Странните въпроси ...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Yavkata » Съб Дек 01, 2007 6:49 pm

Чете се и без да си абонат ;)
Питам се... Ако учените в стремежа си да разберат Вселената я разглобят на части.... дали ще успеят да ги съберат после правилно ? :confused:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот agent_Jekov » Съб Дек 01, 2007 6:51 pm

Щом като черните кутии на самолетите са неразрушими, защо не строят целите самолети от такъв материал?
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот RAM-FR » Съб Дек 01, 2007 7:18 pm

1-во каква е офертата да правиш нещо вечено нали трябва да се скапе и да се купи ново
2-ро тегло ?!
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот agent_Jekov » Съб Дек 01, 2007 10:36 pm

Значи щом става дума за човешки живот, може да се направят компромиси откъм здравината и теглото. :crazy:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот JoK3rA » Съб Дек 01, 2007 10:45 pm

agent_Jekov написа:Щом като черните кутии на самолетите са неразрушими, защо не строят целите самолети от такъв материал?

Може би защото е невъзможно да се направи самолет от такъв материал и да се вдигне вув въздуха, тоест теглото.
Аватар
JoK3rA

Рейтинг: 1447

Мнениеот bodo » Съб Дек 01, 2007 11:15 pm

Защо при паднал акумилатор винаги щом запали се форсира колата? Това няма да го зареди по-бързо...

защото този, дето пали го е страх да не загасне затова!!!

kotka12 написа:защо натискаме бутоните на дистанционното на ТВ
като са по-слаби батериите?
Защото в този момент нe мислим с главата си а с пръстите
kotka12 написа:защо пилотите-камикадзе носят каски???
За да не си ударят главата при излитане? - те каските на камикадзетата са по-скоро за отопление и да им държат слушалките
kotka12 написа:защо няма жена, която да може да си слага очна линия или спирала
със затворена уста :D
Може така да си опъват кожата ?

Droze написа:Заповядайте
Избирате Watch The Video

Онемях

А защо жените ... разбират думите и изреченията различно ?
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот PtD » Нед Дек 02, 2007 3:22 am

Защото им е изключено ALU-то :rofl: :rofl: :rofl:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Нед Дек 02, 2007 9:36 am

Nymphetamine написа:Alpina, ти сериозо ли?

Сериозно, всеки е виждал такива много пъти ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Нед Дек 02, 2007 9:38 am

Yavkata написа:Чете се и без да си абонат ;)
Питам се... Ако учените в стремежа си да разберат Вселената я разглобят на части.... дали ще успеят да ги съберат после правилно ? :confused:

Определено. Даже и за резервни части ще остане.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот outfaced » Нед Дек 02, 2007 9:55 am

agent_Jekov написа:Щом като черните кутии на самолетите са неразрушими, защо не строят целите самолети от такъв материал?

щот няма смисъл ... хората пак ще умрат от удара и от собствената си инерция/скорост ... все тая после, че самолета е цял. А и за самия самолет няма смисъл ... дори корпуса да е здрав вътре всичко ще се потроши пак порад същата причина. И дори и да не говорим за тегло и $$$ пак не може всичко да е от един материал ... чисто конструктивно и технически не става. Плюс, че черната кутия не е от един материял, а е комбинация от няколко такива ...

Aluminum housing - There is a thin layer of aluminum around the stack of memory cards.
High-temperature insulation - This dry-silica material is 1 inch (2.54 cm) thick and provides high-temperature thermal protection. This is what keeps the memory boards safe during post-accident fires.
Stainless-steel shell- The high-temperature insulation material is contained within a stainless-steel cast shell that is about 0.25 inches (0.64 cm) thick. Titanium can be used to create this outer armor as well.

И въпреки това черните кутии не са толкова неразрушими за съжаление ... и не са черни ;)

Изображение Изображение Изображение

още по темата
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Alpina » Нед Дек 02, 2007 6:56 pm

Защо в кеновете на Guinness има пластмасово топче :dunno:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Нед Дек 02, 2007 8:03 pm

Alpina написа:Защо в кеновете на Guinness има пластмасово топче :dunno:

Ааа, туй е лесно, я го знам - за да се образува пяна. Имаше няква врътка със съдържанието на топчето.
Аватар
PtD

Мнениеот SpoileR » Нед Дек 02, 2007 8:23 pm

"Разтръскай преди употреба..." :D
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот Alpina » Нед Дек 02, 2007 8:47 pm

PtD написа:

Ааа, туй е лесно, я го знам - за да се образува пяна. Имаше няква врътка със съдържанието на топчето.

Господ здраве да ти дава, а аз се ядосвах, че ми прави и пяна :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот SpoileR » Пон Дек 03, 2007 7:32 pm

Sky_Knight написа:
Съществува ли минало и можем ли по някакъв начин да му въздействаме? :^:

Хм...т'ва съм го изпуснал. :nuts: (Не че нещо, ама тия са ми болни теми.)

Ми, принципно да.

Доказано е, че когато един обект се движи, времето там тече по-бавно от колкото в обект който стой неподвижен (това е отношение на времената на обектите един спрямо друг).

Пример: 2 абсолютно единтични часовника са поставени- единият на земята, а другият в самолет в продължение на една седмица.

При сверяване, часовникът в самолета се оказва изостанал с някъкви стотни....

Извода гласи, че колкото по-бързо се движиш, толкова по бавно тече времето при теб, в сравнение с примерно- хората на земята които си ходят, спят, карат и тн...

Теоретично ако можеш да се движиш една година с скоростта на светлината, на земята ще са изминали 50 години.

Сиреч, отиваш във бъдещето. Има хипотеза, че ако се надвиши скоростта на светлината(което е невъзможно според сегашните схващания), времето ще почне да се движи наобратно...

Според мен за да се движи времето на обратно, демек времето при движение да е по малко от 0, би трябвало скоростта да е по голяма от + безкрайност което е ПЪЛЕН АБСУРД....но това съм си аз ...

Както и да е....ако беше възможно, теоретично би трябвало да можем да му въздействаме. Но при много хипотези теорий, примери възниква един парадокс наречен: "парадокса на дядото."

Сиреч, ако се върнеш назад със 100 години (примерно) и убиеш дядо си, който все още не е омъжен и не е родил баща ти, как тогава по късно си се появил ти и си се върнал за да го убиеш?

Аз лично мисля, че ако беше възможно, или някъква неизвестна сила която ще те възпрепятства и ще ти попречи да го убиеш, или в мига в който го убиеш ще изчезнеш (ще се дематериализираш) или от къде да знам...

Според учени, съществува не една, ами безброй много паралелни вселени, всяка от тях подобна на себе си (може би с дребни разлики).

Демек дори да убиеш дядо си, няма да виздействаш на своята реалност, а на тази към която "въпросният твой убит дядо" принадлежи...

Също така, има и хипотези, че веднъж идеш ли в друга паралелна вселена, никога повече няма да можеш да намериш "прохода" от който си дошъл, за да се върнеш обратно в своята...(поради безкрайният им брой и куп др причини...)
ае ДРУГ ДА СЕ ВКЛЮЧИ че аз се изморих...:mummy:

пп За скоростта на светлината има направен доста интересен опит доказващ нейната непрекосяема скорост:

С снайпер който стои неподвижно е изстрелян патрон, чиято скорост е да кажем примерно- 1500м/сек.
Същото нещо е повторено, със същия снайпер, но от вискоко скоростна ракетна шейна, движеща се със "X" Скорост.
Скоростта на патрона в този случай е 1500м/сек + скоростта на шейната.

Същият опит е повторен с 2 "фенера" (1 закрепен на спътник и 1 на космическа ракета).
Точно в момента в който ракетата минава покрай спътника, фенерите се включват. Но, за най голямо учудване, скоростта на светлината при стационарния фенер си е ~300 000km/s (нормално).
НО скоростта на този който е на ракетата НЕ Е 300 000 + "тази на ракетата", ами ОТНОВО 300 000... (С точност до 9 знака след запетаята...)

Ае кажи как така? :dunno: Ми те така....много лесно. :V:
Аватар
SpoileR

Мнениеот bikerider » Пон Дек 03, 2007 8:07 pm

SpoileR написа:Според учени, съществува не една, ами безброй много паралелни вселени, всяка от тях подобна на себе си (може би с дребни разлики).

Също така, има и хипотези, че веднъж идеш ли в друга паралелна вселена, никога повече няма да можеш да намериш "прохода" от който си дошъл, за да се върнеш обратно в своята...(поради безкрайният им брой и куп др причини...)

The Farnsworth Paradox :nuts::rofl:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Пон Дек 03, 2007 8:16 pm

На баба ми фърчилото
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот PtD » Пон Дек 03, 2007 8:26 pm

Spoiler, в разсъжденията ти има сериозен пропуск. Не ми се обяснява надълго, но когато часовниците се съберат на едно място, те ще показват едно и също време.

А за промяната на миналото е проведен следния експеримент:
Записват се компютърно генерирани случайни звуци, като статистически е ясно какъв процент в случайно генерираните звуци са дисонанси и каква - косонанси. Тези звуци са записани автоматично на ленти и никога не са просвирвани. Разделени са на две групи. За едната група ленти събират група хора да си представя как лентите съдържат косонанси (т.е. звучат приятно ;)). После просвирват и двете групи ленти. В групата ленти, за която е известно на "мислителите" се наблюдава силно разминаване на процента косонанси от контролната група ленти (а контролната група ленти е отговаряла на статистическия процент), което намеква, че "мислителите" са успели да повлияят на лентите СЛЕД записа.

Това донякъде е свързано с котката на Шрьодингер - вероятността се разрешава едва след като се появи наблюдател ;)

Има теории за съществуването, които твърдят, че времето не съществува, а е само ограничение, наложено от възприятията ни, и че ние съществуваме едновременно във всички времена.
Аватар
PtD

Мнениеот cvb » Пон Дек 03, 2007 8:38 pm

SpoileR написа:
Sky_Knight написа:
Съществува ли минало и можем ли по някакъв начин да му въздействаме? :^:

Хм...т'ва съм го изпуснал. :nuts: (Не че нещо, ама тия са ми болни теми.)

Ми, принципно да.

Доказано е, че когато един обект се движи, времето там тече по-бавно от колкото в обект който стой неподвижен (това е отношение на времената на обектите един спрямо друг).

Пример: 2 абсолютно единтични часовника са поставени- единият на земята, а другият в самолет в продължение на една седмица.

При сверяване, часовникът в самолета се оказва изостанал с някъкви стотни....

Извода гласи, че колкото по-бързо се движиш, толкова по бавно тече времето при теб, в сравнение с примерно- хората на земята които си ходят, спят, карат и тн...

Теоретично ако можеш да се движиш една година с скоростта на светлината, на земята ще са изминали 50 години.

Сиреч, отиваш във бъдещето. Има хипотеза, че ако се надвиши скоростта на светлината(което е невъзможно според сегашните схващания), времето ще почне да се движи наобратно...

Според мен за да се движи времето на обратно, демек времето при движение да е по малко от 0, би трябвало скоростта да е по голяма от + безкрайност което е ПЪЛЕН АБСУРД....но това съм си аз ...

Както и да е....ако беше възможно, теоретично би трябвало да можем да му въздействаме. Но при много хипотези теорий, примери възниква един парадокс наречен: "парадокса на дядото."

Сиреч, ако се върнеш назад със 100 години (примерно) и убиеш дядо си, който все още не е омъжен и не е родил баща ти, как тогава по късно си се появил ти и си се върнал за да го убиеш?

Аз лично мисля, че ако беше възможно, или някъква неизвестна сила която ще те възпрепятства и ще ти попречи да го убиеш, или в мига в който го убиеш ще изчезнеш (ще се дематериализираш) или от къде да знам...

Според учени, съществува не една, ами безброй много паралелни вселени, всяка от тях подобна на себе си (може би с дребни разлики).

Демек дори да убиеш дядо си, няма да виздействаш на своята реалност, а на тази към която "въпросният твой убит дядо" принадлежи...

пп За скоростта на светлината има направен доста интересен опит доказващ нейната непрекосяема скорост:

С снайпер който стои неподвижно е изстрелян патрон, чиято скорост е да кажем примерно- 1500м/сек.
Същото нещо е повторено, със същия снайпер, но от вискоко скоростна ракетна шейна, движеща се със "X" Скорост.
Скоростта на патрона в този случай е 1500м/сек + скоростта на шейната.

Същият опит е повторен с 2 "фенера" (1 закрепен на спътник и 1 на космическа ракета).
Точно в момента в който ракетата минава покрай спътника, фенерите се включват. Но, за най голямо учудване, скоростта на светлината при стационарния фенер си е ~300 000km/s (нормално).
НО скоростта на този който е на ракетата НЕ Е 300 000 + "тази на ракетата", ами ОТНОВО 300 000... (С точност до 9 знака след запетаята...)

Ае кажи как така? :dunno: Ми те така....много лесно. :V:
тия дни четох статия казваща че учени с лазер подобрили и тази скорост като 2 лъча ускорили някак и точката от първия била на изхода на лазера вече докато вториа лъч спазил правилото - тоест има времеви тунели по бързи от светлината :idea:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот TOYAGA » Пон Дек 03, 2007 8:50 pm

PtD написа:Има теории за съществуването, които твърдят, че времето не съществува, а е само ограничение, наложено от възприятията ни, и че ние съществуваме едновременно във всички времена.

И във всички посоки.... :D Вегетарианството и въздържанието водят до претриване и ментален жгмъц!
Аватар
TOYAGA

Мнениеот PtD » Пон Дек 03, 2007 8:57 pm

Мхм. :agree: От личен опит ли говориш?
Аватар
PtD

Мнениеот TOYAGA » Пон Дек 03, 2007 9:00 pm

Тц! Споделям наблюдения върху увредени.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот SpoileR » Пон Дек 03, 2007 9:33 pm

PtD написа: Не ми се обяснява надълго, но когато часовниците се съберат на едно място, те ще показват едно и също време.

Ти сииии някакъв :bowdown: ....дам...:)
Ем...съгласих се. :) :beer:

пп (както казах болни теми са ми това и много би ми било интересно, но...)

bikerider написа:The Farnsworth Paradox :nuts::rofl:

СПРИ СЕ С ТАЯ ФУТУРАМА БЕ ! :rofl: :rofl: :rofl:
Гледай само да не паднеш в кутията, та да трябва да се женя после за тебе! (със или без ЕЗИ/ТУРА) :D :beer:
Аватар
SpoileR

Мнениеот PtD » Пон Дек 03, 2007 10:08 pm

Аватар
PtD

Мнениеот Alien » Пон Дек 03, 2007 11:07 pm

@SpoileR - хубаво е, че се интересуваш от това... но... :)

Изводът не гласи нищо, защото това е директно следствие от Лоренцовите трансформации, които Айнщайн използва, за да дефинира теорията си. Което е и доказано, на всичкото отгоре, както ти описа примера със самолета.

Теоретично НЕ можеш да се движиш със скоростта на светлината. :) Ако го направиш, времето за теб ще спре, а ти ще се сплескаш ииии разни други интересни свойства.

Има хипотеза, че ако се надвиши скоростта на светлината(което е невъзможно според сегашните схващания), времето ще почне да се движи наобратно...

Това са пълни глупости, защото теорията на Айнщайн го забранява и казва, че това няма смисъл (така, както няма смисъл въпросът какво има "извън" Вселената и "накъде" се разширява тя), така че няма никакви хипотези, ами само фантасти, които обичат да си въобразяват.

Учените не ги знам, ама аз споделям тази теория, че съществуват безкрайно (изброимо :D ) много вселени, които са съставени от всички възможни наредби на елементарните частици в пространството. Разбира се, квантовата механика ще ме оплюе, щото там един електрон не е никъде, и е навсякъде, докато не го погледнеш. :) Тъпотии, ако питате мен. :)

За скоростта на светлината има направен доста интересен опит доказващ нейната непрекосяема скорост:

Всъщност в това се състои идеята на Айнщайн. На това той крепи всичките си теории. За него е съществен този експеримент: Човек вижда собственото си отражение в огледалото, което държи в ръката си, защото светлинните лъчи се отразяват от него, после от огледалото и влизат в очите му. Ами ако човекът се движи със скоростта на светлината...? Ще вижда ли отражението си в огледалото? Той казва да - светлината ВИНАГИ, спрямо ВСИЧКО, независимо от скоростта му, се движи с константна скорост. Глупаво, ама явно на това се крепи все още светът, вече близо 100 години... :)

Edit:

http://www.arenabg.com/details.php?id=3 ... 35269791bb

Ето ви да гледате. :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот agent_Jekov » Пон Дек 03, 2007 11:15 pm

Alien написа:Глупаво, ама явно на това се крепи все още светът, вече близо 100 години... :)
Айнщайн не е "сътворил" дадени явления-той просто е описал вече съществуващи такива. ;)
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот PtD » Пон Дек 03, 2007 11:16 pm

А дали са изброимо, предвид вероятностния характер на състоянието на частиците? Май по-скоро са неизброимо :popcorn:

Стивън Хокинг оспорва твърдението на Айнщайн "Бог не играе на зарове."
Аватар
PtD

Мнениеот Alien » Пон Дек 03, 2007 11:27 pm

PtD написа:А дали са изброимо, предвид вероятностния характер на състоянието на частиците? Май по-скоро са неизброимо :popcorn:

Зависи как приемеш нещата. За мен частиците са краен брой, съответно множеството от всички варианти без повторение с наредба е безкрайно изброимо множество. :)

PtD написа:Стивън Хокинг оспорва твърдението на Айнщайн "Бог не играе на зарове."

Не че го оспорва, просто има друга теория по въпроса. :) Какво беше... "Бог не иска да знаеш КАК той играе на зарове...". :) Изроди са. :)

Edit: да, това беше на Бор цитат, "Не си мисли, че можеш да казваш на Господ какво да прави." :) Аз лично съм на страната на Айнщайн. Язък, че не е доживял да закопае в земята собствената си теория... :)
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Alpina » Пон Дек 03, 2007 11:31 pm

Нека махнем "Бог" от твърдението и го заменим със нещо като "Света", "Вселената" или подобно и то става неуспорино.

P.S. Alien, сега видях подписа ти :beer: Определено много трябва да попия за да стигна дъното ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Alien » Пон Дек 03, 2007 11:45 pm

Alpina написа:P.S. Alien, сега видях подписа ти :beer: Определено много трябва да попия за да стигна дъното ;)

Адски е добър, адски... аз все още съм на фаза атеист, но... ще видим. :)

Сега се замислих, че това, което написах горе, са пълни глупости. Дори не са безкрайно изброимо, те са си отвсякъде краен брой (бройката на Вселените). Таман n!, n е броят на частиците.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

ПредишнаСледваща

Назад към Други