RS Push

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

RS Push

Мнениеот ramam » Чет Ное 15, 2007 2:51 pm

ramam

Рейтинг: 1125

Мнениеот outfaced » Чет Ное 15, 2007 3:06 pm

не е първата фирма, предлагаща тунинг на вилки ...
има някой със сериозно реноме ... ама доколко в въпрос на това да фен на модинга или наистина върши работа :dunno:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот Harka » Чет Ное 15, 2007 3:11 pm

Я разкажи за тея "някой със сериозно реноме", че ми стана интересно.
Аватар
Harka

Мнениеот outfaced » Чет Ное 15, 2007 4:56 pm

Harka написа:Я разкажи за тея "някой със сериозно реноме", че ми стана интересно.

ба, мноу ги знам ... зачетах няква тема в немския МТБ форум, дет едни се скъсхваха да се хвалят как си тунинговали вилкте в Италия и си обсъждаха, кой къв тунинг си е направил.
Ама толкова и задълбах ...

за мен това е глупост, така или иначе :D
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот jivkonik » Чет Ное 15, 2007 5:04 pm

outfaced написа:
Harka написа:Я разкажи за тея "някой със сериозно реноме", че ми стана интересно.

ба, мноу ги знам ... зачетах няква тема в немския МТБ форум, дет едни се скъсхваха да се хвалят как си тунинговали вилкте в Италия и си обсъждаха, кой къв тунинг си е направил.
Ама толкова и задълбах ...

за мен това е глупост, така или иначе :D

НЕ си прав, ама много! ;) Има сми, поне според сериозни издания, които съм чел.
Аватар
jivkonik

Мнениеот PtD » Чет Ное 15, 2007 5:50 pm

Че има - има. Въпросът е "за кого?"!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот marshall__ » Чет Ное 15, 2007 6:05 pm

Интересното в случая, всъщност, е че Push Industries до сега бяха тунинг фирма на FOX.. :)
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот jivkonik » Чет Ное 15, 2007 6:14 pm

PtD написа:Че има - има. Въпросът е "за кого?"!

За "Момчето с орлето".... примерно ;) :agree:
Аватар
jivkonik

Мнениеот outfaced » Чет Ное 15, 2007 6:41 pm

сигурно ... за спортисти, дет не слизат от байка и влагат всичкото си време и пари в това, може би да ... то нормално е за тях всичко да е къстъм. Иначе едва ли ...

иначе комерсиалните вилки винаги са някъв компромис цена/качество ... това е смисъла на комерсиалните продукти. Отпадне ли фактора цена, разбира се, че могат да станат по-добри, по леки, по по най ... :)
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот Harka » Чет Ное 15, 2007 8:15 pm

@outfaced:

Нормално е, когато човек не е достатъчно подготвен по дадена тема просто да не се обажда. Но след подобни изказвания -
ба, мноу ги знам ... Ама толкова и задълбах ...

мнения по въпросната тема от твоя страна са най-малкото проява на бъбрива дървено-философщина и като всяка такава следва да бъдат игнорирани.
Аватар
Harka

Мнениеот Harka » Чет Ное 15, 2007 8:25 pm

За всеки, който не е удовлетворен от даден аспект на работата на даден продукт и който знае, че дадена фирма чрез допълнителна намеса може да отстрани дадения проблем. Елементарно, стига да знаеш какво искаш. Защото "тунинговането" не винаги означава "подобряване", а може да е просто променяне "стила" на работа на дадена вилка или заден амортисьор.

Но какво те занимавам... за теб всичко, което се сгъва повече от траялджийското ти колело работи достатъчно добре.
Аватар
Harka

Мнениеот outfaced » Чет Ное 15, 2007 9:29 pm

Harka написа:@outfaced:

Нормално е, когато човек не е достатъчно подготвен по дадена тема просто да не се обажда. Но след подобни изказвания -
ба, мноу ги знам ... Ама толкова и задълбах ...

мнения по въпросната тема от твоя страна са най-малкото проява на бъбрива дървено-философщина и като всяка такава следва да бъдат игнорирани.

понеже тунинг манията ми е позната от други области ... и в повечето случаи съществува най вече благодарение на некомпететни юзъри с много пари за харчене .... та имам лека алергия към точно този тип дейности.

Както казах, не отричам че може и да има ефект ... но точно в този си вид е по голяма доза реклама и начесване на крастата.
Аватар
outfaced

Мнениеот Harka » Чет Ное 15, 2007 9:40 pm

Понеже "тунинг манията" в тази област не ти е дори грам позната, просто спри да дрънкаш глупости.
Аватар
Harka

Мнениеот outfaced » Чет Ное 15, 2007 10:03 pm

Harka написа:Понеже "тунинг манията" в тази област не ти е дори грам позната, просто спри да дрънкаш глупости.

e ти пък го взимаш много навътре ... :popcorn:
ма всеки с мнението си ... аз си млъквам ;)

а .. да, някой нали пита за други тунинг фирми ...
eто няколко
http://www.akira-tuning.com/page23/page23.html
http://www.tftunedshox.com/
http://www.pedalum-mobile.de/index.php/ ... ew/74/103/
http://www.pepe-tuning.de/
http://www.motopitkan.at/?page_id=26
http://www.mojo.co.uk/html(mojo)/MTB.htm
Аватар
outfaced

Мнениеот bikerider » Пет Ное 16, 2007 2:28 am

Harka написа:Елементарно, стига да знаеш какво искаш. Защото "тунинговането" не винаги означава "подобряване", а може да е просто променяне "стила" на работа на дадена вилка или заден амортисьор.

:agree:

Harka написа:Но какво те занимавам... за теб всичко, което се сгъва повече от траялджийското ти колело работи достатъчно добре.

:evil::roll2:

@outfaced: благодаря ти за лекцията, сега вече знам много повече неща :D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот TheUndertaker » Пет Ное 16, 2007 8:54 am

BOSSSSS
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот jivkonik » Пет Ное 16, 2007 11:31 am

Harka написа:Понеже "тунинг манията" в тази област не ти е дори грам позната, просто спри да дрънкаш глупости.

Разкажи малко повече за твоя тунинг дето ти правиха на шока. Работа преди - след това? ПОстигна ли се нужния ефект и къде ти правиха тунинга?
НЕ се връзвай на "непросветените", те не познават още "мощта силата" :D
Аватар
jivkonik

Мнениеот Harka » Нед Ное 25, 2007 7:26 pm

@jivkonik:

Извинявай за късното включване, но те бях забравил.

Най-точното определение, което бих дал на шока е "муден". Твърде много rebоund, твърде много компресия. Очевидно се искаше разместване или подмяна на shimstack-a. zeroknowledge си беше играл да размества шимовете на неговия 5th Element, но така и не постигна твърде задоволителен резултат. Ползвах услугите на tftuned, които подмениха въпросния shimstack. Направиха го точно за един ден и след намесата амортисьорът просто "живна". В крайна сметка и точно това се искаше в задачата.
Аватар
Harka

Мнениеот zero knowledge » Пон Ное 26, 2007 2:14 pm

Хм, до колкото си спомням имаше малка разлика м/у предназначението на нашите два шока. Твоят имаше нужда от т.нар. sunday-tune, който намалява и компресията и рибаунда спрямо стандартните настройки. Докато моят видя само намаляване на LS рибаунда, което ми беше и целта - като резултат отзивчивостта се подобри. Това в твоят случай не би било достатъчно, трябваше и едни други шайбички да се сменят.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот flex » Пон Ное 26, 2007 4:21 pm

А някой може ли да каже кои точно шайбички за какво служат вътре във въпросния елементен шок .
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот Harka » Вто Ное 27, 2007 11:34 am

@zero knowledge:

Разбира се. Но аз говорех от гледна точка на SGS-a, който караше тогава.
Аватар
Harka

Мнениеот zero knowledge » Вто Ное 27, 2007 4:54 pm

Това ясно, но аз се хванах за "но така и не постигна твърде задоволителен резултат." :D

Но както се разбрахме вече, впечатленията ти са били от все още експериментален вариант на шим-стака, а в крайния си вариант работата на шока стана много по-добра.

@flex
Това с шайбичките е по-обширен въпрос, не е като да има лесен и кратък отговор.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот flex » Вто Ное 27, 2007 10:23 pm

zero knowledge написа:...по-обширен въпрос...

Нека го стесним дотам, чрез шайбичките вътре се контролира LSC, а от врътката контролирам и HSC? Нали така? Няма да го правя аз а някой компетентен , но все пак трябва да знам какво искам, защото имам някои известни забележни относно връщането...
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот zero knowledge » Сря Ное 28, 2007 3:52 pm

Кои шайбички и коя врътка? На така зададен въпрос, отговорът е: НЕ!
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот flex » Сря Ное 28, 2007 5:37 pm

Доколкото знам връщането може да се регулира по 2 начина, единия е външен - чрез врътката , а другия е вътрешен чрез shim stack вътре в шока. Едната скорост на връщане е когато е бил стъгнат в началото на хода на шиша (което би трябвало да се води Low speed rebound) , а другата е на разгъване когато е бил стънат в края на шиша (би трябвало да се води high speed rebound). Та въпроса е: кой рибаунд регулирам външно и кой вътрешно. Ако съм допуснал някакви грешки при описанието моля поправете ме.
Аватар
flex

Мнениеот Zink » Сря Ное 28, 2007 9:46 pm

Водят се ending stroke и beginning stroke rebound. Не е задължително, когато шокът се сгъне докрай то това да е при висока скорост.
True Riders Team
Zink

Мнениеот URNEST » Чет Окт 23, 2008 9:33 pm

Вдъхновен от темата на Gecko си спомних за това, прочетох и тази статия и нещо ме заинтригва.
Според това, което разбирам работата става от части по-мудна, но има чуствителна промяна при LS и HS рибаунд.
The faster/harder you ride, the faster the rebound will be. The slower you ride, the slower the rebound will be.

Въпреки, че не съм толкова рафиниран карач и едвали бих усетил разликата ми се иска да пробвам нещо такова. Нека някой по вещ в обалстта да изкаже мнението относно този тунинг. За сега ми харесва работата на моя Pike, но по скоро ми се иска да го "изцедя" максимално, знаейки че работи на максимума си.
Също и под въпрос е как бих могъл да се сдобия с въпросния ъпгрейд кит. Предложения?
Аватар
URNEST

Мнениеот outfaced » Пет Окт 24, 2008 8:41 am

Въпреки, че не съм толкова рафиниран карач и едвали бих усетил разликата ми се иска да пробвам нещо такова.

идеята на цялото упражнение е да си рафиниран карач, така че да им кажеш какво точни искаш, за да ти го направят ... иначе нещо няма смисъл :dunno:

лично мен промяната описана във втората статия не ми харесва и не отговаря на стила ми на каране ... примерно ;)
Аватар
outfaced

Мнениеот Newone » Пет Окт 24, 2008 9:25 am

@URNEST Ако говориш за Push-ване, не можеш да си поръчаш ъп-грейд кит, трябва да си изпратиш вилката или шока в оторизиран сервиз да ти ги направят. За Европа това е www.tftunedshox.com , а ако искаш да пиеш вода от извора www.pushindustries.com
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Назад към Общ форум