Подкрепяте или не Максим Стависки

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 13, 2007 10:57 am

shepo написа:за съжаление източника ми НИКОГА няма да даде показания защото става въпрос за бащата на Албена. Тъжно нали :crap:

Да. Много. Нека мълчи, щом му помага.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Чет Сеп 13, 2007 9:06 pm

BTW, чух слух, че Стависки не бил сам в колата. Имало поне още един, ако не и повече... ма не мога да го твърдя, разбира се.

Пък миналата седмица Максим го викнали да даде показания като ОЧЕВИДЕЦ, забележете, не като обвиняем :dunno:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот agent_Jekov » Чет Сеп 13, 2007 9:25 pm

Това е невероятно ако е истина. :bigeyes:
Абе карай, както каза bikerider, момчето е пътник вече.Друг е въпроса, че трябва да си понесе последствията.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот klmn » Пет Сеп 21, 2007 5:28 am

Е,а доброутро-
http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0000102
:puke:
без коментар
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Velio » Пет Сеп 21, 2007 7:28 am

абсолютна кочина

:puke: :puke: :puke:
Play it safe
Аватар
Velio

Рейтинг: 1220

Мнениеот bluskanie » Пет Сеп 21, 2007 8:29 am

"Повдигнатото обвинение е за тежка телесна повреда..."

Мхм... и ся се очаква средностатистическия селтак да не се качва повече пил, да кара... щото нали виждаме какво може да му се случи, когато утепе човек и смаже друг :agree:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот jivkonik » Пет Сеп 21, 2007 9:55 am

Ето и тук по въпроса:
http://dnes.dir.bg/2007/09/21/news2128586.html

Басиии измекярите са тия прокурори, пълни ПОРОВЕ!!!!
:angfire: :qright:
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 21, 2007 11:28 am

@agent_Jekov:
Ахаааа, нали съдиите бяха лошите чичковци, каква стана тя? :confused:

Добрютро! :wavey:
Аватар
bikerider

Мнениеот agent_Jekov » Пет Сеп 21, 2007 11:32 am

Сбъркали са някаква буква в закона, доколкото разбрах.Това не е истина.Още се води следствие, а до съд щяло след месец да се стигне.Няма да се отърве само така.

@bikerider Не ме ли бъркаш с някой, не си спомнял да съм отправял такива епитети към съдиите.Личното ми мнение е, че те няма какво толкова да отсъждат, особено в случай като този.Още преди да се е стигнало до съда, вече е отсъдено.А доколко самолично, независимо и свободно взимат решения не мога да гадая.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот did » Пет Сеп 21, 2007 8:36 pm

оппааа

http://mediapool.bg/show/?storyid=132159&srcpos=2

кой ми сра в гащите??? :confused:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Пет Сеп 21, 2007 8:46 pm

bikerider написа:@agent_Jekov:
Ахаааа, нали съдиите бяха лошите чичковци, каква стана тя? :confused:

Стана това, че си пролича как всички са лоши чичковци. Вече избирам стена :emlaugh:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Admin » Пет Сеп 21, 2007 11:27 pm

Не знам дали има друга държава, която да се гаври така с гражданите си :(!:
Грешка било... дори студент по право не би направил такава грешка, а тоя е прокурор... ебем ти и прокуратурата!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 21, 2007 11:34 pm

кво се пенявите бе, момчето е починало от инфаркт :roll2:

@Admin: има и още как!

@PtD: като избереш, обади се да гледам :)
искам да видя с кого ще ги смениш... :emlaugh:
Аватар
bikerider

Мнениеот Isidor » Съб Сеп 22, 2007 2:44 am

did написа:оппааа

http://mediapool.bg/show/?storyid=132159&srcpos=2

кой ми сра в гащите??? :confused:

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Мнениеот lanzz » Нед Сеп 23, 2007 8:58 am

Admin написа:Грешка било... дори студент по право не би направил такава грешка, а тоя е прокурор... ебем ти и прокуратурата!

- ало, келнер... тука в сметката нещо не мога да разчета, какво е това - "ако... акоми... ако мине - 7.40"?!
- е, ми не мина...
Аватар
lanzz

Мнениеот bikerider » Нед Сеп 23, 2007 10:55 am

е... нали сме европейци веке :lol:
Аватар
bikerider

Мнениеот agent_Jekov » Нед Сеп 23, 2007 7:06 pm

:lol: :agree: :agree:
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот Alpina » Пон Сеп 24, 2007 8:06 pm

http://www.dnes.bg/article.php?id=41636

Тази тема я следя с интерес, защото през същия ден, само че сутринта пернишки мерцедес, щеше да ме затрие.

Та вижте колко време трябва да се внесе обвинителния и акт, така че не бързайте за Стависки.

Снощи гледах едно филмче, за SUV и CUV, та там споменаха случайно, че на хамърите няма кола, която да може да се противопостави, е вече си имаме и нагледен пример в България :V:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот RAINman » Вто Сеп 25, 2007 3:19 am

Аз вече се съмнявам във всяка кола, с която се разминавам. Дали ще е камион или москвич без спирачки способен да отнесе 15 души едновременно или пък някой набрал скорост пияница с голф или мутра е без значение всички носят само смърт. Всяко стигане от точка А до Б е щастие. Да чукнем на дърво, да не ни се случва.
Аватар
RAINman

Рейтинг: 1215

Мнениеот jivkonik » Вто Сеп 25, 2007 10:24 am

Alpina написа:http://www.dnes.bg/article.php?id=41636

Тази тема я следя с интерес, защото през същия ден, само че сутринта пернишки мерцедес, щеше да ме затрие.

Та вижте колко време трябва да се внесе обвинителния и акт, така че не бързайте за Стависки.

Снощи гледах едно филмче, за SUV и CUV, та там споменаха случайно, че на хамърите няма кола, която да може да се противопостави, е вече си имаме и нагледен пример в България :V:

Според мен шосетата и улиците не са място за "противопоставяне" да си мериме Хамърите и СУВ-МУВ-ЦУВ или както там се наричат тези превозни средства.
Има един много симпатичен американски спорт наречен Destruction Derby - на една кръгла арена 20-тина евтомобили се "противопоставят" един на друг докато остане в движение един. Има си шампионат по това и американския народ разпуска ревейки от кеф като публика или участвайки като участници. И тук трябва такова дерби да се направи, несъмнено целокупния български шофер обича да се "противопоставя" и там ще е безопасно за другите място, а и сеир ще има!
:agree:
Аватар
jivkonik

Мнениеот chill » Вто Сеп 25, 2007 11:08 am

Alpina написа:на хамърите няма кола, която да може да се противопостави

Всеки проблем си има решение
http://www.youtube.com/watch?v=dDYU-uKo1N8
:evil: :evil: :evil:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот agent_Jekov » Вто Сеп 25, 2007 11:56 am

Тва съм го гледал отдавна по Дискавъри.Някъв откачен пенсиониран полковник. :D
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот Alpina » Сря Сеп 26, 2007 8:45 am

RAINman написа:...Аз вече се съмнявам във всяка кола...

Aз отдавна се съмнявам, преди 2 дни влизах в мъгла точно започваща в десен завой, беше катастрофирала една кола стоейки перпендикулярно на пътя, а пред нея беше спрала друга, която в 7 сутринта, в мъгла беше без пуснати фарове а беше и бяла на цвят, едва успях да спра на 3 метра от нея, като за късмет в момента на спиране ми взънна и телефона, ако беше секунда по-рано нямаше да видя колата, поглеждайки към него. Естествено реакцията ми беше да спра почти в насрещното със пуснати аварийни и задни фарове за мъгла, защото точно преди това бях изпреварвал тирове, а зад мен имаше и други коли, които бързаха, та даже и при това положение (да видят по-рано че става нещо) първите две коли едва спряха, едната даже леко ме подмина, просто чист късмет, че не ударих колата пред мен, а дори взинайки всички възможни мерки да предупредя останалите зад мен, пак едва спираха. (същия ден при верижна катастрофа си заминаха 5 човека)
10 мин по-късно една кола изпреватваше колоната, която се беше образувала заради 2-ва теглещи се микробуса, аз бях зад тях и чаках удобен момент, зад мен се бяха залепили и други коли, еди нобаче изпреварваше без да има каквато и да е видимост на 100 метра от нас, заради хълм, естествено се появи кола и ми се наложи да излезна в банкета за да се разминеме и 3-мата. Да попринцип трябва да се оставя место м/у колите, за да може изпреварващите да се прибират, когато се наложи, но в случая всички чакахме удобен момент за да тръгнеме и естествено сме се лепнали един за друг, защото се влачехме и с 30-40 (колко челни катастрофи стават поради тази причина почти всеки ден, не е истина)
Снощи към 23:15 на прав очастък със супер яка видимост с/у мен си се движи една S-каласа, на метри пред нея се пускат едни фарове в отбивка някаква и човека си тръгна, все едно никой няма, естествено пак аз рязко в банкета за да може да заобиколи мерцедеса, който нямаше шанс да спре....
30 мин преди това пък, точно при качването на една писта, след като пътя е бил две ленти и в завой, става 4 и аз тръгвам да изпреварвам, буквално съм минал 10 метра по това платно и секунди преди това погледнал в огледалото за други коли, ме изпревари, все едно съм спрял - мотор, аз бях с 120 някъде, а той в насрещното не знам с колко се движеше, но наистина не успях да се усетя още и той вече беше точка :crazy: Този безумник, не се ли е сетил колко животни преминават по пътя през ноща и от фаровете се стъписват и спират пред тях, недай си боже да му изкочи такова, без да застава пред него, ами колко трупове има по пътищата, които са достатъчни да го обърнат :dunno:
Това са само 4-те най-фрапитащи случая при мен за последните 48 часа, като освен тях имаше десетки други, които бяха с не по-малка предпоставка за някой сакатлък.
Отчаял съм се и се чуде дали да не си взема влекач, поне след като има толкова много мераклии да ми се треснат челно да съм по-нависоко :dunno:

И след като всичкото това нещо го виждам само аз, представям си какво е из пътищата по цялата страна. Нереално е да има средно по 1000 задинали, след като на всеки 50км ставам свидетел на такива неща. Стуват ми се малко, макар тази година все пак да си гониме рекорд. И вече наистина се моля тези хора да загиват в някое дърво, възможно най-скоро.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот jivkonik » Сря Сеп 26, 2007 8:59 am

Alpina - звучи доста изстрадало, само там дето си бил със "120 някъде" нали не е било магистрала? Ами не знам какво правиш със 120 НЕ НА МАГИСТРАЛА?! :bigeyes:
А иначе всички можем да седнем и да пишем колко е гадно по пътищата...., но като седнем зад волана и някак света изглежда по-различно и някои дребни знаци с цифри по тях някак са незначителни?! Дали?! :dunno:
Аватар
jivkonik

Мнениеот TOYAGA » Сря Сеп 26, 2007 9:28 am

jivkonik написа:но като седнем зад волана и някак света изглежда по-различно и някои дребни знаци с цифри по тях някак са незначителни?! Дали?! :dunno:

В скоростта ли е проблема според тебе?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот jivkonik » Сря Сеп 26, 2007 9:58 am

TOYAGA написа:
jivkonik написа:но като седнем зад волана и някак света изглежда по-различно и някои дребни знаци с цифри по тях някак са незначителни?! Дали?! :dunno:

В скоростта ли е проблема според тебе?

В неспазването на ограниченията на скоростта, и не само, в неспезването на основни правила от ЗДП по принцип.... Като тези за изпреварване например!. Макар, че ако си шофьор и караш на мокра-позаледена настилка с 90 км в час, в рамките на позволеното от знаците, но несъобразено с пътните условия пак си създаваш предпоставка за сакатлък! Т.е. във всички ситуации дори и карането под ограничението зависи от преценката на водача за пътните условия. НО да караш на участък с ограничение 90 със 120 някак не ми се връзва, по-скоро е някъв келешлък това, или "дай са да си отпуснем конските сили, тя колата е мощна и на 120 най-оптимално ми върви". :crazy:
Казвам всичко това от позицията на малък шофоьорски стаж (няма и година) и шофирането на кола с 1.8 л бензинов двигател (90 к.с.). Като покарам година -две, ако седна на 2.5 л бензин (170 - 200 к.с.) може би ще имам друга гледна точка....
ЗА сега си харесвам моята обаче, и смятам, че е правилната!
:)
Alpina каква ти е колата и колко конски сили е?! Колко ти е шофьорския стаж, имаш ли произшествия до момента?!
Аватар
jivkonik

Мнениеот TOYAGA » Сря Сеп 26, 2007 10:33 am

jivkonik написа:Казвам всичко това от позицията на малък шофоьорски стаж (няма и година) и шофирането на кола с 1.8 л бензинов двигател (90 к.с.). Като покарам година -две, ако седна на 2.5 л бензин (170 - 200 к.с.) може би ще имам друга гледна точка....

Олеле-мале... Ти си от най-страшните!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот jivkonik » Сря Сеп 26, 2007 10:39 am

TOYAGA написа:
jivkonik написа:Казвам всичко това от позицията на малък шофоьорски стаж (няма и година) и шофирането на кола с 1.8 л бензинов двигател (90 к.с.). Като покарам година -две, ако седна на 2.5 л бензин (170 - 200 к.с.) може би ще имам друга гледна точка....

Олеле-мале... Ти си от най-страшните!

Спазвам си ограниченията където има такива и карам безопасно за мен и останалите! НЕ виждам какво страшно има в това?! :dunno:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Alpina » Сря Сеп 26, 2007 10:41 am

@jivkonik

Относно конкретния пример, който засегна - когато изпреварвам не се туткам 3 минути, ами ако трябва и до 140-150 ще ускоря, но да е по-кратко, за да дам възможност и на тези зад мен да се възползват, а не да чакат нови 5-10 километра, както и по-скоро да си се върна в мойто платно ;)

По въпроса:
Изображение
1.9 TDI 90 к.с Почти постоянно е празна, а спирачките са предвидени за още един тон маса
6 месеца и нещо, ~25 000 километра, 35-40% от тях в тъмната част от денонощието. Всякакви места (проходими за нормален автомобил), всякакви климатични условия. Без произшествие, но със десетки ситуации, в които съм се измъквал на косъм, без моя вина - спазвайки закона.
За скороста съм казал мнението си, мисля в тази тема беше. Движа се с такава, че да мога да овладея непредвидена ситуация. На магистрала съм се движил със 80, защото нямаше условия за по-висока безопасна, на първокласен - няма да кажа с колко, но при наличие на подходящи условия.

Случвало ми се е и да остана без спирачки, по време на път, в най-неподходящия момент - сравнително стръмно спускане със 120 - 160 градусови завои, точно преди такъв - без проблем го преминах, случвало ми се е да се поднеса редувайки посоките 5 пъти - без да ударя някого (кола излезна от пряка, в завои, като ми препречи перпендикулярно цялата лента - щях да се врежа във вратата на водача, ако не бях завил)
Излизало ми е животно, дори на магистрала, в 3 през ноща - успявал съм да спра или заобиколя.

Не се имам за много опитен и знам, че имам още много хляб да изям, докато се нарека такъв, но до сега не са не са ме освирквали със причина, а доста често виждам и премигване на аварийни, в знак на благодарност ;)

Ще си призная обаче и за това, че съвсем челенасочено съм изкарвал кола от пътя, използвайки обстановката, без обаче да създавам опастност, нито за мен, нито за нейния водач, просто защото след като два пъти ме засече, пращайки ме в насрещното на Цар Борис, ми кипна или както се казва причерня. С ръка на сърцето ще кажа, че не съжелявам за постъпката си.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот jivkonik » Сря Сеп 26, 2007 10:58 am

Alpina явно още си в "бесмъртния ти период", има време, ще разбереш, че не е точно така. Нали знаеш правилото:
Тръгваш с 2 торби едната пълна с късмет, другата празна. При всяка ситуация, която минаваш успешно вадиш малко от торбата с късмета и го слагаш в торбата с опита. Пожелавам ти само да успееш да прехвърлиш всичко от торбата с късмета в торбата с опита, без да имаш произшествия! :agree:
6 месеца и 25 000 км - аз гледам първата цифра (малка е), ти гледаш може би втората (доста е!).
Колата е със спирачки за още 1 тон маса, дали гумите правят същото сцепление с пътя при спиране и в завой с 1 тон маса отгоре по-малко?! Центъра на тежестта на тази кола дали е оптимално разположен без товар?! Е аз не съм копетентен да отговоря, но ти сигурно я познаваш добре, тя ти е втори дом, съдейки по пробега.
А в описаните в предния пост сутуации ти зададе ли си въпросите - "защо се наложи да се пусуквам 5 пъти - каква беше скоростта ми? А на Борис Трети как така успя този 3 пъти да ме засече - аз какво правех през това време?!"
ТИ си знаеш де, 6 месеца за мен са малко, 25 000 км обаче са много! Предполагам тези ситуации си ги анализираш и сам, няма смисъл да ти се явявам тук като някаква съвест....
Успех и късмет! ;)
Аватар
jivkonik

ПредишнаСледваща

Назад към Други