[quote="Mit.ko"]
Стана ми интересно и реших да видя какво точно пише във въпросната наредба. Та :
"Член 13. Не се допускат за превоз:
1. Вещи, които могат да повредят или замърсят превозното средство;
2. Запалителни, избухливи, отровни вещества и други вещи и предмети, представляващи опасност за пътниците и персонала;
3. Предмети, превозът на които е забранен от закона;
4. Живи животни и птици. Изключение се прави за полицейски кучета и кучета-водачи на слепи граждани, снабдени с намордник и къс повод и знак "червен кръст", както и в случаите на Чл. 12 (3);
5. Предмети, които поради своите размери и естество, създават неудобство за пътниците. "
Интересната точка #5 позволява доста широко тълкуване, което спокойно може да включва байкове... а също и невротизирани баби
Другото нещо е, че като си возя колелото в автобус, гледам то да е максимално неподвижно - сещате се колко може да мърда като е държано с две ръце (едната на спирачката) и често с кормило на 90 градуса. При това положение, ако някой се опре или отърка в него, си е виновен сам - автобуса е голям, не съм вързал никого да ми стои до байка.
[/quote]
Съвсем прав си.Ако на този някой му е по-приятно,спокойно мойе да отиде да се търка в нещо по-чисто,например пътуващите баби,техните торби и бидони или части от рейса...

;)