Въпрос за маршрут над Бояна

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за маршрут над Бояна

Мнениеот goiko » Вто Ное 27, 2007 8:33 pm

Здравейте.Накратко за какво става дума.В събота направих малка пешеходна разходка над Бояна.Първоначално мислех да направя описания от Админ маршрут "Бояна-Тихия Кът -Бояна"(предполагам добре познат на болшинството от вас),който на няколко пъти съм минавал с байка.Все пак , когато стигнах до кътчето с чешмата,което се намира в началото на маршрута(на около 2 мин от паркинга при последните къщи)забелязах табелка на дърво с две посоки-едната по познатия ми маршрут кум Бялата вода надясно , а другата-наляво, с надпис Златните мостове.Реших , че все пак пеша мога да си позволя да тръгна по непознат маршрут.Преминах през рекичката и се озовах на приятно извиваща се пътека с идеален почти през цялото време наклон за велосипед.По нея вървях около един час понеже бях притиснат от ангажимент,поради което не дстигнах до някакво конкретно място.Но когато реших да се връщам вече забелязвах някава сграда (най-верятно хижа) с голяма остъклена площ.
Моля , ако някои знае докъде стига въпросната пътека и дали по-нататка е подходяща за въртене нагоре, да сподели.Аз лично бях приятно изненадан -имаше добри условия както за нагоре,така и за надолу по нея (поне дотам докъдето стигнах)-съблазнителен маршрут,затова инфото би било от полза на много съфорумци.
Не успях да бъда кратък,дано поне се получи полезна тема. :beer:
Аватар
goiko

Рейтинг: 1299

Мнениеот screamBoy » Вто Ное 27, 2007 8:50 pm

по блед спомен този път (близо до чешмата е път, нали ? и то само в началото е път после си се стеснява до пътека ??) нагоре излиза близо до Момина Скала и за нагоре не е особено приятен (за каране) а за спускане е средна хубост - наоколо има и по-бързи има и по-технични
освен това има един участък който е доста подвеждащ - ако се спускаш не изглежда стръмен, обаче хем е стръмен хем има тук-там корени и зависи от къде си тръгнал де, но мен ми се е случвало там вече да съм изморен и да ме дразни че трябва доста да внимавам. това на сухо, със сняг би трябвало разликата да е огромна та ще се наложи да провериш ^_^

но може би е нещо друго това твойто
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Admin » Вто Ное 27, 2007 9:08 pm

Въпросната пътека (макар че тя има и вариации, не знам коя точно си улучил в посока нагоре), е подходяща за спускане. За изкачване... аз не бих :D
Та за спускане... това е пътеката, която тръгва от хотела, който е в близост до Копитото. Не помня дали съм я описвал някъде в маршрутите, но има някои особености в началото й, вероятно дължащи се на строежа на хотела и на още една постройка - абе затрупали са пътеката, да си го кажем направо :(!: Оттам надолу вече е добре, има серпентини, има бързи участъци. Като цяло не е най-трудната, но не е и съвсем за начинаещи.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот screamBoy » Вто Ное 27, 2007 9:12 pm

ъъъ да, точно това имах предвид ^_^
само че хотела не е байкърска забележителност като Момина Скала
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот goiko » Сря Ное 28, 2007 9:07 pm

По снимките , които намерих в гугъл , мисля , че сградата , която се виждаше е на хотела до Копитото.Самото Копито обаче не виждах(мъгла нямаше нагоре),което беше учдващтото.Благодаря на Admin и на screamBoy за интереса по темата.
Аватар
goiko

Рейтинг: 1299

Назад към Общ форум