За форума

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

За форума

Мнениеот dh--zone » Вто Яну 29, 2008 7:45 pm

Здравейте,

така се случва, че имам възможност да вкарвам рамки от Полша - там живея...

Пуснах няколко поста за нови рамки (хххххх i ххххххх) и бяха изтрити....

Чесно да Ви кажа (админа е много любезен) ама е една марионетка в ръцете на спонсорите. Жалко. Все едно да четеш Стандарт, където най-добрият оператор е М-тел:)))

След моята обява веднага се появи нова - с 50 лева по евтини рамки...нека някой да ме убеди, че от това не печелят истинските bike-ри.

Смешна и трагична история.

Моето предложение е да се организира едно ново сдружение за независим МТБ-БГ. Всички които се интересуват от този спорт с удоволствие ще дадат примерно по 1 лев на месец - само и само този портал ДА БЪДЕ НЕЗАВИСИМ!!!!!

Обръщам се към админа - кажи какви са разходите - предложи нещо (сигурно и на теб не ти е приятно)

Има и друго решение - ще вкарам 20 рамки на по ниски цени и ще се борим за пазара - нали затова е 'свободна европа'

Забележка - никой от продаващите не е получил статус "ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ" - никой няма да им го даде в такъв начален стадий и затова не ме обвинявайте за нелоялна конкуренция.

Поздрави на всички
Жоро
dh--zone

Рейтинг: 1214

Мнениеот did » Вто Яну 29, 2008 8:19 pm

:rofl:

желязна логика, колега! искрено ме развесели, благодаря!

от утре очакваме Драг, Спринт, Рам и останалите, вместо да си правят сайтове и електронни магазини, да плащат данъци, да си плащат за реклама тук и други подобни скъпи и безсмислени простотии, просто да пущат по една тема тук за всяко нещо, което продават или могат при необходимост да доставят.

ще настъпи форумен рай и лошият админ, който пречи на развитието на българския пазар с тъпите си правила, ще бъде разпнат веднъж завинаги.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот blaze » Вто Яну 29, 2008 8:33 pm

Пълни глупости според мене. Ако искаш си внасяй каквото и да е, обаче не се опитвай да подбиваш бизнеса на хората. Те си пускат каквито си искат цени. Ако не си съгласен да си купиш нещо на зададената цена тогава потърси от другаде. Даже ако искаш бизнес направи и подбивай цените тогава, но не и така "Хайде да се съберем и да направим гадно на хората, който са поставили началото на нещо хубаво в България". Защото ако ги нямаше и ти сигурно нямаше да караш и да се опитваш да внасяш рамки по-евтино.

Така че опитай се да разбереш хората и да не говориш глупости. А дори и форума да е комерсиален и купен и т.н., което според мене трябва да е така, защото ако се поразровиш из чуждостранните форуми ще откриеш, че е точно така, мисля че трябва да си остане такъв, защото развитието му се дължи точно на тази комерсиализация(думата не е много точна но не ми идва друго на ума).
Абе, момче, къде ти е седалката бе!?
blaze

Рейтинг: 1514

Re: За форума

Мнениеот TOYAGA » Вто Яну 29, 2008 8:34 pm

dh--zone написа:Смешна и трагична история.

:agree:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот dh--zone » Вто Яну 29, 2008 8:51 pm

Добре Ве майна - какво и е лошото на конкуренцията????

хехе

Дали ще продам една или 10 рамки - чесно да Ви кажа БХ (както се казваше в казармата едно време:))) Сигурно 99% от отговорилите не знаят за какво става въпрос:)

Ама Вие сами не разбирате какво означава свободен пазар...

Това е също добре за """""""ОФИЦИАЛНИЯТ ВНОСИТЕЛ ХеХе """"""" - може винаги да говори за по добри цени от производителя, защото "случайни хора" продават по евтини от него....

хехе - купувайте тогава където искате.

Поздрави

@ТОЯГА - голям си :)))
dh--zone

Мнениеот dh--zone » Вто Яну 29, 2008 8:55 pm

@ДИД

аве майна - кво общо има производител с посредник хехехех - може в германия да е една и съща дума :))))

нищо лично

:)
dh--zone

Мнениеот Ozzie » Вто Яну 29, 2008 9:02 pm

dh--zone написа:Добре Ве майна - какво и е лошото на конкуренцията????

Като искаш да си конкуренция на някой, регистрирай си фирма, отвори магазин, наеми персонал, плащай данъци и осигуровки и пак заповядай да си поговорим дали ще си толкова конкурентноспособен.
Достатъчно компромиси бяха направени спрямо теб.
И ако си забелязал, другата обява която визираш, също беше изтрита.

P.S. Мисля, че не си разбрал TOYAGA, но това може да каже самия той, въпреки лееееката му неприязън (понякога) към модераторския екип. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Admin » Вто Яну 29, 2008 9:10 pm

@dh--zone
Честно казано не очаквах подобно поведение от човек, по чието писане мога да съдя за някаква сериозност и интелигентност. Жалко!
Явно си решил да развиваш сериозен бизнес и аз съм пръчката в колелата му. И то каква пръчка! Позволявам си да съм задал правила във форума на собствения си сайт и да тормозя с тия правила такива добродетелни хора като теб, които искат да внасят рамки не за да печелят, а за да има по-ниски цени за хората! Прости ми иронията, обаче малко се пооля!
Сега ще ти отговоря и максимално сериозно, макар че не за първи път ти обяснявам нещата и съм сигурен, че си ги схванал, но не ти е угодно да се съобразиш с тях, че даже се и оплакваш.
1.Не си ти този, който решава как точно ще се издържат сайта и форума. Интернет е свободно пространство, ако желаеш можеш да си направиш сайт и форум и да си ги развиваш както ти харесва на теб.
2.Темите във форума не са място за реклама! Това е така във всички форуми, които са ми известни.
3.Мястото за реклама във форума е банерът горе. Търговците, които рекламират там, си плащат. Доколкото ми е известно, това също е световно установена практика.
4.Тъй като съм един особено лош и алчен админ, съм обявявал нееднократно, че еднократни рекламни съобщения във форума (т.е. чрез тема във форума) са допустими, защото това все пак е една полезна информация. ЕДНОКРАТНИ! Ти твоето, доколкото помня, си го направи, даже имаше обсъждане.
5.Професионалната търговия в Пазар e забранена. Професионална не значи само за магазините, а за всеки, който осъществява търговия в количества и по начин, осигуряващ му печалба. Ти попадаш точно в тази категория.
6.Всички тези неща ти бяха изяснени вече. Нееднократно. Това, че не се съобразяваш с тях, говори за неуважение, което ми е лесно да преглътна, но това не значи, че ще те оставя да пълниш форума с рекламни съобщения.
7.Споменал си друга обява. Ако не си разбрал, тя беше публикувана от вносителя на въпросната марка в България, който по този начин искаше да те иронизира и да покаже, че не е това начинът. Между другото, тя също беше изтрита.
8.Следвайки теорията ти за свободния пазар, бих ти препоръчал да се възползваш от наличието на такъв и да си намериш друг сайт/форум/медиа, където няма да имат против да действаш по начина, по който го правиш тук. Аз не знам да има такива по света, но всичко е възможно - желая ти успех!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот dh--zone » Вто Яну 29, 2008 9:11 pm

Всеки нормален човек има достъп до магазин (представител), втора ръка и E-bay. В България няма локален е-бай, да не говорим за рамки .....
Някой в е-байа регистрира ли фирми ве Варна?????

Каква е конкуренцията в БГ - НЯМА Е. Не ми говори да си отварям фирма - ЗАЩО???? Искам да продавам по-евтино - Тодор Живков вече го няма за да ми каже че трябва фирми да отварям.....
ТОВА СИ Е МОЯ РАБОТА!!!! Рамките са от този сам извор - мислиш че като си е купиш в лубимата Варна, по малко ще чакаш на рекламация ли???? Не ме разсмивай.

VIVA PLOVDIV:)
dh--zone

Мнениеот did » Вто Яну 29, 2008 9:18 pm

бизнесмен, та дрънка...

В България нямало локален е-бай!!!

dh--zone, ни съ е-бай с форумъ!
Последна промяна did на Вто Яну 29, 2008 9:26 pm, променена общо 1 път
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Harka » Вто Яну 29, 2008 9:23 pm

@dh--zone:

:crazy:
Сигурен съм, че и в Полша има подходящи диспансери.
Аватар
Harka

Мнениеот dh--zone » Вто Яну 29, 2008 9:27 pm

Ще Ви разкажа друга история....

В Полша (ех тази Полша) имаше от 10 години един сайт който се занимаваше в МТБ extreme и тнт.

ето го и него: www.dh-zone.com

През цялото време това беше сайта номер 1 за цялата Полша - всички го четяха - мероприятия, срещи, новини.
Сайта имаше "новини" - от спонсорите, "тестове" - от спонсори, "team" - от спонсори....
Сайта продължава да съществува - бива горе долу, но последните сонди показват, хората които го посещават са 13-19 годишни (в 70%).

Имаше един тип - караше ДХ - баща му беше (и още е) някакъв богат поляк - реши да отвори сайт за МТБ БЕЗ КОМЕРСАЛИЗАЦИЯ - може и срамно да е ама парите идваха от баща му който имаше автосалон.
После падна от един дроп и си чупи таза и бедрената кост - лежа 6 месеца в болница....

Страницата е: http://www.joy-ride.pl/

Сега не може да кара - единият му крак и по къс 3 см и го боли...
ама ще му мине:)
Тази страница издържа, живее и се РАЗВИВА блаодарение на всички хора които обичат този спорт - без да четат каво спонсора е почнал да вкарва в полша и без някой да им изтрива постовете....

Поздрави

п.с. ако ме ме интересуваше колоезденето, а исках единствено да изкарам пари, отдавна щах да се насоча на друг път...
dh--zone

Мнениеот blaze » Вто Яну 29, 2008 9:27 pm

Еми ако смяташ да внасяш доста трябва най-малкото на митницата да си платиш мито и т.н. Тези неща очевидно не ги разбираш и искаш да си правиш кирията за сметка на държавата и на хората, които като внасят си плащат и данъци и мита и ддс и какво ли още не. Ако искаш да продаваш тука на по-ниски цени и пак да си правиш пари от това е това е нелегално. И ако искат и байкърите(така да се каже) да имат гаранция какво? Има ли няма ли? Ако има как стават точно нещата. А тези неща се покриват от дистрибуторите тука. Не мисля че има дистрибутор или магазин, който ти е внесъл някаква част, рамка или каквото и да е и тя да е била дефектна и е в гаранция и той да е казал "Е взе я по евтино няма гаранция". Няма такова нещо, нали?
Абе, момче, къде ти е седалката бе!?
blaze

Рейтинг: 1514

Мнениеот dh--zone » Вто Яну 29, 2008 9:28 pm

е сага му е времето някой да ме изтрий:)))))
dh--zone

Мнениеот dh--zone » Вто Яну 29, 2008 9:31 pm

@блазе

Ква митница Ве майна EC!!!!
dh--zone

Мнениеот Harka » Вто Яну 29, 2008 9:33 pm

@dh--zone:

Много трогателна история, наистина....
Жалко, че иначе толкова по-добрият joy-ride.pl:

Bandwidth Limit Exceeded
The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later.
Аватар
Harka

Мнениеот dh--zone » Вто Яну 29, 2008 9:35 pm

няма спонсори:))))
dh--zone

Мнениеот Alien » Вто Яну 29, 2008 9:36 pm

Go away.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот dh--zone » Вто Яну 29, 2008 9:36 pm

шегувам се - може да е временно:)

не рекламирам - там няма да купите нищо:)))))))))
dh--zone

Мнениеот Admin » Вто Яну 29, 2008 9:37 pm

@dh--zone
Интересна история. Само че не виждам какво общо има с опитите ти да си осигуриш безплатна реклама.

За съжаление джакпота в неделя не го спечелих аз. Което означава, че още известно време сайтът ще се издържа от реклама, което впрочем е и нормалният начин за издръжка на една медиа, доколкото ми е известно.

Да, има и случаи като описания от теб, когато някой богат човек може да си позволи да създаде нещо напълно некомерсиално, да го поддържа и развива само за удоволствие и на добра воля, без да се нуждае от каквито и да е приходи от него. Тези примери обаче не са много. И дори в такъв сайт се съмнявам някой да те остави да си рекламираш търговската дейност сред аудиторията както ти скимне.

Оттук нататък мисля, че споровете са излишни, защото едва ли ще променят нещо.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот dh--zone » Вто Яну 29, 2008 9:44 pm

Може си заслужава да се запитат хората дали са готови да потдържат един сайт....
Колко струва потдръжката?
Със сигурност освен Варненские фенове :) ще се намерат и няколко (стотици) хора които ще се съгласят да потдържат сайта...
А от спонсорите винаго могат да се вземат пари, но без тотална ингеренция...

Знам че те е страх че в началото на всеки месец ще се притесняваш колко хора ще се решат да дадат този 1 лев...

Всеки може да рискува 50:50...изкуството е да рискуваш повече....
dh--zone

Мнениеот Harka » Вто Яну 29, 2008 9:48 pm

@dh--zone:

Мисля, че достатъчно ни занимава с глупостите си, за да продължаваме да преливаме от пусто в празно.
Аватар
Harka

Мнениеот Admin » Вто Яну 29, 2008 9:51 pm

Щом смяташ, че си заслужава, попитай хората, направи сайт, ти го поддържай, те ще го издържат... наистина звучи просто и не виждам какво те спира. :D

Освен това явно не си разрбал една тънка, но важна разлика - не са спонсори, а рекламодатели.

И трето, не знам защо си нарочил Варна, при положение че цитираните от теб марки ги внася друг търговец, базиран в София...
Аватар
Admin

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта