kagami написа:@ TOYAGA
"Когато некой (най-накрая) пукне, сичко ше се оправи ъпцелютно хафтоматично..."
Това май вече се е случило, но не се е разчуло.
Лично при мен, едно "ехо" винаги е било достатъчно.SMITH написа:...Аз лично не обичам да крещя на туристите "ОП ОП ОП", "Бегай!" или някава друга селяния..
Забраната според мен е била по-скоро за моторизирани превозни средства, като кросови мотори например, които са доста по-опасни за туристите.sersem.inc написа:Няма такова нещо според мене. Всичко което изрично не е написано е позволено. Това че пише за пешеходци и не се забраняват колелата не значи че и те не са забранени. Прав си че сигурно наредбата е от дядово време но тогава някой да е карал в планината?
Обикновено, когато предупредя човека отдалече, било то със вик ("ехо"), или по друг начин, хората се дръпват. А едно "добър ден" си нямате представа колко много променя образа на планинския велосипедист в очите на туристите. Разбират, че и ние като тях сме също хора, обичащи планината...sersem.inc написа:Относно туристите съм съгласен че не трябва да прелитаме покрай тях без предупреждение. Но и да ги предупредим повечето си остават на средата на пътеката...
Alpina написа:Ще направя един малък паралел.
Едно време на бордистите е било забранено да карат по пистите, тъй като са били опасни за скиорите и не им е било там мястото.
Дам, но с времето се е доказало, че има място и за скиори и за бордисти по една и съща писта, сега така е и с колелата, дам ако велосипедиста е разумен, не виждам какъв проблем може да има. Естествено съкатлъци винаги стават дори само м/у скиори, така че...
Схванахте надявам се какво се опитах да покажа. На пътеките има място и за велосипедисти, и за пешаци, всеки сам за себе си да прецени как да се движи по тях.
Не сме способни да спрем пикльовците, които се мислят за велики, но останалите можем да дадем пример на пешеходците, че идиотите са малка част от нас и просто нищо не може да се направи. На всякъде има такива, по улиците, дори между самите пешеходци има такива, които винаги се бутат и т.н.
Alpina написа:...идиотите са малка част от нас и просто нищо не може да се направи
не подозира на какъв стес ги постава!
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=turizym&Number=1945608292&page=0&view=collapsed&sb=5
Teodor40 написа:Мисля, че е пределно ясна целта- да се отделят велотрасетата от пешаходните. Нежелателно е един вид, че е на тяхна отговорност.
NovemberCharlie, трасе, което ние сме правили ми се вижда редно да е за спускане, а не за разходка на трудно подвижни пенсионери.
bikerider написа: А байкпарк има, ще има и други. Ама Сопот е далеко нали... няма угодия
TOYAGA написа:Alpina написа:...идиотите са малка част от нас и просто нищо не може да се направи
Интересна мисъл!
Teodor40 написа:bikerider написа: А байкпарк има, ще има и други. Ама Сопот е далеко нали... няма угодия
С тази разлика, че на мен ми се кара всяка седмица и то не по един ден а Сопот действително е далече.
Значи да се направим, че проблем няма, да стане рано или късно инцидент на пътеките и това е правилното решение така ли? Стига критикува а като си толкова "умен" кажи какво е сперед теб едно реално, действащо, пригодимо за Драгалевци решение. Ако нямаш такова си спести критиките. Всеки може да намира грешки и пропуски в нещо вече измислено. Бъди по-креативен, ако можеш
NovemberCharlie написа:Да не забравяме, че има и едни други туриси - разхождат се събота и неделя с едни железа 12 калибър.
Едва ли ще те гръмнат, ама се съмнявам, че ще си мераклия втори път да им минеш през ловните полета. Комбинацията от група въоръжени като за война мъже(част от тях почерпени) плюс глутница ловни кучета е нещо, което няма да ти е иска да имаш срущу теб.PtD написа:NovemberCharlie написа:Да не забравяме, че има и едни други туриси - разхождат се събота и неделя с едни железа 12 калибър.
Хмм, и какво ще ми направят? Да не би да ме гръмнат?
Teodor40 написа:bikerider написа: А байкпарк има, ще има и други. Ама Сопот е далеко нали... няма угодия
С тази разлика, че на мен ми се кара всяка седмица и то не по един ден а Сопот действително е далече.
Значи да се направим, че проблем няма, да стане рано или късно инцидент на пътеките и това е правилното решение така ли? Стига критикува а като си толкова "умен" кажи какво е сперед теб едно реално, действащо, пригодимо за Драгалевци решение. Ако нямаш такова си спести критиките. Всеки може да намира грешки и пропуски в нещо вече измислено. Бъди по-креативен, ако можеш
sersem.inc написа:Бе не схвана ли че трябва да внимаваш? Да се оглеждаш? Да предупреждаваш? Да ДЕЛИШ пътеките и с другите? Изобщо схвана ли нещо???
Стой мирен. Карай безопасно и ще има място под слънцето за всички ни.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта