Аз карах 2.1 варианта около 6 месеца. но есента и зимата ето малко впечатления:
Определено не е като хай ролер 2.1 т.е. е доста по широка и с по голям обем явно са си взели поука от много критики. Даже ми се струва че може да се определи като 2.2 или 2.3 ама нека си пише 2.1 за да се знае, че е за кроскънтри.
Поведението на сухо и кално е доста добро . На кал изглежда се държи доста предсказуемо като интересно ми беше, че калта се задържа само ако караш бавно или да се задържи най много по вътрешния край на гумата а грайфера си остава открит и готов за захапка

.
Много съм доволен за тези терени. Но за сняг не бих казал същото - изглежда гумата се самопочиства от калта благодарение на това че грайфера е "гъвкав" някак си тези страничните чертички се огъват докато се търкаля и така се маха калта, обаче на студено като на сняг такова огъване няма и снегът си се натрупва като на обикновена гума като хай ролера.
Въпреки това поведение на сняг пак може да се кара просто е нуждно да се контролира повече.
Ползвах я само като задна гума - поне засега нямам идея да я слагам като предна - ама на сегашното горещо време би била доста полезна пак да се кара прилично агресивно и като предна.
Учудващо е колко добре захапва на завоите - това е доста добра гума.
Вероятно по мек компаунд като 60а ще е по подходаща за камъни и фрирайд, но аз нямам такива наклонности за това което съм купил съм много доволен. Ако копувам друга задна гума определено ще е тази - отново

.