Стига беее !!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 14, 2007 2:12 pm

Ох миличък... ти сигурно си вярваш, че изпитите в университетите се покриват с учебния материал в училищата? Сигурно и за това са виновни учителите? Сигурно лошите учители нарочно снижават качеството на учебния процес, за да могат после да печелят от частни уроци? Да, със сигурност има и такива, а кое ги е докарало дотам?

Изобщо, що не започнеш да мислиш, вместо да слушаш "хорските мнения"?

За теб важи с особена сила подписа на NovemberCharlie...
Бегай да караш докато имаш време... че после как ще те клати живота, бедна ти е фантазията...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот sto100jan » Пет Сеп 14, 2007 2:17 pm

Верно , че само си баем напразно . От цървул ботуш не става , и от българския народ да чакаш мъдрост и солидарност :nono: ,,Хорските" тикви попиват всяка глупост на Жорж , Слави и Бойко( ей , да не забравяме Симеончо ! ) , но като трябва да се прояви малко здрав разум - нанай. Барека , и другия слугинаж няма да се сетят да попитат ,,хората" дали заслужават полицаите и прокурорите парите си . Но за даскалите - сакън , да не вземат повече от плочкаджия или рейсаджия - не може . И ,, хората" се държат като стадо , и съответно имат същия скотски стандарт на живот . Да живеят мъдрите и далновидни българи ! Да резнем заплатите на даскалите ! Най-много по 100 лева на месец ! Айде , и по една студена вода без пари да пият , от нас да мине !
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот did » Пет Сеп 14, 2007 2:21 pm

Nymphetamine написа:Родителите, малко по-възрастни от bikrider, в частност не са хич съгласни както с изискванията на учителите, така и с мнения като вашите...

Чакай сега малко.

1. Аз съм родител;
2. Аз съм малко по-възрастен от bikerider (не е bikrider. Много почнахте да го прекръщавате напоследък);
3. Съгласен съм с исканията на учителите;

Следователно, според "хорското мнение" аз или не съществувам, или ако съществувам, то не съм човек (иначе мнението ми щеше да се брои за "хорско").

Не разбирам къде е уловката!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 14, 2007 2:22 pm

:agree::agree::agree:

@Nymphetamine: чудя се дали ще огрее в мозъка ти скромния факт, че си чул една милионна от мненията на родителите. Или и ти като масата лумпени се кланяш на медиите като пред Слънцето? :dunno:
Последна промяна bikerider на Пет Сеп 14, 2007 2:26 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот Nymphetamine » Пет Сеп 14, 2007 2:23 pm

bikrider, с тебе на тая тема не ми се разправя, научи се да спориш и да излагаш факти, а не да се заяждаш...
Стояне, верно е тва за полицаите и прокурорите. Виж сега, в никакъв случай не омаловажавам труда на учителите или поне някои от тях. И съм напълно съгласен да увеличат заплатите им, но да си сменят тертипа на поведение в училище, щото в тях е ножа, в тях е и хляба. От учителя си зависи дали ще вътвори дисциплина и ще грабне интереса на учениците, за да постигне нещо. Познавам хора учители, които караха циганите на учат математика с удоволстиве. За жалост учителите като тях са единични случаи.
За всички останали - заслужете си парите и тогава пискайте. Пък и естеството на работата не им позволява на фона на всички останали да взимат по 1000лв за плата... Ай моля ви сЪ...
did, пожелавам ти щерките ти да не се сблъскват (в частност и ти) с такива даскали, с каквито аз съм имал вземане даване. Не съм поставял никаква уловка... Ти си явно извън общите маси, може да се гордееш със това. Аз смятам да си остана в стадото... Ако щете мислете, че се ръководя от хорското мнение... Аз си знам какво ме кара да мисля така... Всъщност не виждам вече смисъл да се спори, то вас човек в никой спор не може да ви обори.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 14, 2007 2:28 pm

виж кво миличък, аз не се заяждам с теб. През оная работа ми е за липсата на сиво вещество в черепното ти пространство. Зададох ти няколко простички въпроса, на които ако се опиташ да си отговориш, може и да ти просветне.

Дотогава Нимфетке сладка, ако искаш да ме обидиш, пробвай по някакъв друг начин. Този е смешен :)

на фона на всички останали

Да живей, живей уравниловката. Диагноза - потомствен промит мозък. Съжалявам, но е факт. Точка. Бегай сега да караш, че свърши слънцето :lol:

Още нещо - защо да не взимат? Откъде накъде да не взимат? Може би няма пари? Може би няма 2 милиарда фискален излишък? А? Питам и отговори не чакам. Стой си в стадото щом ти харесва.

Пък и естеството на работата не им позволява

:rofl:
Както казах и преди - пази Боже, сляпо да прогледа!
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пет Сеп 14, 2007 2:36 pm

Я на кратко кажете за к'во си говорите, да пусна и аз едно-две мнения :rofl: :rofl: :rofl:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Пет Сеп 14, 2007 2:42 pm

Nymphetamine, имам едно простичко питане към тебе.

Обвиняваш сегашните учители за нивото им. Това е добре, имаш право да искаш качество! Когато аз завършвах университета през 1994 година с педагогическа специалност, всички имахме 3 месеца педагогически стаж. Аз тогава преподавах математика на 10 клас в Математическата Гимназия в Пловдив. Други мои колеги бяха пръснати из други училища. Още тогава беше ясно, че от завършващите има около 20-30%, които стават за учители. Останалите просто искаха диплома и твърдяха, че никога не биха се захванали с даскалуване. Те си получиха тройките за стажа, взеха си дипломите и всеки си тръгна по пътя.

После обаче се оказа, че тия 20-30%, които стават за даскали, стават и за нещо друго. Голяма част от най-кадърните ми колеги са отдавна извън България, а тези, които са в България, не работят в сферата на образованието. Които пък се занимават с образование, по правило са в някой от университетите и обикновено не са много щастливи от положението си.

За сметка на това много от колегите ми, които просто избутаха висшето за едната диплома, сега се оказват учители! Бях шашардисан като разбрах кои хора са се захванали сериозно с даскалуване, при това в училища с добро име. Е, прав си, на тях и 10000 лева да им направиш заплатата, нивото им няма да помръдне, щото те толкова си могат. Това е една правилна констатация ,но тя не предлага решение.

Решението минава задължително през създаване на икономически стимули за онези 20-30% от завършващите педагози, които могат да преподават, да се захванат с даскалуване, а не нещо друго. Иначе, каквито и реформи да се правят, резултатът все ще е бардак с нови правила, но със стари курви.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот sto100jan » Пет Сеп 14, 2007 2:45 pm

Добре , бе , Нимфетамине , как да ти го обясня просто ? Не става въпрос дали заслужават , и колко работят учителите . Обяснявам ти , че заплата от 300 лева за висшист е смешна и жалка - това ти казвам . Сега от нашите данъци , акцизи , такси и др. държавни вземания има възможност да се пооправи живота на една интелигентска прослойка . Не на ,,шафьори" и на миньори , още по-малко на строители , които са изцяло в частния сектор и се мръщят вече на 1000 лева на месец . Та , когато се вдигне заплащането на учителите , в най-скоро време ще се вдигне заплащането на всички заети в държавната сфера , а след това ( много скоро или изпреварващо ) и на другите работещи в България . Това ти обяснявам . И ти след някоя година няма да почнеш с начална заплата 200-300 лева , а с 200-300 евро - това ти обяснявам . Та ,това ти обяснявам , че ще е от полза за всички , защото парите са взети от нас , и не е лошо да се върнат пак при нас . И ти обясних , че ако не се вдигнат сега заплатите на учителите , поне още 5 години ще кретаме всички с африкански доходи , а нашите парички ще си ги делнат политиците , олигарсите , мутраците , Бате Бойко и жена му , дето не му е жена , ще остане малко и за Барека , и за Тошо Тошев , и за тия дупедавци в ,,Хоризонт", дето се правят на журналисти .Още ли да ти обяснявам ?
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот sto100jan » Пет Сеп 14, 2007 2:55 pm

Лелееее.....Дид , Байкрайдер , ама като гледам що труд хвърляме да отваряме очите на антагонист от онанистическия период в развитието... :confused: Я го зарежете.....Аз (поне) излазям .
ПП Ако не знае откъде е тая фраза , значи , верно баща му трябва да лети денонощно да му плаща частните уроци . :D
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Youngblood » Пет Сеп 14, 2007 3:17 pm

Боже, вие не сте в ред...Форумите и дискусиите са за обмяна на различни мнения и съответно за потвърждаването/ оспорването им.

Вие, обичащите да спорят до продрискване (особено по-дъртите), се стараете да докажете на другия как го е наказала майката природа и къде точно му е проблема. Е ще ме прощавате...ама е ГРОЗНО

Ниагарски водопад от КОМПЛЕКСИ са тези теми, в които смеете да унижавате събеседника по този начин...
Аватар
Youngblood

Рейтинг: 1265

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Сеп 14, 2007 3:46 pm

Youngblood написа:Боже, вие не сте в ред...Форумите и дискусиите са за обмяна на различни мнения и съответно за потвърждаването/ оспорването им.

Вие, обичащите да спорят до продрискване (особено по-дъртите), се стараете да докажете на другия как го е наказала майката природа и къде точно му е проблема. Е ще ме прощавате...ама е ГРОЗНО

Ниагарски водопад от КОМПЛЕКСИ са тези теми, в които смеете да унижавате събеседника по този начин...
Добре де, шефе. Само не се карай :)
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 14, 2007 3:53 pm

@Youngblood: свободна си да мислиш каквото искаш, разбира се, но допускаш малка грешка. Никому нищо не се стремим да ДОкажем, а да ПОкажем. От позицията на хора с повече опит. И да, света се променя, ние не знаем всичко, но все пак знаем достатъчно повече. Казва се житейски опит. Споделяме го с надеждата, че ще осъзнае за какво му говорим и ще му помогнем. Дали той го иска или не е негова работа.

Оценявам чувството ти за "справедливост", само че още по-грозно е да правиш точно това, в което ни обвиняваш нас, а именно - да обиждаш.

Ще ти го кажа в прав текст - аз не искам нищо от никого. Единствено се надявам да ПОМОГНА на някои хора да започнат да мислят самостоятелно и аналитично. А не да повтарят пропагандата и да правят общи изводи от частни случаи. Правя го, защото иначе тва блато наречено България ще се вмирисва още и още. Може да не ми е супер дипломатичен стила, може да не съм майка Тереза (лека й памет), но това съм аз.

Много е лесно да говориш за комплекси, наистина, признавам. Бая по-трудно е да се опиташ да вникнеш в аргументите на "дъртите".

Изобщо... що ли се връзвам. Nymphetamine му личи от километри, че е дете на военен. Колективисткия уравниловъчен манталитет сам говори за него, аз просто му казвам какво виждам. Ако според теб, това че наричам нещата с истинските им имена е обида за някого, това не е мой проблем.

По въпроса с аргументите - зададох редица въпроси, на които нито ти, нито той си правите труда да отговорите. Но за сметка на това правите точно това, за което обвинявате другите. Това мога да го нарека лицемерие, но няма да го нарека, защото знам че не е. Просто е липса на разбиране.

Хайде и недей да се сърдиш, Симо скоро ще се върне с медал и ще си по-спокойна, надявам се :)

sto100jan: :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот Youngblood » Пет Сеп 14, 2007 4:12 pm

Просто от време на време имате нужда да ви ГО каже някой - как изглеждат отстрани "смислените" ви нападки и дали не сте вие тези, на които им трябва помощ.

Nymphetamine нито ще ви е първият, нито последният случай. Ако ти стане по-леко от това, което ще ти споделя - радвам се...и моят биологичен баща е военен и то наистина!

Преди да проходиш с едни гърди напред като "прогледнал" Българин - бая боза ще изпиеш....защото промяната се състои в малките неща и е нещо съвсем индивидуално.

А ако толкова те сърби да помогнеш на сънародниците си, което честно казано ме съмнява...има доста по-смислени начини.

Както виждаш не заемам ничия страна по въпроса за учителите, защото моето мнение и личен опит са някъде по средата. Въпросът стои там, как се излагат различните мнения и как се отхвърлят чуждите.

Най-лесно е да нахраниш някого, а удоволствието от това е неописуемо, стига човека да си го е заслужил. Но виж, аз не бих го направила защото някой има по-различно мнение от моето...а защото е простак и не знае как да го изкаже!

P.S. много благодаря за правото на лично мнение!
Аватар
Youngblood

Рейтинг: 1265

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 14, 2007 4:19 pm

Youngblood написа:P.S. много благодаря за правото на лично мнение!

Моля, за нищо.
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Сеп 14, 2007 4:30 pm

Все пак следва да се има предвид, че макар професията на военните да не е никак за подценяване, то учителите са тези, които най-пряко могат да влияят върху общото развитие на подрастващите. В този смисъл връзката между Здравко (като колективен образ на продукта на образователната система, макар и не само нейн) и лошото заплащане на учителите ми се вижда очебийна.
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Spamy™ » Пет Сеп 14, 2007 4:36 pm

аз и всички френдове подкрепяме стачката и искаме тя да продалжажа много.

които не поткрепя стачката е зобра4!
Spamy™

Рейтинг: 1220

Мнениеот bdz43r » Пет Сеп 14, 2007 4:42 pm

После ще ви излезе през носа тая почивка.
Аватар
bdz43r

Мнениеот biker^boy » Пет Сеп 14, 2007 6:12 pm

Spamy™ написа:аз и всички френдове подкрепяме стачката и искаме тя да продалжажа много.

които не поткрепя стачката е зобра4!

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Важното е да върви !!!
Аватар
biker^boy

Рейтинг: 1200

Мнениеот ddevil » Пет Сеп 14, 2007 6:23 pm

Божеее... :bigeyes: :V: Интересно ми е как ще се промени виждането на лапетиите след като завършат "тъпото" даскало. Грам не осъзнават, че тези години остават един от най-добрите в живота на един човек в повечето случаи - мама и тате те хранят,от теб трябва само да прочиташ по 3-4 урока на ден максимум "загубвайки" по около 3 часа средно от деня. След това си постоянно в компанията на приятелите ти-в училище и след това. И това е рядкост-в момента почти никой не чете у тях,в даскало даже и не стъпват в повечето случаи, и даскалото било лошо?! Малоумници..

Малее мале...интересно ще е наистина една, две години след завършването им-сигурно ще са в страхотна еуфория - родителите дигнали ръце от децата си и не ги бръснат за нищо,даскалото го няма да им трови живота...ммм сбъднат рай.

edit:@z1gZag полОвина ;)
Последна промяна ddevil на Пет Сеп 14, 2007 6:47 pm, променена общо 1 път
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот agent_Jekov » Пет Сеп 14, 2007 6:38 pm

Полувината ще умрат след като завършат.Свършени са.
Последна промяна agent_Jekov на Пет Сеп 14, 2007 7:29 pm, променена общо 1 път
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот z1gZag » Пет Сеп 14, 2007 6:43 pm

agent_Jekov написа:Половината ще умрат след като завършат.Свършени са.

А другата полОвина ? :bigeyes:
Последна промяна z1gZag на Пет Сеп 14, 2007 7:01 pm, променена общо 2 пъти
z1gZag

Рейтинг: 1915

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Сеп 14, 2007 6:56 pm

z1gZag написа:
agent_Jekov написа:Половината ще умрат след като завършат.Свършени са.

А другата полОвина ? :bigeyes:
Ще чакат "дядовците" във мтб форума да ги учат да пишат. :)
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот agent_Jekov » Пет Сеп 14, 2007 7:29 pm

:I :irked: Айде и аз да направя една грешка. :D Признавам, че не е от бързане.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Brave » Пет Сеп 14, 2007 10:07 pm

Аз пък не виждам какво ги мъчите да учат - в крайна сметка все някой трябва да се занимава с почистването на кенефи и сметосъбиране... Явно тази житейска реализация е предостатъчна за тях. Мир и щастие за всички, голем кеф.
Brave

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 14, 2007 10:27 pm

Алелуя :agree::agree::agree:

@agent_Jekov: евала :agree::beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот biker^boy » Пет Сеп 14, 2007 10:34 pm

ddevil написа:Божеее... :bigeyes: :V: Интересно ми е как ще се промени виждането на лапетиите след като завършат "тъпото" даскало. Грам не осъзнават, че тези години остават един от най-добрите в живота на един човек в повечето случаи - мама и тате те хранят,от теб трябва само да прочиташ по 3-4 урока на ден максимум "загубвайки" по около 3 часа средно от деня. След това си постоянно в компанията на приятелите ти-в училище и след това. И това е рядкост-в момента почти никой не чете у тях,в даскало даже и не стъпват в повечето случаи, и даскалото било лошо?! Малоумници..

Малее мале...интересно ще е наистина една, две години след завършването им-сигурно ще са в страхотна еуфория - родителите дигнали ръце от децата си и не ги бръснат за нищо,даскалото го няма да им трови живота...ммм сбъднат рай.

edit:@z1gZag полОвина ;)

Абсолютно съм съгласен и осъзнавам, че това са ни най-хубавите и безгрижни години, но не мислиш ли, че не трябва толкова много да ни натоварват. Всеки ден да имаш по 7-8 часа и да си ,,тъпчеш'' главата със ,,сухи'' теории и после да трябва да ги разбереш не е работа. Според мен трябва да има повече развлекателни предмети и да има уроци по практика, в които да видиш и чуеш за какво става въпрос.

До колкото знам в Швеция учениците имат всеки месец поне по една седмица ваканция а и там образованието не е на никак ниско ниво
Важното е да върви !!!
Аватар
biker^boy

Рейтинг: 1200

Мнениеот Nymphetamine » Пет Сеп 14, 2007 10:38 pm

did написа:Nymphetamine, имам едно простичко питане към тебе.

Обвиняваш сегашните учители за нивото им. Това е добре, имаш право да искаш качество! Когато аз завършвах университета през 1994 година с педагогическа специалност, всички имахме 3 месеца педагогически стаж. Аз тогава преподавах математика на 10 клас в Математическата Гимназия в Пловдив. Други мои колеги бяха пръснати из други училища. Още тогава беше ясно, че от завършващите има около 20-30%, които стават за учители. Останалите просто искаха диплома и твърдяха, че никога не биха се захванали с даскалуване. Те си получиха тройките за стажа, взеха си дипломите и всеки си тръгна по пътя.

После обаче се оказа, че тия 20-30%, които стават за даскали, стават и за нещо друго. Голяма част от най-кадърните ми колеги са отдавна извън България, а тези, които са в България, не работят в сферата на образованието. Които пък се занимават с образование, по правило са в някой от университетите и обикновено не са много щастливи от положението си.

За сметка на това много от колегите ми, които просто избутаха висшето за едната диплома, сега се оказват учители! Бях шашардисан като разбрах кои хора са се захванали сериозно с даскалуване, при това в училища с добро име. Е, прав си, на тях и 10000 лева да им направиш заплатата, нивото им няма да помръдне, щото те толкова си могат. Това е една правилна констатация ,но тя не предлага решение.

Решението минава задължително през създаване на икономически стимули за онези 20-30% от завършващите педагози, които могат да преподават, да се захванат с даскалуване, а не нещо друго. Иначе, каквито и реформи да се правят, резултатът все ще е бардак с нови правила, но със стари курви.

E, ако правилно съм те разбрал, точно това е нещото... с това вече съм съгласен, ама на куцо и сакато да раздават пари... А точно тия 20-30 процента са достатъчно свестни и скромни, за да не излезнат на протести и то по тоя вулгарен начин. Ми тава са първокласници бе, да го еба, тия деца толкова се вълнуват от това и бас държа, че с нетърпение са чакали тоя ден. И аз съм бил първокласник и аз знам кво, вълнуват се. Не може да ги лишиш от това. За останалите - излишно ще ги натоварят, малко да мислят и за това. Сигурен, че точно тия 20-30 процента няма да мрънкат и да хленчат за още 200лв. Останалото ме мързи да го чета, щото предполагам, че е изливане на помия по мой адрес. Лейте колкото можете, щот май само това можете...
@bikеrider:
Ский ся, чичо... Ничие мнение не цитирам, копирам, взаимствам и т.н. Не знам до колко си чел и до колко опитната ти глава помни кво съм писал... Ма ме мързи да обяснявам по сто пъти едно и също нещо.
В интерес на истината аз никъде не видях личното ти мнение и някакви свестни доводи... И въобще нещо по-различно от - да помогна, да налея акъл в главата на празноглавото сукалче...
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот rarekin » Пет Сеп 14, 2007 10:52 pm

:popcorn:
rarekin

Мнениеот Nymphetamine » Пет Сеп 14, 2007 11:13 pm

Между другото, най-добре Admin-а да я затвори тая тема, щото стана поле за лични нападки.
Аватар
Nymphetamine

ПредишнаСледваща

Назад към Други