Велорали "Черни връх" 2007

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Мнениеот Reactor » Сря Сеп 19, 2007 6:44 pm

Ами сега ми хрумва и един друг въпрос.От Южния Парк до старта в Бояна,ако тръгна с колелото на собствен ход няма начин да стигна за 15 минути.Минали състезания как е било,защото си мисля,че изгарям още от там ако тези времена се отчитат наистина стриктно.
Аватар
Reactor

Рейтинг: 2000

Мнениеот GECKO » Сря Сеп 19, 2007 6:49 pm

stroker написа:За сажаление прогнозата за времето хич не е добра :bawling:
Днес валя,петак и сабота го дават също да вали,за неделя може да вали/може да не вали.

цлицк
Аватар
GECKO

Мнениеот codename47 » Сря Сеп 19, 2007 7:21 pm

а дано ама не ми се вярва да изсъхне дотогава-горе ще е кал.....и студ
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот 4getcredo » Сря Сеп 19, 2007 8:47 pm

Reactor написа:Ами сега ми хрумва и един друг въпрос.От Южния Парк до старта в Бояна,ако тръгна с колелото на собствен ход няма начин да стигна за 15 минути.Минали състезания как е било,защото си мисля,че изгарям още от там ако тези времена се отчитат наистина стриктно.

Не мисля, че трябва да се притесняваш. На "острия старт" се събират всички (пилотна кола е след най-последните) и тогава се дава старта.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Reactor » Чет Сеп 20, 2007 5:52 am

4getcredo написа:
Reactor написа:Ами сега ми хрумва и един друг въпрос.От Южния Парк до старта в Бояна,ако тръгна с колелото на собствен ход няма начин да стигна за 15 минути.Минали състезания как е било,защото си мисля,че изгарям още от там ако тези времена се отчитат наистина стриктно.

Не мисля, че трябва да се притесняваш. На "острия старт" се събират всички (пилотна кола е след най-последните) и тогава се дава старта.

Ясно:) Значи всичко е наред,не знаех тези подробности.Благодаря ти .:beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот Ozzie » Чет Сеп 20, 2007 5:57 pm

Последна информация относно застраховката- ще може да се сключи на място.
Предполагам при същинското записване и раздаване на номерата в събота на техническата конференция.
:)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Reactor » Съб Сеп 22, 2007 11:21 am

Последно , ще има ли такса или не,миналата година е била 10 лева.. :dunno:
Аватар
Reactor

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Сеп 22, 2007 11:23 am

Май нямало...
:offtopic:

как се справя вилчока ?
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Reactor » Съб Сеп 22, 2007 9:15 pm

HepBeH_XaMcTep написа:Май нямало...

как се справя вилчока ?

:) Екстра,чака си врътката.Но иначе няма грешка :)
Аватар
Reactor

Мнениеот MAN6 » Нед Сеп 23, 2007 4:23 pm

хайде, къде са всички?
кажете кой е спечелил. аз мога да ви кажа кой прелетя най-много без колело :rofl:
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот THEZOGGO » Нед Сеп 23, 2007 5:03 pm

Кой? :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот tailor » Нед Сеп 23, 2007 6:41 pm

Аватар
tailor

Мнениеот Reactor » Нед Сеп 23, 2007 7:08 pm

Поздравления за всички финиширали успешно :beer:
След малко и снимки :)
Беше страхотно,много емоции и адреналин :)
Някои като мен,се загубиха на два- три пъти,ама като за пръв път е нормално. :naughty:
Аватар
Reactor

Мнениеот Trip-tfk » Нед Сеп 23, 2007 7:23 pm

Поздравления и от мен за всички участници.Беше супер. :agree:
Reactor готови ли са снимките? :beer:
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Мнениеот codename47 » Нед Сеп 23, 2007 7:41 pm

абе малко да ви кажа не беше честно да се старита в 9:40 и времената на контролите да останат същите, трябваше да ги изтеглят с 40мин. назад ама.....карай
Последна промяна codename47 на Нед Сеп 23, 2007 7:43 pm, променена общо 1 път
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот sto100jan » Нед Сеп 23, 2007 7:42 pm

Честито , Боби ! :) Все шампион да бъдеш ! Браво , Гриша ! Браво македонска слава ;)
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот EmZo » Нед Сеп 23, 2007 7:54 pm

Браво Боби, все така напред! :D
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Reactor » Нед Сеп 23, 2007 8:17 pm

Аватар
Reactor

Мнениеот Reactor » Нед Сеп 23, 2007 8:19 pm

Trip-tfk написа:Поздравления и от мен за всички участници.Беше супер. :agree:
Reactor готови ли са снимките? :beer:

Качени са вече,погледни по нагоре :)
Аватар
Reactor

Мнениеот slavei_ » Нед Сеп 23, 2007 9:51 pm

Здравейте,
Ще се публикуват ли и времената на финишириране? Аз лично бих се радвал и контролното време на Черни връх да разбера.
Ако не ги публиквате, към кого да се обърза за да си проверя моите времена?

пп
някой да знае на кой километър е падналото дърво при което се правеше ляв завой, следва почти равен терен и след това скоростно пускане по широка алея. След това при един човек - десен завой по тясна алея и скоро след това се излиза над Бялата вода (май?)
slavei_

Рейтинг: 1200

Мнениеот THEZOGGO » Нед Сеп 23, 2007 11:02 pm

Изображение
:bowdown: :beer:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Сеп 23, 2007 11:57 pm

:bawling: :bawling: :bawling:

Пфууу
И да поснимам не можах....

А честито на всички финиширали!
:beer:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот screamBoy » Пон Сеп 24, 2007 10:17 am

Reactor има едни 4-5 снимки дето се повтарят

а и доброто дух casper ли е било там ? бреее с тая машина е въртял, а ?????????? малииииии
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Pupinator » Пон Сеп 24, 2007 10:23 am

@screamboy: Caspar беше маршал.

Pupinator OUT :combust:.
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

По-екстремното изкачване и спускане на Черни връх :)

Мнениеот MartinBG » Пон Сеп 24, 2007 11:37 am

Честито на победителите, както и на всички, които успяха да стигнат до върха и да се върнат! :)

По отношение на организацията имам само 2 дребни забележки:
1. Маркировката на места не беше достатъчна или беше трудно забележима
2. Времената на контролите не бяха удължени, въпреки закъснението на старта (с около 40мин)

Това ми беше първото участие и не се мина без подобаващо приключение :D

Още при записването ми бяха дали номер, който се дублираше с този на друг участник (81). Смениха ми го с 91, но на старта се оказа, че и той е дублиран. В резултат на това в калсацията на сайта Probike под номер 30 пише моето име, вместо името на момчето което е финиширало на 30-то място. Ако някой има контакт с организаторите, моля да се погрижи тази несправедливост да бъде поправена.

Изкачаването си беше нормално - малко каране до х.Бор, после носене и бутане до върха. Успях да стигна за малко под 5 часа горе (14:35ч) и споделих разочарованието на още 30-ина участници, че контролата си е тръгнала. Хапнах, пооблякох се малко (до горе карах само по къс клин и тениска :cold: ) и към 14:50 тръгнах надолу - предимно носене и влачене по пътеката от върха. По едно време се престраших и реших да покарам, но само след няколко метра предната ми гума потъна в един коловоз и аз полетях надолу по корем с протегната напред лява ръка и изпънати назад крака - нещо като Супермен в полет. :rofl: За мой късмет с велосипеда паднахе на меко и се разминахме без последствия, но реших повече да не рискувам с каране по подобни пътеки. Скоро ме застигна един младеж и заедно продължихме надолу. Той имаше велокомпютър, гледаше описанието на маршрута по километри и ми казваше какво следва :D, а аз през това време отчаяно се опитвах да проведа поне един разговор по GSM-а (Mtel... :(!: ). По едно време пътеката се разклони като на лявото разклонение имаше стрелка и флагче и без да се замислим тръгнахме по него. Повече флагчета не видяхме :D, но на едно от колчетата по-надолу пишеше, че пътека води до с. Кладница. За момент се усъмних, че сме на правилната пътека, но все пак тя беше с флагче в началото. Продължихме надолу по маркировката (бяло-оранжево-бяло) с много носене и бутане през камъни, локви и храсталаци. Младежът караше където е възможно и скоро изчезна напред, а когато пред мен се откри чудна гледка към язовир Студена разбрах, че сме на грешната пътека. Обадих се на GSM-a на организаторите да им кажа да не ме чакат, но само след няколко сек. им падна батерията (около 16:20ч). След няколко опита успях да се свържа с nicky bike, обсъдих положението и с Боби, и взех решение - спускане до Кладница и прибиране през пътеката към Бояна, а те щяха да предадат на организаторите за моето "отказване". :rofl:
Възможно е някой "шегаджия" да е преместил флагчето на грешното отклонение, защото пътеката, която хванах не се разклони никъде чак до черните пътища над Кладница. Както и да е - приключението започна именно от това флагче :popcorn:
"Спускането" надолу беше по-скоро неприятно - много храсти, тясна криволичеща пътека, чести препятствия под формата на камъни или кални участъци и доста сериозен наклон (на повечето места беше поне 40-ина градуса). По някое време влязох в гъста иглолистна гора, която постепенно премина в смесена и някрая - в широколистна. Наближавах Цивилизацията! :D След провиране из гъсти клони и шубраци, най-после излязох на 1 черен път, яхнах велосипеда и се спуснах надясно по него - селото трябваше да е в тази посока, пък и наклонът ми хареса. Задминаха ме 5-ма души с ATV-та и спряха по-надолу, обсъждайки маршрута си. Спрях да се консултирам с тях за местоположението ни, но и те не бяха много наясно. Все пак успяха да ми кажат, че съм на правилната пътека за Кладница и се разделихме - те хванаха някакъв черен път нагоре, а аз продължих смело надолу. Скоро пътя стана павиран (спускането по павета е "лудница"), а след 1-2км най-после излязох на асфалт, който ме изведе в горната част на селото. С малко лутане успях да намеря добре познатият ми от Обиколката на Витоша магазин и влязох да си попълня запасите от вода и храна. Вече беше към 17:45ч. Хапнах набързо, посъблякох се, яхнах велосипеда и закарах с всички сили по пътеката от Кладница над Мърчаево, Рударци и Владая към Бояна. От дългото спускане силите ми явно се бяха повъзстановили, защото поддържах доста добра скорост (като за мен), а и се "състезавах" с постепенно настъпващия сумрак - слънцето бързо слизаше надолу и лъчите му все по-рядко успяваха да намерят път до пътеката през короните на дърветата. Срещнах само няколко души и 1 голямо куче, което беше трудно усмирено от стопанката си да не ме захапе (тази година 2 пъти ме хапаха кучета докато карам и вече почва да ми писва :(!: ). Тази случка ме подсети за глутницата около конната база над Владая и като минавах от там се постарах да е максимално бързо и тихо, че да не ме погнат. Без допълнителни премеждия около 19:25 успях да изляза на шосето до Тихия кът. Обялкох си якето, сложих фара, който предвидливо бях взел от колелото на на по-добрата половинката сутринта (сякаш съм знаел, че ще ми потрябва! :popcorn: ), и започнах шеметно спускане надолу през Бояна към булевард България - исках да вляза в София преди да се е стъмнило напълно. Няколко боянски песа се опитаха да ме подгонят, но само ми дишаха прахоляка :D - нямам велокомпютър, но скоростта ми беше сериозна. "Открих" и една истина за дупките по пътищата - колкото и да избегнеш, все ще има поне още 1, в която да се натресеш!
София! 2 пъти през живота си съм се радвал толкова много на този град. Едният беше преди година, когато с баща ми обиколихме за първи път Витоша и след многочасови мъки най-после го видяхме след един завой по шосето от Ярема надолу. Втория път беше сега - изморен и измръзнал (реших да остана по клин :crazy:), но само на няколко километра от дома. В Борисовата градина се натъкнах на задръстване от автомобили, ЦСКА-ри и полицаи - явно е имало мач. Без други инциденти в 20:25 си бях вкъщи. Останалото е ясно - топла храна, топла баня (от Топлофикация ме изнанадаха приятно като пуснаха топлата вода няколко дни по-рано), топло легло... :D
Равносметката за деня - почти 13 часа на велосипеда, покорен Черни връх, изминати към 100км.

Някой друг да си е изкарал по-интересно от мен вчерашното състезание?! :D

Поздрави на всички нови и стари приятели, с които се срещнахме и покарахме заедно на състезанието! :beer:
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот codename47 » Пон Сеп 24, 2007 12:39 pm

ама че приключение, добре че си се оправил...а всъщност значи не си успял да съобщиш че се отказваш и никой не те е търсил??? :dunno: :crap: Тва за контролите беше много тъпо, мойта приятелка много се разстрои че не можахме да стигнеме навреме до Черни връх :crap:, което щеше да е възможно ако не бяха все едно променили регламента както направиха..Честито на завършилите :V: :crap:
Аватар
codename47

Мнениеот тучо чучо » Пон Сеп 24, 2007 4:48 pm

codename47 написа:ама че приключение, добре че си се оправил...а всъщност значи не си успял да съобщиш че се отказваш и никой не те е търсил??? :dunno: :crap: Тва за контролите беше много тъпо, мойта приятелка много се разстрои че не можахме да стигнеме навреме до Черни връх :crap:, което щеше да е възможно ако не бяха все едно променили регламента както направиха..Честито на завършилите :V: :crap:

Уважаеми, codename47,
когато ви застигнахме при Голи връх и ви взехме номерата часът беше около 13:40 ч. Оттам до Черни връх щеше да ви отнеме поне един час каране. Подчертавам каране, а не бутане. Съжалявам, че се приятелката ти се е разочаровала, но дори да бяхме удължили контролното време то нямаше да ви стигне и нямаше да успеете да се включите в следващите контролни времена (дори и тях да бяхме удължили). Не напразно ви попитахме дали искате да продължите. Рискът да замръкнете някъде в гората, подобно на MartinBG съществуваше и е по-добре, че се върнахте, а не продължихте нагоре.
Спускането по маршрута е доста трудно, особено за по-слаби и неопитни колоездачи, а приятелката ти все пак е момиче. :)
Подобно на вас двамата върнахме две момичета, които за късмет успяхме да свалим до София с автомобила на контролата от върха.
Съжалявам, регламента търпи известни промени, но все пак сигурността на участниците е най-важна.
На MartinBG искам да кажа, че след като не познава маршрута е трябвало да чете внимателно описанието на маршрута, където изрично съм написал:
През цялото време следвайте пилонната зимна маркировка! Карайте с повишено внимание! На 24,8 км следва изравняване и по пилонната маркировка продължавате до началото на ски пистата Конярника (26,1 км). Следва скоростно спускане по пистата до 27,5 км, където отляво се намират няколко полуразрушени постройки, а пред тях има чешма.
Ясно е, че след като описанието не съвпада е трябвало да се върне по-рано. Освен това флагчето, което беше останало едно, беше в правилната посока. На камъните до него пише с боя коя маркировка накъде води.
И , да, батерията на Пламен се изтощи и не успя да ти обясни къде си сбъркал.
:agree:
Аватар
тучо чучо

Мнениеот TOYAGA » Пон Сеп 24, 2007 5:10 pm

тучо чучо написа:...върнахме две момичета...

Е бива ли такова нещо!

...които за късмет успяхме да свалим до София...

Е, по-добре късно, отколко да ги връщате ебаси... :D :D :D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот тучо чучо » Пон Сеп 24, 2007 6:05 pm

TOYAGA написа:
тучо чучо написа:...върнахме две момичета...

Е бива ли такова нещо!

...които за късмет успяхме да свалим до София...

Е, по-добре късно, отколко да ги връщате ебаси... :D :D :D

Шшшшт, тихо, че едната е на 14, а другата е омъжена - да не се разчуе! :D
Аватар
тучо чучо

Мнениеот SoRcE » Пон Сеп 24, 2007 6:59 pm

Ей много ми е интересно защо в сайта с резултатите пише че съм от София и че съм група мъже. Айде ако има някой от Драг да вземе да го оправи Радостин Николов съм и съм от Велико Търново и съм юнуши старша :Р
SoRcE

Рейтинг: 1200

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив