bikerider написа:Чудя се защо толкова нервно приемаш всяка дума на TOYAGA като намек, че е по-добър и различен. Може би защото някъде дълбоко вярваш в това? Или щото си вярваш, че всички сме еднакви в мръсотията и неебателността? Ако е така, дали не съдиш по себе си?
Намерих намек само в този му пост и се опитах да го резна, като се заям. Сега съжалих, щото видях, че ми е отговорил едва ли не нормално, но след това му видях и заяждането с Админа... И всъщност аз изобщо не говорих за "мръсотията и неебателността", ами за съвсем друга насока на "различен и добър". Чети надолу:
TOYAGA написа:@ Alien
Първо. Свидетел си на голямо изключение.
Второ. "Злоба" и "възмущение" са различни категории. Не се заблуждавай от формата. Следи съдържанието.
Трето. Имам куче. Заради неговите естествени нужди веднъж годишно си купувам специални найлонови пликове-ръкавици от специален магазин в Женева, които ми стигат да събирам неговите (а покрай тях и намиращите се в удобна близост чужди) лайна в периметъра Солунска-Граф Игнатиев-6-ти септември-Хан Аспарух-Ангел Кънчев, който въпросното псе обикаля при рутинните си разходки. Скъпата събира отпадъците разделно далеч преди появата на разноцветните кофи, не си спомням някога да сме изхвърляли хартия на боклука, апартементът ни е изолиран от 16 години, а слънчевата инсталация на вилата беше местна забележителност още по времената, когато даваха "Топло" по кината. Убеден съм, че съм по-различен от другите. "По-добър" е категория, която в случая нямам право да употребявам в първо лице единствено число.
Що се отнася до мечтите, те не се правят от толкова крехка материя. Само така ти се струва. В момента...
Първо. Ок.
Второ.
TOYAGA написа:Второ. София не е мръсна и гнусна поради липсата на велоалеи, а преди всичко и най-вече поради безобразната паплач, която приижда отвсякъде. Тази паплач няма да ползва велоалеите - тя ще паркира върху тях, ще ги кърти, ще люпи семки, ще се дрогира, ще пикае и ще сере върху тях. Просто защото е невъзпитана, недисциплинирана, мърлява и смрадлива в червата. Тва не е гражданско общество, което радее за свободи и права, това е паплач, която сее слободия, безредие и безправие. Гнусна, гладна и мързелива паплач, точеща лиги за безплатен обяд и търсеща пътя на най-малкото съпротивление към пълния търбух. Пълна отврат и полюция!
Това, ще ме прощаваш, НЕ е "просто" възмущение. Това е мразене в червата, което, бтв, очевидно те променя и теб (към "по-лошо"), затова и написах, че съм разбрал откъде тази ЗЛОБА.
Трето. Всичко, което описа, е много хубаво. И? По-различен си. Да, и? Ако ти се стремиш да си по-различен, а не по-добър (което дори да не можеш да кажеш - аз мога - не си), тогава кел ти файда от тия работи, които ги правиш.