Стига беее !!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот sto100jan » Чет Сеп 13, 2007 2:12 pm

Значи , заплатите са ниски , и затова следва да се увеличат . Ако дадат на учител 500 евро , и на чистачка в училище 300 евро , оттам нататък ще се равняват всички останали сектори , и Нимфетамина , като почне работа , ще почне с такива пари , а не с 300 - 400 лева в най-добрия случай. Пари има , но нашите пуздрени политици ги крадат , а не ги дават за образование , здравеопазване , пътища и т.н. дейности присъщи на държавата . Като дава за пример военните за много преработване , бих попитал Нимфетамина : Полицаите много добре ли си вършат работата , че взимат 700 лв чисто ( рушвета отделно ) , а прокурорите , и те ли се справят , че са на над 1000 лева чисто . А , да каже Нимфетамин , ама честно , в Българската армия летящите самолети повече ли са от генералите във военновъздушните сили ? Поне от 100 години , от зараждането на фискалната държава , най-непродуктивната сфера е отбраната . Заради отбраната Великия Непобедим Несъкрушим Съветски Съюз се срути отвътре , не можа да издържи на изстискването на ресурси от икономиката . И сега Великата Российска Путинска Армия не може да се оправи с едни смрадливи басмачи в Чечня .Само не давай за пример фуражки , единица за мързел , крадливост и тъпота .Секюз ми , не обиждам баща ти , но години наред имам вътрешни наблюдения в тая сфера . Между другото , нека каже Нимфетамин ( ако не знае , да проучи ) в армията на световния жандарм САЩ , какво е нивото на заплащане , в сравнение с другите сфери на икономиката , вкл. и учителите .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Чет Сеп 13, 2007 2:13 pm

Alpina написа:Само да питам, каква работа със сърце, когато като влезнеш в стаята и те чака: графити по стените, някакъв дебелак със панталони на които колана се намира под топките му, слушащ музика през една слушалка, някакъв тип с тениска на която има изобразено разчленено тяло, пак слушащ музика, момиче на което пък полата и е над пу***та седи разкрачена и гледа дрогирано, друга заложила на дълбокото декулте, или изобщо липсата на 20квадратни сантиметра плат над кръста, лакираща се, трета решава кръстословици в час, отзад група от трима спи и около тях се обвазувало ято винарки....... да, как да не ти стане мило при тази картинка и да не се напиеш ;)

Пак голямо обобщение му удари! Така както го казваш, ме подсещаш за извергските клипове, снимани в училищата, които бяха много нашумели преди известно време. Начина, по който обобщи всички училища под един куп въобще не е правилен. Това, че в 5 или 10, кажи го 15, дори 50 училища се случват такива неща, не означава, че навсякъде е така! Ето аз съм за 11 клас и мога да се похлваля с гимназията ми, безупречни учители и ръководство. А заплатите им не са по различни от тези на 50-те училища, за които говорих по-горе.
Последна промяна MpaBka ABuaTop на Чет Сеп 13, 2007 2:13 pm, променена общо 1 път
"...Soul is shit! I sold my Soul for Rock'n Roll, Beach!"
Аватар
MpaBka ABuaTop

Рейтинг: 1677

Мнениеот Teodor40 » Чет Сеп 13, 2007 2:13 pm

Байкрайдера е доста заблуден. Има учители и учители. Който има подход и го прави с желание се справя. Едни и същи ученици влизат в часовете на различните преподаватели а дисциплината и заинтересоваността от преподаваният материал е коренно различна! Данеби на качествените преподаватели да им плащат по-добре, че си вършат съвестно работата?!?! Най-лесно е да се вдигнат ръцете и да се каже "Правете каквото си искате, само картите да са под масата и да не викате много". Някой хора отдавна не са влизали в училище да видят за какви нещастници става дума сред учителите.
За свединие майка ми едно време беше такава няколко години и сега като чуе за тези искания се ядосва как може да са толкова нагли. Тя знае какво е да се работи тази работа, по колко време се ангажира човек с нея и.т.
Да им се направят проверки и според знанията на учениците да се диференцира заплатата. Защо не съм им такива исканията а? Знаят само да получават, а какво преподават въобще няма значение-парите да играят.
И да добавя, че майка ми с частни уроци си докарваше спокойно още 500 на месец без никакви проблеми? Това май забравяте да го от четете а? Вярно не всеки предмет има тази възможност, обаче почети.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Nymphetamine » Чет Сеп 13, 2007 2:15 pm

bikerider написа:И не, далеч не съм прав за всичко, просто съм видял доста повече от теб и мога да преценя нещата от висотата на дядовските си 32 години...

В никакъв случай не твърдя обратното. И в никакъв случай не твърдя, че 32 е дядовска възраст. Просто изхождам от моя случай, както и случая на останалите ми познати и приятели на моята възраст. Както в гимназията, така и в прогимназията... Положението беше едно и също - цветущо. Преди 6 години поне бяхме малки и дисциплинирани - не сме решавали кръстословици, не сме смъквали дънките, момичетата нямаха още цици, че да слагат деколтета и т.н. Еми безхаберието и незаинтересоваността бяха същите...
Личните ми впечатления са такива - болшинстовот от учителите не знаят как да си упражняват професията и сигурно са кръшкали от лекциите по педагогика (казвам го така заформено, за да не изпадам в подробности с епитеите... ;)).
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот sto100jan » Чет Сеп 13, 2007 2:19 pm

Малко за разведряване на обстановката -виц:
Ирландец пред комисия за постъпване на работа в полицията. Пита го един от комисията :
- Ако нямаше полиция , къде щяхте да искате да работите ?
Ирландеца:
- В армията .
- А , ако нямаше армия ?
- В пожарната .
- А , ако няма и пожарна ?
- Амииии... все някъде щях да намеря да служа , но не и да работя .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот bdz43r » Чет Сеп 13, 2007 2:22 pm

Nymphetamine написа:По същия начин не съм съгалсен и със заплатите на щофьорите, на ватманите и т.н.
Защо? Сигурно не им се налага да понасят целодневно градската лудница при постоянен риск от малоумни шофьори, носейки отговорност за десетките пътници, които возят. Напрежението е огромно. С учителите не е много различно, особено в днешно време, те са подложени на голям стрес.
Последна промяна bdz43r на Чет Сеп 13, 2007 2:24 pm, променена общо 1 път
Аватар
bdz43r

Рейтинг: 2000

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Чет Сеп 13, 2007 2:24 pm

bdz43r написа:
Nymphetamine написа:По същия начин не съм съгалсен и със заплатите на щофьорите, на ватманите и т.н.
Защо? Сигурно не им се налага да понасят целодневно градската лудница при постоянен риск от малоумни шофьори, носейки отговорност за десетките пътници, които возят. Напрежението е огромно.

Т'ва е съвсем различна тема
Аватар
MpaBka ABuaTop

Мнениеот Velio » Чет Сеп 13, 2007 2:25 pm

Nymphetamine написа: Давам пример с военните, щото в тая сфера имам дорби наблюдения... При тва положение, ония кво са ми се разревали... И стачката в Пирогов беше с привкус на безсмислица, ама...

И точно, защото нямаш "добри наблюдения" с учителите, говориш глупости. Нямам предвид наблюдения като ученик, а да видиш какво прави учителя, след като приключи учебния ден. (Само да отбележа, че майка ми е учителка от 15+ години, та затова се намесвам в тая тема)
800-те часа, дето си ги измисли на година са глупости. Първо - всяка година има промени в учебния план, т.е. - една година са преподавали едно, на следващата може да е дори на 50 % по различен материал. Преди началото на учебната година, всеки учител трябва да си направи план на материала - в кой час, какво ще преподава, както и в писмен вид да има всеки 1 урок така, както ще го предаде. Отделен е въпроса, че много от учебниците са калпаво написани и трябва да измислят как най-добре да предадат материала на учениците - така че хем да го разберат, хем да им е интересно да го научат. Та тоя план, който изготвя учителя трябва да бъде одобрен от директора.
Друго нещо - ако да речем училището е сутринта - следобяд трябва да има задължително определен брой учители в училището - въртят се на смени. Наистина не е кой знае каква работа, но не е и като да си седиш у дома нали? Същото се отнася и за ваканциите - не си мисли, че цяло лято си почиват.
Контролни и класни - да не мислиш, че сами си се проверяват? Това се прави след като напуснат училището и се приберат у дома. Да не мислиш, че е лесно да проверяват малоумни писаници дето не се четат от правописни грешки?
А относно това дали е лека задача - нека някой се постави на тяхна ситуация - с 20 и не знам си колко "ученика" - разглезени и малоумни до безобразие и да се мъчи да им преподава 4-5-6 часа на ден. Психическата умора е не по-малка, от която и да е друга работа.
Ако оставят някой лигльо на поправителен, винаги се намира след това да дойде някой "тати" с голям джип да заплашва и да се репчи. ВИНАГИ има такива. И си въобразяват, че децата им са англечета, а видиш ли тея "боклуци - даскалите" само се правят на интересни.

Ама в крайна сметка за какво се мъча да обяснявам. Най-лесно е да се каже
"еее - тея па кви пари искат като нищо не прават по цел ден - а виж мойта работа - толкова се гърча а и аз нищо не взимам"
всеки си мисли, че неговата е най-трудна и псува другите за какво реват.
Истината наистина е, че има много такива учители дето не им дреме. Но има и много, на които ИМ дреме. Поне в техникума където аз учех, първия тип се брояха на пръстите на едната ръка. Аз съм доволен от учителите, които ми преподаваха. Това ще прозвучи тъпо на много хора, но винаги като се прибирам в Сандански не пропускам да намина през училището и да се видя с който успея. Признателен съм на хората, че са се постарали да ме научат на нещо - тяхната работа са си я свършили. А пък каквото е зависело от мен - постарал съм се.
Още няколко примера да вметна - понеже бях в техникум, учениците които учехме там произвеждахме различни неща в процеса на обучение. След което се организираше търг в града и тея неща се продаваха. А получените пари се инвестираха обратно в училището - градинки, ремонти и т.н. Много учители сами си разкрасяваха кабинетите, със собствени пари. Никога, нищо не е дошло от МОН. Значи все пак, където има желание - може.
И така да се върнем на основния въпрос - дали тея хора заслужават 100% увеличение на заплатите - според мен ДА. И съм сигурен, че не е било само моето училище, в което е имало свестни "даскали". Убеден съм, че ги има навсякъде. Преди да плюете по тях, се замислете вие какви ученици сте били и с какво сте допринесли, за добрата обстановка на учителя, та той да има желание да ви научи.
Play it safe
Аватар
Velio

Рейтинг: 1220

Мнениеот ddevil » Чет Сеп 13, 2007 2:28 pm

Българското здравно осигуряване е най-евтино(или поне едно от най-евтините за да не обобщавам) в Европа. Образованието е на същият принцип-ако толкова пискате, че даскалите и лекарите са боклуци...ами съвсем спокойно може да отидете в Германия примерно и да ви "обрулят" 4-5 цифрена сума(в евро) за операция или за обучение за 2 семестъра примерно и определено няма да те погледнат по същият начин,както тукашните лекари/учители. Защо ли? Ами, защото един познат професор в университет в Сев. Каролина (в първите 500 не знам дали е,не кой знае колко популярен) получава годишно ~$95,000 заплата(~133,000лв / 9 месеца(лятната "отпуска" му е неплатена) = ~14.780лв месечно) Дали някой преподавател получава толкова тук? Ти къде ще работиш ако имаш избор,патриотизма няма да те храни все пак ;) Затова и тези, които могат са навън вече..няма да се повтарям.

пс. Като цялото инвестицията в образованието е сложна, защото резултата се вижда след около +10-на години,тогава е налице готовият продукт. До момента продукцията са и били шута от всякъде...единственото място, където децата научават нещо е в компютърните клубове и то как да направиш headshot на мръсника,срещу теб,в часовете по информатика се чати и се гледат сайтове за запознанства, а в останалите часове се пращат смс-и. Мммдам...всичко е супер наистина,децата са си невинни,а тъпите учители развалят купона :)

пс2. продължавам да умувам да си направя ли гумите tubeless и как става това :D За сметка на това 9-годишните лапета пък най-вероятно умуват да станат ли brainless..абе всеки с проблемите си :D
@bikerider-доста помагат писанията ти за момента от това, което чета в ЧЗВ-то :) :agree:

@lanzz- :agree:
Последна промяна ddevil на Чет Сеп 13, 2007 2:41 pm, променена общо 3 пъти
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Чет Сеп 13, 2007 2:31 pm

Velio написа:Истината наистина е, че има много такива учители дето не им дреме. Но има и много, на които ИМ дреме. Поне в техникума където аз учех, първия тип се брояха на пръстите на едната ръка. Аз съм доволен от учителите, които ми преподаваха. Това ще прозвучи тъпо на много хора, но винаги като се прибирам в Сандански не пропускам да намина през училището и да се видя с който успея. Признателен съм на хората, че са се постарали да ме научат на нещо - тяхната работа са си я свършили. А пък каквото е зависело от мен - постарал съм се.
Още няколко примера да вметна - понеже бях в техникум, учениците които учехме там произвеждахме различни неща в процеса на обучение. След което се организираше търг в града и тея неща се продаваха. А получените пари се инвестираха обратно в училището - градинки, ремонти и т.н. Много учители сами си разкрасяваха кабинетите, със собствени пари. Никога, нищо не е дошло от МОН. Значи все пак, където има желание - може.
И така да се върнем на основния въпрос - дали тея хора заслужават 100% увеличение на заплатите - според мен ДА. И съм сигурен, че не е било само моето училище, в което е имало свестни "даскали". Убеден съм, че ги има навсякъде. Преди да плюете по тях, се замислете вие какви ученици сте били и с какво сте допринесли, за добрата обстановка на учителя, та той да има желание да ви научи.

:bowdown: :bowdown: :bowdown: Еееее, ей това ми се искашe да чуя! И мойта майка е учителка и съм на същото мнение. :agree:
Аватар
MpaBka ABuaTop

Мнениеот Nymphetamine » Чет Сеп 13, 2007 2:34 pm

Стояние, във ВВС в момента има 4-ма генерали, летци. До колкото знам. Самолетите са малко повече. Не отричам, че в армията има също толкова неуредици и косури, колкото и в системата на здравеоазването, образователната и съдебната системи. Пари няма за самолети, верно, скатават се повечето от министерството и неговите звена... Не знам колко функционират останалите, но поне хората, коиото ме интересуват си гледат работата.
А за кашиците, никой не спори... ;)
За САЩ до колкото знам, нивото на заплащане на летците е по-високо от това на учителите... Но не мога да споря.

П.П. Майка и тя е даскалка, ама мненето ми се запазва. За майка ти< Velio, нищо не мога да кажа. Може би ако ми бяха други даскалите, щях да съм на друго мнение.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот Nymphetamine » Чет Сеп 13, 2007 2:39 pm

bdz43r написа:
Защо? Сигурно не им се налага да понасят целодневно градската лудница при постоянен риск от малоумни шофьори, носейки отговорност за десетките пътници, които возят. Напрежението е огромно. С учителите не е много различно, особено в днешно време, те са подложени на голям стрес.

На всяко работно место има стрес, дори чиновник да си.
Ама кой за квото е учил.. надявам се да не обидя никого...
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот lanzz » Чет Сеп 13, 2007 2:39 pm

много интересна е тезата "не си вършат работата, за това не заслужават по-високи заплати". не се ли сещате, че когато заплатите в един сектор се увеличат (било то учители, шофьори в градски транспорт, whatever), желаещите да работят в този сектор също ще се увеличат, и ще има по-голям избор от по-качествен персонал. докато заплатата е 300лв, тая работа ще я вършат предимно хора, за които тези 300лв са предела на способностите им за намиране на работа. ако стане 1000лв, квалифицирани хора които работят другаде за 750лв ще се замислят дали да не си сменят работата.
Аватар
lanzz

Мнениеот skiman » Чет Сеп 13, 2007 2:41 pm

Вельо, Байкрайдър :agree: :agree:
Другите, ще поживеете, ще ви поочука живота и ще ви дойде акъла. Ще запеете друга песен. :) Дано форума съществува след 20-тина години, да се посмеете на глупостите, които сте писали.
Аватар
skiman

Мнениеот sto100jan » Чет Сеп 13, 2007 2:56 pm

За генералите и самолетите , и аз така знам :) Мерси за културния и възпитан отговор . Явно ти си алергичен към даскали , аз съм пък алергичен към фуражки - и така става кавгата . Просто , като се караме , тия лайнари - политиците се кефят и ни крадат , всичките нас .Не е нормално да взима един висшист по-малко от един висшист в Пакистан . Просто не е нормално . Пък бил той даскал , офицер или лесничей . Началната заплата на висшист в Пакистан е над 500 лева наши пари . А небръснатото лайно Д.Велчев даде пари за диференцирано заплащане , които възлизат на около 7-8 лева на месец . Толкова му се отпусна от мазното адвокатско сърце . А средната заплата на офицер в САЩ е около 80 хил.$ за полковник . Войниците взимат по-малко от 2хил.$ , но това са чисти пари , отделно взимат надбавки за мисии , за служба в чужбина и т.н. . Радват се на безплатно жилище , което е голямо перо там, и на яки социални , здравни осигуровки , и на много яки пенсии . Но кинтите не са им много , по техния стандарт . Та така.... Май не трябва да се пеним много за неща , които в крайна сметка са придобивки за нацията ни като цяло - за даскалските заплати говоря . :agree:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

ч

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Сеп 13, 2007 3:13 pm

sto100jan написа:Просто , като се караме , тия лайнари - политиците се кефят и ни крадат , всичките нас .Не е нормално да взима един висшист по-малко от един висшист в Пакистан . Просто не е нормално . Пък бил той даскал , офицер или лесничей . Началната заплата на висшист в Пакистан е над 500 лева наши пари . А небръснатото лайно Д.Велчев даде пари за диференцирано заплащане , които възлизат на около 7-8 лева на месец . ... Та така.... Май не трябва да се пеним много за неща , които в крайна сметка са придобивки за нацията ни като цяло - за даскалските заплати говоря . :agree:

Преподаването в момента в повечето училища в България е под всякаква критика, но това не е причина да не се вдигнат заплатите, а следствие от това, че са ниски. ТРЯБВА да се увеличат тези заплати, ТРЯБВА да продължава това - хората да искат каквото им се полага!!! Но и трябва да се дава. Ако, тоест като се увеличат тези заплати, преподаването не бива да остане на същият хал като сега. :agree: Държавата може да даде на всички сфери от обществото доста повече, отколкото дава сега... вместо строежите да продължават нагоре към Черни връх...

ПП. Ко им има на фуражките уа :) :D
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот LiFo » Чет Сеп 13, 2007 3:42 pm

lanzz написа:много интересна е тезата "не си вършат работата, за това не заслужават по-високи заплати". не се ли сещате, че когато заплатите в един сектор се увеличат (било то учители, шофьори в градски транспорт, whatever), желаещите да работят в този сектор също ще се увеличат, и ще има по-голям избор от по-качествен персонал.

Нема да се сетят, щото мисловната дейност е насочена в друга посока: "кво ми дреме, че надолу по реката има водопад...важното е сега да не се удАвим, мноо ми дреме накъде ме влачи течението" и после летейки надолу от водопада "дееба що не плувАх докат бех горе".

...и така омагьосаният кръг си се въртиии
Law:
There is no law without an exception!
Exception: Murphy's law
Аватар
LiFo

Рейтинг: 1785

Re: ч

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Чет Сеп 13, 2007 3:44 pm

Sp3c7r3 написа:Преподаването в момента в повечето училища в България е под всякаква критика, но това не е причина да не се вдигнат заплатите, а следствие от това, че са ниски. ТРЯБВА да се увеличат тези заплати, ТРЯБВА да продължава това - хората да искат каквото им се полага!!! Но и трябва да се дава. Ако, тоест като се увеличат тези заплати, преподаването не бива да остане на същият хал като сега.

Нали се сещаш, че веднъж като се свикне на мързела, после трудно се отучва ;)
Аватар
MpaBka ABuaTop

Re: ч

Мнениеот sto100jan » Чет Сеп 13, 2007 6:59 pm

MpaBka ABuaTop написа:
Sp3c7r3 написа:Преподаването в момента в повечето училища в България е под всякаква критика, но това не е причина да не се вдигнат заплатите, а следствие от това, че са ниски. ТРЯБВА да се увеличат тези заплати, ТРЯБВА да продължава това - хората да искат каквото им се полага!!! Но и трябва да се дава. Ако, тоест като се увеличат тези заплати, преподаването не бива да остане на същият хал като сега.

Нали се сещаш, че веднъж като се свикне на мързела, после трудно се отучва ;)

Ланц е най-прав . Когато се увеличи заплащането , ще дойдат в системата нови , мотивирани хора , които ще повдигнат нивото . Иначе да се каже на тия 50 годишни лелки - Хайде направете образованието на световно ниво , пък после ние , през следващия мандат , ще видим , да ви оправим стандарта . - така хептен не става . Вижда се в прокуратурата и полицията . Големи ( за нашия стандарт) заплати , а дейността ....всеки знае , че тия институции , освен да гушат рушвет , за нищо друго не стават .И да тровят атмосферата на скапаното ни племенно битие . Пак повтарям , като се дърляме за тези учителски протести , наливаме вода в мелницата на крадливата безочлива олигархия . Не е лошо , както бакшишите подкрепиха ватманите , сега цялото племе българско , поне веднъж единно да застане зад една резонна и справедлива кауза .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот agent_Jekov » Чет Сеп 13, 2007 7:18 pm

Velio написа:Преди да плюете по тях, се замислете вие какви ученици сте били и с какво сте допринесли, за добрата обстановка на учителя, та той да има желание да ви научи.
:agree: :agree: :agree:
sto100jan написа:сега цялото племе българско , поне веднъж единно да застане зад една резонна и справедлива кауза
Надявам се не го вярваш сериозно това нали?У българина солидарност????!!!!
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 13, 2007 7:31 pm

bikerider написа:Учителите са хора, не са еднакви като роботи. Затова диференцираното заплащане е нещо добро. Не обаче и по начина, по който министерството го прокарва.

@Teodor40: препоръчвам ти очен лекар, ще ти помогне и за карането :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот sto100jan » Чет Сеп 13, 2007 7:45 pm

Не го вЕрвам , Жеков , не го вЕрвам ! :V: Това да беше всенародна инициатива за канонизация на Стоичков , например.... тогава да . Ама за нещо , за което трябва 3 минути да си помислиш с главата...... Това е непосилно за голяма част от уважаемите съотечественици . :crap:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот hellman » Чет Сеп 13, 2007 10:56 pm

ооо дано само наистина да не ни излезе през носа :(!: :V: :crap:
Аватар
hellman

Рейтинг: 1180

Мнениеот Гост » Пет Сеп 14, 2007 8:40 am

Болна работа дано да не учим :)
Гост

Мнениеот agent_Jekov » Пет Сеп 14, 2007 10:18 am

След еуфорията иде ред на паниката. :D
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Nymphetamine » Пет Сеп 14, 2007 10:40 am

Хм, ако сте слушали днес радио Хоризонт към 8 часа, щяхде да чуете хорските мнения...
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот sto100jan » Пет Сеп 14, 2007 11:30 am

В смисъл - подкрепят или опонират на исканията ?
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот did » Пет Сеп 14, 2007 11:32 am

Nymphetamine написа:хорските мнения

:laugh:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 14, 2007 11:42 am

"хорските мнения" :roll2:

@sto100jan: съдейки по тая тема, как мислиш, подкрепят ли? :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Nymphetamine » Пет Сеп 14, 2007 2:05 pm

Пичове, като коне с капаци сте, знаете само своето си и т'ва е то...
Масово родители и ученици негодуват... Да заебем учениците, както по-малките, така и на възрастта ми, които се изказаха, нали все пак са празноглави хлапета и сукалчета, както вие ги наричате...
Родителите, малко по-възрастни от bikrider, в частност не са хич съгласни както с изискванията на учителите, така и с мнения като вашите... Ако бяхте слушали шяхте да разберете, че увеличението на заплатите идва редом с повишаване качеството на ПРЕПОДАВАНЕ, а не на самата система, ОТНОШЕНИЕТО към учениците и т.н. Всички изтъкнаха факта, че повечето от тях си изкарват абсолютно нормални пари с частни уроци - за справка - един урок от час и половина по математика, бълагрски, английски и т.н. при преподавател от гимназиалния курс е 25-30лв. Правете си сметката.
Една от зрителките намекна, че едно време никой не е ходил по частни уроци, когато се е готвил за кандидатстване, а се разчиташе на учлище... Е, аз понеже съм малко тъпичък и ходех на частни уроци по биология и на ЗИП в училище по биология мога да ви кажа кво е положението...
А искания от сорта на "900лв. заплата" са твърде смели и нагли...
Ае чичовци, хлопвайте капаците и си байте своето, аз отивам да карам.
Аватар
Nymphetamine

ПредишнаСледваща

Назад към Други