За велоалеята във град Варна

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

За велоалеята във град Варна

Мнениеот $cHeLSeA$ » Пет Ное 30, 2007 10:24 pm

Та много ме кефи че има велоалея от нептун до морската , но се питам кога ще започне изграждането на втория етап до Владислвово , щото ще минава и през Младост където живея и аз . Така де ако някой знае нещо да казва ;) :agree:
$cHeLSeA$

Рейтинг: 1200

Мнениеот JoK3rA » Пет Ное 30, 2007 10:35 pm

Спопред мен това не е велоалея, а пешеходна пътека. И все по-често забелязвам паркираните коли по алеята. Ако искаш повече информация, мисля че на табелата до общината има срокове за завършването на алеята. :agree:
Аватар
JoK3rA

Рейтинг: 1447

Мнениеот $cHeLSeA$ » Пет Ное 30, 2007 10:39 pm

ми прав си ама е по добре да я има от колкото да я няма пък ний нашият български манталитет си го знаем , ясно е че ще има някакви олиго***ни който ще си паркират колата на алеята и разбира се стогодишни баби ще правят ежедневната си разходка във редичка по трима .

П.П. Ква е таз табела на общината аз що не я знам нищо като минавам ще потърся ;)
$cHeLSeA$

Рейтинг: 1200

Мнениеот Krismars » Пет Ное 30, 2007 10:54 pm

Табелата е точно срещу паметника от ляво на Общината, не от страната на паркинга, а другата ;)
Аватар
Krismars

Рейтинг: 2000

Мнениеот gatof » Съб Дек 01, 2007 12:33 am

Абе може и да не я достроят. В гърция се стачкува активно за щяло и нещяло и още в деня на стачката всичко се оправя. В Атина имаше голяма стачка за вело-алеи и още на същата нощ такива имаше по най-главните булеварди. забележете, беше отнето от мястото където се движат тролеи и автобуси. и булевардите съвсем не са като цариградско.... но съм оптимист за варненската, много хубав град!!! :agree:
пауър ъф нейчър!
gatof

Рейтинг: 1230

Мнениеот JoK3rA » Съб Дек 01, 2007 10:10 am

gatof написа:Абе може и да не я достроят. В гърция се стачкува активно за щяло и нещяло и още в деня на стачката всичко се оправя. В Атина имаше голяма стачка за вело-алеи и още на същата нощ такива имаше по най-главните булеварди. забележете, беше отнето от мястото където се движат тролеи и автобуси. и булевардите съвсем не са като цариградско.... но съм оптимист за варненската, много хубав град!!! :agree:

Според мене всичко беше заради изборите. Г-н Йорданов го избраха пак и забрави за обещанията (Байк парк) мисля, че и алеята не го мъчи нощем ... :dunno:
Аватар
JoK3rA

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Дек 01, 2007 12:56 pm

Не знам дали ще се дострояват, но и тези в момента както казаха не се използват попредназначение, имало е много случаи когато не мога да мина от пешеходци и 3-4 пъти ми се е случвало да ги блъсна(естествено без да искам), а последният път когато карахме повечко хора и заради някъв дет си вървеше един от нас набил спирачка и аз в него и след тва аз в дървото до алеята. Два или три пъти съм виждал коли които са спрели по велоалеите да са им наразяни гумите.А има още един проблем който възпрепядства използването на велоалеите по предназначени : МАЙКИТЕ С ДЕЦА. Нямам нищо против тях попринцип, но когато си разхождат децата в количката насред велоалеята и я препречват, и след това с цялото си нахалцтво споряд че това било велоалея за колела и майки с деца направо оставам без думи, а има и някои по-нахални които директно се насочват срещу теб с количката по велоалеята в стил "И ко кат си колоездач аз ще си ходя по велоалеята", и си мисля дали въобще мислят когао насочват количките с техните деца срещу нас какво ще се случи ако ги блъснем, :nono: :(!: :dunno: . Естествено има и много хора които просто не са усведомени че това е велоалея или се правят на луди че не са видяли табелите или многото знаци нарисувани на самата алея. Другият вариант е просто пак заблудени пенсионери които са ми казвали че си въвят по "червената пътечка" и да им се извиня че съм им казал да се мръднат защото съм проявявал неуважение. Но така ще бъде докато всички разберат че това са велоалеи, както е във Виена, Париш, Берлин и още много други градове в ЕВРОПА, там доти като съм ходил и екскурзоводите ни предупреждават да не вървим по велоалеите понеже дори някой да ни блъсне пак ние сме си виновни, и това е истината, така трябва да бъде и тук. ;) :agree:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот gatof » Съб Дек 01, 2007 1:48 pm

батка, и да я направят , както ти каза, всеки видял алейката си вика, бе що да не се поразходя , глей кво хубаво асфалтче...:) въпроса е в културата. просто българите нямаме никва култура от което страда държавата вътре и реномето ни навън. поне смея да твърдя че от заобикалящите ни държави българите са най-цивилизования народ. нагледах се на Румънци , Гърци, Турци и секви там подобни.... Въпреки всичко аз поне съм щастлив че съм Българин! :) ;) :beer:
пауър ъф нейчър!
gatof

Рейтинг: 1230

Мнениеот FireFoXa » Съб Дек 01, 2007 2:15 pm

хах... Да ви имам проблемите... Аз лично избягвам да се движа по велоалеята, защото всеки път трябва да се карам с някой който си мисли, че това е пешеходна алея... А за цвета на велоалеята - червен, е използвана специална италианска боя, която вече се е изтъркала... Просто нямам думи, но така ще е. Добре Дошли в България!!!
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот JoK3rA » Съб Дек 01, 2007 6:40 pm

@TeDo_BaPHa, има нещо вярно в това което каза, но основния проблем тук е, че органите на реда не си вършат работата както трябва. До спирката след Севастопол съм виждал паркирана патрулка. Някой като види полицая и си казва "Тоя е паркирал тука, значи и аз мога." Просто акъла не ми го побира, защо кмета направи тази "велоалвя".
@Сашо не си единствения който избягва да кара по алеята. :dunno: :agree:
Аватар
JoK3rA

Мнениеот triple G » Съб Дек 01, 2007 7:12 pm

Аз няколко пъти съм минавал по нея и ВИНАГИ АМА НАИСТИНА ВИНАГИ е имало паркирани коли

Само не разбрах, защо трябваше да се заливаш от смях?
triple G

Рейтинг: 1235

Мнениеот JoK3rA » Съб Дек 01, 2007 9:20 pm

triple G написа:Аз няколко пъти съм минавал по нея и ВИНАГИ АМА НАИСТИНА ВИНАГИ е имало паркирани коли

Само не разбрах, защо трябваше да се заливаш от смях?

Щях да пиша, че не е за смях. Според мен положението е плачебно.
Аватар
JoK3rA

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Дек 01, 2007 9:33 pm

Смешното е да видиш изплашено-учудените физиономии на хората когато си бил засилен и си спрял на 1 сантимерът от тях след продължително суркане на гуми, а ако са някои С изтъркан грайфер или ако пренесеш примерно малко тежеста напред то спирачният път наистина е голям, а лично моите гуми наистина "свирят" когато малко повече карам и търкам ;).
А сега по темата
От ВИНС-а като тръгнеш към Макдоналдс велоалеята преди да се завие надясно към Кирил и Методий никога не съм я вийдал празна, в смисъл винаги има коли, и то наи-вече "лъскави" колички. ;) :(!: .Нямам нищо против тях, даже ми харесват, ноо все пак тази алея е направена за велосипеди а не за пенсионери, майки с деца, или както някои шофьори я вземат за паркинг :(!: :dunno: :crap:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот JoK3rA » Съб Дек 01, 2007 10:25 pm

TeDo_BaPHa написа:Смешното е да видиш изплашено-учудените физиономии на хората когато си бил засилен и си спрял на 1 сантимерът от тях след продължително суркане на гуми, а ако са някои С изтъркан грайфер или ако пренесеш примерно малко тежеста напред то спирачният път наистина е голям, а лично моите гуми наистина "свирят" когато малко повече карам и търкам ;).

Ти да не си на 5? Само трябва да има паяци ...
Аватар
JoK3rA

Назад към Общ форум