bluskanie написа:Всъщност в момента в САЩ има дефлация... явление, което е също толкова обезкървяващо, колкото инфлацията. Икономиката се държи на едно голямо нищо. Крайно време е да вземат да произведат нещо, което да им осигурява постоянен финансов ресурс. (оръжието не върви много-много вече)
Мъро написа:@bikerider то аз съм си спокоен, само дето давещото се правитество на САЩ завлича и други със себе си...
А пък заемите ще връщат...внуците на моята тъща...bikerider написа:@Мъро: спокойно, идат нови поколения, дълговете са за тях
Мъро написа:@bikerider то аз съм си спокоен, само дето давещото се правитество на САЩ завлича и други със себе си...
PtD написа:Да, и аз четох в сайта на BBC, че Япония, Китай и Тайван продават големи количества американски облигации. За седмица-две бяха се отървали от 167 милиарда долара. Сещайте се как влияе това на курса
outfaced написа:в БГ така или иначе сме толкова встрани от нещата, че и от утре да няма САЩ ние я го усетим я не (грубо казано де ... ама за сега у нас последствията са наистина супер минимални)
FireFoXa написа:outfaced написа:в БГ така или иначе сме толкова встрани от нещата, че и от утре да няма САЩ ние я го усетим я не (грубо казано де ... ама за сега у нас последствията са наистина супер минимални)
Как няма да го усетим, виж курса на долара... преди малко в БТВ новините казаха нещо от рода на 1.33 лева за един долар, и продължава да пада...
Мъро написа:На никого животът му няма да се промени кой-знае колко заради туй нещо...
Според "Гласът на народите 2007" - най-голямото изследване на общественото мнение сред 57 хил. души в 52 страни, повечето жители на света искат да видят как ЕС увеличава мощта си. Съюзът получава най-много гласове (35%) в отговор на въпроса кой основен международен играч трябва да стане по-силен или по-слаб, за да бъде светът по-добро място. Индия, ЮАР и Бразилия също са сред страните, за които повече хора предпочитат да станат по-силни, отколкото обратното. В негативния сектор са Русия и Китай, за които съответно 29% и 32% от хората смятат, че трябва да намалят влиянието си. САЩ и Иран предизвикват най-много враждебни реакции. Докато 26% от отговорилите смятат, че засилването на САЩ ще направи света по-добър, 37% мислят обратното. Привържениците на Иран пък са само 14%, докато противниците му - цели 39%.
PtD написа:Америка не знам, но долара ша пада. За мен лично е отчасти добре дошло, мога да си пазарувам от САЩ по-евтино... От друга страна приходите ми в долари вече не могат да купят толкова неща, колкото миналата година...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта