Nymphetamine написа:Родителите, малко по-възрастни от bikrider, в частност не са хич съгласни както с изискванията на учителите, така и с мнения като вашите...
на фона на всички останали
Пък и естеството на работата не им позволява
Добре де, шефе. Само не се карайYoungblood написа:Боже, вие не сте в ред...Форумите и дискусиите са за обмяна на различни мнения и съответно за потвърждаването/ оспорването им.
Вие, обичащите да спорят до продрискване (особено по-дъртите), се стараете да докажете на другия как го е наказала майката природа и къде точно му е проблема. Е ще ме прощавате...ама е ГРОЗНО
Ниагарски водопад от КОМПЛЕКСИ са тези теми, в които смеете да унижавате събеседника по този начин...
Youngblood написа:P.S. много благодаря за правото на лично мнение!
Spamy™ написа:аз и всички френдове подкрепяме стачката и искаме тя да продалжажа много.
които не поткрепя стачката е зобра4!
Ще чакат "дядовците" във мтб форума да ги учат да пишат.z1gZag написа:agent_Jekov написа:Половината ще умрат след като завършат.Свършени са.
А другата полОвина ?
ddevil написа:Божеее...![]()
Интересно ми е как ще се промени виждането на лапетиите след като завършат "тъпото" даскало. Грам не осъзнават, че тези години остават един от най-добрите в живота на един човек в повечето случаи - мама и тате те хранят,от теб трябва само да прочиташ по 3-4 урока на ден максимум "загубвайки" по около 3 часа средно от деня. След това си постоянно в компанията на приятелите ти-в училище и след това. И това е рядкост-в момента почти никой не чете у тях,в даскало даже и не стъпват в повечето случаи, и даскалото било лошо?! Малоумници..
Малее мале...интересно ще е наистина една, две години след завършването им-сигурно ще са в страхотна еуфория - родителите дигнали ръце от децата си и не ги бръснат за нищо,даскалото го няма да им трови живота...ммм сбъднат рай.
edit:@z1gZag полОвина
did написа:Nymphetamine, имам едно простичко питане към тебе.
Обвиняваш сегашните учители за нивото им. Това е добре, имаш право да искаш качество! Когато аз завършвах университета през 1994 година с педагогическа специалност, всички имахме 3 месеца педагогически стаж. Аз тогава преподавах математика на 10 клас в Математическата Гимназия в Пловдив. Други мои колеги бяха пръснати из други училища. Още тогава беше ясно, че от завършващите има около 20-30%, които стават за учители. Останалите просто искаха диплома и твърдяха, че никога не биха се захванали с даскалуване. Те си получиха тройките за стажа, взеха си дипломите и всеки си тръгна по пътя.
После обаче се оказа, че тия 20-30%, които стават за даскали, стават и за нещо друго. Голяма част от най-кадърните ми колеги са отдавна извън България, а тези, които са в България, не работят в сферата на образованието. Които пък се занимават с образование, по правило са в някой от университетите и обикновено не са много щастливи от положението си.
За сметка на това много от колегите ми, които просто избутаха висшето за едната диплома, сега се оказват учители! Бях шашардисан като разбрах кои хора са се захванали сериозно с даскалуване, при това в училища с добро име. Е, прав си, на тях и 10000 лева да им направиш заплатата, нивото им няма да помръдне, щото те толкова си могат. Това е една правилна констатация ,но тя не предлага решение.
Решението минава задължително през създаване на икономически стимули за онези 20-30% от завършващите педагози, които могат да преподават, да се захванат с даскалуване, а не нещо друго. Иначе, каквито и реформи да се правят, резултатът все ще е бардак с нови правила, но със стари курви.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта