Пиша в нова тема (а не във важната за ХЦР), защото се надявам темата да е актуална за по-кратко време и други хора да не срещнат моя проблем.
Цялата работа си има предистория,, Имам байк онтарио, модела с ХСТ, сменях разни чаркове и дойде ред вече и на вилката - сегашната има жесток луфт. Започнах да се интересувам от вилки и открих, че най-подходяща за мен се оказва XCR локаут версията. Дотук добре, преди около месец разбрах, че нямат в наличност версията с ви брейк пивоти. Обадих се във веломания (май те ги внасят само) и ми казаха че края на февруари чакат доставка на Сънтур.Реших, че ще изчакам. Днес звъня във веломания две, казват ми, че имат някакъв модел за 240 кинта (или от този порядък) После разбрах, че това най-вероятно е модела с регулиране и на хода. Обадих се и във веломания едно, там пък ми казаха, че я нямат тази с локаута (за 160 кинта) със вибрейк пивоти - била само за диск, и нямали намерение да внасят такава със пивоти.
Защо, по дяволите??? Това е една абс. бюджетна вилка... Дали не е по-вероятно да я ползвам с вибрейк, от колкото с дискова... както и да е..
Въпроса ми е какво да правя - това ХСТ е безнадежно, а нямам толкова пари да давам по скъпи вилки - иска ми се цената да не е повече от около 180 кинта. Дискова няма да сложа, фен съм на вибрейк за такъв клас колело. Друго много важно нещо е заключването - много обичам да въртя, а и 80% от карането ми е по шосе - така че заключването е задължително. Дали има друга марка вилка, която да ми върши работа? Мислил съм и за вариант ботуши от нормално ХЦР, ама от къде да ги намеря.. Или пък Нормално ХЦР с маслен патрон и друга пружина - пак става скъпичко... Принципно вилката няма да се тормози мн мн - спускания не по-злобни от това на обиколната, някои други стълби по бабешкия метод и т.н.
Ще съм Ви мн благодарен ако ми кажете за магазин, в който е останала бройка с пивоти за вбрейк