Срязах външна гума.... дали може да я оправя?!

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Мнениеот jivkonik » Сря Сеп 05, 2007 8:10 am

TOYAGA написа:Ловим бримки... :D

.. секакви ..... И на чорапогащи даже! :D
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот jivkonik » Сря Сеп 05, 2007 8:19 am

bluskanie написа:
jivkonik написа:
bluskanie написа:Леле колко зор за една полуизтъркана гума :)

Хе, хе обади се в НОКИАН да си сменят материала и вида на грайферите, г-н ЕКСПЕРТ по гумите! :bowdown: :D

Е, очевидно експерта си ти, тъй като аз просто бих си купил нова гума, но ти, братко... ти шиеш гуми, което вече си е забележително :):agree:

BTW, наистина ми изглежда поизтъркан средния грайфер, ама ще ме извиняваш ако съм ти обидил гумата :D

:usclap: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Щом така казваш.... сестро.... сигурно е така! :love:

Ето я как изглежда нова - гумата си е с прилично нисък грайфер, още има къде да се търка тази!
:^:
Изображение
Аватар
jivkonik

Мнениеот jivkonik » Вто Окт 02, 2007 4:57 pm

Продължение:
Кордата се скъса вече (както се очакваше), поотвори още цепката, за сега долната лепенка държи добре. Да видим до кога.... :popcorn:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Editor » Вто Окт 02, 2007 7:18 pm

jivkonik написа:Продължение:
Кордата се скъса вече (както се очакваше), поотвори още цепката, за сега долната лепенка държи добре. Да видим до кога.... :popcorn:

Аз утре ще шия моята.Сцепена е отстрани , точно там където гумата няма никакъв допир до терена по който се движа и мисля че кордата ще държи доста време.Дали ще се залепи добре обикновенна лепенка от вътрешната страна на външната гума ?
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот jivkonik » Вто Окт 02, 2007 7:38 pm

Editor написа:

Аз утре ще шия моята.Сцепена е отстрани , точно там където гумата няма никакъв допир до терена по който се движа и мисля че кордата ще държи доста време.Дали ще се залепи добре обикновенна лепенка от вътрешната страна на външната гума ?

:nono:
С обикновена не става - много е мека и почти излиза вътрешната, виж снимките в началото на темата, там бях сложил лепенка за вътрешна гума и то не от най-меките, а по-твърдичка (правоъгълна). Не става с нея, търси кита на ПАрктуул за подляпене на външни гуми
Веломания са внесли, дано имат още някоя бройка) или старите руски-съветски лепенки (текстилно парче с гумена заливка върху него), каквато сложих аз. Вариантите с кевлар също не са за пренебрегване, стига да намериш. Успех! :agree:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Editor » Вто Окт 02, 2007 8:20 pm

jivkonik написа:
Editor написа:

:nono:
С обикновена не става - много е мека и почти излиза вътрешната, виж снимките в началото на темата, там бях сложил лепенка за вътрешна гума и то не от най-меките, а по-твърдичка (правоъгълна). Не става с нея, търси кита на ПАрктуул за подляпене на външни гуми
Веломания са внесли, дано имат още някоя бройка) или старите руски-съветски лепенки (текстилно парче с гумена заливка върху него), каквато сложих аз. Вариантите с кевлар също не са за пренебрегване, стига да намериш. Успех! :agree:

Благодаря за съветите.Още утре отлитам към веломания.
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот jivkonik » Пет Окт 12, 2007 8:43 am

Продължение:
Пак се спука тези дни, на същото място. Конците при шева бяха издържали около седмица, след това започна лека полека да прави балон на мястото. Постепенно тази текстилна лепенка започна да излиза от балона и да трие по асвалта и се износи. При слизане от бордюр се пукна пак. Явно за цепки по ходовата част на гумата тези методи са неефективни, балона, който се получава почва да се трие и бързо износва лепенката, плата или каквото се ползва там за залепяне....
Аватар
jivkonik

Мнениеот rarekin » Пет Окт 12, 2007 12:18 pm

:idea:
rarekin

Мнениеот naso » Пет Окт 12, 2007 1:42 pm

евала,че ти се е занимавало аз също съм за такива прояви като напримерно да смениш лагер на средно race face с такива от труватив като най-интересното е,че има разлика в размера... ама тва е друга тема ;)Част от цялата забава е :P!
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот Pirate » Пет Окт 12, 2007 2:45 pm

Тия дни и аз ще пиша за резултата от кърпенето с капронов /ирургически/ конец цепка на външна гума, която за сега съм лепил и аз сам о с лепенка за външни гуми, но взе да се показва лепенката. Мойта цепка е отстрани /на борда/ и се надявам като се пришие с конец да не се отваря и да стане сполучливо. Купил съм си вече нова по-хубава гума /да не каже някой, че се продължава с циганийте/, но ми се ще да покарам още малко с тази понеже съм малко нов в карането и от време на време се случват смешни случки с бордюрите.

Ако на някой му е притрябвал хирургически конец да свирка - предполагам, че на мен ще ми трябва съвсем малко.
Аватар
Pirate

Рейтинг: 1777

Предишна

Назад към Веломеханик