bikerider написа:Мъстта е безполезна (освен за емоционална чекия). По-важен би трябвало да бъде назидателния ефект като превантивна мярка....
Мъстта е полезна там, където целият народ я очаква и където е тъпоумно безпричинно тя да бъде заменена с изцепка. Този случай е сумарен.
Следното ще е малко чалга: не искам да се движа по едни пътища с хора, които са бронирани в големите си коли, които са шампиони на краштестовете и които знаят, че отнемайки/повреждайки сериозно животът ми, ще се разминат с малко бъркане в джобчето им и протекция от страна на властващите (по различен начин) в държавата (имам предвид не на държавно ниво).
Иначе казано, Стависки добре разбра кои са приятелите му нейде там из медиите, бизнес кръговете и т.н... и е твърде вероятно всички те да промениха естествения край на този случай. Четвъртата власт еба майката на настроенията на хората. То винаги става така, тъй или иначе...
Пък и като законите ни са писани по начин, по който всяко нарко дело може да бъде спечелено от защитата, изразяваща се в някой първокурсник по право в някой измислен колеж... така ще да е и занапред.
Убеден съм, че ако някой от форума седне, направи добра справка из НК и си постави за цел да оневини Стависки - то той ще го изкара чист като пролетна роса. 'Щото така може. Въпрос на адвокати