Странните въпроси ...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот agent_Jekov » Пет Ное 30, 2007 12:29 pm

Както и 4-то агрегатно състояние-плазмата.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Alien » Пет Ное 30, 2007 12:32 pm

agent_Jekov написа:Както и 4-то агрегатно състояние-плазмата.

Агрегатните състояния вече са 7-8, ако вече не са станали и повече. Просто при екстремни температури се получават извращения като кондензата на Бозе-Айнщайн и такива тъпотии. :D

Ами.... то листа хартия, ако не броим дебелината му си е двуизмерен

Разбира се.

А четвъртото измерение уж е времето....пък колко е вярно, не се знае.

Въпрос на дефиниция. :) Тия някои, дето казват, че има 11 измерения, са днешните изроди, на които разчитаме да ни обяснят света около нас. :)

Едит: ако искате да се депресирате колко всъщност НИЩО не знаете, както аз направих преди няколко дни, погледнете това:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... _chart.jpg

:)

Освен това има някои интересни работи - като това, че масата всъщност не е уникално свойство на материята, ами може да се обясни чрез други. :bawling: А това, което ме прави най-нещастен, е фактът, че гравитацията дори не е сила... тя уж била свойство на материята. Деееби кретенията.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Пет Ное 30, 2007 12:41 pm

Мммда, доколкото си спомням унифицираните теории на полето имат решение в 11 измерения, а една от тях - в 12. Това, че ние имаме сетива за 3 измерения и сме успели да изведем логически четвърто, не значи, че наистина са само толкова ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Brave » Пет Ное 30, 2007 12:53 pm

Alien написа:In Einstein we trust!

В кой Айнщайн - този измислил Обща теория на относителността или този, отдал по-голямата част от живота си, за да я отхвърли, чрез Теорията на Всичко?
Brave

Мнениеот SpoileR » Пет Ное 30, 2007 1:02 pm

Ето едно интересно сравнение колко сме малки всъщност:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И за десерт, малка точка от нощното небе:
http://www.brilliantidiot.com/WGWW/BlogArt/Galaxies.jpg
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот RAM-FR » Пет Ное 30, 2007 1:14 pm

:bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: като видях първата снимка се чуствах голям ... но само до първата :(
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот Shady™ » Пет Ное 30, 2007 1:42 pm

Баси майката :bigeyes: Та ние сме като един микроб във вселената... :crazy: :V:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот Sky_Knight » Пет Ное 30, 2007 1:42 pm

@SpoileR Супер е. Виж линкчето към албума, който качих. Подобна тематика ;) :agree:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=196876

@RAM-FR, Shady Разгледайте това и съвсем няма да знаете малки ли сме или големи :D :beer:
?
Аватар
Sky_Knight

Рейтинг: 1849

Мнениеот Droze » Пет Ное 30, 2007 2:09 pm

agent_Jekov написа:Защо най-краткото разстояние между точка А и точка Б не е правата линия, а е 0?

Droze написа:Защото никога няма за стигнеш от A до Б! :):agree:

Аз имах предвид парадоксът на Зенон, а ние го обърнахме на теория на относителността и размери на Вселената :crazy: което пък ме подсеща за едно друго филмче, което си пада по моята специалност и може и да ви заинтригува

Заповядайте
Избирате Watch The Video :)
Аватар
Droze

Рейтинг: 1499

Мнениеот Alpina » Пет Ное 30, 2007 6:46 pm

SpoileR написа:
agent_Jekov написа:Защо най-краткото разстояние между точка А и точка Б не е правата линия, а е 0?

Защото ако А и Б са на различни разстояния в пространството, ако огънеш въпросното пространство по някакъв начин, така че да се съберат на едно място, се получава нулево разстояние (или пренебрежително малко)

A къде е казано, че т.В е различна от т.А и тогава разстоянието м/у тях си е 0 :dunno: а за да има линия то трябва да са разлини... така че в самия въпрос се крие и отговора ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Droze » Пет Ное 30, 2007 7:12 pm

Фактът, че точка А и точка Б носят различно обозначение поне на мен ми говори, че са две отделни точки на неопределено розстояние една от друга :dunno:
Аватар
Droze

Мнениеот Alpina » Пет Ное 30, 2007 7:24 pm

agent_Jekov написа:Защо най-краткото разстояние между точка А и точка Б не е правата линия

За да имаш линия какво ти трябва, а за да имаш 2 точки и да нямаш линия? ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот did » Пет Ное 30, 2007 7:27 pm

мда, странни въпроси ви вълнуват... точки, прави...

и аз да задам един странен въпрос:

защо някой търговци уж пишат в ebay.de, че доставят навсякъде в Европейския Съюз, а на практика отказват да доставят до България? Няма ли кой да им каже, че България е В Европейския Съюз? :(!:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Droze » Пет Ное 30, 2007 7:40 pm

Alpina написа:
agent_Jekov написа:Защо най-краткото разстояние между точка А и точка Б не е правата линия

За да имаш линия какво ти трябва, а за да имаш 2 точки и да нямаш линия? ;)

За да имаш 2 точки без линия, свързваща ги, ти трябва просто 2 точки, а за да имаш линия, трябват безброй много точки :dunno: или може би бъркам? Ааа сега ми хрумна: май искаш да кажеш, че разсоянието между две точки е отсечка, а не линия?
Аватар
Droze

Мнениеот did » Пет Ное 30, 2007 8:48 pm

Droze написа:разтсоянието между две точки е отсечка, а не линия?

всъщност... разстоянието не е нито линия, нито отсечка. Разстоянието е ЧИСЛО, показващо колко пъти отсечката, свързваща тези точки, е по-голяма от друга отсечка, приета за единица. В този смисъл, за разстояние може да се говори само след като се ДЕФИНИРА пътя, който ги свързва и се въведе мярка. Иначе звучи като математическо писание на биолог.

В този смисъл, целият ви спор е ... хм... безсмислен. Той няма как и да е смислен, щото самият въпрос "Защо най-краткото разстояние между точка А и точка Б не е правата линия, а е 0?" е нещо като

"Защо цветът на доматите не е кисел, а е пи на квадрат?"
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Droze » Пет Ное 30, 2007 8:59 pm

did написа:Иначе звучи като математическо писание на биолог.

Почти позна :blush: Извинявам се за некомпетентното мнение. Беше само предположение, явно не много удачно.

did написа:Аз имах предвид agent_Jekov. Не бих си позволил такъв саркастичен тон към дама. Там съм по-мазен :D

:beer: :beer:
Последна промяна Droze на Пет Ное 30, 2007 9:26 pm, променена общо 1 път
Аватар
Droze

Мнениеот did » Пет Ное 30, 2007 9:01 pm

Droze написа:
did написа:Иначе звучи като математическо писание на биолог.

Почти позна :blush: Извинявам се за некомпетентното мнение. Беше само предположение, явно не много удачно.

Аз имах предвид agent_Jekov. Не бих си позволил такъв саркастичен тон към дама. Там съм по-мазен :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот agent_Jekov » Пет Ное 30, 2007 10:00 pm

Droze написа:Заповядайте
Избирате Watch The Video :)
Красота!Добре са го направили.Същински микро-космос, нали? :) Не разбрах, това, което "тегли" кълбото по едно време кой процес пресъздава?

@did Още от 1-ви или 2-ри клас се говори в учебниците по геометрия, че най-краткото разстояние между т.А и т.Б е правата линия.Но това не е вярно, виж отговорът на Spoiler.Аз бях чувал за тази теория, просто исках да се убедя.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот did » Пет Ное 30, 2007 10:07 pm

agent_Jekov написа:@did Още от 1-ви или 2-ри клас се говори в учебниците по геометрия, че най-краткото разстояние между т.А и т.Б е правата линия.Но това не е вярно, виж отговорът на Spoiler.Аз бях чувал за тази теория, просто исках да се убедя.

За да ме убедиш в каквато и да е физична теория, ще ти трябват бая повече аргументи от научнопопулярните теории, писаниците на Спойлерчо (когото по принцип уважааам) и други бла-бла. Въпросът ти си е зададен некоректно както и да го погледнеш, но не ми се влиза в подробности. Темата не предполага задълбаване.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Съб Дек 01, 2007 12:20 am

Говорите си за прави, за криви, за точки, не уточнявате обаче в коя геометрия?
Аватар
PtD

Мнениеот did » Съб Дек 01, 2007 12:44 am

PtD написа:Говорите си за прави, за криви, за точки, не уточнявате обаче в коя геометрия?

да не говорим, че мярка може да се въведе и в пространства без геометрия, напр. в Банахови пространства ;)

Абе винаги е интересно, когато биолози си говорят за математика. Почти колкото когато математици си говорят за биология :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Съб Дек 01, 2007 12:50 am

Аз от математика се отказах още във 7-ми клас където получих двойка заради твърдението, че сбора на вътрешните ъгли в триъгълник, може да е повече от 180, а още повече когато 2 години по-късно даже учих за триъгълник със вътрешни ъгли от по 90 градуса.
Както и да е, напускам спора, защото работата ми е да меря ъгли и рязстояния, не да доказвам или мисля (където хич ме няма) :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Nymphetamine » Съб Дек 01, 2007 2:00 am

Alpina, ти сериозо ли?
Попрегледах темата... интересни са въпросите, позамислих се, че даже се опитах и да попрочета тва-онова из нйетЪ, ама повечето от нещата дори не успях да си ги представя... :D
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот PtD » Съб Дек 01, 2007 4:17 am

did написа:да не говорим, че мярка може да се въведе и в пространства без геометрия, напр. в Банахови пространства ;)

Вярно, вярно, понякога дори и мярката е излишна... в крайни случаи една добра топология върши чудесна работа! ;)
Аватар
PtD

Мнениеот SpoileR » Съб Дек 01, 2007 1:21 pm

Лудница! :) Доста подробно. Абе то като се замислиш вЕрно, има ли изобщо най-малко или най-голямо нещо? И "най-малкото нещо" е изградено от "нещо по-малко".

Едно нещо може да е малко или голямо, единствено сравнено с друго нещо (по-малко или по- голямо). Всичко е относително. (хммм....)
Така си е подяволите. It's true, It's true...
Ам като свършат всички звезти и тн, к'во има по нататък? Черна празнота или ??? Все някъде трябва да свирши... и какво има накрая?
Аз знам....стена от тухли четворки и надпис- Край на вселената. Please turn around.

Ок....а дори така да е, извън тая стена какво има? Нищо??!?! Може ли да ИМА нищо? На булгарски си е правилно- НЯМА НИЩО!

Хм...вселената се разширявала...логично. Ако е имало "ГОЛЯМ ВЗРИВ" и в космоса е празно, безтегловно разстояние логично би било, че всички планети, звезди, камъни (отломки) би трябвало да се отдалечават в сферично разпространение от центъра на взрива... А теоретично в центъра след време няма да остане нищо...

оКЕЙ...а за какво трябва да е било голям взрив? Било е нищо и е станало нещо? От к'ъв зор?
И дори да е било НИЩО, това НИЩО е пак в някъкво празно пространство което пак си е НЕЩО и НЯКЪДЕ във ДРУГО ПО-ГОЛЯМО ъъъъ......НИЩО!

Абе бозава работа...
Отивам да изкарам ГоУфа и щще видим кое на колко светлинни години е и кое не!
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот agent_Jekov » Съб Дек 01, 2007 1:45 pm

На тези въпроси никой не може да ти отговори за съжаление.И аз съм си ги задавал нееднократно и стигам до извода, че истината е някъде там.Филмът "Една одисея в космоса 2001" по много интересен начин пресъздава нещата.На мен ми е интересно какво ще стане на 21.12.2012?
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот Yavkata » Съб Дек 01, 2007 2:59 pm

Господа (и дами ;) ), смятам, че вече е време да си направите по един чай от мента и кантарион ( успокоява). Задълбали сте в дебрите на такива въпроси от които няма излизане (без усмирителна риза).
Изпийте чайчето доката е топло, облечете екипите и излезте да покарате колело, времето е чудесно.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот did » Съб Дек 01, 2007 3:17 pm

Yavkata написа:Задълбали сте в дебрите на такива въпроси от които няма излизане (без усмирителна риза).

е ми... к'во да правя, като т'ва ми е работата :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот did » Съб Дек 01, 2007 6:24 pm

An Exceptionally Simple Theory of Everything:

http://arxiv.org/abs/0711.0770

:rofl: :rofl: :rofl:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did