SPRINT- oproverjenieto,neka badem istinski

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот PzNike » Сря Авг 04, 2004 4:37 pm

@bikerider

Дискусиите на тема "паркови" колела също са си полезни.
Все пак В Бг хората които са в състояние да дадат 800-1000 лева за първо колело не са толкова много.
Така че за хора със по-скромни средства този форум е някаква ориентировка какво да си купят за по-малко пари.
Според мен досадата си струва шанса след това човека да се запали и да си вземе нещо по-сериозно като машина и да стане сериозен планински байкър.
Ако човек си вземе нещо супер гадно като първо колело, шанса да се запали става много по-малък. По-добре си вземе нещо което да си струва парите, дори и тези пари да са недостатъчни за "истински" планински велосипед. Така че дори и от темите за по-евтини машини се печелят ентусиасти :D.
А ако не ти харесват тези теми - просто ги прескачай. Може да се даде и някаква идея за нов раздел на сайта - "за начинаещи" ама не ми звучи добре :I
Компромис - губиш малко време, печелиш потенциални нови байкъри.
Achtung Panzer!
PzNike

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Сря Авг 04, 2004 4:55 pm

[quote="PzNike"]

@bikerider

Дискусиите на тема "паркови" колела също са си полезни.
Все пак В Бг хората които са в състояние да дадат 800-1000 лева за първо колело не са толкова много.
Така че за хора със по-скромни средства този форум е някаква ориентировка какво да си купят за по-малко пари.
Според мен досадата си струва шанса след това човека да се запали и да си вземе нещо по-сериозно като машина и да стане сериозен планински байкър.
Ако човек си вземе нещо супер гадно като първо колело, шанса да се запали става много по-малък. По-добре си вземе нещо което да си струва парите, дори и тези пари да са недостатъчни за "истински" планински велосипед. Така че дори и от темите за по-евтини машини се печелят ентусиасти :D.
[/quote]

всъщност си прав, не е чак такъв проблем..
иначе аз нямах точно предвид цената като фактор (какъв фактор би могла да е цената???), но няма значение в края на краищата... мерси за отговора... :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот BuxpeH » Сря Авг 04, 2004 6:32 pm

Очаквайте:
скоро подобни форуми, насочени към Cross, Ultra, Tempo, Bianchi, Leader, Monty...
:D:D:D:D:D
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот hlebarka » Сря Авг 04, 2004 8:03 pm

bianchi, a ?
mnogo hubavo
blanchl mai iskash da kajesh
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот naka76 » Сря Авг 04, 2004 9:13 pm

[quote="bikerider"]
[ @naka76: ти не караше ли шосейка, бре? :D:8D:
[/quote]

:D:rofl::rofl::rofl:
Аз и шосейка :bowdown: :rofl:.Такова животно никога не е имало у нас :^:.Дори и бреветите съм ги карал с байк :banana:.Радвам се че още не съм обърнал резбата :lol:
Аватар
naka76

Мнениеот bullet » Сря Авг 04, 2004 9:38 pm

[ti imash malko patentce,na baika de,pomnish li koi go tceluna parvi!?
Веселин Куршумов Пловдив 0882289832,0899537343 [email protected]
Всяко решение поражда след себе си нови проблеми...
Аватар
bullet

Рейтинг: 1216

Мнениеот bullet » Сря Авг 04, 2004 9:41 pm

[ако наистина си такъв за какъвто се представяш и според теб Спринт с

а добри колела за планина (говоря и за DH танковете ви),

Nie imame samo edno istinsko kolelo za DH i s DRAGOMIRA te sa kato bratya!
Веселин Куршумов Пловдив 0882289832,0899537343 [email protected]
Всяко решение поражда след себе си нови проблеми...
Аватар
bullet

Рейтинг: 1216

Мнениеот bikerider » Чет Авг 05, 2004 9:52 am

[quote="naka76"]

[quote="bikerider"]
[ @naka76: ти не караше ли шосейка, бре? :D:8D:
[/quote]

:D:rofl::rofl::rofl:
Аз и шосейка :bowdown: :rofl:.Такова животно никога не е имало у нас :^:.Дори и бреветите съм ги карал с байк :banana:.Радвам се че още не съм обърнал резбата :lol:

[/quote]

aaa, нещо грешка е станала :D:8D: пуста склероза... :laugh::laugh:
Аватар
bikerider

Мнениеот BuxpeH » Чет Авг 05, 2004 10:01 am

[quote]
bianchi, a ?
mnogo hubavo
blanchl mai iskash da kajesh
[/quote]

Почти съм сигурен! Сестра ми има такова :8D:. Ще проверя.

BTW В момента в Промишлена Зона 1 в Благоевград се строи нов завод за асемблиране на велосипеди (това производство не бих го нарекъл). Искате ли да се обзаложим какво ще започнат да бълват:?:
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот bikerider » Чет Авг 05, 2004 10:12 am

[quote="bullet"]
[/quote]

Пич, ако само с рамка се караше DH, всички щяхме да фучим надолу с алуминиеви метли... :D:D:8D::8D: Kомпонентите май дават мааалка разлика, не мислиш ли??? :laugh:

Второ, може рамките да си приличат като конструкция, само дето ваш'то FX колелценце е малкото братче на Драгомира. Защо ли - заради смешния челен ъгъл. Сравни базите на двете колела. Ако не знаеш какво определят... кажи. Вашето колело ще вози като Трабант на фона на Мерцедес (Драгомир), първо заради късата база и второ - заради калпавите амортисьори които няма да могат да поемат толкова високочестотни вибрации на скоростните отсечки. Драгомира има по-малък ъгъл, базата му е по-голяма и е дооооста по-подходящ за скоростни отсечки. Да не говорим, че да сравняваме DNM със X-Fusion и особено с [color=black]ШИВЪР[/color] е простоооо... :rofl::rofl::rofl::rofl:

Нарочно не коментирам окачването, мързи ме. Има дребни разлики с голям ефект пак в полза на Драгомира. Не съм карал вашия Спринт, нямам и желание. Карал съм обаче Драгомир и мога да ти кажа за какво иде реч - съвсем прилично комфортно колело за DH. Вашето... не знам. Имаш завидно самочувствие... ама без покритие. Дето се вика на гол тумбак чифте пищови.

Малко се отклоних - сега за спирачките. Grimeca срещу Saint. трябва ли да коментирам?

После, каплите. Mavic D321 срещу noname Double Wall HDP (???). Трябва ли да коментирам?

И не на последно място - гумите. Kenda 2,35 срещу Nokian Gazzalodi Jr.
има ли място за сравнение.

Дали остана нещо? Ааааа, щях да забравя, има едно хубаво нещо във вашия танк и то е водача на Roox. Само дето с водач не се развива скорост :D:8D:

Накрая - приемам че си наистина от Sprint, демек връзвам ти се... ако не си - още по-добре, тъкмо ще си напиша подробно мнението за Sprint измерението, дано предпазя някой от умотворенията ви...

смешковци... поне копирайте хубавите неща... :laugh::laugh::laugh:
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Чет Авг 05, 2004 10:18 am

[quote="BuxpeH"]

Очаквайте:
скоро подобни форуми, насочени към Cross, Ultra, Tempo, [color=red][b]Bianchi[/b][/color], Leader, Monty...
:D:D:D:D:D
[/quote]

Ей, да не съм чул лоша дума за Bianchi!!!

Разликата между Bianchi и Bachini не е само в няколкото букви!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Чет Авг 05, 2004 10:24 am

:confused::eek::bawling::crying::erm::emlaugh::emlaugh::laugh::laugh:

:dunno::drunk:
Аватар
bikerider

Мнениеот Arkaim » Чет Авг 05, 2004 3:04 pm

голям спор се разрази :)
направо отива работата на заяждане.....
нека все пак се подържа добри тон и да се зачита чуждото мнение, защото "боклукът" за един е "злато" за друг...
и както се казва:"За всеки влак си има пътници...":^:
Arkaim ot moreto
Arkaim

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Чет Авг 05, 2004 3:25 pm

[quote="Arkaim"]

голям спор се разрази :)
направо отива работата на заяждане.....
нека все пак се подържа добри тон и да се зачита чуждото мнение, защото "боклукът" за един е "злато" за друг...
и както се казва:"За всеки влак си има пътници...":^:

[/quote]

е ти нищо не каза... сравни компонентите на двете колела, сравни цените и тогава се изказвай в стил Айнщайн...

Edit: за да избягаме от тая относителност нека въведем шестобална оценка Q на компонентите (качество на работа). Нека означим цената с P. Нека въведем понятието ценокачество K = Q / P. Това ти дава качество за единица цена. Оцени си двете колела, сметни двете K и тогава сравнявай. Тези оценки K са възможно най-еднозначни и елиминират фактора субективност.

Моята оценка е:
Драгомир - Q=5, P=4500лв, К=0.001(1)
Спринт FX - Q=2, P=4000лв, К=0.0005

мисля е ясно... за кой влак кви пътници има...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Чет Авг 05, 2004 4:25 pm

bikerider, що се абиш?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Чет Авг 05, 2004 4:39 pm

[quote="TOYAGA"]

bikerider, що се абиш?
[/quote]

ми щот си нямам работа ;):D:D:D

@all:
btw, това по-горе е според уебсайтовете. направих си труда да проверя актуалните монтажи и цени.

Ето актуализираната ми оценка (ако интересува някого изобщо де :D):
Драгомир - Q=5, P=4000лв, К=0.00125
Спринт FX - Q=4, P=3800лв, К=0.001053
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Чет Авг 05, 2004 5:06 pm

ОFFFTOPIC

@ bikerider

Кво праим с педалите бе батка?

OFFFTOPIC
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот PtD » Чет Авг 05, 2004 5:26 pm

[quote="TOYAGA"]

[/quote]

:offtopic:
Надявам се тотално да ги игнорирате, дори и да ви отправят примамливи предложения! :rofl:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Zozka » Чет Авг 05, 2004 7:21 pm

[quote="PtD"]

[quote="TOYAGA"]

[/quote]

:offtopic:
Надявам се тотално да ги игнорирате, дори и да ви отправят примамливи предложения! :rofl:
[/quote]

:P:P:D:^:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот naka76 » Чет Авг 05, 2004 8:35 pm

[quote="bikerider"]
[/quote]

е ти нищо не каза... сравни компонентите на двете колела, сравни цените и тогава се изказвай в стил Айнщайн...

Edit: за да избягаме от тая относителност нека въведем шестобална оценка Q на компонентите (качество на работа). Нека означим цената с P. Нека въведем понятието ценокачество K = Q / P. Това ти дава качество за единица цена. Оцени си двете колела, сметни двете K и тогава сравнявай. Тези оценки K са възможно най-еднозначни и елиминират фактора субективност.

Моята оценка е:

[/quote]

Виж сега,днес един колега дойде с ДРАГ Онтарио за 400 лева.Е Мойто Аполо е за 410 лева и с Асера монтаж,догато ДРАГА беше с Аултос.Единственото което повече ми хараса наистина бяха гумите.
Аватар
naka76

Мнениеот Zozka » Чет Авг 05, 2004 10:44 pm

Да, само дето Ontario-то е с Сънтур, който обира що годе приемливо неравностите, виж за Зум-а не бих казал същото...а и като цяло на мене Ontario-то ми е много по-удобно...
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот naka76 » Пет Авг 06, 2004 6:04 am

[quote="Zozka"]

Да, само дето Ontario-то е с Сънтур, който обира що годе приемливо неравностите, виж за Зум-а не бих казал същото...а и като цяло на мене Ontario-то ми е много по-удобно...
[/quote]

Да бе същия този Сънтур се разби за 3 месеца леко каране и сега трябва да му се правят втулки.Може би тъй като минах от твърдак на Зум-а и да ти кажа не ми се струва толкова лош :D:D:D
Аватар
naka76

Мнениеот TheUndertaker » Пет Авг 06, 2004 6:12 am

[quote="bikerider"]

[quote="bullet"]
[/quote]

Пич, ако само с рамка се караше DH, всички щяхме да фучим надолу с алуминиеви метли... :D:D:8D::8D: Kомпонентите май дават мааалка разлика, не мислиш ли??? :laugh:

Второ, може рамките да си приличат като конструкция, само дето ваш'то FX колелценце е малкото братче на Драгомира. Защо ли - заради смешния челен ъгъл. Сравни базите на двете колела. Ако не знаеш какво определят... кажи. Вашето колело ще вози като Трабант на фона на Мерцедес (Драгомир), първо заради късата база и второ - заради калпавите амортисьори които няма да могат да поемат толкова високочестотни вибрации на скоростните отсечки. Драгомира има по-малък ъгъл, базата му е по-голяма и е дооооста по-подходящ за скоростни отсечки. Да не говорим, че да сравняваме DNM със X-Fusion и особено с [color=black]ШИВЪР[/color] е простоооо... :rofl::rofl::rofl::rofl:

Нарочно не коментирам окачването, мързи ме. Има дребни разлики с голям ефект пак в полза на Драгомира. Не съм карал вашия Спринт, нямам и желание. Карал съм обаче Драгомир и мога да ти кажа за какво иде реч - съвсем прилично комфортно колело за DH. Вашето... не знам. Имаш завидно самочувствие... ама без покритие. Дето се вика на гол тумбак чифте пищови.

Малко се отклоних - сега за спирачките. Grimeca срещу Saint. трябва ли да коментирам?

После, каплите. Mavic D321 срещу noname Double Wall HDP (???). Трябва ли да коментирам?

И не на последно място - гумите. Kenda 2,35 срещу Nokian Gazzalodi Jr.
има ли място за сравнение.

Дали остана нещо? Ааааа, щях да забравя, има едно хубаво нещо във вашия танк и то е водача на Roox. Само дето с водач не се развива скорост :D:8D:

Накрая - приемам че си наистина от Sprint, демек връзвам ти се... ако не си - още по-добре, тъкмо ще си напиша подробно мнението за Sprint измерението, дано предпазя някой от умотворенията ви...

смешковци... поне копирайте хубавите неща... :laugh::laugh::laugh:
[/quote]

Абе не си мноо прав ако поискат могат да правят колела за нанадолу имат огромен потенциал но просто явно не им се занимава с тая ниша за справки ей ти линк на нещо дето е тетсвано от двмата наистина добри Бг спускачи и има добри отзиви за него :

[url]http://ftlbg.com/mtb_bg/IMG_2155_small.jpg[/url]

А и оборудването е къде ти :), интересното е че цената е непроменена от цената с другите "компоненти" което за мене е АДСКИ СТРАННО :D
Айде със здраве че ша изтърва автобуса за Пампора :)!
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот bikerider » Пет Авг 06, 2004 10:00 am

[quote="TheUndertaker"]
Абе не си мноо прав ако поискат могат да правят колела за нанадолу имат огромен потенциал но просто явно не им се занимава с тая ниша за справки ей ти линк на нещо дето е тетсвано от двмата наистина добри Бг спускачи и има добри отзиви за него :
[/quote]

е то е ясно, че могат - всеки може да поръча от Тайван рамки... въпроса е какви рамки и с какво ще ги сглобят после...
а дали им се занимава или не, не мога да кажа, но мен ме интересуват само резултатите щото не съм производител, а потребител...

[quote="TheUndertaker"]
А и оборудването е къде ти :), интересното е че цената е непроменена от цената с другите "компоненти" което за мене е АДСКИ СТРАННО :D
Айде със здраве че ша изтърва автобуса за Пампора :)!
[/quote]

на мен пък ми говори за огромен процент печалба (що ли си се сещам за БАС? :D), която сега е сведена до разумни граници, за да стане що-годе продаваемо колелото... ;)

демек - само за вас, само сега FX с монтаж Saint и BoxxerWC на същата цена... :D:8D:

айде приятно каране... :beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Авг 06, 2004 10:04 am

[quote="naka76"]

[quote="bikerider"]

Моята оценка е:

[/quote]

Виж сега,днес един колега дойде с ДРАГ Онтарио за 400 лева.Е Мойто Аполо е за 410 лева и с Асера монтаж,догато ДРАГА беше с Аултос.Единственото което повече ми хараса наистина бяха гумите.
[/quote]

Нещо не виждам защо отиде към Онтарио... аз говоря за DH колела...
Но дори да говориш за тия оценки по принцип пак не разбирам какво искаш да кажеш... твойто колело е с Асера и е по-скъпо, другото е с Алтус и е по-евтино, както би и трябвало да е според мен... :?::?:
Аватар
bikerider

Мнениеот CTaHu » Чет Юли 14, 2005 5:47 pm

А като сте почнали с коментарите .. какви са отзивите ви за Cross ???
И по-конкретно Sprinter и C2.
Продавам:
1. Джърси IXS
Аватар
CTaHu

Рейтинг: 1316

Мнениеот Morpher » Чет Юли 14, 2005 11:39 pm

Всичко, само не и Крос
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот dil » Пет Юли 15, 2005 7:32 pm

А обърнахте ли внимание кога са писани коментарите ?
Аватар
dil

Рейтинг: 1204

Мнениеот mih » Нед Юли 17, 2005 10:27 am

карай бе, бърза работа нямаме.:emlaugh:

пък и то, докато има търсене за чалга и "Крос" ще продава чалга :V:

като на снимката на прототипа им на задната корица на "БГ байк" : накачулили разни хубави части, а педалите - със светлоотразители :eek:
:evil::emlaugh::hbang2::headach:
както самите те казват - отдавна са познати с качеството си и с външния си вид...
:lolup:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот PtD » Нед Юли 17, 2005 1:28 pm

[quote="mih"]

като на снимката на прототипа им на задната корица на "БГ байк" : накачулили разни хубави части, а педалите - със светлоотразители :eek:
[/quote]

Нещо против светлоотразителите ли имаш? Може би задължително условие за якия байк е да НЯМА светлоотразители?

За информация: Scott Genius (за ХYZW лв [X > 3]) идва със светлоотразители И на колелата. "Чалга"?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

ПредишнаСледваща

Назад към Архив