NovemberCharlie написа:По възможности не сме равни. Но пред обществените правила би трябвало да сме.
NovemberCharlie написа:И в рамките на правилата следва да се възползваме от своите различни възможности.
Марто, ама ако няма правила отиваме към състоянието, изискващо минимално количество енертия за поддръжка.bikerider написа:<offtopic>NovemberCharlie написа:По възможности не сме равни. Но пред обществените правила би трябвало да сме.
Второто изречение е утопия. Причината е в първото.
</offtopic>
bikerider написа:Разбирам те прекрасно и съм 1000% съгласен с теб, но... по-добре да замълча.
Мда, това наистина е добро. Има и други добри. Аз поне ги чета редовно.
bikerider написа:Ако това продължи още 20 години, ще трябва да наслагат навсякъде ограничение 20км/я. Тогава отново ли ще изискваме безусловно спазване на правилата, вместо да си търсим правата?? Защото плащаме данъци, има милиарди бюджетен излишък, а чичкото по телевизията продължава да опява за несъобразена скорост.
Баланса е тънък и е индивидуален. Явно имаш време да караш с 50 по широк булевард с три ленти. Аз нямам и затова карам с 70. Виж на обикновена улица където нямам видимост си карам с 50.
Кой трябва да мотивира полицаите, аз ли??? Аз да се грижа за мен си, за моята работа, за полицаите, за бабките дето пресичат където им скимне, за тъпите говеда дето карат колела на зиг-заг по платното????? Аз ли?
всеки случай "решението" да се примиряваме с "положението" и "управниците" и да търсим решението в нас самите има едно име - "робска психика" и води до тежки и необратими психически увреждания. Избора е личен, а последиците колективни.
Само едно ще ти кажа - не съди, за да не бъдеш съден. Ако можеш да се поставиш на мястото на всеки един човек, моля направи го. Тогава бих приел да съдиш, но така просто не е коректно.
Но има места където процента на перфектните неща е голям. Достатъчно голям, за да има място да се спазват правилата. Тук не е така и не можеш да говориш така, защото самото ти изказване е пределно крайно.
Искам нормални условия, които да ми позволят да карам нормално и да си оползотворявам времето, т.е. да печеля пари, вместо да чакам, или да карам на зиг-заг по прясно "ремонтирани" платна...
Написах също, че очаквам от останалите да спазват правилника. Все още смятам така. Просто тогава пропуснах да кажа, че очаквам също моите данъци и на останалите хора да отиват там, за където са предназначени.
Истинския проблем е как да се налее акъл на глупаците летящи със 120 по разбит път без да се изпада в крайности (като теб тук сега). Ако решиш този проблем, смятай, че си спасил човечеството от самоунищожение.
всеки трябва да си гледа своята работа и да си носи отговорност за своето поведение,
рационализацията е "на пук на тоя или оня който не прави нещо както трябва".
PtD написа: А такъв случай със знаците има!
jivkonik написа:... А най-ме боли като утрепат пешеходец, и то в рамките на населено място, защото някой самозабравил се лумпен "бързал" за някъде!!!
agent_Jekov написа:@Alpina Земи спри да караш автомобил, че до сега като чета баси случките все ти се случват.
did написа:http://vbox7.com/play:bc7525eb - какво би станало, ако Баба Илиица имаше книжка, категория C
http://vbox7.com/play:d855e4a8 - а тва е резултата ако е прост любител-шифьор
Много обичам такива "ограничения", които не дават възможност сам да решаваш дали да се съобразяваш или да не се съобразяваш с тях и от нарушаването на правилата да боли
klmn написа:^сега ще слагат такива по "Граф Игнатиев",за да пускат само трамваите,много ше ми е кеф малоумните мутри и ченгета да се набучват по тях.
kagami написа:Не знам как ще минават линейки и полиция при спешни случаи
agent_Jekov написа:@Alpina Земи спри да караш автомобил, че до сега като чета баси случките все ти се случват.
kagami написа:ами те и за Витошка така пищяха
bikerider написа:Да видим колко време ще мине преди някой хитрец да подслуша сигнала на дистанционните и да започне да продава копия на бизнесмените.
Мъро написа:дори с цената на заплаха от някой едроплещест кретеноид.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта