Безопастност на джижението

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 16, 2004 5:26 pm

[quote="tailor"]

[quote="axelmax"]

КЪДЕ И КОГА:?:
[/quote]

опитваме се да направим нещо точно в този смисъл - за това са и [url=http://www.mtb-bg.com/news/news00202-100904.htm]тези 20000 стикера[/url], които ще направим и които все още нямат слоган, затова [url=http://www.moew.government.bg/images/dialog/mobility_week_04/systezanie_22_sept.jpg]е и детското състезание на 22септември, за това е и велосипедното шествие на 22септември от 11,30ч пред св.Александър Невски.[/url]Ако имате идеи-моля споделете ги!

[/quote]

мен ми се набиха в очите думите "Shimano", "Веломания", "безплатен сервиз" и подобни...

трябваше да се вгледам внимателно за да разбера за шествието...

no comment :angfire:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот dimodi » Чет Сеп 16, 2004 6:06 pm

[quote]Абе то паркинги за колите няма ти искаш алеи. Слез на земята и стига си обвинявал федерацията. Това с алеите според мен е загубена кауза поне следващите 5 ако не и 10 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ РАЗБИРА СЕ[/quote]

[b]@Lubo[/b]
Може паркинги да няма, ама всеки си гледа своя интерес, нали, а ние в момента гледаме от гледната точка на колоездачи, а не шофьори. Шофьорите даже в някои случаи са доволни, че няма паркинги, щото си оставят колите, където им кефне и наблизо до офисите. Но това си е отделна тема. За федерациите (доколкото знам са две, свързани с колоезденето - БФПК и за шосейно) - не се знае коя кауза е загубена преди да си си мръднал пръста ей толкова да се опиташ да направиш нещо. По принцип повечето неща се случват след въртене и сучене и ходене по мъките, натискане на лобита и т.н. Е, ние можем ли да вдигнем един джангър или не можем? Пък да става после каквото ще. Аа, и относно чакането 5 или 10 години - не е задължително, виж поста на jivkonik и примера с булевард Тодор Александров. Само дето пак се оказва, че ни управляват малоумници, не е само в мястото или времето въпросът.

[quote]как можете само защото е сгазен колоездач да викате на общо основание?
аз лично виждам ВСЕКИ ДЕН поне по 2-3 колоездача, които са ЯКО неграмотни и дори елементарни неща от правилника не спазват[/quote]

[b]@bikerider[/b]
Ами аз лично викам на общо основание, защото алеи са нужни точно на тези, дето нито могат да карат, нито знаят правилника, и поради това са най-застрашени. Съвсем ли да не карат? Дет се вика, за алеи не съм умрял, даже не бих ги ползвал, ако ще ме забавят поради много карачи по тях, ама нали трябва да сме единни за разни такива неща, та затова. :)
Аватар
dimodi

Рейтинг: 1267

Мнениеот axelmax » Чет Сеп 16, 2004 6:29 pm

@halcor-защо не направих нищо ли ,еми най- вече физически показатели с една дума страх ,беше един тъп бакшиш,а и бях се успокоил ,докато го настигна ,и изморил
ами ти защо не на прави нищо ,щом си толкова ......извинил ти се бравос

ще ги мраза щото всички са еднакви ,ако не си го забелязал си е твои проблем

@bikerider-я си би ..... бе ,****** скапан,ти за мен си нишо бе ,тука говорим ,за друго ,а не за комплексати спрямо мен ,наистина ,много ми падна в очите и бъди сигурен ,там ще си останеш,въпреки книжките кои си чел и постоиянно притендирах за това

за отварането на вратите -мога да кажа само едно ,защо спират на булевард все едно е паркинг ,

***** щибаните старци от,които зависяят нещата ,аз съм за геноцид деба всичко над 25 години ,докато не се изчистим от старомодни ,страхливи от бог и там тея глупости ,които много обичат и се страхуват същевременно от него да си ходат при него

[color=red][b] Редактирано от МОД [/b][/color]
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот AgentOrange » Чет Сеп 16, 2004 8:41 pm

Гади ми се като чета съболезнования, изказани по между другото... ЗАМЪЛЧЕТЕ, мамка ви, и си помислете за близките на загиналия, които докато вие си чешете пръстите полудяват от мъка! Дано някога намерят утеха...
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот MAN6 » Чет Сеп 16, 2004 9:58 pm

[quote="тучо чучо"]
Подкрепям!!!
Да се съберем колкото може повече колоездачи!
А що се отнася до вчерашният инцидент, мисля че нещата не опират само до внимание от страна на колоездачите. Злополуката е станала в следствие на рязко отворена врата на автомобил, при което колоездачът, в опит да я заобиколи, е паднал и е бил прегазен от тролейбус....:O
Оставям преценката на ситуацията на всички вас. Тук може да има много "АКО".
[/quote]

aaaaaaaaaaa ... ebasi gadnoto... :(((
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот MAN6 » Чет Сеп 16, 2004 10:10 pm

[quote="AgentOrange"]

Гади ми се като чета съболезнования, изказани по между другото... ЗАМЪЛЧЕТЕ, мамка ви, и си помислете за близките на загиналия, които докато вие си чешете пръстите полудяват от мъка! Дано някога намерят утеха...
[/quote]

az ne znam kakwo da kaja...streuwa mi se 4e wsi4ko shte e super neumestno..
daje twa prednoto sega mi zwu4i typo...
mnogo kofti...
pazete se...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот thechosen » Чет Сеп 16, 2004 10:23 pm

R.I.P.
Respect -> AgentOrange
thechosen

Рейтинг: 1895

Мнениеот jokata » Чет Сеп 16, 2004 11:41 pm

Дано душата на момчето намери покой... Не знам какво друго да кажа.

[size=67][b]ПП[/b]
Щом сме на асфалта ние сме най уязвимите участници в движението. Дори по-уязвими от пешеходците - защото когато се движиш с висока скорост, времето за реакция е в пъти по-малко. Затова и аз ще кажа нещо, което почти всички вече написаха: Дръжте очите и ушите си ВИНАГИ отворени ПОНЕ на 16 и винаги имайте едно наум. И то на улицата, а не само на думи! Друго спасение май няма.[/size]
Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata

Рейтинг: 1700

Мнениеот Victor » Пет Сеп 17, 2004 8:02 am

Да почива в мир :V:

Ако някои иска да направим шествие та да разберат хората че тои не е умрял за статистиката а на някои наистина му пука да го направим.Аз отивам и отивам с КАСКА -Защо?Ами немога да ви опиша колко колоездачи си отиват само от това че не карат с каски....примери много но ето така ще научим малките и новаците да носат каски,защото много пъти са ми казвали "ХА ХА абе за кво ти е тая каска ако искаш да се праиш на гъзар поне fullface да си беше зел" - !!!Как ще му обесниш на този че това ти пази живота а не е за пред девоиките.Единствения начин е такива като него да видят истинските колоездачи в България как карат - с каски.

КАДЕ И КОГА ?
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 17, 2004 9:41 am

[quote="dimodi"]
[b]@bikerider[/b]
Ами аз лично викам на общо основание, защото алеи са нужни точно на тези, дето нито могат да карат, нито знаят правилника, и поради това са най-застрашени. Съвсем ли да не карат? Дет се вика, за алеи не съм умрял, даже не бих ги ползвал, ако ще ме забавят поради много карачи по тях, ама нали трябва да сме единни за разни такива неща, та затова. :)
[/quote]

Аз съм единен с вас по въпроса за алеите. Тук едва ли има някой, който да мисли, че не трябват алеи, най-малкото за деца с колела.

Въпроса е друг - първо трябва да ти стане ясно в каква държава живееш, тоест да приемеш реалността, а тя е че на никой не му пука за колоездачите, освен самите те. Демек нещата са стигнали дотам, че проблема на давещия се си е негов проблем. Щом трябва шествия да се организират... можеш сам да продължиш тук...

И всичко което казвах, е: след като сме стигнали дотам, ТОЧНО ЗАЩОТО никой не иска (и не бива) да се откаже от колелото си, поне ДА СЕ НАУЧИ ПРАВИЛНИКА и да се кара с мисъл. Докато не осъзнаем, че решението на проблема с инцидентите е в наши ръце...
Засега нищо друго [u]реално[/u] не може да се направи, освен да се пазим като котки със очи, уши и кой квито други сетива има. Това искам да кажа.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 17, 2004 9:53 am

[quote="AgentOrange"]

[/quote]

[color=red][u][b][size=200]Агенте, стига гаден популизъм!!![/size][/b][/u][/color]
[b][color=red]Как не те е срам да ми казваш че изказвам съболезнования между другото... Как не те е срам да обвиняваш за глупости, когато загиват хора????[/color][/b]
Близките на загиналия няма да намерят утеха, щото него ГО НЯМА. Можем поне да си извадим изводите, за да се научим НИЕ ОСТАНАЛИТЕ как да се пазим. Щото ако все така си мълчим, мамка ни, ще ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЗАГИВАТ ХОРА.

tailor го каза: чрез този форум МОЖЕ да се промени нещо и то според мен е поне да се научим как да се пазим. Ако това за теб е невъзпитано и би следвало да замълчим, ок нека замълчим, но когато пак сгазят някого, пак ли така ще говориш??? Демек отиваме си един по един и мир на праха ни... Нали все от някъде трябва да се почне [b][color=black][size=200]МАМКА МУ?????[/size][/color][/b]

Мир на праха на човека... ние замълчаваме... утре е ред на следващия...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пет Сеп 17, 2004 10:12 am

[quote="AgentOrange"]

[/quote]

И аз си мислех, че е най-добре да се мълчи, докато не прочетох това.

Явно първоначалната емоция беше надделяла над здравия разум.

Сега казвам: Не мълчете! Мълчат бройките от статистиката, а ние сме живи хора. И да мълчим, и да говорим, и да пишем във форума, на близките на загиналия ще им е все тая. Те даже не знаят за нашите дертове тука. Обаче на нас не ни е все тая!

Тук постоянно влизат нови хора, четат и ако дори [b]само веднъж[/b] попаднат на някакъв пост или тема, която ще разколебае детското им заблуждение, че [b][color=red]колоезденето е някакво лесно и приятно забавление, за което не ти трябва нито да знаеш някакви си правилници, нито нищо, само трябва да се научиш да фучиш атрактивно между колите[/color][/b], значи е имало смисъл да се пише.

Не се изживявам като месия, който вярва, че може с писане във форум да промени културата на пътя на колоездачите или шофьорите. Обаче поне можем да накараме някой да се замисли, а това е предостатъчно.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот MOD » Пет Сеп 17, 2004 12:24 pm

[quote="axelmax"]

[b]ще ги мраза щото всички са еднакви[/b] ,ако не си го забелязал си е твои проблем

***** щибаните старци от,които зависяят нещата , [b][color=red]аз съм за геноцид деба всичко над 25 години ,докато не се изчистим от старомодни ,страхливи от бог [/color][/b] и там тея глупости ,които много обичат и се страхуват същевременно от него да си ходат при него

[/quote]

Това е един от най-безумните постове, които съм чел наскоро. axelmax - не ти прави чест написаното по-горе ... още повече в контекста на разговора и ситуацията - дано разбереш какво имам предвид - не се заяждам в случая

@агента - С мълчание нищо няма да се промени, did е напълно прав - аз също мисля като него - всеки един от пишещите тук би могъл да е на това място :(
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот tailor » Пет Сеп 17, 2004 12:29 pm

Ако за това не се говори - все едно не се е случило.
Аватар
tailor

Мнениеот Moni » Пет Сеп 17, 2004 1:33 pm

Между другото някакъв човек е пост-нал в dir .bg
съобщение за някакво шествие...
предполагам че е по скоро невярно или несъобразено с мнението
на повечето от този форум

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Ca ... sb=5&part=

та ако има нещо такова... може би е добре да се координират нещата
но ако (както предполагам) няма такова нещо на 22-ри 11:30 подкрепям
идеята и ще дойда най-вероятно...
Take it easy my friend
Moni

Рейтинг: 1200

Мнениеот Moni » Пет Сеп 17, 2004 1:37 pm

И между другото е написано неприятно неграмотно
за това малко му се съмнявам...
Take it easy my friend
Moni

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 17, 2004 2:18 pm

[quote="Moni"]

И между другото е написано неприятно неграмотно
за това малко му се съмнявам...
[/quote]

виж в раздел "Мероприятия" - не е измама, истинско е.
това са хора като теб и мен, които искат нещо да се промени.
затова разбери вълнението им и евентуалните правописни или технически грешки.
Аватар
bikerider

Мнениеот jivkonik » Пет Сеп 17, 2004 2:21 pm

[quote="tailor"]

[quote="jivkonik"]
p.s. Въпроса ми е риторичен и сигурно няма да стигне по-далеч от аудиторията в този фарум (която е съпричастна с проблема до болка познат на всички). Е на 22-ри се надявам с помощта и присъствието на ВСИЧКИ НАС да зададем този и други наболели въпроси към когото трябва... Ама "когото трябва" си отчита дейността по Европейската седмица на Мобилността, т.е. "Направихме това и това, таквиз шествия, състезания, игри - усвоихме БЮДЖЕТА успешно и айде чао до догодина по същия повод!"
[/quote]

Според мен мнението на този форум може да се чуе, поне ние правим опити в тази насока.
Нека само да не си говорим, "защо това не е така" или "защо някой не направи нещо". Нещата трябва да са конкретни и реалистични.
[size=67]Относно усвояването на бюджета - това което правим ние се финансира само от бюджета на Веломания[/size]
[/quote]

Под "когото трябва" визирах Министерства, Столична община и други подобни обществени и държавни институции т.е. хората на които съм [b]РАБОТОДАТЕЛ защото СЕ ИЗДЪРЖАТ от моите НЕМАЛКИ ДАНЪЦИ!!![/b] - в никакъв случай "ВЕЛОМАНИЯ"

А въпроса ми за "АЛЕЯ НА ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ - ЗАЩО НЯМА И ЗАЩО НЕ СЕ ПРАВИ ПО ВРЕМЕ НА ОСНОВНОТО МУ ПРЕАСФАЛТИРАНЕ" си е конкретен и ако има начин да го зададете на "когото трябва" от мое и от името на десетките колоездачи от ЛЮЛИН, които всеки божи ден въртим там м-у "състезателите" с коли ще съм ви БЛАГОДАРЕН!:thumb:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Moni » Пет Сеп 17, 2004 2:34 pm

ок bikerider разбрах
въпроса е коя дата и кой час остават валидни
Take it easy my friend
Moni

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 17, 2004 2:58 pm

[quote="Moni"]

ок bikerider разбрах

[/quote]

попитах организаторите: [u][b]датата е 21-ви, в 17:30, пред Столична Община на ул. "Московска"[/b][/u].
Датата нарочно е различна от тази на Министерство на околната среда и водите, защото организаторите съвсем съзнателно се дистанцират от МОСВ и аз лично напълно ги подкрепям.

повече информация [url=http://www.zazemiata.org/veloaction_21092004_bg.php][b]тук[/b][/url]

@модераторите: бихте ли преместили въпроса на Moni и моя отговор в съответната тема в Мероприятия? Мисля, че там ще ги видят повече хора, а и не искам да ме обвинят тук, че извличам политически дивиденти от скръбта на хората... Мерси предварително.
Аватар
bikerider

Мнениеот MOD » Пет Сеп 17, 2004 3:13 pm

[quote="bikerider"]

[quote="Moni"]

ок bikerider разбрах

[/quote]

попитах организаторите: [u][b]датата е 21-ви, в 17:30, пред Столична Община на ул. "Московска"[/b][/u].
Датата нарочно е различна от тази на Министерство на околната среда и водите, защото организаторите съвсем съзнателно се дистанцират от МОСВ и аз лично напълно ги подкрепям.

повече информация [url=http://www.zazemiata.org/veloaction_21092004_bg.php][b]тук[/b][/url]

[b]@модераторите: бихте ли преместили въпроса на Moni и моя отговор в съответната тема в Мероприятия?[/b] Мисля, че там ще ги видят повече хора, а и не искам да ме обвинят тук, че извличам политически дивиденти от скръбта на хората... Мерси предварително.
[/quote]

Вече е факт
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 17, 2004 3:36 pm

За тези от вас, които четат на английски (нямам време да го преведа, съжалявам) - ето един много интересен [url=http://bzb.kkrzm.org/bicycle-blunders.doc]документ[/url] отностно катастрофите с велосипедисти, както и доста полезни изводи относно защо НЕ трябва просто ей така да се кара колело без да се знае правилника за движение - трябват образователни курсове за деца. Ето тук биха могли фирми като Веломания и БАС да покажат обществената си заангажираност - пари за тях ще има бол от реклами...
Аватар
bikerider

Мнениеот AgentOrange » Пет Сеп 17, 2004 3:40 pm

@ Марто и всички останали:

Популизъм? Популизъм е да се организират шарени полу-рекламни паради в защитата на кауза, която изисква траурно шествие с черни знамена. Не ме разбирайте погрешно, аз съм 100% ЗА това въпросите с безопасността да се обсъждат. Просто не му е тук мястото - загинал е човек, адски грозно ми се струва темата да се превръща в лов на вещици. Нападките на общо основание срещу шофьори, полицаи и всички останали, които прочетох в тази тема, ми се струват неуместни на фона на фактите. А те са следните - един човек вече го НЯМА. Ако смятате, че този повод не си заслужава една чиста от простотии и спорове тема изцяло посветена на отдаване на почит към паметта на загиналия - твърде жалко...
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 17, 2004 3:52 pm

[quote="AgentOrange"]

Популизъм? Популизъм е да се организират шарени полу-рекламни паради в защитата на кауза, която изисква траурно шествие с черни знамена. Не ме разбирайте погрешно, аз съм 100% ЗА това въпросите с безопасността да се обсъждат. Просто не му е тук мястото - загинал е човек, адски грозно ми се струва темата да се превръща в лов на вещици. Нападките на общо основание срещу шофьори, полицаи и всички останали, които прочетох в тази тема, ми се струват неуместни на фона на фактите. А те са следните - един човек вече го НЯМА. Ако смятате, че този повод не си заслужава една чиста от простотии и спорове тема изцяло посветена на отдаване на почит към паметта на загиналия - твърде жалко...
[/quote]

Агенте, аз съм отдал почит към паметта на човека с едноминутно мълчание. Не скърбя за него, защото не съм го познавал - има кой да скърби за него и близките му имат пълното ми съчувствие. А после?
При следващата жертва пак да направим чиста тема и да оплакваме загиналите, така ли? И така докога?
За друго иде реч тук - почитаме паметта им, а после? Би следвало да си извадим изводите. Не казвам, че шествието е най-доброто решение, но е ЕДИНСТВЕНОТО предложено досега, следователно е най-доброто което имаме. Ако имаш по-добри предложения, моля те сподели ги с нас. Например силно одобрявам траурно шествие с черни знамена... и ще взема участие в такова нещо.

Относно това на какво е посветена темата - виж заглавието й. Това за мен стои над всякаква скръб и лични чувства - как да се спасят ОСТАНАЛИТЕ.

Edit: Апропо, относно "полу-рекламните паради" имаш право, че е малко гадно, обърнах внимание на tailor, но сега си мисля... ако БАС организираше нещо подобно нямаше да бъде от чист алтруизъм нали?
И ако помислиш за крайната цел - хората - в края на краищата дали е рекламен похода или не, няма значение. Важно е какъв резултат ще има. Например ако някой вносител на шлемове започне рекламна кампания съчетана с истинска образователна програма, кое е точно лошото в това? Или редовни промоции на шлемове и във всеки шлем образователна брошура? Кое е точно лошото на рекламата, когато се използва И за нещо полезно, освен за печалба? Иначе откъде пари за такива мероприятия? От волни пожертвования ли?
Аватар
bikerider

Мнениеот jivkonik » Пет Сеп 17, 2004 4:26 pm

[quote="bikerider"]

[quote="AgentOrange"]

[/quote]

Агенте, аз съм отдал почит към паметта на човека с едноминутно мълчание. Не скърбя за него, защото не съм го познавал - има кой да скърби за него и близките му имат пълното ми съчувствие. А после?
При следващата жертва пак да направим чиста тема и да оплакваме загиналите, така ли? И така докога?
За друго иде реч тук - почитаме паметта им, а после? Би следвало да си извадим изводите. Не казвам, че шествието е най-доброто решение, но е ЕДИНСТВЕНОТО предложено досега, следователно е най-доброто което имаме. Ако имаш по-добри предложения, моля те сподели ги с нас. Например силно одобрявам траурно шествие с черни знамена... и ще взема участие в такова нещо.

Относно това на какво е посветена темата - виж заглавието й. Това за мен стои над всякаква скръб и лични чувства - как да се спасят ОСТАНАЛИТЕ.

Edit: Апропо, относно "полу-рекламните паради" имаш право, че е малко гадно, обърнах внимание на tailor, но сега си мисля... ако БАС организираше нещо подобно нямаше да бъде от чист алтруизъм нали?
И ако помислиш за крайната цел - хората - в края на краищата дали е рекламен похода или не, няма значение. Важно е какъв резултат ще има. Например ако някой вносител на шлемове започне рекламна кампания съчетана с истинска образователна програма, кое е точно лошото в това? Или редовни промоции на шлемове и във всеки шлем образователна брошура? Кое е точно лошото на рекламата, когато се използва И за нещо полезно, освен за печалба? Иначе откъде пари за такива мероприятия? От волни пожертвования ли?
[/quote]

Много добре ще е като за начало да се направи извадка от Правилника и Закона за Движение по Пътищата - там частта за велосипеди е супер малка има 2-3 абзаца относно това къде се движат велосипедите на платното и КАК ТРЯБВА ДА СА СИГНАЛИЗИРАНИ ЗА НОЩНО КАРАНЕ!!! Тези ксерокопия или разпечатки ДА СЕ ДАВАТ на ВСЕКИ КЛИЕНТ купуващ НОВ ВЕЛОСИПЕД, рамка или даже по-дребни части.
Колко от продавачите на байкове в БГ са сложили ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ОТ ЗАКОНА СВЕТЛООТРАЗИТЕЛИ на готовите си колела? Масовата политика е те да се продават като "екстра" към колелото - не че цената е висока (към 5-6 лв за преден и заден), но ако клиента не си поиска и ПЛАТИ не му се ПРЕДЛАГАТ изобщо!!!
Хайде велотърговците? Какво чакате? НЕ ТРЯБВА да има опция за ЗАКУПУВАНЕ НА КОЛЕЛО без МИНИМАЛНО ИЗИСКВАНИТЕ от закона светлоотразители!!! Продайте му колеото на клиента, дайте му ЗАКОНА В РЪЦЕТЕ - и от там нататък спете спокойно с чувството на изпълнен ГРАЖДАНСКИ и ЧОВЕШКИ дълг!
А той дали ще си ги махне после си е негов проблем - и колелото и ЖИВОТА са си негови!
Аватар
jivkonik

Мнениеот тучо чучо » Пет Сеп 17, 2004 4:29 pm

[quote="AgentOrange"]

Популизъм е да се организират шарени полу-рекламни паради в защитата на кауза, която изисква траурно шествие с черни знамена.
[/quote]

Май вече и ти не знаеш къде точно те сърби!!!:O
Аватар
тучо чучо

Мнениеот hlebarka » Пет Сеп 17, 2004 4:48 pm

bikerider, документа си го бива, ето и едно разклонение
[url]http://www-personal.umich.edu/~riin/bikes/doorzone.htm[/url]
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот KreDut » Пет Сеп 17, 2004 10:24 pm

e basi neshtastieto!!!!! leka mu prast na momcheto.az ne znaeh za sluchiloto se i dnes kazah na bashta s iche she hodia do vilata s koleloto i toi mi razkaza za tragediata i kak brad mi prisastval na groznata i zloshtasna gledka!!!!!!!!!KARAITE VNIMATELNO PRIATELI ZASHTOTO KAKTO VSICHKI VIJDAT NIAKOI SHOFIOTI NEMOGAT!!!
KreDut

Мнениеот jokata » Съб Сеп 18, 2004 6:54 pm

Това е от официална статистика, публикувана в днешния брой на в. "24 часа". Цифрите за това кой е по-виновен за случващото се по пътищата, били те градски или селски, говорят повече от красноречиво:
[code] Пострадали велосипедисти при катастрофи
По вина на шофьора По вина на
Година на МПС колоездача
убити ранени убити ранени
2001 52 350 17 140
2002 48 344 10 123
2003 45 363 12 137
2004* 36 330 4 112
* до 31.VIII.2004[/code]И един цитат от статията: [i]"При 2/3 от смъртоносните инциденти [color=red][b]вината е на шофьорите на автомобили[/b][/color], категоричен е зам.-началникът на Пътна полиция подполковник Марин Раковски."[/i].

ПП
Нека всеки сам за себе си си направи изводи... и да е винаги нащрек, когато кара велосипед по улицата.
Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata

Мнениеот hlebarka » Съб Сеп 18, 2004 7:27 pm

Вижте линка от bikerider, и dooring линка,
че са доста полезни.
Човек, който е карал града доста, знае тия неща, ама все пак
като изключим утопиите за алеите има много полезна информация.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

ПредишнаСледваща

Назад към Архив