Питам се... Ако учените в стремежа си да разберат Вселената я разглобят на части.... дали ще успеят да ги съберат после правилно ?

agent_Jekov написа:Щом като черните кутии на самолетите са неразрушими, защо не строят целите самолети от такъв материал?
Защо при паднал акумилатор винаги щом запали се форсира колата? Това няма да го зареди по-бързо...
Защото в този момент нe мислим с главата си а с пръститеkotka12 написа:защо натискаме бутоните на дистанционното на ТВ
като са по-слаби батериите?
За да не си ударят главата при излитане? - те каските на камикадзетата са по-скоро за отопление и да им държат слушалкитеkotka12 написа:защо пилотите-камикадзе носят каски???
Може така да си опъват кожата ?kotka12 написа:защо няма жена, която да може да си слага очна линия или спирала
със затворена уста
Droze написа:Заповядайте
Избирате Watch The Video
Yavkata написа:Чете се и без да си абонат![]()
Питам се... Ако учените в стремежа си да разберат Вселената я разглобят на части.... дали ще успеят да ги съберат после правилно ?
agent_Jekov написа:Щом като черните кутии на самолетите са неразрушими, защо не строят целите самолети от такъв материал?
Alpina написа:Защо в кеновете на Guinness има пластмасово топче
Alpina написа:Защо в кеновете на Guinness има пластмасово топче
PtD написа:Alpina написа:Защо в кеновете на Guinness има пластмасово топче
Ааа, туй е лесно, я го знам - за да се образува пяна. Имаше няква врътка със съдържанието на топчето.
Sky_Knight написа:
Съществува ли минало и можем ли по някакъв начин да му въздействаме?
SpoileR написа:Според учени, съществува не една, ами безброй много паралелни вселени, всяка от тях подобна на себе си (може би с дребни разлики).
Също така, има и хипотези, че веднъж идеш ли в друга паралелна вселена, никога повече няма да можеш да намериш "прохода" от който си дошъл, за да се върнеш обратно в своята...(поради безкрайният им брой и куп др причини...)
ае ДРУГ ДА СЕ ВКЛЮЧИ че аз се изморих...
тия дни четох статия казваща че учени с лазер подобрили и тази скорост като 2 лъча ускорили някак и точката от първия била на изхода на лазера вече докато вториа лъч спазил правилото - тоест има времеви тунели по бързи от светлинатаSpoileR написа:Sky_Knight написа:
Съществува ли минало и можем ли по някакъв начин да му въздействаме?
Хм...т'ва съм го изпуснал.(Не че нещо, ама тия са ми болни теми.)
Ми, принципно да.
Доказано е, че когато един обект се движи, времето там тече по-бавно от колкото в обект който стой неподвижен (това е отношение на времената на обектите един спрямо друг).
Пример: 2 абсолютно единтични часовника са поставени- единият на земята, а другият в самолет в продължение на една седмица.
При сверяване, часовникът в самолета се оказва изостанал с някъкви стотни....
Извода гласи, че колкото по-бързо се движиш, толкова по бавно тече времето при теб, в сравнение с примерно- хората на земята които си ходят, спят, карат и тн...
Теоретично ако можеш да се движиш една година с скоростта на светлината, на земята ще са изминали 50 години.
Сиреч, отиваш във бъдещето. Има хипотеза, че ако се надвиши скоростта на светлината(което е невъзможно според сегашните схващания), времето ще почне да се движи наобратно...
Според мен за да се движи времето на обратно, демек времето при движение да е по малко от 0, би трябвало скоростта да е по голяма от + безкрайност което е ПЪЛЕН АБСУРД....но това съм си аз ...
Както и да е....ако беше възможно, теоретично би трябвало да можем да му въздействаме. Но при много хипотези теорий, примери възниква един парадокс наречен: "парадокса на дядото."
Сиреч, ако се върнеш назад със 100 години (примерно) и убиеш дядо си, който все още не е омъжен и не е родил баща ти, как тогава по късно си се появил ти и си се върнал за да го убиеш?
Аз лично мисля, че ако беше възможно, или някъква неизвестна сила която ще те възпрепятства и ще ти попречи да го убиеш, или в мига в който го убиеш ще изчезнеш (ще се дематериализираш) или от къде да знам...
Според учени, съществува не една, ами безброй много паралелни вселени, всяка от тях подобна на себе си (може би с дребни разлики).
Демек дори да убиеш дядо си, няма да виздействаш на своята реалност, а на тази към която "въпросният твой убит дядо" принадлежи...
Също така, има и хипотези, че веднъж идеш ли в друга паралелна вселена, никога повече няма да можеш да намериш "прохода" от който си дошъл, за да се върнеш обратно в своята...(поради безкрайният им брой и куп др причини...)
ае ДРУГ ДА СЕ ВКЛЮЧИ че аз се изморих...
пп За скоростта на светлината има направен доста интересен опит доказващ нейната непрекосяема скорост:
С снайпер който стои неподвижно е изстрелян патрон, чиято скорост е да кажем примерно- 1500м/сек.
Същото нещо е повторено, със същия снайпер, но от вискоко скоростна ракетна шейна, движеща се със "X" Скорост.
Скоростта на патрона в този случай е 1500м/сек + скоростта на шейната.
Същият опит е повторен с 2 "фенера" (1 закрепен на спътник и 1 на космическа ракета).
Точно в момента в който ракетата минава покрай спътника, фенерите се включват. Но, за най голямо учудване, скоростта на светлината при стационарния фенер си е ~300 000km/s (нормално).
НО скоростта на този който е на ракетата НЕ Е 300 000 + "тази на ракетата", ами ОТНОВО 300 000... (С точност до 9 знака след запетаята...)
Ае кажи как така?Ми те така....много лесно.
PtD написа:Има теории за съществуването, които твърдят, че времето не съществува, а е само ограничение, наложено от възприятията ни, и че ние съществуваме едновременно във всички времена.
PtD написа: Не ми се обяснява надълго, но когато часовниците се съберат на едно място, те ще показват едно и също време.
bikerider написа:The Farnsworth Paradox:rofl:
Извода гласи, че колкото по-бързо се движиш, толкова по бавно тече времето при теб, в сравнение с примерно- хората на земята които си ходят, спят, карат и тн...
Теоретично ако можеш да се движиш една година с скоростта на светлината, на земята ще са изминали 50 години.
Има хипотеза, че ако се надвиши скоростта на светлината(което е невъзможно според сегашните схващания), времето ще почне да се движи наобратно...
Според учени, съществува не една, ами безброй много паралелни вселени, всяка от тях подобна на себе си (може би с дребни разлики).
За скоростта на светлината има направен доста интересен опит доказващ нейната непрекосяема скорост:
Айнщайн не е "сътворил" дадени явления-той просто е описал вече съществуващи такива.Alien написа:Глупаво, ама явно на това се крепи все още светът, вече близо 100 години...
PtD написа:А дали са изброимо, предвид вероятностния характер на състоянието на частиците? Май по-скоро са неизброимо![]()
PtD написа:Стивън Хокинг оспорва твърдението на Айнщайн "Бог не играе на зарове."
Alpina написа:P.S. Alien, сега видях подписа тиОпределено много трябва да попия за да стигна дъното
Потребители, разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 9 госта