dart 1/ xcr-lo

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

dart 1/ xcr-lo

Мнениеот photographer » Чет Яну 31, 2008 9:48 pm

И двете вилки са на една цена и си нямам на представа коя да избера. Но основното ми питане е каква точно е разликата между масленото смекчаване на връщането и въздушното. Кое е по-подходящо за по пресечен терен. Коя от вилките е по-издръжлива на каране, коя ще се разлуфти по-късно.

не предлагайте оферти за втора употреба!
You need a girlfriend who's name doesn't end in .JPG
Аватар
photographer

Рейтинг: 1103

Мнениеот FireFoXa » Чет Яну 31, 2008 10:14 pm

XCR-lo има заключване.. което ще ти послужи ако караш ХС за изкачването и нейните 12 сантиметра са достатачни надолу. Имам наблюдения върху нормалния XCR(аз имам такава), и мога да кажа, че за планински пътечки е ОК, но дойдат ли камани, или някаква по-твърда и грапава повърхност почва да не работи както трябва. Би трябвало -lo версията да е малко по-добре, но незнам. Проблем ще ти е ако си над 60-70 килограма, защото вилката си е мекичка и поема що годе добре неравностите.
Дарта... е ужасТна вилка, не ми харесва как реагира, твърда е, по-тънка е(28мм подпори,а ХCR-а е с 30мм), дори и да има масло в нея се разтича след малко по-сериозно блъскане. Аз лично бих избрал Сънтъра.

По въпроса с разлуфтването... зависи от дисковата спирачка с която ще караш. Предполагам че със спирачка до стотина лева и 160мм ротор, няма да имаш проблеми със сънтъра, но за дарта се съмнявам.

Успех с избора :beer:
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот MIRO A » Чет Яну 31, 2008 10:26 pm

Попринцип сънтурите имат тенденция за бързо разлуфтване. Все пак ако събереш 20 - 30 кинта повече можеш да минеш на Dart 2, което ще е по - според мен. Иначе от 2-те, за които питаш, бих заложил на Сънтура. ;)
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот dibo92 » Чет Яну 31, 2008 10:30 pm

Напоследък имам наблюдения върху един ХСR-LO и съм много впечатлен от работата й.Работи доста бързо,настройките и заключването на връщането работят добре и вилката поема добре малките неравности.За дарта нямам никакви впечатления,но мисля,че за цената си сънтура работи повече от добре.
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот FireFoXa » Чет Яну 31, 2008 11:28 pm

MIRO A написа:Попринцип сънтурите имат тенденция за бързо разлуфтване. Все пак ако събереш 20 - 30 кинта повече можеш да минеш на Dart 2, което ще е по - според мен. Иначе от 2-те, за които питаш, бих заложил на Сънтура. ;)

И дарт Едно, и Две и Три... Същите чукове са... Специално дарт едно и две. Тройката не съм я карал, но надали ще е нещо по-добро. Не че сънтъра е цвете, но мисля че е по-добре от дарт 1 и 2. Тъй като гледам, че си от Шумен, там има къде да се кара и повече от ХС, затова 12-те сантиметра на сънтъра ще са ти по-добре сякаш от 10-те на Дарта ;)

Още веднъж - Успех :beer:
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот HellBurn » Чет Яну 31, 2008 11:56 pm

Каръл сам дарт 1. Има само една пружина един ограничител и един еластомер. Това е само в десия и крак ако не се лъжа и има врътка за прелоаад. Вилката е голямо ДЪРВО. След около 2 3 4 месеца каране или едно по сериозно забиване на чук ще започне да издавамного плашещи звуци който спират когато си искат. Ушите за диск са различни (незнам как се казват точно) директно без преходник слагаш апарата и позволява само 160 ротор но според мен и 160 му е много. Абе въобще дарт 1 не си е хубава вилка.
Сънтауъра не съм го карал но сигурно е по-добър
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Рейтинг: 1141

Мнениеот GECKO » Пет Фев 01, 2008 12:17 am

FireFoXa написа:
MIRO A написа:Попринцип сънтурите имат тенденция за бързо разлуфтване. Все пак ако събереш 20 - 30 кинта повече можеш да минеш на Dart 2, което ще е по - според мен. Иначе от 2-те, за които питаш, бих заложил на Сънтура. ;)

И дарт Едно, и Две и Три... Същите чукове са... Специално дарт едно и две. Тройката не съм я карал, но надали ще е нещо по-добро. Не че сънтъра е цвете, но мисля че е по-добре от дарт 1 и 2. Тъй като гледам, че си от Шумен, там има къде да се кара и повече от ХС, затова 12-те сантиметра на сънтъра ще са ти по-добре сякаш от 10-те на Дарта ;)

Още веднъж - Успех :beer:

Много дървено мнение имаш ;)

Suntour-а има патрон, на който се регулира скороста в двете посоки от хода едновременно. Може да се заключва във всяка позиция от хода, което също не е лошо, но минус е факта, че е патронирано и сервизирането е... мизерно. Определям вилката като консуматив.

Dart 1 - конкретно е пружинна вилка - няма предимства откъм работа, но е с алуминиеви ботуши, което и дава малко повече коравина... и тегло :) Откъм сервизиране... е няма много такова, само гресчица.

Dart 2 - е това е вече друга песен. Тук става въпрос за инвестиция - по-коравия корпус от на ХСР-то вкупом с една прилична хидравлика за този клас амортисьор и избор на базова настройка за хода между 80, 100 и 125мм - превъзхожда другите по... всички параграфи и определено е по-стойностната покупка. В този клас аз бих се насочил точно там. Ползвал съм предшественика и, и мисля, че се държи доста добре за вилка на тази цена, а новата има дори и настройка на Rebaund-a (на старата J2 беше фиксирано, и за мен - 95кг ми беше супер, но за главния ползвател на велосипеда - 45кг не беше очарователно). Откъм сервизиране, тук няма място за сравнение
на 3 завъртания отварящ всичко и сменяш бързо и лесно всякакви лубриканти, дори и сам (ако знаеш дозировките разбира се). Както казах аз бих се насочил тук, дори и това да значи да чакам още седмица-две да намеря пари.

Успех :agree:
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Пет Фев 01, 2008 7:06 pm

HellBurn написа:Каръл сам дарт 1... Ушите за диск са различни (незнам как се казват точно) директно без преходник слагаш апарата и позволява само 160 ротор

Този стандарт за ушите на вилката се казва POST MOUNT (PM) и не е на този свят от вчера. Също позволява монтирането на по- големи ротори, със съответните преходници. :agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот hitar_potter » Пет Фев 01, 2008 9:31 pm

photographer , аз също съм харесал XCR-lo, ще я ползвам с v-brake спирачка на ХС. Моля те, кажи ми като си я купиш от къде си я намерил, защото аз не намерих нито в screambikes, нито в gorgona, нито в dimibike,,, Направо съм се отчаял :D :D :D .
Аватар
hitar_potter

Мнениеот dibo92 » Пет Фев 01, 2008 10:14 pm

Ами гледам от софия си,та провери във веломания. ;)
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот MIRO A » Пет Фев 01, 2008 11:15 pm

hitar_potter написа:photographer , аз също съм харесал XCR-lo, ще я ползвам с v-brake спирачка на ХС. Моля те, кажи ми като си я купиш от къде си я намерил, защото аз не намерих нито в screambikes, нито в gorgona, нито в dimibike,,, Направо съм се отчаял :D :D :D .

Не търсиш ли това http://screambikes.eu/product_info.php?cPath=28_133&products_id=603?
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот SStoeV » Пет Фев 01, 2008 11:21 pm

едно е да я има във разни онлайн магазини качена на снимка друго е да я има и в наличност :) аз мисля,че при нас има разни XCR-и ама утре мога да кажа точните им модели какви са :agree:
Аватар
SStoeV

Мнениеот hitar_potter » Съб Фев 02, 2008 11:28 am

dibo92 написа:Ами гледам от софия си,та провери във веломания. ;)
Писах им мейл, не ми отговориха а и като питахх по онлайн магазините, казваха че най-вероятно ще им докарат към началото на март (питах реди месец някъде) А до колкото знамм, всчки зареждат от веломания, т.е. би било логично и във Веломания да нямат :dunno:
Аватар
hitar_potter

Мнениеот ShadowBoy » Съб Фев 02, 2008 12:25 pm

Предни един-два дена някой беше пуснал в Форума,че продава дадената вилка,но имаше малък дефект погледни я ;) Ако не я намериш ще ти дам линкът.Успех :beer:
Скъпото винаги излиза ефтино!
Аватар
ShadowBoy

Рейтинг: 1065

Мнениеот hitar_potter » Съб Фев 02, 2008 4:56 pm

ShadowBoy написа:Предни един-два дена някой беше пуснал в Форума,че продава дадената вилка,но имаше малък дефект погледни я ;) Ако не я намериш ще ти дам линкът.Успех :beer:
Знам, че се продаваше, ама де да знам.. иска ми се нова да я купя :) За сега ще карам с разлуфтеното XCT и ше внимавам да не бъде мародерствано :)
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Ozzie » Съб Фев 02, 2008 6:56 pm

ShadowBoy написа:Предни един-два дена някой беше пуснал в Форума,че продава дадената вилка,но имаше малък дефект погледни я ;) Ако не я намериш ще ти дам линкът.Успех :beer:

Ако си говорим за ТОВА:
Пукнатина в арката

Поне за мен това никак, ама никак не е малък проблем.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот hitar_potter » Съб Фев 02, 2008 8:46 pm

Ozzie написа:

Ако си говорим за ТОВА:
Пукнатина в арката

Поне за мен това никак, ама никак не е малък проблем.
:agree:
ммм определено.. за това смятам, че е по-добре да се „оръся“ повечко за да съм сигурен, че не е била мародерствана, все пак това е изключително важен компонент и мога волно или неволно да бъда излъган за състоянието й (+ факта, че не е ясно дали мога сам да преценя какво е състоянието й, все пак имам мизерен опит :) ) Както и да е, сори, наспамихме темата на човека =)

П.П. Пишете на лично, ако случайно ви изникн въпросната вилица в някой магазин :beer:
Аватар
hitar_potter

Мнениеот photographer » Пон Фев 04, 2008 8:15 pm

@ hitar_potter
Прав си. По добре се ръснси 30-40лв отгоре и си купи нова че е и с гаранция Мисля че в горгоната вече я имат. Аз ще си копувам от там цяло колело (нт1) та за него е тази вилка.

На тази вилка пише че хода и може да бъде 80 100 или 120 От къде се регулира това. Защото има 2 врътки от ляво и дясно но не мисля че те са за това.
You need a girlfriend who's name doesn't end in .JPG
Аватар
photographer

Рейтинг: 1103

Мнениеот nikitoMTB » Пон Фев 04, 2008 8:23 pm

На XCR-а настройката на хода е вътрешна и трябва да се разглоби ;)
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти