Моите критерии:
хм... нямам ясни критерии. менят се постоянно! в момента са такива:
Всичко зависи от това, дали дали шефът ме е ядосал.
Ако не ме е ядосал, подхождам така:
1. В бла-бла за мен всеки има право на свобода на словото. Там (ако имам право) гласувам положително за тоя, който ме е разсмял най-добре. Ако никой не ме е разсмял, просто не гласувам, независимо какви глупости са писани.
2. в другите форуми... там е по-сложно. За всеки си имам изградено ЛИЧНО мнение от десетките и стотици постове до момента и на практика никога не гласувам за конкретен пост, а за това ДОКОЛКО КОНКРЕТНИЯТ ПОСТ Е НАД ИЛИ ПОД НИВОТО на пишещия. Ако за мен някой със 100 тъпи поста е показал, че нивото му съответства на 900 точки, по моя критерий той ще получава винаги минуси, ако текущият му актив е над 900, и плюсове, ако е по-малък. След като прочета 2-3 свестни поста, може пък да реша, че нивото му не е за 900, а за 1300. Тогава просто ще вдигна летвата. Като цяло, в моята глава си има оценка на хората, формирана от досегашните им писания. Нищо не е забравено, но те МНОГО лесно могат да променят нагоре или надолу рейтинга си в моите очи. През последните 2 дни никой не е мръднал и точка надолу за мен. Хората яко драпат нагоре, което ме радва!
Е, ще ми е интересно да чуя какви са ВАШИТЕ критерии.
Сигурно тук има и по-обективни хора от мене

Примери:
Знам, че MAN6, когато пише нещо в сериозен форум, дори и да звучи на майтап, то е нещо, което трябва да се каже! В тоя случай, колкото и тъпо да ми звучи изказването му, аз ще си му щракам плюсчетата, докато не си направи той 2000, щото там му е мястото според мен. Така е и с други няколко човека.
На Admin, например, въобще не му гласувам! И що да му гласувам, като той може да си влезе в админския панел и да си направи рейтинга какъвто си иска.
На NovemberCharlie му гласувам все с минус, щото така той се ядосва, почва да пише все повече и повече глупости и да си вярва, че е излъгал системата. Ако не бях аз, досега той можеше да има и 2000 точки. Обаче.. аз мразя администрацията и ще го тормозя до последно!
Повече подробности - по-късно.
Сега е вашия ред. Не е необходимо да пишете за конкретни хора, а по-скоро за водещите принципи. Това ще позволи на масата пишещи да се ориентират какво искат от тях "даскалите" и как трябва да си пишат домашните.