V-Brake накладки

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

V-Brake накладки

Мнениеот MIRO A » Съб Дек 01, 2007 11:26 pm

Има ли нещо на пазара дето да става за по спокойно каране през зимата в планината, че некаде бех чел, че В-Брейk-а не държал много на студено.
Последна промяна MIRO A на Нед Дек 02, 2007 12:10 am, променена общо 1 път
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот Admin » Съб Дек 01, 2007 11:29 pm

По-точно е да се каже, че не държи много на мокро ;)
Иначе има накладки, които са по-добри в сегашните условия от обикновените, но не мога да ти препоръчам от личен опит нищо, освен дискове :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот klmn » Нед Дек 02, 2007 1:06 am

Има едни трицветни,които спират по-добре сравнено с обикновени шимански на мокро,имат си канали за отводняване,а и не свирят.На Ritchey черните са супер,но не зн. има ли ги тук.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот BikeArea » Нед Дек 02, 2007 2:16 am

klmn написа:Има едни трицветни,които спират по-добре сравнено с обикновени шимански на мокро,имат си канали за отводняване,а и не свирят.

По-известни като Барадини.
Изпробвани - работят много добре!
Не изчезват яко-дим на мокро, както правят обикновените от кинта и половина, а на сухо при добра настройка не отстъпват на доста механични дискови спирачки.
Цената им е сравнително висока на фона на обикновенте,но си заслужава!
За по-спокойно каране, каквото търсиш това са идеалните накладки според мен! От финансова гледна точка - най-добрите! ;)
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Рейтинг: 1507

Мнениеот Alpina » Нед Дек 02, 2007 9:31 am

Миналата зима калодките на чисто ново Shimano Alivio BR-M430 ми се стопиха и останаха на 30% само за 11-13км на хасвалтово спускане.
Та не мога да ти препоръчам някакви, но извода е, че зимата или по-скоро мокрото ги убива за нула време. Но при "по-спокойно каране" ако може би да успеят да издържат сезона, в зависимост от километрите, които навъртиш :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот MIRO A » Нед Дек 02, 2007 2:32 pm

Я кажете, като сме подхванали, някакви спирачки, които да се вместят в бюджет 30 - 40 лв.(може и няколко лв отгоре).
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Мнениеот URNEST » Нед Дек 02, 2007 3:02 pm

Аз също искам да изкажа много положителни впечатления от въпросните барадини (трицветните) накладки.Карам ги от ~година и половина на спирачка Avid SD7 и спират наистина много и не поддават както евтините.Вярно, че на мокро не карам, но за периода от ползването им има минимално износване, което ме учудва.Аз ги взех за ~10лв, но в действителност май са по-скъпи.

Също да кажа, че имам много положителни впечатлния и от тези на KoolStop.Това са най-спиращите, които съм карал някога.За съжаление не се внасят в България и трудно може да си намериш.
Последна промяна URNEST на Нед Дек 02, 2007 3:54 pm, променена общо 1 път
Аватар
URNEST

Мнениеот Alpina » Нед Дек 02, 2007 3:45 pm

MIRO A написа:Я кажете, като сме подхванали, някакви спирачки, които да се вместят в бюджет 30 - 40 лв.(може и няколко лв отгоре).

Shimano Alivio BR-M430 ;)

@URNEST, като цяло много калодки са "безкрайни" ако се карат само на сухо, още повече, ако са настроени правилно ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот MIRO A » Нед Дек 02, 2007 4:54 pm

Alpina написа:
MIRO A написа:Я кажете, като сме подхванали, някакви спирачки, които да се вместят в бюджет 30 - 40 лв.(може и няколко лв отгоре).

А плюсове и минъси може ли да кажете.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Мнениеот Alpina » Нед Дек 02, 2007 6:58 pm

Лично аз в тази спирачка, Shimano Alivio BR-M430, минуси не съм видял.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот ddevil » Нед Дек 02, 2007 7:09 pm

If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Нед Дек 02, 2007 7:49 pm

Леле, наистина, оригиналните шимански накладки с които идваше сегашното ми колело свиреха така ужасяващо на мокро, че можеха да вдигнат мървец от гроба :bigeyes:

Миналата зима карайки по стръмните улици на Чепеларе все едно минавах с йерихонска тръба - стреснатите пешеходци с които се разминавах след това си плюеха в пазвите, кръстеха се, гълтаха хапчета стенокардин срещу сърцебиене и т.н. :D

И съвсем очаквано тези накладки се стопиха за нула време и застъргаха още по-претръпващо на метал. След това от магазина на Тандем в Пловдив си купих тайвански, трицветни, за 14лв. чифта. Карам ги близо година, 3000+ км и почти не са мръднали. Спират доста по-добре от предишните, на мокро издават звук колкото да се чува, че има спирачки. :)
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот Highlander » Нед Дек 02, 2007 11:18 pm

Promax-имат един хубав модел който аз го ползвам за задна..и спира уникално добре...моментално ..дори спира много по-добре от много механични спирачки.. ;) Вярно модела е околу 20лв,, Ама си заслужава. :beer:
Изображение
Носиш каска бронирана,това не е пречка,самурайския ми меч да е разцепи като клечка.Вадя бойни скелети направо от катакомбата
Аватар
Highlander

Рейтинг: 564

Мнениеот Nymphetamine » Пон Дек 03, 2007 9:48 am

Miro A, не се заблуждавай с промакси, барадини и глупости...
Истинските накладки за V-образни спирачки са няколко за мен - Koolstop, които и без да съм ги пробвал, съм сигурен, че спират! предполагам, следващите накладки за дисковете ще са точно такива.
http://eshop.dimibike.com/product_info. ... cts_id=553
От страна на Avid, мога спокойно да ти препоръчам Rim Wrangler 2. Карал съм SD3 с такива накладки и мога да кажа, че, въпреки ниския клас спирачки, с тези накладки спираха почти отлично.
http://www.ridespot.net/product_info.ph ... c7c4f620a2
Ако не ти се дават толкова пари, можеш да си вземеш и Shimano BR-M950. НЕ съм сигурен колко ще спират, но са на по-висока цена отколкото обикновените накладки на Шимано, а както знаем качеството е на по-висока цена.
http://eshop.dimibike.com/product_info. ... cts_id=681
Относно спирачките - за 30-40лв не знам дали ще вземеш нещо кой знае колко специално. за добри
тези не са зле, иначе с още 20лв. отгоре, получаваш тези или тези, които заслужават парите си, според мен. Изискват само смяна на ннакладките след време, защото 20R, лично за мен не са сравними с Rim Wrangler 2. Идва малко по-скъпо, но за да спираш качествено е неохбодимо да вложеш малко повече пари.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот jivkonik » Пон Дек 03, 2007 10:51 am

Nymphetamine написа:Miro A, не се заблуждавай с промакси, барадини и глупости...
Истинските накладки за V-образни спирачки са няколко за мен - Koolstop, които и без да съм ги пробвал, съм сигурен, че спират!.....

Хъм, нещо като Алллахх Алллахх му звучи това изказване? :nono: Желателно е да имаш поне някакъв опит с даден продукт за да го препоръчваш!!!! :^:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Sky_Knight » Пон Дек 03, 2007 11:34 am

@Miro-A - Имаш лично - а и тук ще напиша. Всичко което ти препоръчват (Барадини за едните спирачки + RimWrangler2 за другите) Самите спирачки са Шимано БРМ-420. А накладките са чисто нови и не е карано с тях. :agree: Съжалявам за грубата реклама, но ще е глупаво да си стоят такива хубави спирачки у нас и да събират прах, а колегата дава грешни пари... А да - цената забравих - 50 лв - а в нея влиза всичко описано по-горе + 2 лостчета Авид ФР-5. Има тема пусната тук: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=30753
?
Аватар
Sky_Knight

Рейтинг: 1849

Мнениеот Nymphetamine » Пон Дек 03, 2007 1:52 pm

jivkonik написа:Хъм, нещо като Алллахх Алллахх му звучи това изказване? :nono: Желателно е да имаш поне някакъв опит с даден продукт за да го препоръчваш!!!! :^:

A не спират ли?
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот jivkonik » Пон Дек 03, 2007 2:00 pm

Nymphetamine написа:
jivkonik написа:Хъм, нещо като Алллахх Алллахх му звучи това изказване? :nono: Желателно е да имаш поне някакъв опит с даден продукт за да го препоръчваш!!!! :^:

A не спират ли?

Не знам, не съм ги ползвал, затова не мога да твърдя дали спират или не (да не би да съм написал някъде в поста си "НЕ СПИРАТ"?!) :bigeyes: :D
Аватар
jivkonik

Мнениеот Nymphetamine » Пон Дек 03, 2007 2:08 pm

jivkonik написа:Не знам, не съм ги ползвал, затова не мога да твърдя дали спират или не (да не би да съм написал някъде в поста си "НЕ СПИРАТ"?!) :bigeyes: :D

Не, не си. :) Но, аз, от гледна точка на множеството положителни отзиви из колоездачни сайтове и онлайн магазини, си правя извода, че спират. Може би има някаква минимална разлика между горното ми твърдение и това изказване, но все пак... явно спират. :) :beer:
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот jivkonik » Пон Дек 03, 2007 2:15 pm

Nymphetamine написа:
jivkonik написа:Не знам, не съм ги ползвал, затова не мога да твърдя дали спират или не (да не би да съм написал някъде в поста си "НЕ СПИРАТ"?!) :bigeyes: :D

Не, не си. :) Но, аз, от гледна точка на множеството положителни отзиви из колоездачни сайтове и онлайн магазини, си правя извода, че спират. Може би има някаква минимална разлика между горното ми твърдение и това изказване, но все пак... явно спират. :) :beer:

А сега по темата:
Ползвах Koolstop вложки (не цели калодки) на един V-Break преди години - сивия на цвят материал, даваха го компромис между спиране и износоустойчивост при сухи и мокри условия. Ами компромиса беше добре баласиран - не спираха така добре като Шиманските вложки на сухо, на мокро спираха по-добре от тях и се износваха по-бавно.... Абе биват!
Bikerider да доразкаже историята, ако си спомня купи v-break от мен заедно с въпросните вложки за колелото на прителката му....
Аватар
jivkonik

Мнениеот mrPesh » Вто Дек 04, 2007 10:57 pm

Shimano XTR вложки : отлични и на сухо и на мокро.

Сега съм с някакви цветни, доста дебели и твърди. Спират отлично и на сухо и на мокро. Само че на един приятел със същите му се поизтри шината.Разбирасе той кара много повече от мен.
Аватар
mrPesh

Рейтинг: 1336

Мнениеот bikerider » Сря Дек 19, 2007 5:52 pm

@jivkonik: все още спират превъзходно, ма скоро ще тряя да се сменят...

@Sky_Knight: Барадини?.... :bawling:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Ayrton Senna » Сря Дек 26, 2007 5:14 pm

Alpina написа:

@URNEST, като цяло много калодки са "безкрайни" ако се карат само на сухо, още повече, ако са настроени правилно ;)

този модел наистина е много добър :) - лесно се настройва - и калодките с които идва, издържат доста повече от обикновените на мокро. С едни хубави лостчета тези спирачки се превръщат в доста по-добри дори от доста скъпи дискови спирачки, спира се само с 1 пръст, и се усеща дори модулация. За съжаление на мокро и на студ не спират така добре. Под студ имам предвид дори сухо каране, но на минусови температури от -5 надолу. при тези положения се губи повече от половината спирачна сила... просто не се спира :)
Shadow fingers rise above
Iron fingers stab the desert sky
Oh, behold the power of man
Are your minds ready for the fall
Ayrton Senna

Рейтинг: 1207

Мнениеот MIRO A » Сря Дек 26, 2007 6:05 pm

Мисля, че темата е за заключване - минавам на диск отпред. Мерси за инфото, но мисля, че е по добре дискчето.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Мнениеот Ozzie » Сря Дек 26, 2007 6:27 pm

MIRO A написа:Мисля, че темата е за заключване - минавам на диск отпред. Мерси за инфото, но мисля, че е по добре дискчето.

Щом си казал...
:cowboy:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Admin » Сря Дек 26, 2007 9:57 pm

MIRO A написа:Мисля, че темата е за заключване

Не бъди егоист, де! ;) Това, че ти ще минаваш на дискове, не значи, че някой друг с V-спирачки не може да почерпи опит от темата ти :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот MIRO A » Сря Дек 26, 2007 10:00 pm

Admin написа:
MIRO A написа:Мисля, че темата е за заключване

Не бъди егоист, де! ;) Това, че ти ще минаваш на дискове, не значи, че някой друг с V-спирачки не може да почерпи опит от темата ти :D

Нямам против, даже ще се радвам! :agree: Просто почваме да се повтаряме. ;)
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Назад към Продукти за крос-кънтри