виличка XCR - не мога да намеря

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

виличка XCR - не мога да намеря

Мнениеот hitar_potter » Сря Мар 05, 2008 11:21 pm

Здравейте, имам странен казус

Пиша в нова тема (а не във важната за ХЦР), защото се надявам темата да е актуална за по-кратко време и други хора да не срещнат моя проблем.

Цялата работа си има предистория,, Имам байк онтарио, модела с ХСТ, сменях разни чаркове и дойде ред вече и на вилката - сегашната има жесток луфт. Започнах да се интересувам от вилки и открих, че най-подходяща за мен се оказва XCR локаут версията. Дотук добре, преди около месец разбрах, че нямат в наличност версията с ви брейк пивоти. Обадих се във веломания (май те ги внасят само) и ми казаха че края на февруари чакат доставка на Сънтур.Реших, че ще изчакам. Днес звъня във веломания две, казват ми, че имат някакъв модел за 240 кинта (или от този порядък) После разбрах, че това най-вероятно е модела с регулиране и на хода. Обадих се и във веломания едно, там пък ми казаха, че я нямат тази с локаута (за 160 кинта) със вибрейк пивоти - била само за диск, и нямали намерение да внасят такава със пивоти.

Защо, по дяволите??? Това е една абс. бюджетна вилка... Дали не е по-вероятно да я ползвам с вибрейк, от колкото с дискова... както и да е..

Въпроса ми е какво да правя - това ХСТ е безнадежно, а нямам толкова пари да давам по скъпи вилки - иска ми се цената да не е повече от около 180 кинта. Дискова няма да сложа, фен съм на вибрейк за такъв клас колело. Друго много важно нещо е заключването - много обичам да въртя, а и 80% от карането ми е по шосе - така че заключването е задължително. Дали има друга марка вилка, която да ми върши работа? Мислил съм и за вариант ботуши от нормално ХЦР, ама от къде да ги намеря.. Или пък Нормално ХЦР с маслен патрон и друга пружина - пак става скъпичко... Принципно вилката няма да се тормози мн мн - спускания не по-злобни от това на обиколната, някои други стълби по бабешкия метод и т.н.

Ще съм Ви мн благодарен ако ми кажете за магазин, в който е останала бройка с пивоти за вбрейк :beer:
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот MIRO A » Сря Мар 05, 2008 11:58 pm

За онлайн поръчка мислил ли си?
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот THEZOGGO » Чет Мар 06, 2008 12:12 am

За до 180 лв вилка с локаут, мм незнам но според ман малко трудно. Пусни обява че търсиш такава вилка може някой да продава, е разбира се ако си съгласен на варианта втора употреба. :)
Друго което се сещам, може да провериш по останалите големи градове като Пловдив, Варна, виж по тамошните он лайн магазини свържи се с хората и може и да имаш късмет за някоя останала бройка за в брейк. :)

До автора:
Виж си ЛИЧНИТЕ СЪОБЩЕНИЯ. :)
Последна промяна THEZOGGO на Чет Мар 06, 2008 12:21 am, променена общо 2 пъти
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот hitar_potter » Чет Мар 06, 2008 12:13 am

MIRO A написа:За онлайн поръчка мислил ли си?
мм от къде? В димибайк няма, в скриймбайк също, в горгоната и там... Утре пак ше епроверя, ама... А за международна - може би е вариант, но където гледах имаше само рокшокс, цокита и т.н., сънтури (конкретно този модел) не видях :crap:

@THEZOGGO - знам.. за това беше и това мойта вилка.. А и е по-здравичка от ХСТ и ХСМ... ама как може тия от Веломанията да бякат от вибрейка като дявол от тамян, не мога да разбера... За втора ръка съм мислил, чакам да излезе оферта..
Аватар
hitar_potter

Мнениеот MIRO A » Чет Мар 06, 2008 8:20 am

Пич попринцип Rock Shox Dart 2 е 170 -180 лв. и при въртене с нея не мисля, че ще имаш проблеми. НО все пак се порови още, току виж е изкочило твойто.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Re: виличка XCR - не мога да намеря

Мнениеот tailor » Пет Мар 07, 2008 10:07 pm

Sr Suntour XCR-LO с ботуши за V-brake идва с нормалната доставка, която трябваше да пристигне на 10 февруари.
Лошото е, че пристанищните работници в Солун стачкуват
Аватар
tailor

Мнениеот hitar_potter » Пет Мар 07, 2008 10:24 pm

Момчета, благодаря Ви много, особено на THEZOGGO. Най-вероятно ще си реша проблема :) От скриймбайк казаха, че я чакат до няколко дни, а ЗОГО ми каза място, където все още я има. Още веднъж - мерси :bowdown: :beer:
Аватар
hitar_potter

Мнениеот hitar_potter » Нед Апр 27, 2008 3:04 pm

Най-сетне вилката е пристигнала. Обаче заедно с нея е пристигнала още една, която до сега не съм чувал - suntour Raidon LO, която е въздушна http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1717 . Имате ли идея, коя ще е по-подходяща за мен? Карам в града, ХС, ама понякога правя и някои ниски скокчета (по-малко от 30 см)
Аватар
hitar_potter

Мнениеот THEZOGGO » Нед Апр 27, 2008 3:13 pm

Според мен заложи на "метална пружина с хидравличен патрон с възможност за заключване. " - XCR. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот hitar_potter » Нед Апр 27, 2008 6:31 pm

THEZOGGO написа:Според мен заложи на "метална пружина с хидравличен патрон с възможност за заключване. " - XCR. :)
The simplier, the better, викаш...
Аватар
hitar_potter

Мнениеот THEZOGGO » Нед Апр 27, 2008 7:38 pm

Просто с масленото смекчаване, по трудно според мен ще я продъниш. :)
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот hitar_potter » Нед Апр 27, 2008 8:34 pm

THEZOGGO написа:Просто с масленото смекчаване, по трудно според мен ще я продъниш. :)
Имах предвид...

Чудя се м/у XCR lo и някаква нова Raidon lo Единствента разлика, която виждам е, че Raidon-а е с въздушна пружина. Въпроса ми е дали райдъна си заслужава повече от XCR-а.. За жалост очаквам, че няма да знаете, ама все пак да си попитам..
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Sharkfucker » Нед Апр 27, 2008 8:59 pm

Raidon-a е чисто нов модел така че не очаквай скоро възгласи. На един приятел му направи впечатление, че е с въздушна пружина. Последната прави вилката по-лека за сметка на по-малката здравина. Ти си избери дали предпочиташ да ти е лека или здрава. :)
Аватар
Sharkfucker

Рейтинг: 1097

Мнениеот Dravceto » Съб Май 03, 2008 10:16 pm

Аз бих предпочел здравото макар че не карам такъв стил...
Изяж бобър, спаси дърво !
Аватар
Dravceto

Рейтинг: 1960

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти