Вярвате ли в извънземни ?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Мнениеот assgiver » Пон Сеп 03, 2007 9:52 pm

rarekin написа:@assgiver

:nono:

Що пък не ?
Ти ако си от ония, дето викан на мръсните цигани "роми", кофти за теб. Всичката тая простотия и плява не трябва да съществува. Или пък се кефиш на такива неща http://youtube.com/watch?v=qAdsm_qqMy4& ... ed&search= или пък http://youtube.com/watch?v=2lYtjpEpums ти е приятно да наричат България "скапана и шибана" някви "скапани и шибани" мангали? Незнам защо си мислите, че тия мангали могат да се интегритат изобщо? Аз не мисля, че може. Защо тия пумяри трябва да зимат помощи за дето живеят? Да крадат, да убиват. За тях закон няма. Но ние сме си виновни с тая измислена "толерантност". Се пак циганите се обиждат като им казват "цигани" , трябва към тях да се обръщаме с "роми". Във всяка нормална държава са цигани, но не тук ще са "роми". Или пък трябва да седин и да гледаме как искат гражданкса война http://vbox7.com/play:57a9772e? И как гонят невинни българи с брадви, лопати. Цялата тая "ромска интеграция" ми е толкова смешна и жалка, че просто нямам думи. Аз не мисля, че трябва да има толерантност.
не става само със спамене и пари !Трябва каране И АКЪЛ!!!.....
Аватар
assgiver

Рейтинг: 1960

Мнениеот rarekin » Пон Сеп 03, 2007 10:02 pm

@assgiver

...Аз не мисля...

Извадил съм го от контекста заради теб! Само от теб зависи дали ще го лишиш от контекст.
rarekin

Рейтинг: 2000

Мнениеот assgiver » Пон Сеп 03, 2007 10:21 pm

Досетих се че ще се хванеш точно за тия думи. Нали знаеш : разни хора, разни аромати. Моето мнение си е такова. Даже не е мнение, а съм 1000% убеден в тези "приказки". Аз незнам какво е твоето мнение по въпроса, но виждам, че не споделяш моето.
Аватар
assgiver

Мнениеот Гост » Пон Сеп 03, 2007 10:35 pm

Alien :V:
Гост

Мнениеот rarekin » Пон Сеп 03, 2007 11:08 pm

@assgiver

Със сигурност не съм на твоето мнение що се отнася до това какво отношение имаме към хората като цяло! За разлика от теб не си рисувам света само в черно или само в бяло (обичам да ми е цветен ;) ).
...Ти ако си от ония, дето викан на мръсните цигани "роми", кофти за теб...

Ми не, не съм. За мен това е едно и също нещо и въобще не е обидна квалификация.

..или пък http://youtube.com/watch?v=2lYtjpEpums ти е приятно да наричат България "скапана и шибана" някви "скапани и шибани" мангали...

Предполагам, че тези думи не са насочени към държавата като такава. В конкретния случай съм сигурен, че този който използва тези думи и понятие си няма от държава, държавност и пр. Иначе - за твое сведение - огромна част от сънародниците ни в странство, а и доста от тези, които са си тук, мислят същото а от много от тях и съм го чувал. Тях би ли ги нарекъл "скапани и шибани" българи?

.....Да крадат, да убиват. За тях закон няма..

Нямаш си и идея какво значи крадене. В това отношение битовите изпълнения на циганите бледнеят пред това, което се случва в т.нар. "нормално българско общество" с главни действащи лица българи. Само ще ти кажа (бил съм пряк свидетел), че огромни суми пари по европейските проекти за блогоустрояване и интегриране на циганите потъват в джобовете на т.нар. "консултанти".
Иначе аз също съм за това закона да важи за всички.
Ако не си гледал още филма "Американска история X" горещо ти го препоръчвам. Много е полезен за потушаването на наченки на ксенофобия. А пък се надявам, че след като е поднесен по един максимално достъпен начин, ще ти се види и интересен, а съответно и ще те заинтригува да научиш повече по тези проблеми, за които така смело говориш.
rarekin

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Пон Сеп 03, 2007 11:27 pm

Ох , от няма накъде, по кви теми вече се размишлява във форума... :crap: :crap:
"...Soul is shit! I sold my Soul for Rock'n Roll, Beach!"
Аватар
MpaBka ABuaTop

Рейтинг: 1677

Мнениеот assgiver » Пон Сеп 03, 2007 11:35 pm

Напъно си прав за българите. Това всички го занят, но го отричат, защото е срамно. Замисли се как живеят т.н. "роми". Опитват ли се да работят? Да работят едва 10-15% от тях ( и това ми се вижда много ). Другите какво правят? Седят и се чудят как да искарат лесни пари. тези лесни пари естествено са от кражби, разбира се битови, дребни, но пак са престъпления. Чакат от родината ни да им плаща, за това че манталитета им е цигански. Раждат средно по 5 деца, които няма как да изхранят, и са обречени да живеят същия живот като "родителите" си. Неизбежно и те ще поемат по този път.
Дребните кражби са ясни. А краденето на ток, вода? Неплащането на сметки? А побоите нанасяни от тях? Питал ли си се какво му е на човек да живее до такава махала и да се прибира сам по тъмно? Множеството деца ги е страх. А приятно ли ти е да се возиш в новичък рейс, но целия да смърди от тия мангали, да са навсякъде по рейса и да викат, или да гледаш мазни отпечатъци от кирливите им глави по стъклата. За билет да неговорим....
Прав си , може би повечето българи, зад граница си казват , че страната, в която са, е шибана. Но най-важното е че те си имат родина. Страна в която се говори на Български и преобладават българи. Да ме прощаваш, но циганите нямат никаква държава. Те се опитват да си превърнат страната, в която са собствена родина. Нормално е всеки чужд гражданин да се опитва, ако е в друга страна. Но интересният момент е , че циганите успяват да превърна България в Цигания или нещо подобно. Това става с изключителната подкрепа на НАС БЪЛГАРИТЕ. Позволява им се прекалено много. А щом няма какво да ги спре, те постигат идеалите си, колкото и мизерни да са. Същото е с турците. Там вече е на политическа основа. Цели села, градчета биват потурчвани. Трябва ли да има интеграция в такъв случай? Трябва ли да си дадем родното на някви цигани и турци?
Циганите оправия нямат. Нямат, защото им е такъв манталитета. То им е вродено. А ако не е , го научават в последствие и пак стават измет.

ПП: Съжалявам, че така грубо се нахвърлих срещутеб, но мн мразя когато някой почне да зашитава циганите и да им дава права.
Аватар
assgiver

Мдаааа

Мнениеот rarekin » Вто Сеп 04, 2007 1:03 am

@assgiver

...Замисли се как живеят т.н. "роми". Опитват ли се да работят? Да работят едва 10-15% от тях ( и това ми се вижда много ). Другите какво правят? Седят и се чудят как да искарат лесни пари..

Аз съм влизал в циганска махала и съм говорил ТАМ, НА МЯСТО с тях. А ти? Защо не се опиташ да погледнеш от гледната точка на една известна част от населението там, която иска да работи, но не и се дава НИКАКЪВ шанс. Няма как да си го представиш ако не си бил безпардонно посичан само защото си различен. Предполагам, че не си излизал много много зад граница да поживееш малко сред някой що годе "културен" народ и да се убедиш, че отношението към теб като различен е, меко казано, "дистанцирано". Дори само това да е пак е зле, а то.... . Лъжеш се за процента, той е някъде около 7-8%. Лошото е, че заради предразсъдъци тези хора биват третирани зле и биват превръщани в нещо много по-страшно от кокошкари - хора, които са с ясното съзнание, че те друг път освен племенната солидарност нямат. Повярвай ми това не спомага особено за култивиране на личността у тях, а това е минимума, който се изисква, за да стане това, което ти се иска на теб ( а и на мен) - да се спазват законите. Защото спазването на законите е в пряка връзка с осъзнаването на ГРАЖДАНСКИТЕ права и задължения, което пък изисква осъзнаването на ЛИЧНОСТТА на едно по-социално равнище. А за действията на тези цигани, които създават обстановката, която ти описа, има и подходящи методи, които да бъдат използвани като реакция.

...Да ме прощаваш, но циганите нямат никаква държава. Те се опитват да си превърнат страната, в която са собствена родина. Нормално е всеки чужд гражданин да се опитва, ако е в друга страна..

Доколкото ми е известно на мен циганин не е националност, че да ги смятаме за чужди граждани. А ние само спомагаме с действията си за капсулирането им в техните си общности като ги отхвърляме при всеки контакт. Аз лично се старая да не съм предубеден и давам еднакъв начален шанс на хората срещу мен. С действията си те си създават кредит на доверие или негативен рейтинг.
Иначе за избоените от теб проблеми съм съгласен, че са дразнещи и на моменти дори опасни. Какво да кажа като в квартали, където съм живял, е имало групичка "квартални бабаити" от които всички се страхуваха - българи. Познато? А какво да кажа за любимото ни занимание - колоезденето - и как непрекъснато сме буквално малтретирани на пътя - от брутални шофьори, от автомобили бълващи отрови (нали уж сме европейци а нещо не виждам въздуха да ми е толкова чист от изгорели автомобилни газове както съм го усещал като си карам градското колелце в Англия, Германия, Щатите и пр.), от липсата на елементарни условия за безопасно придвижване с колело в града, от липсата на достатъчно съоръжения, които да спомагат за развитието на спорта ни в планината и пр. Списъкът е дълъг и ще видиш, че за нито един от тези проблеми ( а те са повечето ) не са ни виновни циганите. А за тези, за които са трябва да си носят отговорността. :agree:
rarekin

Мнениеот assgiver » Вто Сеп 04, 2007 3:06 am

Що намеси циганите в глобалното затопляне :D
В циганска махала не съм влизал и никога няма да посмея, инстинкт за самосъхранение.
Има къде къде по големи проблеми за държавата, от това как живеят циганите. А пречи ли им да си живеят спокойно в собствените си "капсули". Да излизат от тях за работа, но изкъпани, избръснати, облечени, приведи в нормален, човешки вид? Не нищо не им пречи освен манталитета, начина на живот. Точно за това са обрачени.
Бил ли си в села в които има цигани? Естествения процес ги е откарал накрая на селцето. При всеки опит да направят нещо нередно или да се преселят по навътре в селцето, биват жестоко порязани от тамощните селяни. С течение на времето те са се научили да си обработват градинката, да си пазаруват културно в центъра на селцето и дори да са в добри отношения със селяните. И всичко това благодарение на "зъбите" които са показали селяните. Стар и изпитан метод. По силният печели. Няма равни.
Предолагам имаш собствен автомобил и ходиш на работа с него. Не ти се налага да пътуваш в градския транспорт поне по 2 пъти дневно. И още по добре за теб. Отърваваш се от отвратителната воня и прочие. Нормално ли е всички да си купуват билет и като се качат без да ги глобяват, а циганите да ги подминават, защото контрольорите ги е страх от тях. Не би трябвало да е нормално. Би трябвало циганите да ги е страх от контрольорите, както и от всички органи на реда, та даже и от българите. Все пак са малцинство. Незнам по кой закон на джунглата живеем, но се получава по малоброиния мачка мнозинството. А каручките? Трябва ли да гледаш и миришеш някъв кон на жълтите павета? По принцип е за бранено това с закон, но само по принцип. В частност говорим за цигани, а на тях няма кой да им направи "забележка". Пазарувал ли си някога на "женския пазар"? Сигурно занеш как ходят клетите баби, стискайки здраво чаните си, за да не им откраднат последните 20лв от общо 80лв пенсия. А за справка помощите на безработните, многодетни цигани са по около 50лв. Бабата е работила целия си мизер живот за 80лв пенсия, а циганите са правили още недоносени малки циганчета и за това им се дава почти колкото на клетата баба. Това ли е интеграцията? Да се взизма от заслужилите и да се дава на малцинствата ? Твойте идеи са прекалено розови и нямат място в нормалното ежедневие.
Аватар
assgiver

Мнениеот THEZOGGO » Вто Сеп 04, 2007 12:23 pm

Дано извънземното което се е появило в ромските квартали на Варна е
това
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот assgiver » Вто Сеп 04, 2007 1:56 pm

THEZOGGO написа:Дано извънземното което се е появило в ромските квартали на Варна е
това

:agree: :) :beer:
Аватар
assgiver

Мнениеот X3MIST » Вто Сеп 04, 2007 3:13 pm

Аз вярвам пък и всички ми казват, че съм паднал от Марс :dunno:
"Има само две безкрайни неща, Вселената и човешката глупост. За първото не съм съвсем сигурен." - Айнщайн
Аватар
X3MIST

Рейтинг: 1240

Мнениеот agent_Jekov » Вто Сеп 04, 2007 3:16 pm

@assgiver
Прекалено си краен, но си прав за повечето неща.Не е зле да се вслушаш в думите на rarekin малко.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот assgiver » Вто Сеп 04, 2007 3:28 pm

Краен съм. Реалист съм. Не живея в някакви розови облачета. Виждам живота от гадната му страна и това не ме радва особенно. rarekin е прав за себе си и за другите споделящи розовите му възгледи. Но за съжаление в живота няма място за розови мечти....
Аватар
assgiver

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 04, 2007 3:33 pm

@assgiver:
Не вярвам в извънземни, но ги чакам, ако евентуално дойдат :D;)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот flex » Вто Сеп 04, 2007 3:46 pm

bikerider написа:@assgiver:
Не вярвам в извънземни, но ги чакам, ако евентуално дойдат :D;)

И аз ги чакам :) токувиж са докарали някви леки здрави и много работещи колелета :rofl:
Аватар
flex

Мнениеот Мъро » Вто Сеп 04, 2007 4:47 pm

assgiver написа:В циганска махала не съм влизал и никога няма да посмея, инстинкт за самосъхранение.

Щото толкова ти стиска. Омразата към тях те кара да се страхуваш от тях, което не е правилния подход. Влизал съм в Столипиново, влизам съм и в Шикера (известни 'махали' тук в Пловдив). Никой няма да ти направи нищо, ако не го гледаш с онази надменност, присъща за повечето българи, когато погледнат цигани. Никой няма да ти направи нищо и ако в очите ти няма страх. Ако има такъв страх в теб обаче, търси го в себе си, не в тях.

П.П. Подкрепям за "American History X", това е върховен филм, по-различен от повечето хамерикански посредствени филмчета, били те и драматични. Филмът точно показва как омразата създава болка и нищо друго. Гледай филма, замени "скинхедс" със "средно статистически българи", замени "негри" с "цигани" и ще видиш как филмът е 1:1 с обстановката, която имаме тук в България. Буквално едно към едно.

П.П. 2. С циганите ще живеем още дъъълго време, така че свиквайте с тази мисъл и се опитвайте да се адаптирате към нормален живот с тях, без предразсъдъци. Друго не можете да направите.
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот Shady™ » Вто Сеп 04, 2007 5:26 pm

Аз вярвам :) Ванга каза че ги има - даже каза кога (ще ги доживея :banana: ). Има доста факти дето го доказват.

А пък ако ги няма - еми ще си остана с мечтите/фантазиите/надеждите че ги има и как изглеждат :)

А то както сте тръгнали - може да има и тема вярвате ли в Бог ама... това наистина е друга тема...а и там ще има да не...
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот agent_Jekov » Вто Сеп 04, 2007 5:45 pm

Изображение ;)
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот PtD » Вто Сеп 04, 2007 7:26 pm

Само не разбрах какво общо има вярата с извънземните. Ако вярваш ти изпълняват желания ли? :popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Вто Сеп 04, 2007 7:51 pm

PtD написа:Само не разбрах какво общо има вярата с извънземните. Ако вярваш ти изпълняват желания ли? :popcorn:

Принципно ако вярваш в дадени неща, е по-възможно да се изпълнят... :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Kitolino » Вто Сеп 04, 2007 7:54 pm

Мъро написа:
assgiver написа:В циганска махала не съм влизал и никога няма да посмея, инстинкт за самосъхранение.

Щото толкова ти стиска. Омразата към тях те кара да се страхуваш от тях, което не е правилния подход. Влизал съм в Столипиново, влизам съм и в Шикера (известни 'махали' тук в Пловдив). Никой няма да ти направи нищо, ако не го гледаш с онази надменност, присъща за повечето българи, когато погледнат цигани. Никой няма да ти направи нищо и ако в очите ти няма страх. Ако има такъв страх в теб обаче, търси го в себе си, не в тях.

А последният път като бяхме в махалата на манго-килърс, ми викаше - " Давай, по-бързо да се махаме от тук ... " :D

... дори се беше бронирал с FullFace и протектори :lol:
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот Мъро » Вто Сеп 04, 2007 10:11 pm

Бе нещо си пушил явно тогава и не помниш добре ;)
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот assgiver » Вто Сеп 04, 2007 10:12 pm

Kitolino написа:
Мъро написа:

А последният път като бяхме в махалата на манго-килърс, ми викаше - " Давай, по-бързо да се махаме от тук ... " :D

Браво! И аз съм минавал през циганска махала. Стискало ми, но не и да влезна вътре и да говоря с тях. Не трабва ли те да свикват с нас, защото, видиш ли, са малцинство :idea: ? Пак не схващам идеята ви, че мнозинството трябва да толерира малцинството.
Ни наий малко се страхувам от тях. Презирам ги. Мразя ги.
Да погледнем негрите. Те също са черни. Но поне имат вид на нормални хора. Ходят добре облечени, къпани, дори приятно изглеждащи. Става въпрос за мнозинството негри. Не може ли и мангалите да ходят така? Нито е скъпо да се изкъпеш, нито е престъпление, дори е задължително. Но правят ли го ? Не. А имат възможността. Това ми е идеята : щом те не искат да се "интегрират", не трябва ние насила да ги караме. Щом те показват "зъби" ние трябва да покажем още по остри "зъби". Все пак за момента сме мнозинство. Няма нормани общо приети норми мнозинството да се прекланя пред малцинстовото. Който иска да си ги приема за "равни", но те не са.
Аватар
assgiver

Мнениеот Nymphetamine » Вто Сеп 04, 2007 11:39 pm

Kitolino написа:А последният път като бяхме в махалата на манго-килърс, ми викаше - " Давай, по-бързо да се махаме от тук ... " :D

Да бъде спокоен ако нещо са го харесали, мен ше търсят с тоя надпис на шлема... ако наистина става въпрос за заподозрения от мен шлем. :)

Точно от много показване на остри зъби стана тва положение в Близкия Изток. Просто има хора със свой си стил на живот, явно така им харесва повече. Виждал съм и цигани, които живееха доста нормално, като нормални хора; със спретнати къщи, па макар и в Шекер махала, чисти, добре облечени. Има и цигани, които живеят извън махалите и по нищо не се различават от "българите". Знам ги тия неща, защото съм работил има-няма 4-5 месеца точно в тази махала и съм отблизо запознат с тях.
Дразни ме обаче това, че са мързеливи, безотговорни и т.н. и именно поради това съм склонен да изпитвам неприязън към тях. Но и те са хора като нас, когато се отнасяш добре с тях, културно и човешки, нищо не биха ти направили. Мъро вярно си го каза, не трябва да проявяваш надменност, нито пък да показваш страх.. въпреки че си беше страшничко да се разкарваш късно пуснат от работа в петък, когато всички си отиват по-рано от теб. Тогава гледаш как възможно най-бързо да се изнесеш, па макар и да нямаш нищо ценно в теб. :D
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот rarekin » Сря Сеп 05, 2007 2:09 am

Малииии. Тука взе да става много сериозно/повърхностно :D

@assgiver

....Да погледнем негрите. Те също са черни. Но поне имат вид на нормални хора. Ходят добре облечени, къпани, дори приятно изглеждащи...

Еми щом казваш. Аз съм си имал вземане даване с доста негри (работил съм с тях, играли сме баскет заедно, ходили сме по купони, бил съм се с тоя вид и пр.) и да ти кажа не ми се виждат много по-различни от циганите (поне що се отнася до личните ми предпочитания към това как трябва да изглежда, мирише, и пр. особености на личната хигиена). Те просто не са от бялата раса и това поставя обективни граници пред възможностите им да са като нас в много отношения, както и поставя ограничения пред нас от тяхната гледна точка.
Не знам дали би постнал тези си думи ако някога си бил в района между 120 и 204 улица по линия Д (май де, отдавна беше :D ) на метрото на Ню Йорк и видеше за какво става дума. За твое сведение това са жилищните райони на Харлем и Бронкс. И там чернокожите афро-американци наистина не са това, което ти си написал. Мога да давам и други примери, но мисля че няма смисъл. Който е бил, знае, който иска да научи, има как. Аз не исках да влизам в дискусия за очевидни неща. Това, което ти описваш, не ми е безизвестно, но то не е същината на проблема с тази част от нашето общество. Иначе аз не карам кола, поради личните ми възгледи за някои неща. Движа главно с колело, но понякога се качвам и в градския транспорт - колкото да видя, че проблемите и там не са породени от орди кръвожадни цигани. Иначе на мен ми е известно, че ние българите сме склонни да обвиняваме всекиго за нашите проблеми. И ако не са циганите ще са извънземните - САМО ДА ДОЙДАТ!
rarekin

Мнениеот PtD » Сря Сеп 05, 2007 5:19 am

Негрите в САЩ (т.нар. афро-американци :emlaugh:), които съм имал нещастието да наблюдавам, са горе-долу като нашите цигани, само че по-нагли...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот naso » Сря Сеп 05, 2007 11:59 am

хахахахха да ги хапе всички роми по дупето хахахха ;) :shake:
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот agent_Jekov » Сря Сеп 05, 2007 1:44 pm

Циганите и негрите са генетично увредени.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот assgiver » Сря Сеп 05, 2007 3:17 pm

agent_Jekov написа:Циганите и негрите са генетично увредени.

Те просто не са от бялата раса и това поставя обективни граници пред възможностите им да са като нас

Няма да се "интегрират", ако не искат. Няма да се "интегрират", ако повечето българи не искат. Това е. Черни са. Различни са. И никой няма да ги приема за "равни", защото не са. С възможностите, които им биват давани, те могат мн бързо да се интегрират, но както каза Nymphetamine, те са мързеливи. Трява ли да им се дават хиляди шансове. Те сами не искат да се " интегрират ", искат да си живеят така, както сега. Да тънат в мърсотия, да раждат недоносени мангалчета и да получават пари за това. Как може да подкрепяте циганите като знаете ,ч е тези неща са точно така. Те не заслужават шансове.
Аватар
assgiver

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла