Maxxis ADvantage 2.4

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Maxxis ADvantage 2.4

Мнениеот Admin » Чет Авг 16, 2007 4:37 pm

Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот ddevil » Чет Авг 16, 2007 4:46 pm

Добра статия отново :) :agree:
Чудя се дали ще влезе на хт2-ката,но още не е дошъл момента с парите за гума :bawling:
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот Admin » Чет Авг 16, 2007 4:58 pm

Може и да влезе, ама доста близо ще минава и в завой или при биене на каплата вероятно ще опира.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот judas » Съб Авг 18, 2007 10:02 am

Това е първата маркова гумя която слагам на колелото и останах Изключително доволен. За разлика от другите MAXXIS-и го няма момента: гумета е 2.35 ама изглежда по-малка. Размера си е впечатляващ както и поведението и. Обух си колелото с тях някъде към март месец и до сега почти не са се износили (800-900км-в града, по пътеките на тепета и по горите). Губил сам сцепление единствено в кал. Експериментирах върху мокри павета - като заковах предната спирачка гумата избуксува за част от секундата, а в следващата част задницата вече беше във въздуха! (може това да е нормално поведение, но на мен ми направи впечатление).
Както е отбелязано в статията, наистина въртенето става усезаемо по-трудно. Но усещането за стабилност което дава е Super!
:beer:
judas

Рейтинг: 1200

Мнениеот ramam » Пон Авг 20, 2007 11:31 am

Аз карах 2.1 варианта около 6 месеца. но есента и зимата ето малко впечатления:
Определено не е като хай ролер 2.1 т.е. е доста по широка и с по голям обем явно са си взели поука от много критики. Даже ми се струва че може да се определи като 2.2 или 2.3 ама нека си пише 2.1 за да се знае, че е за кроскънтри.
Поведението на сухо и кално е доста добро . На кал изглежда се държи доста предсказуемо като интересно ми беше, че калта се задържа само ако караш бавно или да се задържи най много по вътрешния край на гумата а грайфера си остава открит и готов за захапка :) .
Много съм доволен за тези терени. Но за сняг не бих казал същото - изглежда гумата се самопочиства от калта благодарение на това че грайфера е "гъвкав" някак си тези страничните чертички се огъват докато се търкаля и така се маха калта, обаче на студено като на сняг такова огъване няма и снегът си се натрупва като на обикновена гума като хай ролера.
Въпреки това поведение на сняг пак може да се кара просто е нуждно да се контролира повече.
Ползвах я само като задна гума - поне засега нямам идея да я слагам като предна - ама на сегашното горещо време би била доста полезна пак да се кара прилично агресивно и като предна.
Учудващо е колко добре захапва на завоите - това е доста добра гума.
Вероятно по мек компаунд като 60а ще е по подходаща за камъни и фрирайд, но аз нямам такива наклонности за това което съм купил съм много доволен. Ако копувам друга задна гума определено ще е тази - отново :) .
ramam

Рейтинг: 1125

Re: Maxxis ADvantage 2.4

Мнениеот THEZOGGO » Съб Яну 16, 2010 4:28 pm

Admin написа:MTB-BG.com >> Най-новото

или директно ЦЪК!

Линка за директно Цък нещо не работи. :)
@Админ, ако можеш го оправи.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот yavka » Съб Яну 16, 2010 4:29 pm

Пробвай с този линк. С него при мен се отваря страницата: http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... 6-test0022
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот veskoz » Съб Яну 16, 2010 10:29 pm

THEZOGGO написа:
Admin написа:http://www.mtb-bg.com/index.php/products/test/316-test0022

Линка за директно Цък нещо не работи. :)
@Админ, ако можеш го оправи.

Не си и помисляй за таз гума :D Ке съжалиш! :eyebrow:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот PRobably » Съб Яну 16, 2010 10:34 pm

@veskoz

Защо? Какво и е на гумата?
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот botroid » Съб Яну 16, 2010 10:50 pm

Имам забележка към ревюто на гумата. Предназначението й не е за фрийрайд, а за агресивно кънтри, като това е указано в сайта на Максис. Еднослойна гума е и като всяка такава е уязвима от срезове на страничния борд при минаване с висока скорост през остри ръбове. Тоест не е подходяща за хора, който карат прекалено агресивно и се тряскат по камънаците, демек не става за фрийрайдъри. Но ако се кара по предназначение, това е перфектната гума за AM колело, според мен.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот veskoz » Нед Яну 17, 2010 11:55 am

PRobably написа:@veskoz

Тънка с много нисък протектор. На сухите ХС карания добре, но на мокро и скоростно не бих взел тази. :peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот PiCoZzZeN » Нед Яну 17, 2010 12:14 pm

Аз оня ден си купих такава ! :agree: :beer:
:headpho: Това е като Kолелото ... не се забравя ! :headpho:
Аватар
PiCoZzZeN

Рейтинг: 1484

Мнениеот Admin » Нед Яну 17, 2010 4:16 pm

veskoz написа:
PRobably написа:@veskoz

Тънка с много нисък протектор. На сухите ХС карания добре, но на мокро и скоростно не бих взел тази. :peace:

Аз пък пазя само добри впечатления от нея, имам предвид като поведение, при това в най-разнообразни условия. А и повечето отзиви, който съм чувал за нея, също са много добри. Дори и за по-малкия размер (2.1).

@botroid
Когато е писана статията, предназначението на гумата бе посочено като фрийрайд. А и сега, като й знам размера, теглото и съпротивлението при въртене, бих я категоризирам като FR продукт.
Дебелината и здравината на каркаса при фрийрайд гумите често са по-малки в сравнение с моделите за DH, тъй като се гони по-ниско тегло. Поразрови се из каталозите и ще намериш доста примери за това. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Назад към Общ форум