приятелите

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

приятелите

Мнениеот kagami » Сря Окт 03, 2007 3:07 pm

Подсетих се от един тъп американски филм, в който ми направи силно впечатление, че героите нямаха приятели. Според мен в това се кореняха и повечето им проблеми.

Какво според вас се крие зад думите "приятелство" и "приятели"?

За мен приятелите са много близки и любими хора, най-малкото. Хора, които дори се навиват да играят с мен тенис на маса, хехе :D :beer:
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот Sp3c7r3 » Сря Окт 03, 2007 3:41 pm

Ъ? Не мисля, че липсата на приятели може да е причина за каквито и да е проблеми... И май темата не е за тоя форум... но както и да е. A думите приятелство и приятели можеш да видиш в тълковния речник.
За мен приятелите... мииииии не съществуват. Ай успех с питането и темичката. :agree: :bigeyes: :rofl:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот did » Сря Окт 03, 2007 3:46 pm

Sp3c7r3 написа:За мен приятелите... мииииии не съществуват.

готов си за емиграция. стягай куфарите.

препоръчвам ти да си избереш някоя по-богата държава. там шансът да намериш хора, които споделят разбиранията ти, е доста по-голям ;)

klmn написа:В последно време сиренето е с пари.. :D

Горното се отнася и за тебе :D
Последна промяна did на Сря Окт 03, 2007 3:48 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот klmn » Сря Окт 03, 2007 3:47 pm

В последно време сиренето е с пари.. :D
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Sp3c7r3 » Сря Окт 03, 2007 3:51 pm

Разясни, did, било то и на ПМ :) :offtopic:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот did » Сря Окт 03, 2007 3:53 pm

нямам време сега. трябва да се видя с едни "приятели".
Аватар
did

Мнениеот Мъро » Сря Окт 03, 2007 4:12 pm

@did, това е на базата на лични наблюдения, предполага се... би ли иксплейннъл, май диър френд?
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот Nymphetamine » Сря Окт 03, 2007 4:23 pm

Аз разграничавам три типа хора - познати, коиото срещам по улицата, ходя на кръчма с тях, общувам във времето, което изкарвам в училище, пия кафе и т.н.; приятели - хора, които чувствам по-близки, с които имам по-близки взаимоотношения, звързващи ни професионално, според интересите ни и т.н. и хора, на които мога да се доверя за доста неща, да споделя лични проблеми и неща от личния ми живот.
Четвъртия тип хора са родителите ми, на които имам доверието да споделя всичко.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот agent_Jekov » Сря Окт 03, 2007 5:13 pm

Nymphetamine написа:Аз разграничавам три типа хора - познати, коиото срещам по улицата, ходя на кръчма с тях, общувам във времето, което изкарвам в училище, пия кафе и т.н.; приятели - хора, които чувствам по-близки, с които имам по-близки взаимоотношения, звързващи ни професионално, според интересите ни и т.н. и хора, на които мога да се доверя за доста неща, да споделя лични проблеми и неща от личния ми живот.
Четвъртия тип хора са родителите ми, на които имам доверието да споделя всичко.
:agree:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот bikerider » Сря Окт 03, 2007 5:19 pm

@kagami:
Гледам да не задълбавам в езика и тълкуване на думи, предпочитам моментите с хората. Дали някой е прител или не, е толкова относително в днешно време, че според мен е безсмислено да се дълбае в това какво е "приятел". Имал съм супер ценни моменти с хора, които мисля за приятели, след време те се оказват не чак такива приятели. Имал съм и много лоши моменти с хора, с които после се оказвам приятел от сърце. Имал съм и имам познати, които мога да нарека приятели, въпреки че не влизат в стандартния калъп за туп-туп споделени сърца...

За мен няма една истина и няма заковани положения приятел-неприятел, всичко се променя и затова предпочитам моментите и преживяванията пред обобщенията.

А и все пак... beauty is in the eye of the beholder :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот jivkonik » Сря Окт 03, 2007 5:22 pm

Чел съм, или съм го чул от психолози:
Човешката личност се крепи на 3 основни опори: Семейство, Приятели, Работа. Една личност би трябвало да издържи ако една от тези опори се счупи за момент - другите 2 трябва да са достатъчно здрави за да я задържат.
Ако не я задържат.... резултата го четем по вестниците всеки ден..... тоя луд утрепал някви, оня хахо заклал други, трети се размазал с 250 по магистрала.... :crazy: :crazy: :crazy: Четвърти направил Партия....
Та в резюме - важно нещо са приятелите, и е хубаво че имам такива в този форум! :beer: ;) :beer:
Аватар
jivkonik

Мнениеот SpoileR » Сря Окт 03, 2007 6:05 pm

Има и друг тип "приятели" които не видях да са споменати: Лицемерите...

Уж са ти приятели и споделят мнението, поведението и вижданията ти, пък като се съберат в друга компания и стават лайна...

НагъзарЕха и вече не мОЕ 'се говори с тЕх...

Иначе по темата:

Приятел за мен е човек за който мога да бъде сигурен, че при нужда можеш да разчиташ на него.
Човек който да е до теб и който никога няма да те подведе.

По нашенски казано:

Няма да ти набие хуй от воле...
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот I need money » Сря Окт 03, 2007 6:08 pm

Единствените приятели са парите ;)

Ben Steilar :popcorn:
I need money

Рейтинг: 1741

Мнениеот Гост » Сря Окт 03, 2007 10:43 pm

Приятелите са хора с който,споделяш..абе те са ти един вид като най-скъпи хора...Виж гаджето е над тях :D
Гост

Мнениеот Makintier » Сря Окт 03, 2007 10:46 pm

TLC-attack написа:Приятелите са хора с който,споделяш..абе те са ти един вид като най-скъпи хора...Виж гаджето е над тях :D

Много грешиш Здрафффко...
За путка пък никога няма да стана путка !
Не е важно да си пръв, важно е да си единствен!
Skype - Makintier
Аватар
Makintier

Рейтинг: 1641

Мнениеот bluskanie » Сря Окт 03, 2007 10:52 pm

Абе приятелите са голяма работа!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Гост » Сря Окт 03, 2007 10:53 pm

Makintier написа:
TLC-attack написа:Приятелите са хора с който,споделяш..абе те са ти един вид като най-скъпи хора...Виж гаджето е над тях :D

Много грешиш Здрафффко...
За путка пък никога няма да стана путка !

Не е до това да ставаш пУтка а,че като ти покаже нещо и се съмнявам,че ще избереш да си с приятели пред това да си с гаджето което те разбира и подкрепя..докато при приятелите е така рядко.. ;)
Гост

Мнениеот kotka12 » Чет Окт 04, 2007 7:28 am

в моя свят има 4 типа хора
1. Приятели /много малко на брой/ - които са готови на всичко за теб и ти за тях
2. Познати - хора, с които общуваш без да се товариш и можеш да изпиеш някоя бира /част от тях постоянно са на ръба да ти станат приятели или да минат в категория 4/
3. Хора, с които ти се налага да работиш /там щеш - не щеш общуваш/
4. Хора, с които не искаш д аимаш нищо общо и /слава Богу/ не ти се налага

Случка /гарантирано действителна/: Двама мои познати Весо Сартанас и Пешо Рамиреса са дружки. Веднъж решавайки да изпробва на практика сентенцията "Ако искаш да разбереш дали някой ти е приятел, обади му се в 3 през нощта и му кажи, че си убил човек", Пешо звъни на Сартанас и му казва :"Весо, убих човек. В къщи съм и не знам какво да правя". В този момент Весо затваря телефона и Пешо решава, че явно е разбрал истината, че оня не му е приятел.
10 минути по-късно Весо звъни на входната врата с брадва и 4 найлонови чувала :bowdown:

сега разбирате, че за приятелство точна дефиниция не може да се даде
:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Мнениеот bluskanie » Чет Окт 04, 2007 8:23 am

:rofl: ... е поне почистили ли са трупа? :rofl:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот outfaced » Чет Окт 04, 2007 9:15 am

Мъро написа:@did, това е на базата на лични наблюдения, предполага се... би ли иксплейннъл, май диър френд?

незнам дали това е имал предвид did ... но ако има нещо, което ме държи тука (в БГ), това са някой хора (макар и малко) които правят живота ми тука по приятен отколкото ако бях останал в DE и сега живеех уредено по европейско му с някви скучни и индивиди наоколо. Това са обобщения разбира се и има всяки изключения ... но често така се получава.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Ozzie » Чет Окт 04, 2007 5:00 pm

kotka12 написа:в моя свят има 4 типа хора
1. Приятели /много малко на брой/ - които са готови на всичко за теб и ти за тях
2. Познати - хора, с които общуваш без да се товариш и можеш да изпиеш някоя бира /част от тях постоянно са на ръба да ти станат приятели или да минат в категория 4/
3. Хора, с които ти се налага да работиш /там щеш - не щеш общуваш/
4. Хора, с които не искаш д аимаш нищо общо и /слава Богу/ не ти се налага

Случка /гарантирано действителна/: Двама мои познати Весо Сартанас и Пешо Рамиреса са дружки. Веднъж решавайки да изпробва на практика сентенцията "Ако искаш да разбереш дали някой ти е приятел, обади му се в 3 през нощта и му кажи, че си убил човек", Пешо звъни на Сартанас и му казва :"Весо, убих човек. В къщи съм и не знам какво да правя". В този момент Весо затваря телефона и Пешо решава, че явно е разбрал истината, че оня не му е приятел.
10 минути по-късно Весо звъни на входната врата с брадва и 4 найлонови чувала :bowdown:

:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот did » Чет Окт 04, 2007 5:16 pm

kotka12 написа:Случка /гарантирано действителна/: Двама мои познати Весо Сартанас и Пешо Рамиреса са дружки. Веднъж решавайки да изпробва на практика сентенцията "Ако искаш да разбереш дали някой ти е приятел, обади му се в 3 през нощта и му кажи, че си убил човек", Пешо звъни на Сартанас и му казва :"Весо, убих човек. В къщи съм и не знам какво да правя". В този момент Весо затваря телефона и Пешо решава, че явно е разбрал истината, че оня не му е приятел.

Да, но пък могат да се дадат много (повече или по-малко) добри работни дефиниции.

Моята е следната:

"Приятелството е споделената и активна нагласа у двама да се подпомагат взаимно в духовното си израстване."

Според това определение, Пешо Рамиреса не е истински приятел на Весо Сартанас. Той му помага да съхрани статуквото и да си остане убиец, вместо да се опита да го издърпа по някакъв начин напред. С истинските приятели често се говори трудно. "Приятелите", които те подкрепят винаги и при всякакви условия, всъщност са обикновени клакьори.

Който е на друго мнение, да бяга да си пазарува приятели. В момента продават един много добър: http://dnevnik.bg/show/?storyid=383214
Аватар
did

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Чет Окт 04, 2007 7:32 pm

did даде дефиниция, която поддържам с две ръце :beer:
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот TOYAGA » Чет Окт 04, 2007 7:46 pm

did написа:"Приятелството е споделената и активна нагласа у двама да се подпомагат взаимно в духовното си израстване."

Toлкова е надуто, че кънти на кухо... :)
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот kagami » Чет Окт 04, 2007 9:20 pm

На вкус и цвят няма приятели, казало кучето и се облизало под опашката...
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Мнениеот SpoileR » Чет Окт 04, 2007 9:32 pm

kagami написа:На вкус и цвят няма приятели, казало кучето и се облизало под опашката...

Товарищи нет :D :agree:
Аватар
SpoileR

Мнениеот Alien » Чет Окт 04, 2007 10:45 pm

Приятели рулз! :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот SpoileR » Пет Окт 05, 2007 12:59 am

аз тряя да вида баща ми дали ми е истински баща!

Ще му кажа: "абееее...абе убих човек...е ТЕ ТАКА!"

и ако след малко дойде и ми напука кофата и после след като разбере, че е бъзик пак ме фане и ми напука кофата- 'начи 'сичко е как си трябва... :agree: :)
Аватар
SpoileR

Мнениеот Sp3c7r3 » Пет Окт 05, 2007 1:14 pm

kagami написа:На вкус и цвят няма приятели, казало кучето и се облизало под опашката...

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Назад към Други