bikerider написа:Не уважаеми, проблема не е в наличието на санкциите, а в прилагането им.
agent_Jekov написа:bikerider написа:Не уважаеми, проблема не е в наличието на санкциите, а в прилагането им.И какво правим оттук нататък?Освен да си чешем езиците/пръстите нещо ще променим ли?За мен темата е изчерпана.Чакаме следващия инцидент.
airborneone написа:НЕ БЪДИ ОВЦА, ДЕЙСТВАЙ!!!
did написа:Трябва тук да стане като в Словения. Не може да има минимална допустима концентрация. Щом е над 0.00 нямаш място зад волана! Всичко друго на българска почва се изражда във врата в закона.
bikerider написа:"Не намирам думи, с които да изразя начина, по който се чувствам. Силно разстроен съм и шокиран от случилото се. Изпитвам най-дълбоко и искрено съчувствие към семействата на пострадалите.
Единственото, за което се моля и което правя сега, е да помагам с каквото мога за спасяването на Мануела и за възстановяването на Валентин и Йоана. [/size]
Ах тез сълзи крокодилски... горкото разстроено кънкьорче... да се просълзи човек направо... и се моли, миличкия... да забравим за него. Как ли пък не!
lanzz написа:did написа:Трябва тук да стане като в Словения. Не може да има минимална допустима концентрация. Щом е над 0.00 нямаш място зад волана! Всичко друго на българска почва се изражда във врата в закона.
какъв е смисъла да се променя границата, когато и съществуващата не се прилага? другаде са проблемите тука.
agent_Jekov написа:
@airborneone
Казваш да действаме, но не казваш как.Освен да спреш някой познат не виждам какво можеш да направиш.Да дебнеш нощем извън клубовете, кръчмите и тн. кой излиза пиян и се качва в кола ли?Да, забелязал съм, че във Франция, Гърция и доста други страни общественото мнение е от значение.Там наистина не са овци, но не може да се сравнява с България.Там за да ги чуят, излизат, правят зулуми по улиците и се замерят с полицаите.И което по интересно-има ефект.Тук обаче мисля, че случаят не е такъв и не може да се прави такова сравнение.
Цитирам един адвокат:
Защо смятате, че човекът е шофирал пиян и в това състояние е катастрофирал? Той просто психически не е издържал виждайки резултатите от произшествието и след като е помогнал на ранените, за да се пребори със стресовото състояние е изтичал до магазинчето след моста и е ударил набързо две водки.
Аз само казвам, че алкохол измерен в кръвта СЛЕД катастрофата, не доказва еднозначно, че алкохолът е бил приет ПРЕДИ катастрофата.
bikerider написа:
@bluskanie: Факт, всичко може да се хакне. Но нали разбираш защо в България сме на такъв хал - баш заради това мислене - да хакваме системата по презумпция (че системата е гнила не споря, но хакването й само задълбочава гниенето - стар спор имаме с теб на тая тема). Щото на Запад 90% от хората няма да им хрумне да хакват детектора, а чинно няма да пият. Плюс това те тия детектори са толкова чувствителни, че ако има пиян човек зад волана, ако ще и папата да дъхне пак няма да помогне.
bikerider написа:на Запад 90% от хората няма да им хрумне да хакват детектора, а чинно няма да пият.
bluskanie написа:Не им хрумва да хават обаче, защото финансово е по-неизгодно. Властите са направили така, че хората да ПРЕДПОЧИТАТ да не нарушават правилата. Тук е обратното.
bluskanie написа:Няма нищо общо с "българщината".
bikerider написа:@RAINman:Цитирам един адвокат:
Защо смятате, че човекът е шофирал пиян и в това състояние е катастрофирал? Той просто психически не е издържал виждайки резултатите от произшествието и след като е помогнал на ранените, за да се пребори със стресовото състояние е изтичал до магазинчето след моста и е ударил набързо две водки.
Аз само казвам, че алкохол измерен в кръвта СЛЕД катастрофата, не доказва еднозначно, че алкохолът е бил приет ПРЕДИ катастрофата.
Това според мен е доста близо до реалността и показва как най-вероятно ще се развият нещата по отношение на това дали мужика ще си понесе наказанието. Заслугата едва ли трябва да казвам чия е.
bikerider написа:[http://www.dnes.bg/images/photos/0000039649-article.jpg
Световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки направи изявление по повод катастрофата в неделя край река Ропотамо:
"Не намирам думи, с които да изразя начина, по който се чувствам. Силно разстроен съм и шокиран от случилото се. Изпитвам най-дълбоко и искрено съчувствие към семействата на пострадалите.
Единственото, за което се моля и което правя сега, е да помагам с каквото мога за спасяването на Мануела и за възстановяването на Валентин и Йоана.
Ах тез сълзи крокодилски... горкото разстроено кънкьорче... да се просълзи човек направо... и се моли, миличкия... да забравим за него. Как ли пък не!
Потребители, разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 19 госта