Желание за какво? - аз така и не разбрах на тебе какво ти трябва?nebe_to написа:Ако нямате желание как да стане...
bodo написа:Желание за какво? - аз така и не разбрах на тебе какво ти трябва?nebe_to написа:Ако нямате желание как да стане...
Stuny написа:Трябват му конкретни идеи от хора с голям опит в ежедневното каране из софия, аз поне така го разбирам.
did написа:Stuny написа:Трябват му конкретни идеи от хора с голям опит в ежедневното каране из софия, аз поне така го разбирам.
Идеите вече са написани тук отдавна.
Трябва му масовка за легитимация пред институциите.
nebe_to написа:Освен да има трябва да се изгражда и култура, а това става с обяснения и обучения...много много време, за това няма никакво време сега за губене. Вие си решете как ще го уползотворите за себе си.
bikerider написа:Добре бе, джанъм няма проблем, аз ще дойда. ИСКАМ ОБАЧЕ ДА ЗНАМ СРЕЩУ КАКВО СИ ДАВАМ ПОДКРЕПАТА. Искам прозрачност. Къде е тя? Как ще се гарантира? Как ще мога да видя навреме, че ме водят за носа или че нещата отиват към успех?
PtD написа:bikerider написа:Добре бе, джанъм няма проблем, аз ще дойда. ИСКАМ ОБАЧЕ ДА ЗНАМ СРЕЩУ КАКВО СИ ДАВАМ ПОДКРЕПАТА. Искам прозрачност. Къде е тя? Как ще се гарантира? Как ще мога да видя навреме, че ме водят за носа или че нещата отиват към успех?
nebe_to написа:И последно: Сдружение Велоеволюция е НПО организация в обществена полза, с всички наши действия и документи може да се запознаете, ако имате желание и се свържете с нас.
jivkonik написа:Ето Ви конструктивно предложение:
1. Трябва "да се покажете" пред обществото, да кажете "за какво се борите"! Тук дето си чешем езиците 100 ентусиаста - файда никаква!!! И стига с тия шествия в пълни с някви младежи в стил "Боб Марли в ранните му дрога-години" и девойки в стил "хипи от 60-те" каращи нещо подобно на велосипеди, демонстративно размахващи бутилки бира и т.н.!!! С такива демонстрации само настройвате хората срещу идеята!
2. Подгответе СПЕШНО някакво сълзливо писмо с ЕКО-ВЕЛО-НАМЕРЕНИЯ и почнете да ухажвате НАЦИОНАЛНИТЕ телевзии с него. Гледам в сутрешния блок на бТВ редовно и като гвиждам на каква паплач там и се отпуска по 30 минути ТВ време да си каже проблемите и болежките, че напарво ми се реве!Вашия (и наш) проблем, културно изложен в мейл до тях, подкрепен с подходящи снимкови материали ("луд и военен на шаренко се радва", нали знаете, е журналистите също....). Ето една подходяща шаренка снимка за илюстрация, в нета може да намерите доста по-подходящи:
3. Вербувайте някоя сродна душа от Общинските съветници (но не адвокат Орлин Иванов - познавам го лично, както и кръга фирми, чиито интереси представлява.....![]()
![]()
) примерно онзи мушморок Заимов, дето предизборно ни "събираше на срещи и имаше намерения да прави бла...бла....бла". Та ухажването на медиите в комплект със Заимов почти сигурно ще ви даде вашите "30 минути ТВ слава" (бТВ както е модерно напоследък само да търчат по градските кръстовища и да гледат таблата с данните за въздуха ще ви кльопнат като топъл леб!) - гледайте да ги иползвате добре, покажете се като цивилизовани хора (забравете "Боб МАрли и хипи движението").
4. После нали знаете - "всяко чудо за 3 дни", общината пак ще ви "отебе" в трета глуха. Вие обаче като печени типове няма да им се давате, а ще се опитате да завържете някакви контакти с някоя сродна Евро-вело организация - ровчене по нета му е майката, не вярвам по цивилизованите страни да не са минали и те през този период "ураааа, юрушшш, искаме алеиииии!!!". Та от тази организация може да почерпите опит, може някое базово идейно проектче да се изкопчи, или най-малкото да дават материали за положителния ефект, които те са постигнали след изглаждането на тяхната Велоградска структура.
5. НА следващ етап може да копате в посока контакти с официални институции на Евросъюза - там търсете някакви прецеденти, резолюции в тази посока, наложени санкции!!! Дано намерите нещо, това ще е голям коз в ръцете ви!
В заключение - на нашите управници трябва да им играете на принципа на "моркова и тоягата": "Со кротце и со благо", предложения, предлагате им чужд опит (който сте събрали по точка 4 по-горе) НА ви Морков! - като не щат - НА ВИ ТОЯГА (по точка 5 - културно ги посплашвате като цитирате Еврорезолюции, евентуални санкции!!).
Но както виждате за това се трябва сериозно "копане" в посока и към Общината и навън - само с голи дискусии "нема да стане работата"
Успех ви желая!
Brave написа:Разбира се, всички тези неща са напълно безсмислени, ако на всяко едно кръстовище няма работещи мерки за контрол над спазването на ППЗДП.
PtD написа:Стигаме до 1500-те разб.. оп, полицаи
bikerider написа:Ама тогава оная... либерално-правозащитната група ще ревнe за тоталитарната държава
Заимов леко се крие, но обеща да съдейства и помага, поне за сега.
Redhat написа:Заимов леко се крие, но обеща да съдейства и помага, поне за сега.
И на мен тъй ми рече
jivkonik написа:А Велоалейките.... ще почакат.... за сега
did написа:Аз в сегашното управление (не само на София) желание за такива радикални действия за въдворяване на ред не виждам.
PtD написа:ще ни натиснат да оправим положението
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 345 госта