррябва да си вършат работата и най накрая да спрат да мрънкат... обаче не е така. Учители, шофьори таксиджий излизат и получават това каквото искат. А правил ли си сметка какво ще стане ако МВР стачкува за нещо? както и да е, аз отивам да си върша работата без да мрънкам. Че се оказа, че мъченическата позиция е демоде...
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот bluskanie » Чет Юли 26, 2007 9:53 am

Sp3c7r3 написа:А правил ли си сметка какво ще стане ако МВР стачкува за нещо?

По-вероятно е да не стане нищо :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Fenixxx » Чет Юли 26, 2007 9:56 am

хахахахах в момента в който МВР тръгне да стачкува към депутатие безнаказано ще фръкнат камъни и дърве без да се притесняваме че ще ни арестуват. И секи ще прави квото си иска като знае че полицаите стачкуват. И много бързо ще им бъдат удовлетворени изискванията
Аватар
Fenixxx

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Юли 26, 2007 9:58 am

Fenixxx написа:хахахахах в момента в който МВР тръгне да стачкува към депутатие безнаказано ще фръкнат камъни и дърве без да се притесняваме че ще ни арестуват. И секи ще прави квото си иска като знае че полицаите стачкуват. И много бързо ще им бъдат удовлетворени изискванията

Бинго!
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот Fenixxx » Чет Юли 26, 2007 10:00 am

чак се размечтах ;)
Аватар
Fenixxx

Мнениеот Мъро » Чет Юли 26, 2007 11:25 am

Държава, в която ораните на реда стачкуват... :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот bikerider » Чет Юли 26, 2007 11:45 am

bluskanie написа:Разбирам отлично какво ми говориш, но тази мъченическа позиция е леко демоде, не мислиш ли?

И пак ти казвам. Ако даваш всичко от себеси, а не си доволен от условията - напускаш и си търсиш щастието другаде.

Абе хем си прав, хем не съвсем. Прав си, защото никой няма да седне да се грижи за тебе, че ти е малка заплатата. Само липсата на кадри ще повиши заплатите. Тук съм съгласен.

Но има няколко стратегически за една държава служби, които просто НЕ МОЖЕ и НЕ БИВА да са на пазарен принцип, ако тая държава се предполага да просъществува някво време различно от нула. Разбираш ме нали? Точно затова е недоволството, защото на тия хора им е забранено да работят на други места едновременно, а заплатите им са смешни. За мен един пожарникар да взима под 2000лв и да гаси пожари с 20 годишни кочини е гавра със самата държава. А хората в тия служби вместо да са задоволени и мотивирани се борят за всяка стотинка.

Разбира се, това всичко важи, ако се борим да я има тая държава. Ако се борим да я няма, тогава си прав - да напускат, пък пожарите сами ще се гасят...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Юли 26, 2007 11:57 am

@bikerider: За кой ли път: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

@bluskanie: искам само да седиш и да гледаш колко ще вдигнат заплатите във всички останали сектори докато се сетят да направят заплатите на държавните институции такива, каквито са в ЕС. И си прави съответните изводи кои поемат по-голям рязан, овцете или кучетата дето ги пазят. :agree:
Кадафи ПРЕЗИДЕНТ!!!! :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот PtD » Чет Юли 26, 2007 12:00 pm

Ох, сълза ми прокапа за онеправданите КАТаджии...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Чет Юли 26, 2007 12:03 pm

PtD написа:Ох, сълза ми прокапа за онеправданите КАТаджии...

Тва е щото гледаш само от едната страна. Сещаш се в Щатите ако хванат полицай с подкуп какво ще му се случи, нали?

Тва е, няма прилагане, няма и мотивация за работа. Проблема е двустранен и е омагьосан кръг - липсата на мотивация (пари и условия) подхранва корупцията, а корупцията подхранва мизерията. Такива кръгове предполагам знаеш как се режат нали? Всеки случай не и със отказ от работа, не и с отказ от любимата ти силна държава.
Аватар
bikerider

Мнениеот Fenixxx » Чет Юли 26, 2007 12:05 pm

Ти в щатите да купиш някой полицай трябва да си дадеш месечната заплата. Защото за 50 долара той ще си го премести от единия крачол в другия.
Аватар
Fenixxx

Мнениеот bikerider » Чет Юли 26, 2007 12:06 pm

Нема страшно и ние отиваме лека-полека натам. Само дето омагьосания кръг си седи.
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Юли 26, 2007 12:07 pm

@PtD не съм казал, че са онеправдани :) Друго имах пред вид, горните 2 поста над този показват, че са ме разбрали... :D
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот PtD » Чет Юли 26, 2007 12:08 pm

bikerider написа:Абе хем си прав, хем не съвсем. Прав си, защото никой няма да седне да се грижи за тебе, че ти е малка заплатата. Само липсата на кадри ще повиши заплатите. Тук съм съгласен.

Хем си прав, хем не съвсем. Ако ще сме пазарна икономика, то всичко, включително и държавата, следва да е на пазарни принципи. А пазарните принципи гласят, че нещото струва толкова за колкото можеш да го продадеш, а трудът струва толкова, за колкото можеш да го купиш най-евтино.

И в този смисъл, който не си харесва заплатата, отива на друго място. Масово явление при нас, обаче, е държавните служители да мрънкат колко са им ниски заплатите, обаче си стоят на топлите местенца колкото могат по-дълго. И точно затова ще продължават да са им ниски заплатите.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Чет Юли 26, 2007 12:27 pm

Аз съм съгласен с това, че който не е доволен най-добре е да се махне. Въпроса е, че има организации, които не могат да си позволят да останат без кадри, докато реагират. Това са именно службите за сигурност, за гражданска защита и прочие.

Нали разбираш, в случая не говоря по принцип, а за нашите конкретни условия. Съгласен съм, че идеалния вариант е пазарния принцип, но това предполага както гъвкави кадри, така и гъвкави работодатели. А тук вторите в държавната сфера ги няма, това е проблема.

Съответно ако тия служби шоково минат на пазарни принципи, ще се създаде още по-голям хаос и държавата съвсем ще се разпадне. За това говоря. Целта е ясна, мненията ни за пътищата се различават. Не може да се въведе шоково пазарната логика >>само за кадрите<<, защото другата страна не мисли пазарно и явно скоро няма да промисли.

За мен последствията са ясни:
непазарно ориентирани кадри и непазарно ориентирани работодатели - крепостен държавен капитализъм/комунизъм и прочее изродщини
пазарно ориентирани кадри и непазарно ориентирани работодатели - липса на кадри
непазарно ориентирани кадри и пазарно ориентирани работодатели - робия и мрънкане
пазарно ориентирани кадри и пазарно ориентирани работодатели - силна държава и щастливи граждани
Последна промяна bikerider на Чет Юли 26, 2007 12:34 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Юли 26, 2007 12:31 pm

Ще стоят PtD докато могат да работят на по 3 места, докато могат да взимат подкупи и докато за тия 2 неща (и не само!!!!!) няма конкретни санкции, и то наистина сериозни!
А направиш ли армията, полицията и службите за сигурност платени на принципа на пазарната икономика, ти просто ги правиш наемници... а ти е ясно поведението на нископлатените наемници във войните предполагам? :D Жалко че няма бягаша иконка :)
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

ПредишнаСледваща

Назад към Други