Става ли RAM AC 04' за лек Downhill?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот bikerider » Пон Юни 07, 2004 9:34 am

@AgentOrange:
Ако обичаш, не ми давай примери с курбел когато говорим за гаранции на рамки. През цялото време става дума за това.

Не ме вълнува как изглеждам, вълнува ме истината. Нещо ми убягва истината, затова ще те помоля за последен път да ми помогнеш.

Ето какво имам предвид:

1. Страница 3 от темата, пост #2:
[quote="AgentOrange"]
Върху ясно дефинирано warranty policy [u]в момента се работи[/u].
[/quote]

2. Страница 4 от темата, пост #2
[quote="AgentOrange"]
Гаранционно обслужване в BAS [u]ИМА, и то е ДЕЙСТВАЩО и [b]ОБЕКТИВНО[/b][/u].
[/quote]

Обясни ми за последно като на пълен глупак как се съчетават тези твои коренно противоположни твърдения. За мен като пълен лаик и човек изобщо не в час с кухненските подробности от БАС тези две твърдения е невъзможно да са верни ЕДНОВРЕМЕННО.
Казвам твърдения, щото вече изобщо не съм сигурен, че твоите думи се покриват с действителността в БАС. Избери си едно от двете горни твои твърдения и застани зад него.

И изобщо... нещо взе да минаваш на лична основа ми се струва. Време е да действам според девиза на MOD.... :D:8D:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Niki » Пон Юни 07, 2004 10:19 am

Смятам и аз да се намеся,като външен наблюдател.Без да взимам страна(защото нямам отношение към проблема),но това което ми прави впечатление в БГ изобщо е ,че се работи на принципа "Клиента винаги е крив",независимо,че трябва да е обратното.В който и магазин да съм влезнал винаги ме посрещат хора ,които си мислят,че като разбират повече от мен примерно за колелата,то значи и в живота са нещо повече от мен.Ще дам един пример ,без да споменавам магазина(ставаше въпрос за ски).Отидох с намерение да похарча 1500лв.,а в магазина положиха неимоверни усилия да ме изгонят и да не ми "вземат" парите.Бъдете сигурни,че в този магазин за ски няма да стъпя повече.Същото е и с колелата.Ако ти с извинение не му...............на КЛИЕНТА това ще доведе само негативи за теб!Аз лично ако реагирам така към клиент на нашата фирма така,то ще се озова на улицата в същият момент!.
Мир вам братя и сестри:-)
По-добре як и тъп,отколкото само тъп!
Niki

Рейтинг: 1200

Мнениеот rujiru » Пон Юни 07, 2004 10:33 am

Аз споделям мнението на #Niki, преди да се разчета из тази тема имах що годе прилично мнение за RAM HT, XC, AC [ по добро от еквивалента им в бг - DRAG - Climber, Expert, F4 ] но вече съм на мнение че със рамка DRAG ще имам "евентуално" по малко проблеми. [ лично мение ]

Другия кофти проблем е че след изчитането на цялата тема си развалих мнението като цяло за BAS [ прди прочита на темата имах малки съображения да не ходя там но сега са ПО ГоЛеми ].

Това е лично мнение, моля хора като Агент Ориндж да не ме заливат с обяснения и пояснения.
данке
rujiru

Рейтинг: 1700

Мнениеот PtD » Пон Юни 07, 2004 12:11 pm

[quote="M1010X"]

@admin
ласкаеш ме. :8D: обаче е истина, че с на марто колелото (вярно, че е с monstert) не мога да дръпна дори 5 см. сигурно е въпрос на тренировки.
еееех, кога ще мога да се уча с такъв байк ;)
[/quote]

Да, определено FS-a изисква съвсем различен тайминг за bunnyhop. Обаче пък можеш да използваш задния амортисьор да те вдигне по-високо. Аз също на FS съм зле със скачането, идва ми много криво :xx(: Не че иначе съм добре де... [:p]
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот AgentOrange » Пон Юни 07, 2004 7:27 pm

Марто, ако искаш да ми кажеш, че съм тъпак, направи го директно и не ме препращай към подписа на MOD. Не е и нужно да използваш форума - имаш ми и телефона, и ICQ-то, няма смисъл да занимаваме хората с нашите отношения. Аз поне никога не съм имал нещо лично против теб, и не съм влагал лоши чувства в постовете си. Сигурно си се припознал в избилата фрустрация от писане на дълги обяснения и чоплене в чуждите думи, които налагаш като стил на дискусия.
На мен лично ми писна да обяснявам по всевъзможни елементарни начини още по-елементарни неща, за това последно. Двата мои цитата се обединяват много просто и лесно в това, че се работи по конкретна формулировка за обнародване на действащите и в момента неписани (но все пак съществуващи) правила за гаранциите... Това е.
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот bikerider » Вто Юни 08, 2004 11:03 am

[quote="AgentOrange"]

Марто, ако искаш да ми кажеш, че съм тъпак, направи го директно и не ме препращай към подписа на MOD. Не е и нужно да използваш форума - имаш ми и телефона, и ICQ-то, няма смисъл да занимаваме хората с нашите отношения. Аз поне никога не съм имал нещо лично против теб, и не съм влагал лоши чувства в постовете си. Сигурно си се припознал в избилата фрустрация от писане на дълги обяснения и чоплене в чуждите думи, които налагаш като стил на дискусия.
[/quote]

Никога не съм искал да кажа нещо такова, както ти казах в една друга тема - прекалено си мнителен. Исках да кажа, че е време да спра да пиша по темата. Явно трябва още веднъж. Аз също нямам нищо лично против теб, няма и да имам. Всичко което съм казал съм го казал като на представител на БАС. Мога да разграничавам личното си отношение от принципното си отношение. Намекнах ти преди че говоря за магазини БАС, не за теб. Това което съм написал и мисля за БАС никога няма да ми попречи да седна да си изпия бирата с теб. Ако не си го разбрал, ето сега ти го казвам.

[quote="AgentOrange"]
На мен лично ми писна да обяснявам по всевъзможни елементарни начини още по-елементарни неща, за това последно. Двата мои цитата се обединяват много просто и лесно в това, че се работи по конкретна формулировка за обнародване на действащите и в момента неписани (но все пак съществуващи) правила за гаранциите... Това е.
[/quote]

Агенте, не случайно болд-нах "ОБЕКТИВНО". "Действащите и в момента неписани (но все пак съществуващи)" е синоним на "липса на обективност". Синоним е, защото другата страна (купувачите) нямат тези правила (защото са все още неписани) и не могат да преценяват сами за себе си дали са нарушили или не гаранцията.

Целия този спор беше с цел да докажа, че в момента преценките в БАС не са обективни. Което ти сам доказа.Ако не си наясно какво искам да кажа, нека спрем дотук. И аз и ти минахме добрия тон предостатъчно.
Аватар
bikerider

Мнениеот 2stinki » Сря Юни 09, 2004 6:59 pm

[color=navy][b]Vie go udarihte na evreiska blagoslovia

ISKAM da kaja...4e dori i RAM XC '03 varshi perfektna rabota na popovite lajici v bransha za "lek FR/DH..(ili kakto i da mu vikate)"

V slu4aia...ne znam kakvo pove4e iskate ot RAM AC, pri polejenie, 4e mom4eto te parva zapo4va da se davi v sporta, a i [u]edva li[/u] e ot nai-edria kalibar (furl sam spomena grade_a si :D)..koeto moje da go kara da se 4uvstva savsem spokoen, 4e ramkata shte mu pasne i shte mu e viarna...pone dokato ne prerastne pi4a v darvesna jaba...

furl, edva li v magazina imat namerenie da preimenuvat ili sazdavat novi ride-stilove spored ramkite i cenite, na koito gi predlagat.

Vlizai po-barzo v jelanoto daskalo, vzimai si bike_a i se radvai, bez da ti puka za li4nite stradania na pove4eto, vse ot neshto nedovolni pro-ta, tuk.

Izobshto da ne ti e rabota...nikoga niama da prestanat da zasen4vat realnata predstava za kakvoto i da bilo, bez to da se osere (izviniavam se pred "personala" :D na forum_a) poradi fakta, 4e niakoi niakoga im e braknal dalboko v gaza.

Vsi4ki mai se stremite kam palno savarshenstvo, kakto v uporitostta na tvardeniata si, taka veroiatno i navsiakade v jivota. Hvashta se dalboka rajda...
[/b][/color]
Walk the streets with Johnnie...
2stinki

Мнениеот bestbg » Сря Юни 09, 2004 7:52 pm

колко струва въпросната рамка?
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот AgentOrange » Чет Юни 10, 2004 2:50 pm

Марто, влагаш прекалено идеалистичен смисъл в понятието "обективност". На практика всичко е субективно (дори и твоята преценка за обективност :)). Гаранцията в BAS e обективна до толкова, до колкото НИКОГА не се отказва подмяна/ремонт с цел измама. Преценяват се типа на повредата и условията за ползване на компонента, и се решава. Ако за теб това е субективно - ок, нека да е субективно.

По другите въпроси се радвам, че се уточнихме :). Онова с бирата е добра идея...
Аватар
AgentOrange

Мнениеот AgentOrange » Чет Юни 10, 2004 2:53 pm

[quote="bestbg"]

колко струва въпросната рамка?
[/quote]

'04 варианта (RAM FR) е с цена 799лв.
Аватар
AgentOrange

Мнениеот dragul_k » Вто Сеп 07, 2004 4:18 pm

[quote="HellRaider"]

Ave temata si se izkilifeferchi (izmeni) totalno.
Tuka choveka pita mai stava li RAM AC 2004 za lek DH
A kakvo se govori sega tuk
- pliue se RAM AC [color=red][b]2002 [/b][/color] (a 2004 "mai" si e razlichen)
- veche ne se govori za RAM AC a za BAS i garancii i neznam si kvo
- ..........

E az pa 6te kaja che spored men RAM AC 2004 stava za LEK DH
no ako pritejatelq i iska da kara po seriozno DH po dobre da ne eksperimentira. E ideqta mi e che da se puska lekichno s do 20 km v chas primerno (e to zavisi i ot terena de ama da rechem che govorim za sredno truden ) ne mu trqbva DH ramka
[/quote]

Емии пич аз карах със 10 км/ч и паднах с моя RAM AC 2003 и се чупи задницата от съвсем лек удар в камък!!!Тоест никакъв DH с тая рамка!!!А Доичин не уважи никаква гаранция!Неговите думи бяха - "не можеш да си купиш шкода и да искаш да се састезаваш на рали"!!!Савсем сериозно това ми каза!!!
dragul_k

Мнениеот dragul_k » Вто Сеп 07, 2004 4:31 pm

Исках да кажа че ако DH рамка се беше ударила там нямаше да се чупи!!!!Даста повече са подсилени...Иначе рамката съм я карал доста яко - от каране не се плаши(не говоря за скоци от стълби и използване на двукоронна вилка!!!)
dragul_k

Мнениеот rujiru » Сря Сеп 08, 2004 12:10 pm

много е вероятно произволна алуминева рамка да се счупи при удар в твърд предмет, а за остри камъни въобще не ми се мисли.

готиното в случая е че задния тригълник би трябвало да се продава като резервна част или ако не се то със сигурност има хора с счупен преден тригълник от същатата рамка който биха ти продали/подарили въпросното повредено парче метал..
rujiru

Мнениеот axelmax » Сря Сеп 08, 2004 12:59 pm

ами вместо човек да си вземе рам фр ,като додаде малко пари може да си вземе драгомир дизел и да си кара по нанадолнище ,без да му пука ,че некои ще му каже "не можеш да си купиш шкода и да искаш да се састезаваш на рали",
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот uha_rampage » Сря Сеп 08, 2004 1:24 pm

"Малко" викаш :beer:
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот BuxpeH » Сря Сеп 08, 2004 4:16 pm

Ако не се лъжа, Dragomir Diesel + DNM Raimond 210мм струват 890лв., но ако се "набуташ" да дадеш тези 91лв (или 10-12% отгоре) полачаваш бонус - [u]ОЩЕ[/u] 7см ход!! :banana:
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот Lubo » Чет Сеп 09, 2004 5:55 am

[quote="furl"]

каза че ще излезе около 3000лв цялото колело.
[/quote]

Ами аз лично не виждам много смисъл да даваш тези пари. За 3500 можеш да си вземеш RAM DH'04, а това колело не е за ЛЕК Downhill.....ama избора е твой.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 09, 2004 10:02 am

[quote="2stinki"]

[color=navy][b]Vie go udarihte na evreiska blagoslovia

ISKAM da kaja...4e dori i RAM XC '03 varshi perfektna rabota na popovite lajici v bransha za "lek FR/DH..(ili kakto i da mu vikate)"

V slu4aia...ne znam kakvo pove4e iskate ot RAM AC, pri polejenie, 4e mom4eto te parva zapo4va da se davi v sporta, a i [u]edva li[/u] e ot nai-edria kalibar (furl sam spomena grade_a si :D)..koeto moje da go kara da se 4uvstva savsem spokoen, 4e ramkata shte mu pasne i shte mu e viarna...pone dokato ne prerastne pi4a v darvesna jaba...

furl, edva li v magazina imat namerenie da preimenuvat ili sazdavat novi ride-stilove spored ramkite i cenite, na koito gi predlagat.

Vlizai po-barzo v jelanoto daskalo, vzimai si bike_a i se radvai, bez da ti puka za li4nite stradania na pove4eto, vse ot neshto nedovolni pro-ta, tuk.

Izobshto da ne ti e rabota...nikoga niama da prestanat da zasen4vat realnata predstava za kakvoto i da bilo, bez to da se osere (izviniavam se pred "personala" :D na forum_a) poradi fakta, 4e niakoi niakoga im e braknal dalboko v gaza.

Vsi4ki mai se stremite kam palno savarshenstvo, kakto v uporitostta na tvardeniata si, taka veroiatno i navsiakade v jivota. Hvashta se dalboka rajda...
[/b][/color]
[/quote]

мерси за откровенията [b][size=200]У[/size][/b]чителю... чувствам се просветлен... :nuts:
Аватар
bikerider

Мнениеот uha_rampage » Чет Сеп 09, 2004 2:53 pm

[quote]ОЩЕ 7см ход[/quote]

Още 7cм викаш... Рама да не е с 10 а? :evil:
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Мнениеот axelmax » Чет Сеп 09, 2004 6:38 pm

eми, дизела не ели с 220мм ход -отзадека
Аватар
axelmax

Мнениеот BuxpeH » Чет Сеп 09, 2004 7:01 pm

Ми да ?! 15+7=22cm
BuxpeH

Мнениеот uha_rampage » Чет Сеп 09, 2004 8:03 pm

Мии шом каааш :beer: Аз не знаех такова нещо :dunno:
Може шока да му е дълъг толкоз от ухо до ухо :beer:
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Мнениеот BuxpeH » Чет Сеп 09, 2004 8:35 pm

Потърсих, ама навсякъде пише само, че и шока е толкова. Иначе съм почти сигурен !! :beer:
Някой с Дизел да има ??
BuxpeH

Мнениеот uha_rampage » Пет Сеп 10, 2004 11:52 am

Мнеее :beer:
Кой ше го кара тоя таралясник :beer:
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Мнениеот axelmax » Пет Сеп 10, 2004 12:40 pm

шока е 200мм ,а не 220 ,ама може да се сложи и 220мм де ,но за хода не си спомням от къде ама си бше 220 мм

uha,ако не е толкова колко е:?:
Аватар
axelmax

Мнениеот uha_rampage » Пет Сеп 10, 2004 2:51 pm

[quote]шока е 200мм ,а не 220 ,ама може да се сложи и 220мм де ,но за хода не си спомням от къде ама си бше 220 мм

uha,ако не е толкова колко е[/quote]

Е то и 300мм може да се сложи :dunno:
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Предишна

Назад към Архив