naka76 написа:Ако не се лъжа по закон колоездача е длъжен да слезе от велосипеда и да пресече бутайки.
И още един въпрос. Колко от вас като ходят да катат в планината си носят мигалки и фар в случай че замръкнат?
naka76 написа:И още един въпрос. Колко от вас като ходят да катат в планината си носят мигалки и фар в случай че замръкнат?
bluskanie написа:naka76 написа:Ако не се лъжа по закон колоездача е длъжен да слезе от велосипеда и да пресече бутайки.
Длъжен е, ако иска да го смятат за пешеходец. Иначе си е ППС, което спазва правилника за движение на ППС-та. В случая, ако всичко е така, както го казваш, би следвало шофьора да е невинен. Но както е известно на всички нас, никога не е ясно дали някой е виновен или невинен...
naka76 написа:bluskanie написа:naka76 написа:Ако не се лъжа по закон колоездача е длъжен да слезе от велосипеда и да пресече бутайки.
Длъжен е, ако иска да го смятат за пешеходец. Иначе си е ППС, което спазва правилника за движение на ППС-та. В случая, ако всичко е така, както го казваш, би следвало шофьора да е невинен. Но както е известно на всички нас, никога не е ясно дали някой е виновен или невинен...
Горех за преминаване по пешеходни пътеки.
M1010X написа:А колко от тях се накичват с мигалки по себе си, когато се прибират от работа?
M1010X написа:@Quiz - имах предвид пеш
jivkonik написа:M1010X написа:@Quiz - имах предвид пеш
Отскоро вечер си закачам на раницата светлоотразител, който има и режим "активно светене" - поради леееко претъпканите от паркирали коли тротоари по част от маршрута ми са налага да ходя пеша по платното за движение....
Кофтито е, че 90% от дечицата излизащи от близкото училище по това време нямат такива неща по дрехите и раниците си....
Уважаеми РОДИТЕЛИ!!! Вие сте на ход!!!!
jivkonik написа:Отскоро вечер си закачам на раницата светлоотразител, който има и режим "активно светене" - поради леееко претъпканите от паркирали коли тротоари по част от маршрута ми са налага да ходя пеша по платното за движение....
Кофтито е, че 90% от дечицата излизащи от близкото училище по това време нямат такива неща по дрехите и раниците си....
PtD написа:jivkonik написа:Отскоро вечер си закачам на раницата светлоотразител, който има и режим "активно светене" - поради леееко претъпканите от паркирали коли тротоари по част от маршрута ми са налага да ходя пеша по платното за движение....
М, дай сега заради малоумните шофьори да носим и фулфейси докато пешеходим
jivkonik написа:Отскоро вечер си закачам на раницата светлоотразител, който има и режим "активно светене" - поради леееко претъпканите от паркирали коли тротоари по част от маршрута ми са налага да ходя пеша по платното за движение....
chrome написа:според мен така като ви чета писанията... който не се чувства адекватен да се справи с движението по улиците просто да си кара в парка, за какви слизания, заобикаляния на коли спрени по тротоарите и в този дух схеми говорим изобщо, ще ме извините но трябва някой да се движи с 100 че да може да ме уцели на някое кръстовище, просто човек няма ли самочувствие на колелото да си прави разходки в парка... никой не е казал че всеки става за колоездач, има хора които като се качат на колело изобщо не са в час...
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 27 госта