Важна тема: RAM HT2

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот Admin » Пон Дек 03, 2007 9:56 pm

@XeDoX
За снимки на нови возила и т.н. си има цял форум (Радост за окото), така че ще те помоля да ги публикуваш там, за да не разводняваме излишно тази тема.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот XeDoX » Нед Фев 10, 2008 5:34 pm

В момента съм с 127мм средно...съвместим ли е 113мм PowerSpline+IsoFlow ?
Аватар
XeDoX

Рейтинг: 1796

Мнениеот FireFoXa » Нед Фев 10, 2008 7:27 pm

XeDoX написа:В момента съм с 127мм средно...съвместим ли е 113мм PowerSpline+IsoFlow ?

Да, аз карам с такова средно 113мм, само че с по-висок клас курбели :popcorn:
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот ACID BURN » Пон Фев 11, 2008 11:30 am

Въпрос към карачите на РАМ ХТ 2.Нз дали това мнение за тук после може да го изтриете.Така..... ще си взимам същата рамка, обаче се чудя какъв цвят да бъде.Избрал съм си един два ама нещо ми се струват някакси обикновени.Затова реших да пиша.Какъв цвят мислите че ще бъде супер за хт 2-то?Като изключим червеното.И също да питам ако някой има повече цветове от изложените в рам байкс да ги сподели ако може. :)
Някакси объркан е тоя поста, ама мн се чуда. :V:
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот Admin » Пон Фев 11, 2008 2:40 pm

Не, че е объркан, ами просто няма как да ти се даде отговор ;) Всеки един цвят би могъл да е подходящ. При избора на твой цвят за колелото може да има толкова много фактори и всички те трябва да бъдат оценени от теб, а не от някой друг.
Ако толкова много държиш да получиш съвет от хора, които не знаят нищо за теб и за "цветоусещането" ти, ето ти един: избери хубав ярък цвят, който да се връзва с по-голямата част от екипировката ти. Предимства: ще изглежда(те) по-добре на снимките! :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот FireFoXa » Пон Фев 11, 2008 4:12 pm

Е примерно ако си барнеш "Бейби блу" рамка, ама не като на рам-байкс, ами по-светло, и боядисаш шините жълти(като DeeMax), вилката с бели ботуши(кат дърт джъмпър), едно бяло кормило(NS имат доста приятни модели), там курбелите, главините лапата, колеца и другите компоненти си останат черни ще стане убийствено яко :^: Друг е въпроса дали ти се занимава... Пък и ярките цветове привличат прекалено много недружелюбните погледи и може да си изпатиш, но чуството да караш уникално колело, да се обръщат след теб без да позираш като за световно, и като вкараш малко поза, да има изрази от рода на "Тоя е нечовек ве" или тем подобни си заслужават :D

Успех с избора :beer:

П.П.Вкусовите предпочитания за цвят и т.н. са строго индивидуално нещо ;)
Аватар
FireFoXa

Мнениеот botroid » Пон Фев 11, 2008 6:23 pm

ACID BURN написа:Избрал съм си един два ама нещо ми се струват някакси обикновени. Какъв цвят мислите че ще бъде супер за хт 2-то?

Така е, едноцветното боядисване на рамовете е преобладаващо скучно и не грабва окото, за разлика от разцветките на други производители, които правят шарени рамки. Според моя вкус, цвета на HT2, които си заслужава е monster green. Само той не изглеждат обикновенно, а и приятно се съчетава със зеленината на гората :)
Може да обърнеш внимание и на metallic blue и metallic green, те изключително рядко се срещат сред рамовете и ще се отличаваш.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот URNEST » Пон Фев 11, 2008 6:25 pm

Цветът е много индивидуално решение.За мен поне зависи твърде много от това какви ще са компонентите и дали биха си подхождали.Примерно аз страншно много се кефя на бяла рамка с бяла вилка, бели капли, курбели, кормило и лапа. :^:

Да попитам нещо по темата:
Пише, че максималния допустим ход а вилка е 130мм, но какъв е максималния а2с, защото както знаем различни вилки, различни дължини при еднакъв ход.Според мен ще е около 520мм, но нека чуя и други мнения.
Също имали хора, които си я карат с повече от 130мм и дали са имали проблеми.Визирам вилка с ~150mm при а2с ~540m.
Аватар
URNEST

Мнениеот ddevil » Пон Фев 11, 2008 6:40 pm

До скоро и аз си блъсках главата с такива мисли (рам хт2 с цоки ам2 '06) и в крайна сметка рамката си е перфектна за начина ми на каране за момента. Карам предимно по асвалт(където вилката е смъкната от 150 на 50мм ход),а когато се наложи да карам по черен път - не скачам и т.н. ами просто си карам нормално. За това каране нямам никакви проблеми с двата компонента. Разбира се, най-вероятно към лятото, ще гледам да се сдобия с един АМ и удоволствието ми да е пълно :)

Ето нагледно как стоят нещата -

Изображение
Изображение
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот ACID BURN » Пон Фев 11, 2008 7:43 pm

избери хубав ярък цвят, който да се връзва с по-голямата част от екипировката ти. Предимства: ще изглежда(те) по-добре на снимките!

Да мислил съм го.Прав си.Полезен съвет. :)

Botorid:По дяволите четеш ми мислите.И мен ме кефи монстер, ама причината, която Firefox спомена ме притеснява, а тя е именно, че ще привлича някой "нежелани погледи" така да кажем.

Като цяло съм съгласен с вас, даже може да се каже, че ми четете мислите.Цветовете, който съм си избрал са Монстера,перлено бяло (който познава хт 2-то на хамстера, ей това),гънметал и някво по така небесно синьо, ама да е металик.Аз обичам ярките цветове и както каза файрфокса "и една поза" супер ще бъде, но не съм позьор.Аз съм крос кънтрист и също карам безеименият стил (АМ :D ) и мн обичам цветовете на природата.Затова мн ме изкефи монстера.Ама съм на такъв етап, че ако някой ми каже някой от цветовете ще го избера. :)

Едит:Ееееее аз пък цъкнах + - че на най-малко нуждаещият се от + -ве ddevil, ама нищо ще има и за другите :)

Едит2:ddevil обърни си QR-а от другата страна ако не си го. :) Така е по-яко
Аватар
ACID BURN

Мнениеот FireFoXa » Пон Фев 11, 2008 8:06 pm

К'во пък толкова Ви харесва монстър грийна? Във Варна вече има 2-3 такива, и взе да става банално, че камоли за София, където качествените колелета са много повече... Цветът който най-много ми харесва е Графит от 2005 с големите сивкави надписи :D
Иначе успех с избора на цвета, мисля че за +20лева, рам-байкс боядисват рамката в избран от клиента цвят :popcorn:

Ай със здраве :beer:
Аватар
FireFoXa

Мнениеот ddevil » Пон Фев 11, 2008 8:22 pm

@ACID BURN - Аз като си поръчвах моята се колебаех между сегашното ми черно и това синьо -
Изображение
В крайна сметка избрах точно черното(винаги е на мода :D ), а и не грабва толкова окото на злонамерените.
Също добра комбинация е черно и бяло(бяла рамка+черна вилка) и тук-таме бели компоненти(шини, кормило, педали ако си по-притенциозен), а останалото преобладаващо черни. Ще е интересно и същевременно не толкова искрящо. Спомням си как се беше получила хт2-ката на Нервен_Хамстер и определено ми харесваше комбинацията, която беше подобна общо взето :)

Ако можем да ти помогнем с още нещо - питай. А после да се похвалиш като го сглобиш :)

пс.Обърнал съм го, не знам защо на снимките е така :) Направени са веднага след сглобяването на колелото и явно в бързината съм го оставил така.

едит: върнах ти услугата ... :)
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот ACID BURN » Пон Фев 11, 2008 8:58 pm

Така..... Гледах ХЦ 2 точно тоя цвят и щеше да ме бутне кола без да се ебавам.Просто толкова мн ми хареса, че.... Ами ще пиша скоро време пак.Началото или средата на март месец, когато ще сглабям хт 2-то с тора 289 и ще се посъветвам пак.Който каже пръв цвета и е от тея дето ми харесват го слагам. :) Относно боядисването то е безплатно доколкото знам. :)
Аватар
ACID BURN

Мнениеот URNEST » Пон Фев 11, 2008 8:59 pm

Айде от мен да мине да имаш представа какво представлява babyblue. ;)
Аватар
URNEST

Мнениеот ACID BURN » Пон Фев 11, 2008 9:12 pm

Прекрасна е!
Аватар
ACID BURN

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пон Фев 11, 2008 10:05 pm

Едната ми НТ2 е сигнално червено, другата е перлено бяло.Червеното го нямаха като опция, но нямаше проблем да ми го пръснат.Дори не ми бяха взети пари отгоре.Единственото кофти беше,че чаках повечко време.По въпроса за аксела на вилките,червената я карам с дуро д 510мм, перлата с цоки ам 531мм.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот mitakaman » Пон Фев 11, 2008 11:21 pm

ddevil написа:@ACID BURN - Аз като си поръчвах моята се колебаех между сегашното ми черно и това синьо -
Изображение
В крайна сметка избрах точно черното(винаги е на мода :D ), а и не грабва толкова окото на злонамерените.
Също добра комбинация е черно и бяло(бяла рамка+черна вилка) и тук-таме бели компоненти(шини, кормило, педали ако си по-притенциозен), а останалото преобладаващо черни. Ще е интересно и същевременно не толкова искрящо. Спомням си как се беше получила хт2-ката на Нервен_Хамстер и определено ми харесваше комбинацията, която беше подобна общо взето :)

Ако можем да ти помогнем с още нещо - питай. А после да се похвалиш като го сглобиш :)

пс.Обърнал съм го, не знам защо на снимките е така :) Направени са веднага след сглобяването на колелото и явно в бързината съм го оставил така.

едит: върнах ти услугата ... :)

:offtopic:
Това синьо е адски яко мисля че си избрах цвят най-после. :beer:
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Фев 12, 2008 12:41 am

ddevil написа: Спомням си как се беше получила хт2-ката на Нервен_Хамстер и определено ми харесваше комбинацията, която беше подобна общо взето

Очертава се да стане още по-арна в близкия месец :eyebrow:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот stroker » Пет Фев 29, 2008 7:41 pm

Moжете ли да ми помогнете за смяна на чашките на мойта ХТ2.Сега в момента съм с някакви отвратителни ВиПи(около 20 и няколко лева).
Предложете ми нещо на FSA,Cane Creek,Race Face или др.
Благодаря!
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот Ozzie » Пет Фев 29, 2008 8:37 pm

Има и хубави VP.
Например VP A 45 AC.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот stroker » Пет Фев 29, 2008 10:17 pm

Ozzie написа:Има и хубави VP.
Например VP A 45 AC.
:agree:

Ще ги погледна! А някои модел на ФСА който ще стане на хт2-ката?
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пет Фев 29, 2008 11:13 pm

"Стандартните" ВП чашки, с които върви рамката са повече от добри (споменатите от Ози); за цена от 25 лв няма какво да си говорим; трета година карам с такива чашки - не съм смазвал, не съм пипал; няма и помен от луфт, а смених 3 рамки; чашките не съм.

stroker написа:Ще ги погледна! А някои модел на ФСА който ще стане на хт2-ката?

Не виждам смисъл от по-скъпи чашки, освен ако не гониш тегло.....
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Ozzie » Съб Мар 01, 2008 10:52 am

Ако се вярва на написаното в www.ram-bikes.com и в www.ridespot.net HT II (а и другите модели на RAM с челни тръби за полуинтегрирани чашки) се предлагат с чашки VP A 41 AC който нямат нищо общо с А 45 АС.
Според мен А 45 са по- добри заради лагерите вместо полукапсулования сепаратор със съчми на А 41 който нито можеш да почистиш, нито да гресираш, ако прецениш, че има нужда.
Та ми е странно защо на байкове с цени измерващи се в четирицифрени суми, вместо А 45, RAM слагат А 41.
Разликата в цените на дребно на двата модела е под 10 лв.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Мар 01, 2008 9:41 pm

А45 са по-добри от А41, няма спор!
Но честно казано.... А41 са ДОСТАТЪЧНО добри за всякакъв абюз; за 3 години не съм видял нужда от допълнителна смазка, при положение че колелото се кара нонстоп в каквили не условия - кал/тиня/сняг/дъжд/киша.... включително и редовно миене с водоструйка
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот hlebarka » Съб Мар 01, 2008 10:07 pm

HepBeH_XaMcTep написа: за 3 години не съм видял нужда от допълнителна смазка

Ама си имал нужда от допълнителни рамки. :rofl:
Аватар
hlebarka

Мнениеот magic1 » Пон Мар 10, 2008 5:28 pm

Препоръчаите ми калници за RАМ HТ II. По принцип не харесвам подобен аксесоар, но след последната кална баня вече е наложително. Надявам се главно на снимки. Калници има най-различни, но искам да видя как стоят на HTII.
Аватар
magic1

Рейтинг: 1160

Мнениеот rEsPeCT » Пон Мар 10, 2008 5:31 pm

magic1 написа:Препоръчаите ми калници за RАМ HТ II. По принцип не харесвам подобен аксесоар, но след последната кална баня вече е наложително. Надявам се главно на снимки. Калници има най-различни, но искам да видя как стоят на HTII.

Отиваш в магазина и мериш - така докато ти хареса някой вид. :dunno:

Едва ли някой ще има под ръка снимки на HT2 с калници, но все пак може да се намери някои. :beer:
Аватар
rEsPeCT

Рейтинг: 1058

Мнениеот Redhat » Пон Мар 10, 2008 6:33 pm

rEsPeCT написа:
magic1 написа:Препоръчаите ми калници за RАМ HТ II. По принцип не харесвам подобен аксесоар, но след последната кална баня вече е наложително. Надявам се главно на снимки. Калници има най-различни, но искам да видя как стоят на HTII.

Отиваш в магазина и мериш - така докато ти хареса някой вид. :dunno:

Едва ли някой ще има под ръка снимки на HT2 с калници, но все пак може да се намери някои. :beer:

Калниците за HT2 са ограничени до такива, които се закрепват на колчето за седалка, които обаче не са особено ефективни. Такива, които се закрепват за самата рамка, прилепват малсимално близко до гумата и пазят значително по-добре, не са предвидени да се монтират на тази рамка. Не казвам, че не е възможно, ама ще трябва да мислиш варианти със свински опашки, агнешки главички или каквото друго ти хрумне.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот Isidor » Вто Мар 11, 2008 11:31 pm

http://www.dimibike.com/product_info.ph ... cts_id=163 <- А бе, сякаш стават, но аз счупих два предни от тези и сега си го закрепвам със свински опашки :D :V:.

http://www.dimibike.com/product_info.ph ... cts_id=159 <- Задният само един път смених, и то защото болта изглежда, че ми е бил недостатъчно затегнат. Щях да направя снимки, но за жалост калниците не са у нас. :V:
Според мен за цената са си доста добри. От каране едва ли ще се счупят. При мен повредите бяха от удар и некадърно използване ;) !
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Мнениеот dsmt » Пет Мар 14, 2008 6:32 pm

Aз използвам

Изображение

В общи линии стой така

;)
Изображение

Изображение
dsmt

Рейтинг: 1258

ПредишнаСледваща

Назад към Продукти за крос-кънтри