o. Тасос? ... някой бил ли е

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

o. Тасос? ... някой бил ли е

Мнениеот outfaced » Сря Авг 29, 2007 4:06 pm

абе покрай Тасусарията, за която четох на сайта на Байкария ми направи впечатление, че тва май е едно убаво местенце за въртене и почивка ...

Не се замислих много издълбоко, докат едни приятели казаха, че отиват там тия дни и ми светна, че то итч не е толкос далеч и дет са вика може да се метне човек без много да му мисли ...

Та първото ми питане е, има ли някой от тук пишещите, който да е бил там или да ми дадете акъл, как мога да се добера до карти и маршрути и въобще както какво трябва да се има предвид.

И има ли евентуално и други мераклии за нещо по организирано.
Сега есента мисля ще е тамън (накрая на турестическия сезон и преди да стане студено)
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот Мъро » Сря Авг 29, 2007 4:17 pm

Да, Джувинов беше там с негов приятел. Поразрови се в търсачката.
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот Brat4eda » Сря Авг 29, 2007 4:50 pm

2006 Drag Ontario TE
Hussar Amoeba
Аватар
Brat4eda

Рейтинг: 1215

Мнениеот sto100jan » Сря Авг 29, 2007 4:50 pm

Аз също бях със Сашо около 1-ви май . Наистина Влади много хубаво е обяснил кое , как , откъде и т.н. Аз също бях написла един мега пътепис , но явно е много голям и Админа не го публикува . Иначе е супер за колоездене с плаж , къпане , узо и т.н. :)
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот Admin » Сря Авг 29, 2007 5:21 pm

Стояне, за съжаление още не ми е останало време да го изчета целия, камо ли да го обработя за публикуване в сайта :( Извинявам се за това, но такива дълги разкази наистина отнемат доста време, а това лято съм много зле в това отношение. Ако прецениш, публикувай пътеписа направо като тема във форума, а аз ще добавя линк от сайта към него... по този начин ще може по-бързо да стигне до повече хора, нищо че няма да е оформен точно като статия в сайта, то съдържанието е по-важно :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот outfaced » Сря Авг 29, 2007 5:26 pm

ако може поне на мен да ми го пратите тос пътепис

ще съм благодарен :) :agree:

че трябва да реша до ден два, ще ходя ли или не

и на някой друг 6-9 не му ле кара там? :idea:
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот sto100jan » Чет Авг 30, 2007 12:13 pm

2 Админ :) Няма за какво да се извиняваш , наистина пътеписа е много дълъг . Аз го написах за колегите от http://www.ufabike.ru/ , там пътеписите са като ...романи , или нещо такова . Обаче не му върви на тоя пътепис , приятелчето от Молдова , дето трябваше да го преведе , се запиля по Италия , и така... Язък за писането :V: Да го публикуваме във форума - може , но не знам , дали ще се справя , не съм много напред с компютрите .
2 аутфейсд Дай имейл , ако не успея на ЛС
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Admin » Чет Авг 30, 2007 4:33 pm

Както си написал горното мнение, по същия начин можеш да публикуваш и пътеписа (копираш текста в полето за мнения, туряш му заглавието и готово). Единственият проблем, който би могъл да възникне, е ако надвишиш максимално допустимия брай символи, които са зададени за един пост... не помня колко десетки хилади зададохме навремето, ама бяха доста, защото си знаем, че в нашия форум има словоохотливи хора :D Като знам, че пътеписът Ком-Емине се събра, би трябвало и с твоя да няма проблем. Ако случайно обаче надвишава ограничението, разделяш го на две-три части и ги пускаш като отделни мнения едно след друго. Опитай, ако ти се занимава, че септември май е подходящ месец за каране натам :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот outfaced » Чет Авг 30, 2007 6:08 pm

aaa, неговия пътепис е 21 000 думи !!! :)
33 страници WORD :popcorn:

аз ще го чета уикенда :^:
изглежда интересен

е последно на никой ли не му се върти на на Тасос другия уикенд ...
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот Brat4eda » Чет Авг 30, 2007 6:12 pm

outfaced написа:aaa, неговия пътепис е 21 000 думи !!! :)
33 страници WORD :popcorn:

аз ще го чета уикенда :^:
изглежда интересен

е последно на никой ли не му се върти на на Тасос другия уикенд ...

ако говориш за 6-9. септ. мен ми се върти :)
2006 Drag Ontario TE
Hussar Amoeba
Аватар
Brat4eda

Рейтинг: 1215

Мнениеот outfaced » Чет Авг 30, 2007 6:29 pm

Brat4eda написа:ако говориш за 6-9. септ. мен ми се върти :)

ми wellcome,
ако се докараш до Пловдив, от там нататъка транспорта от мен ...

идеята ми, поне като за начало е предимно за офроуд, без екстремни спускания + малко обикаляне на останалите по далечни забележителности с колата на самия Тасус и в Кавала (че са по на север и за тях няма да има време с байка).
Подробно ще го мъдря уикенда ...
3 нощувки, тръгвам четвъртък по-раничко
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Чет Авг 30, 2007 9:14 pm

Има нощен влак Варна - Пловдив, в 6 без нещо сутринта е на гарата във Филибето.

Чакам репортаж като се върнете!

Калинихта!
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот outfaced » Пет Авг 31, 2007 10:57 am

яаа ... какво ми написа Янис

On that periode of time my hotel will be ful with cyclists from your country ...

а аз мислех, че авантюристите, които се биха юрнали да карат там са малко и всички са в тоя форум ... или поне все ще има някой, който да се обади за мероприятието
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот Quiz » Пет Авг 31, 2007 12:44 pm

outfaced написа:а аз мислех, че авантюристите, които се биха юрнали да карат там са малко и всички са в тоя форум ... или поне все ще има някой, който да се обади за мероприятието

Всъщност доста хора ходихме, ходим и ще продължаваме да ходим там (било да караме или за друго), но повечето май не си падат/ме чак толкова по "авантюристичните организирани мероприятия" ;)
Аватар
Quiz

Мнениеот sto100jan » Пет Авг 31, 2007 12:58 pm

Admin написа:Както си написал горното мнение, по същия начин можеш да публикуваш и пътеписа (копираш текста в полето за мнения, туряш му заглавието и готово). Единственият проблем, който би могъл да възникне, е ако надвишиш максимално допустимия брай символи, които са зададени за един пост... не помня колко десетки хилади зададохме навремето, ама бяха доста, защото си знаем, че в нашия форум има словоохотливи хора :D Като знам, че пътеписът Ком-Емине се събра, би трябвало и с твоя да няма проблем. Ако случайно обаче надвишава ограничението, разделяш го на две-три части и ги пускаш като отделни мнения едно след друго. Опитай, ако ти се занимава, че септември май е подходящ месец за каране натам :beer:

Нещо не мога да се оправя :V: А и май компютъра ми се скапва . Ако можеш сложи го ти , там , в която рубрика ти е удобно .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Bashmaistora » Пет Авг 31, 2007 1:51 pm

Нещо не мога да се оправя :V: А и май компютъра ми се скапва . Ако можеш сложи го ти , там , в която рубрика ти е удобно .

Стояне ша съ ОПРАВИШ! Нема да се плашиши, наистина си голям фен на outdoor - карането. Трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да ПИШЕШ! :agree:
Простакът е непобедим!
Bashmaistora

Рейтинг: 1120

Мнениеот outfaced » Пет Авг 31, 2007 2:19 pm

Quiz написа:Всъщност доста хора ходихме, ходим и ще продължаваме да ходим там (било да караме или за друго), но повечето май не си падат/ме чак толкова по "авантюристичните организирани мероприятия" ;)

Тва много не го схванах честно казано ... не ви харесва, че е организирано или как?
На мен идеята ми беше просто след като ще пътувам с празна кола да взема още някой мераклия ... ако познава и района и знае пътечките, още по добре.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот Quiz » Пет Авг 31, 2007 2:24 pm

outfaced написа:На мен идеята ми беше просто след като ще пътувам с празна кола да взема още някой мераклия ... ако познава и района и знае пътечките, още по добре.

А, ето това вече и приказка! Щото четейки по-горните ти постове останах с други впечатления (може и да не съм допрочела добре);)
Успех в начинанието :beer:
Аватар
Quiz

Мнениеот Albena » Пон Сеп 03, 2007 12:24 pm

Подозирам, че ти си се опитвал да се свържеш с мен по icq, но там където съм в командировка добрата интернет връзка е деликатес. Не съм голям специалист по Тасос-карене, но бих препоръчала това, което вече си чел /предполагам/.
- обиколка на острова по околовръстното им шосе. в зависимост от това спортни постижения ли гониш или просто се кефиш ще ти отнеме от 5-6 часа до един ден;
- пътешествие до село Теологос /някои го интерпретираха като Граматиково/ - тук има вариант за асфалтово каране или off-road по маршрута на състезанието;
- каране до селото Кастро - това не съм го правила, но мисля, че няма разочаровани. Само по-внимателно при връщането, че двете приятелки, които го правиха се прибраха към 22 ч. поради загубване;
По мои спомени във вътрешността на острова други населени места няма :dunno: .
Горещата ми препоръка обаче е каквото и да решите да го съгласувате с Янис или някой от неговите хора - просто те са си там и знаят последните промени в обстановката, къде има маркировка, къде има промени от вече известни ориентири и т.н.

Приятно пътуване, весело изкарване там и да си напишете после репортаж. Бих се включила и аз, но не съм била в къщи от три седмици и следващите три също ще ме няма. А на тези, които са на Странджа как им завиждам.......... :crap: :bawling:
Не може да не може
Аватар
Albena

Рейтинг: 1220

Мнениеот outfaced » Пон Сеп 03, 2007 2:47 pm

мдам, аз бях ...
В крайна сметак съм сам ... ако не се изкомбинирам с някой на местна почва.
В общи линии за сега съм планирал по малко от всикчо ... понеже са само 2 дена. Единия Ден до Кастро, после моткане из раьона (някви водопади имало ... ) и обратно. Втория ден офроуд до Теологос и от там направо докато излезна на асфалта и после по него обратно.
Тва за сега ... в петък сутринта ще го обсъдя и с Янис рабира се, че вече веднъж замръквах в гората и итч не беше тръпка ... особенно като нямах челник.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот outfaced » Вто Сеп 11, 2007 7:05 am

еееех ... чудесно беше :)

перфектно време, супер каране, идеална почивка
само малко крактка ... ама да остане и за следващия път
:bowdown: :beer:

ай като оправя снимките ще се изфукам по обстойно
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Вто Сеп 11, 2007 8:23 am

:D
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот Cu0 » Вто Сеп 11, 2007 10:35 pm

Аватар
Cu0

Рейтинг: 1777

Мнениеот outfaced » Сря Сеп 12, 2007 8:03 am

:agree:

има ли и други?

моите още са в процес на обработка.

Вие съботата карахте ли някъде?
Мен ме метнаха до Теологос с кола (че леко имах мускулна треска от катеренето предния ден) и от там се спуснах надолу 15км. по едни готини пътечки по десния склон.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот Cu0 » Сря Сеп 12, 2007 11:20 am

ето останалите снимки от карането. Не са в много добро качество, защото се оказа, че съм снимал на ръчен режим с кофти насртойки, ама кой да гледа

а иначе другия ден го прекарахме на Алипи, плаж, nepo, узаки, taBepna ...
Аватар
Cu0

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Сря Сеп 12, 2007 3:52 pm

С тези облаци времето е било чудесно за каране :D

Супата на снимката шкембе чорба ли е? :rofl:
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот outfaced » Сря Сеп 12, 2007 5:10 pm

vladimir.dzhuvinov написа:С тези облаци времето е било чудесно за каране :D

Супата на снимката шкембе чорба ли е? :rofl:

aaa в грешка си ... тва е едно страхотно мляко с мед :)
иначе облачетата бяха перфектни ... тамън да не ни пече и подухваше прохладно. Да е било макс 25 градуса. Абе тамън си беше.
Е, накрая за финал и за да има тръпка на пра и проливен дъжд ...
ама всичко в рамките на приятното

иначе маршрута беше мисля стандартния - Лименариа-Мариес-езерото-водопадите-Кастро-Лименариа ... 43км., най висока точка 650м.
Имаше идеи да се качваме на върха, ама нещо май нямахме толкос сили :), ама по добре, че иначе не ми се мисли къде щеше да ни хване пороя.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот Cu0 » Сря Сеп 12, 2007 6:06 pm

"шкембето" или млякото с мед вярно е страхотно, бързо влиза, лесно излиза ... поради тази причина се замотах, изпуснах групата и успях да "вкуса" и от облаците, за пръв път от няколко месеца на острова валя дъжд, град и гърмя. Намокрих се, крих се при едни кози, а накрая се повозих в пикапа на един чичо, но млякото беше страхотно ...
Аватар
Cu0

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Сря Сеп 12, 2007 7:20 pm

Големи приключения са били :D

С Янис видяхте ли се?

Сещам се, че имам да му давам един ключове, можех да му ги изпратя по вас :^:
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот outfaced » Сря Сеп 12, 2007 8:20 pm

vladimir.dzhuvinov написа:Големи приключения са били :D

С Янис видяхте ли се?

Сещам се, че имам да му давам един ключове, можех да му ги изпратя по вас :^:

Янис едва смогва да се оправя с известността си ... всеки го търси за кво ли не :), прочул се е из БГ и Румъния и само щъкаше нагоре надолу из хотела си. Иначе той щеше да ни води, ама нещо настина. Пък неделята щеше да ходи да организира някакво състезание на континента и аз поне го видях за съвсем малко.
Иначе много точен и свестен човек изглежда :)
Щеше да ни прати водач вместо него, ама оня каза, че щяло да вали целия ден и се отказа.
Хотела му беше фраш (и с хора и с колела), та нас ни беше разквартировал в отсрешния - на Йоргос ... ама хитч не беше зле, да не каже че беше идеално даже :)
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Следваща

Назад към Мероприятия - архив