Каталог на глобите за пътни нарушения в Германия

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Каталог на глобите за пътни нарушения в Германия

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Нед Окт 07, 2007 10:47 am

Тази сутрин прочетох за новия "ценоразпис 2008" на глобите за пътни нарушения в Германия. Някои извадки:

* Говорене по телефон: 70 евро

* Засичане на пешеходци и колоездачи при десен завой: 70 евро

* Превишение на скоростта с до 10км/ч: 20 евро

* Превишение на скоростта с до 60км/ч: 680 евро

* Неспазване на дистанция (вкл. бързаци, които се бутат отзад): 400 евро

* Блокиране на лявата лента: 80 евро

* Отнемане на предимство: 75 евро

* Камион над 7.5 тона в неделен ден: шофьор 75 евро, собственик 380 евро

* drink & drive: 500 евро

ПС: Досега съм глобяван два пъти в Германия: Първият път за превишена скорост (с колелото) в 30км/ч зона + неспиране при полицейски сигнал (палка плюс сирена) + бясно преследване от патрулката по централната пешеходна улица = 40 евро + мъмрене; Вторият път за 20км/ч превишена скорост в 80км/ч участък на магистралата = 25 евро.
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Рейтинг: 2000

Re: Каталог на глобите за пътни нарушения в Германия

Мнениеот Мъро » Нед Окт 07, 2007 11:07 am

vladimir.dzhuvinov написа:ПС: Досега съм глобяван два пъти в Германия: Първият път за превишена скорост (с колелото) в 30км/ч зона + неспиране при полицейски сигнал (палка плюс сирена) + бясно преследване от патрулката по централната пешеходна улица = 40 евро + мъмрене; Вторият път за 20км/ч превишена скорост в 80км/ч участък на магистралата = 25 евро.

:bigeyes: Т'ва сигурно е било на снимките на New City Disorder, а? :D

Хубави са глобичките, ама ми се виждат горе-долу като нашите, ако направим финансова съпоставка. Освен да цакат с пари, някакви други наказания?

П.П. Тогава, когато си карал със 100 при ограничение 80... надявам се, че си бил с кола, а не с колело o,O
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот GECKO » Нед Окт 07, 2007 12:08 pm

vladimir.dzhuvinov написа:...превишена скорост (с колелото) в 30км/ч зона + неспиране при полицейски сигнал (палка плюс сирена) + бясно преследване от патрулката по централната пешеходна улица = 40 евро + мъмрене....

Ще ги направя поне 200 евро, преди да им се дам с колелото/да се уморя. В една близка държавица (Дания) няма ограничение за велосипедистите, но има интересни глоби относно неориентираните пешаци:

Ако пешеходец бъде блъснат на велоалея, то той се глобява и заплаща щети/медицински разходи на велосипедиста.

Можете да си представите гледката на градски куриер движещ се с около 60км/ч който помите неориентиран пешак :crap:
Аватар
GECKO

Мнениеот outfaced » Нед Окт 07, 2007 1:00 pm

е адаш, ама то знаеш, че в немско навсякъде има вело пътеки и велосипедиста на тях е с право да гази всичко де му се изпречи на пътя, поне докато не му светне червен светофар

на мен така екстремно ми е спирала, кола която караше поне със 100 (на отбивка от магистрала), само за да си мина аз лижерно и необеспокояван по пътечката
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот did » Нед Окт 07, 2007 1:38 pm

... ама пък колко учтиво глобяват :D
Аватар
did

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Нед Окт 07, 2007 2:28 pm

GECKO написа:Ще ги направя поне 200 евро, преди да им се дам с колелото/да се уморя.

По онова време аз бях сериозно влюбен, главата ми се е реела в сладки мисли, и дълго време съм въртал педали из града без да усетя, че полицейската кола с лампи и сиренен вой е преспедвала именно мене :D

Първата ми мисъл беше, че са повикани към някакво произшествие и просто случайно караме в същата посока. В самия център излязох от платното за коли и закарах из една зона с магазини, ресторанти и банки, която е забранена за МПСта. Патрулката обаче свърна след мен, успя да се качи през високия бордюр, промуши се на косъм през металните стълбчета обграждащи зоната от платното, и взе да прави слалом между пешеходците по центъра и разните маси на кафенета и ресторанти.

Втората ми мисъл беше "хм, да не би да има сигнал за обир в банката или в някой магазин?" и продължих да си карам... :popcorn:

По едно време обаче патрулката успя да ме изпревари и ми засече пътя пред ескалаторите на Kaufhof. Набих спирачки за да не се забия в патрулката, иначе другата алтернатива беше да се кача с колелото на ескалатора, а там имаше хора. Още в движение единият полицай ме сграбчи, после се стрелна и шофьора. :confused:

Накрая, все още задъхани, след като си разменихме любезности, полицайците ми казаха, че ако не са успели да ме стигнат са щели да ми стрелят в гумите :bigeyes:
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот outfaced » Нед Окт 07, 2007 3:34 pm

vladimir.dzhuvinov написа:Накрая, все още задъхани, след като си разменихме любезности, полицайците ми казаха, че ако не са успели да ме стигнат са щели да ми стрелят в гумите :bigeyes:

дааа ... с базука и миномети :bowdown:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Мъро » Нед Окт 07, 2007 11:08 pm

vladimir.dzhuvinov написа:Накрая, все още задъхани, след като си разменихме любезности, полицайците ми казаха, че ако не са успели да ме стигнат са щели да ми стрелят в гумите :bigeyes:

:bigeyes: Ех, тия немци... к'во се увличат по американските им колеги толкова? :dunno:

Иначе, аз теб като те гледам само неприятности забъркваш като караш по пътищата... в България хората те дърпат в движение, в Германия полицаите те гонят и те заплашват с престрелка... някой ти е завъртял черна магия, пиши на ЛС да ти препоръчам добра врачка :popcorn:
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот SpoileR » Нед Окт 07, 2007 11:25 pm

Да... и блокада ще направят и ще викнат подкрепление и 2хеликоптера (1-ния от тях ще е полицейския с прожектор и мегафон, а другия на REALITY TV).
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот bluskanie » Пон Окт 08, 2007 5:45 am

Не знам в Германия, ама в Македония яко дЕрат. Пътни знаци няма. Ако има са избелели и не се вижда нищо. Не знаеш в населено място ли си, не си ли... Спорищ, че няма знаци, но те ти казват "Е, тука не е Европа". Ебати селяците... А СкопJe е ебати кочината...
... и... "Кирил е написал македонската азбука" :dunno:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Пон Окт 08, 2007 8:53 am

Мъро написа: :bigeyes: Ех, тия немци... к'во се увличат по американските им колеги толкова? :dunno:

Предполагам, че е било малко несполучлив, немски опит, да се пошегуват с мене :D
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот PtD » Вто Окт 09, 2007 3:17 am

vladimir.dzhuvinov написа:
Предполагам, че е било малко несполучлив, немски опит, да се пошегуват с мене :D

Немци? Да се шегуват? :nono:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Окт 09, 2007 8:07 am

vladimir.dzhuvinov написа:Предполагам, че е било малко несполучлив, немски опит, да се пошегуват с мене :D

Хаха, ако си бил с раница голяма шега е щяло да падне...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот 4getcredo » Вто Окт 09, 2007 9:40 am

PtD написа:
vladimir.dzhuvinov написа:

Немци? Да се шегуват? :nono:

Е, как!?!? Не си ли чувал за Първата и Втората световна шега!? :D
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот paluk » Вто Окт 09, 2007 10:13 am

То и при нас си има закони,глоби и т.н.,ала някой да се грижи да се спазват/говоря за хора,които не могат да бъде преодоляни със скромно дарение /? :D
Аватар
paluk

Рейтинг: 1133

Мнениеот PtD » Вто Окт 09, 2007 10:41 am

4getcredo написа:
PtD написа:Немци? Да се шегуват? :nono:

Е, как!?!? Не си ли чувал за Първата и Втората световна шега!? :D

Явно другите нации и тогава не са им разбрали шегите, защото са им наритали задниците. :D Ама явно опитите за шеги продължават :popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Окт 09, 2007 10:45 am

<offtopic>
Да бе, тя Втората баш от германците е разпалена, няма що...
</offtopic>
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Назад към Други