SOUND-малко въпроси

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

SOUND-малко въпроси

Мнениеот vampire » Съб Дек 01, 2007 7:45 pm

Здравеите!!!!От много времме посещавам форума (има-няма 2 год.) но не съм участник.Карам здраво но сега студа ми бърка в здравето :bawling: .Мисля да сменя тъпите слаби колони на компа ми за някои уредбичка.И тук е проблема.НЗ каква да е тя.Споделете вие с какво сте се здобили.Мисля лимита да е 1000 кинта щот някъкси повече ми се струва малко тъпа инвестиция точно за уредба.Чудя се дали да не взема усилвател и колони отделно.Лошото е че нз дали ще се вместя в бюджета и ако трябва да съм честен в тази област съм пълен бунак.Ако може някои да даде повече инфо ще е супер.Другия вариант е- http://www.sony.co.uk/view/ShowProduct. ... sic+System -в саита на техномаркет я дават на цена коятп ме устроива перфектно-570 лв маи беше.Тя достатъчно силна ли е?
vampire

Рейтинг: 1198

Мнениеот Presize » Съб Дек 01, 2007 7:53 pm

www.creative.com T7900 + Fatal1ty 7.1 :^: За 1к можеш да вземеш супер системка и дори ще ти останат пари , или да си вземеш хубава саунд карта и комплект колонки 7.1 но имай предвид че там се обръща внимание на качеството на звука повече от колкото това колко бичи :D
за цени провери в most.bg
Аватар
Presize

Рейтинг: 1091

Мнениеот caspar » Съб Дек 01, 2007 7:59 pm

Като чета по написаното - си напълно бос в тази област (не се обиждай:beer: ). Тази тема е като какво колело да си взема за 200лв. По-добре отиди в някой друг форум където ще ти отговорят по темата. Има мнго вариянти, но и ти още не знаеш какво търсиш - така не може да ти се помогне. Ако търсиш марково забрави. Ако те разбрах правилно искаш да "свири силно" (помисли и за качеството, има адски много неща), но за тия пари няма да можеш да купиш нещо ново, прегледай какво се предлага втора ръка. По някой път изпадат добри оферти.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Рейтинг: 2000

Мнениеот vampire » Съб Дек 01, 2007 8:05 pm

Мдам наистина съм зле с материала.Друг форум....ми нз тук се чувствам добре а и гледам че има доста меломани.Ми да да бичи но естесвено да е с прилично за цената качество на звука.Много съм скептичен към закупуването на такъв вид техника втора ръка.Гледам в този раздел има подобни теми като например преди време имаше подобна тема за монитори и мисля че поне раздела не съм объркал. ;) :beer:
vampire

Мнениеот outfaced » Съб Дек 01, 2007 8:18 pm

ресивър ша взимаш ли?
какво ще слушаш? ... музика, филми ... каква музика?
държиш ли на 5+1 или и стерео или 2+1 те устройва
каква ти е саундкартата?
големи колони ли искаш или си падаш по скоро по буукшелф?

тва сони е пълно дърво ... ъъ сори, още по зле, пълна пластмаса :D .. свири та дрънка :popcorn:

едит ... не ходи в бг.аудио
шата изядът с парцалите (ако не са та баннали преди тва за лаишкия въпрос)
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот EmZo » Съб Дек 01, 2007 8:54 pm

Ако искаш да изкараш звук от компютъра си, идеята да си купиш "уредба" за тая цел, ми се струва доста неподходяща.

Вече има доста добри системки 5.1 7.1 и тн. за компютър. Разтърси се за нещо такова из магазините за компютри. За около 900 -1000 лв. може да се намерят хубави неща.
За музика в домашни условия според мен, ако търсиш нещо наистина качествено. Най-добрия вариант е нещо подобно:

Това, плюс две от тези.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот RAM-FR » Съб Дек 01, 2007 9:11 pm

EmZo написа:Това, плюс две от тези.

Не че нещо ама като попитах гуугъл какво мисли по въпроса той ми каза
Price: $1598 USD per pair. което леко излиза от 1000-та лева
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот outfaced » Съб Дек 01, 2007 9:36 pm

освен че прибързвате, хвърляте и човека в определена посока още преди той да е казал какво слуша ... JBL са колони със много специфичен звук имащи и изисквания към усливатела (като тип свирене)

и не че нещо, ама тая работа с колоните и звука не е по малко засукана от тая с байковте :nono: ... има всичко за всеки, само трябва да знаеш какво точно искаш, къде и как ще го ползваш и колко пари имаш ...
Иначе рискуваш да дадеш една торба пари и пак да не ти харесва
1000лв. не са особенно много пари за хубав звук, но е едно добро начало, така че бива да се позамисли човек

ааа, да ... темата е тука ... приятно четене :) ... досега сме го докарали само до 37 странци
бива да се види и тука
и тука
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот vampire » Съб Дек 01, 2007 10:28 pm

http://get.bg/catalog/product_info.php? ... s_id=20084 - за тва кво ще кажете.мощност,качество
vampire

Мнениеот RAM-FR » Съб Дек 01, 2007 10:35 pm

vampire написа:http://get.bg/catalog/product_info.php?cPath=237_242&products_id=20084 - за тва кво ще кажете.мощност,качество

земи отговори първо на въпросите които ти зададоха па после питай за тва и онова :(!:
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот vampire » Съб Дек 01, 2007 10:56 pm

Ами ще се слуша музика.каква е трудно да се каже хард рок,метъл.2+1 ме устроива перфектно.Нямам набито ухо но все пак искам да вади прилично качество на звука.
vampire

Мнениеот lanzz » Пон Дек 03, 2007 11:27 am

при такива "прецизни" изисквания, 1000лв даже ще са ти много. щом наистина нямаш голяма представа какво точно искаш, малко безсмислено е да се изхвърляш. аз имам ей туй - http://www.logitech.com/index.cfm/speak ... 1&cl=gb,en - и съм напълно доволен. и моите изисквания са като твоите - слуша се предимно музика, нямам "набито ухо", пък по моему вадят приличен звук. THX-сертифицирани са, ако някой смята че това носи някакъв смисъл :) основен минус на звука - малко възмного идва баса, съба изглежда е за по-големшки помещения. слушам винаги с намален до дупка бас.
Аватар
lanzz

Мнениеот screamBoy » Пон Дек 03, 2007 5:26 pm

цена в Мост:
LOGITECH X-540 / 5.1 / 70W RMS 90.50 94.00 97.50

имах Hi-Fi квадро усилвател с общо 6 колони (от които само 2 бяха Hi-Fi) и много се кефех на 32Hz ... което както знаеш не може нормално да се чуе на никой панасоник/сони/и т.н. купешки средняци ... после имах 2 отделни усилвателя за ляво и дясно ...
но ми писна да ми горят говорители, крайни стъпала и накрая преди около година си взех това дето написах

отлично е за стаята ми - 5х3х2.5м с дебели завеси в 2 от ъглите, легло, мокет 1.5см, 2 компактни фотьойла и май друго меко нямам

много добре чувам и много ме дразнят всякакви звукови дефекти
за по-малко от 2 седмици свикнах на това звучене
тримера за силата вече не контактува плавно, но все пак всичко мога да си регулирам от предусилвателя (компютъра) така че като цяло съм изключително доволен

95% от работното време на компютъра е и работно време на тази хм уредба

интерфейса е Audigy2
имам и някакъв вграден на дъното (към chip-set-а) и разбира се не го ползвам

кабелите за предните и средата са около 150-200см, за задните са към 3 метра, усилвателя е в кутията на баса, кабелите за вход до него са към метър-метър и половина
всичките са с много добро покритие, не се прекъсват от прегъване, жаковете са си ок

освен за музика се ползва за игри и филми - без забележки или въобще нещо, което да ме спре да препоръчам с пълна сила тоз продукт ^_^

единствена особеност - тя е посочена и в някои превюта - говорителя не е защитен и като хванеш баскутията да я носиш той е отдолу и трябва да се внимава да не се пробие с пръсти
управлението е с дистанционно (не е с радио или инфрачервени), кабела му е около метър
Последна промяна screamBoy на Пон Дек 03, 2007 5:33 pm, променена общо 1 път
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот EmZo » Пон Дек 03, 2007 5:33 pm

@lanzz, искрено ти препоръчвам да опиташ това.
Особено последната му версия. Разликата в звука е огромна, направо като магия. Аз съм с тези и имах същия проблем - много бас, а средите и високите - слаба работа. С един сплитер връзвах към картата си и едни малки 2.0 активни колони за да увеличат високите. Склед като ъпгрейднах DFX с версия 8 (преди бях със 6) някак си станаха излишни.
:D
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Sky_Knight » Пон Дек 03, 2007 5:47 pm

screamBoy написа:цена в Мост:
LOGITECH X-540 / 5.1 / 70W RMS 90.50 94.00 97.50

имах Hi-Fi квадро усилвател с общо 6 колони (от които само 2 бяха Hi-Fi) и много се кефех на 32Hz ... което както знаеш не може нормално да се чуе на никой панасоник/сони/и т.н. купешки средняци ... после имах 2 отделни усилвателя за ляво и дясно ...
но ми писна да ми горят говорители, крайни стъпала и накрая преди около година си взех това дето написах

отлично е за стаята ми - 5х3х2.5м с дебели завеси в 2 от ъглите, легло, мокет 1.5см, 2 компактни фотьойла и май друго меко нямам

много добре чувам и много ме дразнят всякакви звукови дефекти
за по-малко от 2 седмици свикнах на това звучене
тримера за силата вече не контактува плавно, но все пак всичко мога да си регулирам от предусилвателя (компютъра) така че като цяло съм изключително доволен

95% от работното време на компютъра е и работно време на тази хм уредба

интерфейса е Audigy2
имам и някакъв вграден на дъното (към chip-set-а) и разбира се не го ползвам

кабелите за предните и средата са около 150-200см, за задните са към 3 метра, усилвателя е в кутията на баса, кабелите за вход до него са към метър-метър и половина
всичките са с много добро покритие, не се прекъсват от прегъване, жаковете са си ок

освен за музика се ползва за игри и филми - без забележки или въобще нещо, което да ме спре да препоръчам с пълна сила тоз продукт ^_^

единствена особеност - тя е посочена и в някои превюта - говорителя не е защитен и като хванеш баскутията да я носиш той е отдолу и трябва да се внимава да не се пробие с пръсти
управлението е с дистанционно (не е с радио или инфрачервени), кабела му е около метър

Още един глас имаш точно за това, което ти предлага screamBoy :agree:

Ако те интересува повече инфо - пиши ми на ЛС.
?
Аватар
Sky_Knight

Рейтинг: 1849

Мнениеот lanzz » Пон Дек 03, 2007 6:55 pm

EmZo написа:@lanzz, искрено ти препоръчвам да опиташ това.

малко няма как да стане, нещо не поддържат много операционни системи.

имах същия проблем - много бас, а средите и високите - слаба работа.

не съм казал, че на Z-2300 са му зле средните и високите, просто баса идва в повечко. просто ми трябва по-голям апартамент :D
Аватар
lanzz

Мнениеот outfaced » Пон Дек 03, 2007 7:14 pm

аз съм леко пристрастен, но ако все пак искаш да си поглезиш слуха ... адреса е:
София, ул. Юрий Венелин 4 - Топ Аудио Видео Дизайн
Като колони го виждам нещо на quadral + усилвател/ресивър DENON.
Ако все още предлагат квадрал де ... Иначе аз конкретно много си бях паднал по едни трилентови, дет бяха няма и метър обаче вадеха 33 херца бас :bigeyes:, който определено се усещаше, не беша само на хартия.

Така или иначе е хубаво да идеш там или в София аудио център просто за да ти пообяснят малко за какво става дума и да чуеш малко различни неща и да решиш какво искаш и дали имасмисъл да гониш висок клас или просто искаш нещо да дрънка ;)
В София Аудио Център обаче са малко надути ... и как да кажа, с тях малк о трудно се говори за компоненти за под 1000лв. :)
Виж в ТопАудиоВидео момчето е много готино и акто му обясниш за какво става дума, ще ти помогне.

В София някъде се продаваха и HECO, ама трябва да изчетеш ония теми по горе, че и аз не помня къде. Иначе комбинация някви колонки елткас + усилвател сони или харман кардън + JBL мисля също е в твойта посока.
Говорим обаче само за стерео нисък клас (поне на първо време) ... после ако ти е мерак ъпгрейдвай :)

Може би си струва да се разходиш и до Авител (имаха сайт, там им има и адреса). Аз поне не можах да си хареса нищо там, ама то всеки си има различни препочитания. Поне от към цени мисля се намираха неща и в твоя клас.

Интересно е да се види, какво има в момента и в оказион ОРКА ... поне за усилвател, от към колони май нещо нямат прилични за малко пари.

И не знам с каква саундкарта си ... то и там бива едно 60-100$ да се вложат поне за някоя с хубав VIA чип и някой по читав DAC
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот cvb » Пон Дек 03, 2007 8:14 pm

за тия пари един цифров ресивер с дтс и долби дигитал оптичен вход от дъното му даваш сигнал :bowdown: и по колоните яко хдтв по 30 гб филми:agree:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот SpoileR » Вто Дек 04, 2007 12:00 pm

@Вампирееееее...

За ~1000 лв-
Взимай Creative GIGAWORKS S750 и не се занимавай с уредби и тн подобни hi-fi бози...
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот jivkonik » Вто Дек 04, 2007 2:45 pm

SpoileR написа:@Вампирееееее...

За ~1000 лв-
Взимай Creative GIGAWORKS S750 и не се занимавай с уредби и тн подобни hi-fi бози...

Ох Мъка, мъкааа, колко Мъка има на тоя свят Божееее........ :praying: :praying: :praying:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Crimson » Вто Дек 04, 2007 3:10 pm

jivkonik написа:

За ~1000 лв-

Ох Мъка, мъкааа, колко Мъка има на тоя свят Божееее........ :praying: :praying: :praying:

Абе да ти кажа за компютър + X-Fi + Gigaworks и човек дет не разбира тази комбинация за филми и игри не е никак зле :) Ама имай предвид, че на тема звук съм доста бос :)
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот jivkonik » Вто Дек 04, 2007 3:37 pm

Crimson написа:
jivkonik написа:

За ~1000 лв-

Абе да ти кажа за компютър + X-Fi + Gigaworks и човек дет не разбира тази комбинация за филми и игри не е никак зле :) Ама имай предвид, че на тема звук съм доста бос :)

Имах шанса да тествам точно този Уъркс, заедно със топ модела на Logitech към това време - Z550 с THX сертификат и т.н., излъчвателя на звука беше РС с X-Fi Platinum ... третия участник в теста беше рисийвър Onkio с едно сетче колонки B&W http://www.bowers-wilkins.com/
Покъртителната разлика в цената между първите 2 неща и третото е едно на ръка, но покъртителната разлика в звука просто "ме разкърти". Лоджитеха се представи малко по-добре от креатива в случая.
Хинт:
Смятам моите 2.1 колони Creative - Cambrige SoundWorks за задоволителни и покриващи нуждата "нещо да чурулика там...". Съпоставката на който е да е топ модел РС колонки с каквато и да е среден клас Hi-Fi система (не говорим за разни "хоум синема" чикийки за по 500 лв") води до "отказ за слушане на РС колонки повече...."
Друг е въпроса за цената, и колко си склонен да дадеш, за да имаш "перфектния" за твоите разбирания звук.
Аватар
jivkonik

Мнениеот TOYAGA » Вто Дек 04, 2007 3:40 pm

Перфектният звук няма цена.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот jivkonik » Вто Дек 04, 2007 3:46 pm

TOYAGA написа:Перфектният звук няма цена.

:agree: Спор да няма, всеки си има индивидуален праг, нещо като оптимално съотношение "цена-перфекционизъм".... и гони да го постигне.... дай-боже всекиму! :)
Аватар
jivkonik

Мнениеот outfaced » Вто Дек 04, 2007 6:22 pm

TOYAGA написа:Перфектният звук няма цена.

що бе, некъде към 50 000лв. излиза :D
било то фокал-утопия или примерно sonusfaber homage stradivari(могат да се чуят в Пловдив :bowdown: :bowdown: :bowdown: ) или моите любими B&W наутилус (801/802/803)

съветвам всеки който може, да чуе някое от горните ... просто за да разбере колко е далече от истината :D :xx(: :bigeyes: :sing:
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот TOYAGA » Вто Дек 04, 2007 7:11 pm

outfaced написа:що бе, некъде към 50 000лв. излиза :D

Мда, тва е доста далеч от истината.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Brave » Вто Дек 04, 2007 7:29 pm

50 000, не стигат дори за един едноканален усилвател, ако говорим за "перфектният звук"
Brave

Мнениеот outfaced » Вто Дек 04, 2007 7:53 pm

:offtopic:
eee, аз мислих че съм се отплеснал, ама вие направо се отвяхте ... дай направо да ходим в бгаудио да си говорим за хорни и лампи :rofl: :D :nono:

след като примерно наутилус са достатъчно добри за да седят в студито на Abbey Road не мисля, че има база, човек да иска нещо повече ... дори и да го има технически, то даже не е предвидено по време на записа и от самия музикант.
Така или иначе много са малко въобще записите по света, достатъчно добри дори и за система от този клас, пък за по нагоре да не говорим ...

-----

и сега по темата ...
ако мислиш да слушаш мп3 на 128кбс по добре верно да не даваш повече от 200лв за звук.
Качествения источник е началото.
Последна промяна outfaced на Вто Дек 04, 2007 8:00 pm, променена общо 2 пъти
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот rarekin » Вто Дек 04, 2007 7:58 pm

@all

Tц. Цената на перфектния звук е:

Address: Am Hof, Köln, Germany
Phone: 0221/92584731
U-bahn: Hauptbahnhof
Hours: Cathedral: Daily 6am-7:30pm, except during religious services.
Cost: Cathedral: Free

+ цената на билетчето до дестинацията :D
rarekin

Мнениеот outfaced » Вто Дек 04, 2007 8:05 pm

rarekin написа:@all

Tц. Цената на перфектния звук е:

Address: Am Hof, Köln, Germany
Phone: 0221/92584731
U-bahn: Hauptbahnhof
Hours: Cathedral: Daily 6am-7:30pm, except during religious services.
Cost: Cathedral: Free

+ цената на билетчето до дестинацията :D

ей ... навя ми спомени :)
:agree: :agree: :agree: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Аватар
outfaced

Следваща

Назад към Други