Alpina написа:Само да питам, каква работа със сърце, когато като влезнеш в стаята и те чака: графити по стените, някакъв дебелак със панталони на които колана се намира под топките му, слушащ музика през една слушалка, някакъв тип с тениска на която има изобразено разчленено тяло, пак слушащ музика, момиче на което пък полата и е над пу***та седи разкрачена и гледа дрогирано, друга заложила на дълбокото декулте, или изобщо липсата на 20квадратни сантиметра плат над кръста, лакираща се, трета решава кръстословици в час, отзад група от трима спи и около тях се обвазувало ято винарки....... да, как да не ти стане мило при тази картинка и да не се напиеш
bikerider написа:И не, далеч не съм прав за всичко, просто съм видял доста повече от теб и мога да преценя нещата от висотата на дядовските си 32 години...
Защо? Сигурно не им се налага да понасят целодневно градската лудница при постоянен риск от малоумни шофьори, носейки отговорност за десетките пътници, които возят. Напрежението е огромно. С учителите не е много различно, особено в днешно време, те са подложени на голям стрес.Nymphetamine написа:По същия начин не съм съгалсен и със заплатите на щофьорите, на ватманите и т.н.
bdz43r написа:Защо? Сигурно не им се налага да понасят целодневно градската лудница при постоянен риск от малоумни шофьори, носейки отговорност за десетките пътници, които возят. Напрежението е огромно.Nymphetamine написа:По същия начин не съм съгалсен и със заплатите на щофьорите, на ватманите и т.н.
Nymphetamine написа: Давам пример с военните, щото в тая сфера имам дорби наблюдения... При тва положение, ония кво са ми се разревали... И стачката в Пирогов беше с привкус на безсмислица, ама...
Velio написа:Истината наистина е, че има много такива учители дето не им дреме. Но има и много, на които ИМ дреме. Поне в техникума където аз учех, първия тип се брояха на пръстите на едната ръка. Аз съм доволен от учителите, които ми преподаваха. Това ще прозвучи тъпо на много хора, но винаги като се прибирам в Сандански не пропускам да намина през училището и да се видя с който успея. Признателен съм на хората, че са се постарали да ме научат на нещо - тяхната работа са си я свършили. А пък каквото е зависело от мен - постарал съм се.
Още няколко примера да вметна - понеже бях в техникум, учениците които учехме там произвеждахме различни неща в процеса на обучение. След което се организираше търг в града и тея неща се продаваха. А получените пари се инвестираха обратно в училището - градинки, ремонти и т.н. Много учители сами си разкрасяваха кабинетите, със собствени пари. Никога, нищо не е дошло от МОН. Значи все пак, където има желание - може.
И така да се върнем на основния въпрос - дали тея хора заслужават 100% увеличение на заплатите - според мен ДА. И съм сигурен, че не е било само моето училище, в което е имало свестни "даскали". Убеден съм, че ги има навсякъде. Преди да плюете по тях, се замислете вие какви ученици сте били и с какво сте допринесли, за добрата обстановка на учителя, та той да има желание да ви научи.
bdz43r написа:Защо? Сигурно не им се налага да понасят целодневно градската лудница при постоянен риск от малоумни шофьори, носейки отговорност за десетките пътници, които возят. Напрежението е огромно. С учителите не е много различно, особено в днешно време, те са подложени на голям стрес.Nymphetamine написа:По същия начин не съм съгалсен и със заплатите на щофьорите, на ватманите и т.н.
sto100jan написа:Просто , като се караме , тия лайнари - политиците се кефят и ни крадат , всичките нас .Не е нормално да взима един висшист по-малко от един висшист в Пакистан . Просто не е нормално . Пък бил той даскал , офицер или лесничей . Началната заплата на висшист в Пакистан е над 500 лева наши пари . А небръснатото лайно Д.Велчев даде пари за диференцирано заплащане , които възлизат на около 7-8 лева на месец . ... Та така.... Май не трябва да се пеним много за неща , които в крайна сметка са придобивки за нацията ни като цяло - за даскалските заплати говоря .
lanzz написа:много интересна е тезата "не си вършат работата, за това не заслужават по-високи заплати". не се ли сещате, че когато заплатите в един сектор се увеличат (било то учители, шофьори в градски транспорт, whatever), желаещите да работят в този сектор също ще се увеличат, и ще има по-голям избор от по-качествен персонал.
Sp3c7r3 написа:Преподаването в момента в повечето училища в България е под всякаква критика, но това не е причина да не се вдигнат заплатите, а следствие от това, че са ниски. ТРЯБВА да се увеличат тези заплати, ТРЯБВА да продължава това - хората да искат каквото им се полага!!! Но и трябва да се дава. Ако, тоест като се увеличат тези заплати, преподаването не бива да остане на същият хал като сега.
MpaBka ABuaTop написа:Sp3c7r3 написа:Преподаването в момента в повечето училища в България е под всякаква критика, но това не е причина да не се вдигнат заплатите, а следствие от това, че са ниски. ТРЯБВА да се увеличат тези заплати, ТРЯБВА да продължава това - хората да искат каквото им се полага!!! Но и трябва да се дава. Ако, тоест като се увеличат тези заплати, преподаването не бива да остане на същият хал като сега.
Нали се сещаш, че веднъж като се свикне на мързела, после трудно се отучва
Velio написа:Преди да плюете по тях, се замислете вие какви ученици сте били и с какво сте допринесли, за добрата обстановка на учителя, та той да има желание да ви научи.
Надявам се не го вярваш сериозно това нали?У българина солидарност????!!!!sto100jan написа:сега цялото племе българско , поне веднъж единно да застане зад една резонна и справедлива кауза
bikerider написа:Учителите са хора, не са еднакви като роботи. Затова диференцираното заплащане е нещо добро. Не обаче и по начина, по който министерството го прокарва.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта