XC вилка с отворче на скобата (за калник)?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот Stuny » Сря Дек 12, 2007 9:01 pm

vladimir.dzhuvinov написа:
При калниците, които се закрепват с тапа за стержена, при тях няма ли опасност от удряне?

Има :) , те за това не стават за Marzocchi !
Stuny

Рейтинг: 2000

Мнениеот 4getcredo » Сря Дек 12, 2007 11:50 pm

Хм, не съм забелязал досег между арката и калника (ползвам такъв с тапа в стержена на MZ) ... няма белези по арката, а сигурно щяха да се получат... :dunno: Има охлузвания по короната от вибрациите на калника.

Disclaimer: Въпреки това частно наблюдение не пречи Stuny и най-вече препоръките на производителя да са основателни. :)

П.С.

Мдаа! Нужно е да направя уточнение. Калникът, който ползвам, има чупка... предната му част е по-високо от задната и по този начин арката няма как да се удари в него, ако г-образната чупка е плътно прибрана към короната... затова и са се получили тези охлузвания по нея. Zefal-ът, който описва Admin в статията, също има такава чупка, и не би трябвало да пречи... Не съм сигурен Stuny какви калници има предвид... но най-вероятно има предвид този от снимката на Владо... той наистина не може да се хване с тапа, защото задната и предната му част са в една плоскост...

и всъщност излиза, че цялото ми писане е безсмислено... самозадоволителен поток на мисълта :bigeyes: :uhh: :smash: :ghost:

Спирам и отивам да си лягам! :paperba:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Stuny » Чет Дек 13, 2007 9:49 am

Точно за такива калници с чупка говоря , аз също имам такъв и не го ползвам.
Ето как изглежат нещата при мен, определено си трябва странна чупка, за да не удря калника. Мисля, че при всички вилки с ФР корони(от '03 насам) нещата са така, за МХ-а си нямам представа и затова написах просто да провери.
Stuny

Мнениеот 4getcredo » Чет Дек 13, 2007 12:15 pm

Stuny написа:Точно за такива калници с чупка говоря , аз също имам такъв и не го ползвам.
Ето как изглежат нещата при мен, определено си трябва странна чупка, за да не удря калника. Мисля, че при всички вилки с ФР корони(от '03 насам) нещата са така, за МХ-а си нямам представа и затова написах просто да провери.

:agree:
Сам го установих още снощи. :) :I В последния един сантиметър от хода калника пречи и се удря в арката. При каране не съм го забелязал явно, защото сравнително рядко се стига до този последен 1 см., а и не толкова често карам с калника :)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот тучо чучо » Чет Дек 13, 2007 12:17 pm

Stuny написа:Точно за такива калници с чупка говоря , аз също имам такъв и не го ползвам.

Ползвам SKS Shockboard с Marzocchi Z1 FR 2004 закрепен с два болта за короната на вилката. Никога не съм имал проблем с удряне на арката и калника. Просто никога вилката не се сгъва толкова, колкото си показал с извадени пружини.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот Stuny » Чет Дек 13, 2007 1:20 pm

Извадил съм пружината за да снимам ,а по време на каране се случва да сгъна вилката до край. Ако калника не е с точната форма , за да съвпада м/у арката и короната , няма начин да не удари 1см преди края на хода. Това е при мен, доста съм уверен че при теб е същото и явно вилката ти е настроена така , че напрактика този 1см да не се ползва
Stuny

Мнениеот тучо чучо » Чет Дек 13, 2007 1:35 pm

Stuny написа:Извадил съм пружината за да снимам ,а по време на каране се случва да сгъна вилката до край. Ако калника не е с точната форма , за да съвпада м/у арката и короната , няма начин да не удари 1см преди края на хода. Това е при мен, доста съм уверен че при теб е същото и явно вилката ти е настроена така , че напрактика този 1см да не се ползва

Да, никога не съм сгъвал вилката докрай, винаги остават 10-ина мм. :agree:
Аватар
тучо чучо

Предишна

Назад към Продукти за крос-кънтри