Antares написа:Първо - при самото слагане на гумата, напомпих съвсем малко и започнах да я тупкам силно по земята, барабар със шини и всичко, като едновременно я врътвах по малко
xborox написа:Това с лекото напомпване, потупване и т.н. го опитах неведнъж. Не помага. Вариантът да карам с недотам добре напомпани гуми не искам да го пробвам заради шините, че с тея софийски дупки и павета )-; Вътрешните са Schwalbe, не са пукани, демек нямам лепенки. Шините са перфектни, нямат никакво биене, гумите - също. Т.е. проблемът е при поставянето
kapitango написа: Нагърми я на 4,5 атмосфери да си легне на мястото, ако трябва я удари в земята няколко пъти и после я спадни до колкото си караш.
xborox написа:Сега се зазяпах по-активно. И на двете гуми е в зоната около вентилаСложил съм го добре, но явно недостатъчно или просто малкия балон не може да оберенеравностите, които се получават в тази зона.
Antares написа:Едва ли точно аз ще съм човека, който да помогне, но преди време имах същия проблем, макар и с нисък клас гума.
Може и да получа много критики, относно методите, с които реших проблема при себе си, но при моите боклучки помогна.
Първо - при самото слагане на гумата, напомпих съвсем малко и започнах да я тупкам силно по земята, барабар със шини и всичко, като едновременно я врътвах по малко (държах за оста на главината). Понеже това не отстрани проблема напълно [при първото слагане след лепене на гума биенето ме удряше силно в ръцете(твърда вилка)] карах колелото известно време с непълно напомпена гума, след това донапомпих гумата до оптимално ниво и проблема изчезна.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта