agent_Jekov написа:Както и 4-то агрегатно състояние-плазмата.
Ами.... то листа хартия, ако не броим дебелината му си е двуизмерен
А четвъртото измерение уж е времето....пък колко е вярно, не се знае.
Alien написа:In Einstein we trust!
agent_Jekov написа:Защо най-краткото разстояние между точка А и точка Б не е правата линия, а е 0?
Droze написа:Защото никога няма за стигнеш от A до Б!:agree:
SpoileR написа:agent_Jekov написа:Защо най-краткото разстояние между точка А и точка Б не е правата линия, а е 0?
Защото ако А и Б са на различни разстояния в пространството, ако огънеш въпросното пространство по някакъв начин, така че да се съберат на едно място, се получава нулево разстояние (или пренебрежително малко)
agent_Jekov написа:Защо най-краткото разстояние между точка А и точка Б не е правата линия
Alpina написа:agent_Jekov написа:Защо най-краткото разстояние между точка А и точка Б не е правата линия
За да имаш линия какво ти трябва, а за да имаш 2 точки и да нямаш линия?
Droze написа:разтсоянието между две точки е отсечка, а не линия?
did написа:Иначе звучи като математическо писание на биолог.
did написа:Аз имах предвид agent_Jekov. Не бих си позволил такъв саркастичен тон към дама. Там съм по-мазен
Droze написа:did написа:Иначе звучи като математическо писание на биолог.
Почти познаИзвинявам се за некомпетентното мнение. Беше само предположение, явно не много удачно.
Красота!Добре са го направили.Същински микро-космос, нали?
agent_Jekov написа:@did Още от 1-ви или 2-ри клас се говори в учебниците по геометрия, че най-краткото разстояние между т.А и т.Б е правата линия.Но това не е вярно, виж отговорът на Spoiler.Аз бях чувал за тази теория, просто исках да се убедя.
PtD написа:Говорите си за прави, за криви, за точки, не уточнявате обаче в коя геометрия?
did написа:да не говорим, че мярка може да се въведе и в пространства без геометрия, напр. в Банахови пространства
Yavkata написа:Задълбали сте в дебрите на такива въпроси от които няма излизане (без усмирителна риза).
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта