Той си го и каза.rarekin написа:Друг въпрос е, че филмите му не са показателни за идеите му в реалния живот.
\"РЪКОВОДСТВО ЗА НАЧИНАЕЩИЯ МЕДИТИРАЩ\" написа:1. Не е необходимо да се медитира.
2. По-добре е да се спи често, но много.
...
25. Жените отвличат медитатора. Медитаторът или трябва да открие жената у себе си, или да прави секс, докато не му омръзне. Аналогично - и за медитаторките.
26. Водката, несъмнено, вреди на медитатора.
...
46. Медитация - това е изкуството да бъдеш.
...
63. Да пее и да танцува е много полезно за медитатора. Да може да го прави въобще не е задължително..
...
87. Бангът* е едно от най-добрите средства за прочистване на храносмилателната система, инициация на мекия стол и пречистване на осмата чакра.
...
153. Веднъж Буда събрал монасите и пита:
"Кой от вас днес смята да отиде в публичен дом?"
"Как можа да си помислиш това за нас, о Велики? Нашите помисли са чисти от сквернотата благодарение на твоята светлина," - отговарят монасите.
"Пак ще се наложи сам да отида," - въздъхнал Буда, - "вечно сам, това е нелеката карма на пророка."
*12.Банг: Листата на конопа се очистват от праха с вода от Ганг, стриват се на дребно в хаванче 20 минути, докато се казва мантрата ОМ НАМА ШИВАЙА. Ако конопът е сух - то предварително се очиства от семената и клончетата и се кисне 10 минути. Колкото е възможно повече енергия се влага в процеса на стриването му. Мед, лимон, захар, плодове – на вкус. Като начало - не повече от една лъжичка на медитиращ. Може да се добавя в каша, печива или да се яде така. Преди употреба да се поднесе към третото око, възхвалявайки Шива.
rarekin написа:......смисъла на посланията му.
...
Нова форма на контрол/сектантство
Че е така, така е, но в каква връзка?TOYAGA написа:Светът е пълен с глупаци.
TOYAGA написа:Светът е пълен с глупаци.
4getcredo написа:т.е. Линч е Сатана!
agent_Jekov написа:Че е така, така е, но в каква връзка?
....гледал съм старателно и внимателно почти всичко на Дейвид Линч..
agent_Jekov написа:bikerider, не съм сигурен, че си гледал предаването и поради този факт се съмнявам в обективността ти.
rarekin написа: @4getcredo
....гледал съм старателно и внимателно почти всичко на Дейвид Линч..
bikerider написа:Не ми е необходимо - достатъчно е да чуя за "извисяване на съзнанието" чрез медитации, технически средства и прочие и веднага ми светва лампичката.
На хората им трябва нова, истинска нравственост
PtD написа:Това е все едно да отричаш почивка "чрез сън" или увеличаване на бицепсите "чрез набирания" . Автогенният тренинг е признат от медицината за ефективен. Научно* доказани са редица промени в жизнените процеси по време на концентрация, съзерцание и т.н.
Да оставим утопиите настрана![]()
Нравствеността не идва от въздуха. Тя е антиентропийна, никога не може "просто да се случи" в естествения ход на събитията. Затова трябва да има сила, която да я налага. Кажи сега, откъде ще дойде това налагане?
bikerider написа:Та Линч е просто поредния "пророк", който иска да печели от последователите си.
PtD написа:Линч не ми се вижда да се докарва пророк. По-скоро ролята му изглежда мисионерска (без да съм запознат в детайли).
PtD написа:Освен това той няма големи перспективи за печалба в това си начинание.
bikerider написа:
Ама да, той е същи благородник, тръгнал да спасява света
agent_Jekov написа:Догодина завършвам настоящия ми колеж та се оглеждам за нов университет, дали да се пробвамв Непобедимия как мислите?
PtD написа:Е какво, да не би да не ти зачитат семестъра ако не си я купиш?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта