от nebe_to » Вто Яну 15, 2008 4:03 pm
Здрасти,
отговарям един по един на въпросите, дано не пропусна някой:
1. Относно комисиите
От два месеца съм постоянно присъствие на двете комисии, от които зависи споменатото от вас решение (за него по-подробно малко по-долу). Та там ни се смеят и ни препращат в различни инстанции, но ние си дълбаем и имаме напредък. Поне ни познават вече, но и това е от полза, защото постоянно им пращаме инфо и искаме от тях решения. Поидготвяме ги за офанзивата ни. А тя няма да закъснее. Лека полека
2. Решението за 6 велолъча.
решение 321 от 19.04.2007 година на СОС внесено от Борислав Борислалов и Орлин Иванов - в момента председател на ПКУТЖП (постоянна комисия към СОС). решението е определено популиско и засяга шест посоки, наречени лъча и не е с конкретни параметри. Въпреки, че е добро, като начало то далеч не решава проблема. Да срока е два месеца. Имаме вече няколко жалби и отговор по въпроса, както и решение от 22.09.2007 година за възлагане изготвянето на проект в Софпроект София за прилагането на решение 321 от 19.04.2007. А въпросното решение е предложено от групата на Велоеволюция още преди да се създаде организацията и признавам си, когато и аз не съм бил в нея.
3. Експертни становища
да повечето от нас не са експерти и е много трудно. От няколко седмици ходя по срещи и е ужасно. пак далавери, корупция и т.н. Но сега се опитвам да ангажирам архитекти и хора, които разбират, ще има такива и на въпросните срещи, така, че ще ни е по лесно да изготвим адекватни становища. За мен е много важно и аз винаги им го казвам на тея в общината, дето не им пука грам, че сме важни ние, които караме всеки ден, защото ни екараме, дори и да не проектираме ние знаем от къде и как може да се мине. За това хората са много важни, за това и искам да се събираме и говорим. За това искам да се обедим и за това може ви благодарих така в началото.
4. Велореволюция
Тъй като нищо в тази държава не става без обществен натиск аз също много съм им набрал на общинарите. Да, протести ще има и трябва да бъдат мащабни, като в Будапеща например. е да няма да излезем 50 000 души, но ако ставаме все повече ще ни чуват повече. Това е ясно. Но всички действия трябва да вървят паралелно и заедно. натиск с документи, ПР, протести, разговори със специалисти, работа с КАТ, училища и т.н. За да има устойчивост на резултатите, а не само да предизвикваме задръствания и да си викаме. пък и да нервим и без това нервните шофьори. трябва да им покажем, че ни има и, че трябва да се съобразяват с нас най-накрая.
Както виждате много работа за кратко време, за това са ни нужни всички сили и то обединени, а не да се делим на Драг и Рам или нещо от този род. всички, които карат имат право на глас в този град и аз ще направя всичко тези гласове да се чуят където трябва.
Дано да съм отговорил адекватно на въпростите ви. Ако искате да научите повече свържете се с нас. Ще съм ви благодарен.
Бъдете здрави и се радвам, че дискутираме.