Повече не купувам лепенки Weldtite

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот did » Пет Фев 29, 2008 8:44 pm

botroid написа:
Alpina написа:Факт е обаче, че за по-малко от 5 мин ми се е залепвало и на десетата вече съм карал, но не правете така!!!

Точно така правим! :) И то с тайванските Red Sun. Кой ще ти притиска гумата с тежести и ще чака 15 минути да съхне, няма такива работи!
Набързо се ошкурва мястото на спукването, мацва се с лепилце, чака се 2 мин. да позасъхне, лепва се лепенката и се притиска силно с палец (върху твърда основа) за минута, напомпва се леко вътрешната гума (за да завърши процеса на залепяне), веднага след това се спада, слага се на колелото, помпи се и се кара веднага след това. Досега не съм имал случай, лепенка да поддаде заради туй, че не съм я чакал 15-20 минути да съхнела след залепяне.

:agree:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Пет Фев 29, 2008 8:47 pm

Защо ли си спомних за състезанието "Бързи Смели Сръчни"
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пет Фев 29, 2008 9:41 pm

Aз си ползвам някакви евтини лепенки, със сух промаз,по 6 бройки в найлоново пликче.Железни са .Имах само един път проблем с една от тях, но вината си беше моя. Не бях почистил добре мястото със шкурката,но на фона на трите пакетчета който съм залепил си е нищо.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот Мъро » Пет Фев 29, 2008 10:41 pm

Е, трябва да се внимава доста с евтините. Веднъж бях заграбил едни от магазина на един авер - продаваше ги за 20 стотинки бройката, абе някаква подобна глупост. Респективно не ги проверих що за стока са, трябваше директно у гурътъ да го разбера това нещо. Е, направо като пластмасови се оказаха! Въобще, ама въобще не правеха това, което трябваше да правят... Режи гума, прави лепенки... ;) Касапско, ама дяволски ефективно.
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот bikerider » Съб Мар 01, 2008 8:40 am

vladimir.dzhuvinov написа:
bikerider написа:По-горе попитах колко трябва да издържа една лепенка?

Предполагам, че налягането на въздуха във вътрешната гума :)

Съгласен. Но при наличие на необходимото и достатъчно условие наречено "правилно залепяне", както и някакви разумни граници за налягането (твоите са). Чудно ми е ти наистина ли мислиш, че в Weldtite не са подлагали лепенките си на тестове и като цяло не може да се има доверие на този продукт?

@Мъро: тези приказки за гората са вярни - на лепенките трябва да може да се разчита. Ако можеш да ги залепиш правилно.

На мен друго ми е чудно, ама не щях досега да го кажа в прав текст. Явно ще трябва да го кажа - цял свят ползва лепенките на Weldtitе, само на една ракета космоса й крив. Ми ок, нека тая ракета не ползва вече тоя космос, нейна си работа. Ама с тия заключения... сори :nono:

Айде приятен ден на всички.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Antares » Съб Мар 01, 2008 8:54 am

В тази утопия за лепенето на гумите в полеви условия спрях да вярвам, когато спуках гума при -15 градуса. Добре, че тогава имаше друг колега с резервна, та не ми се наложи да разбера, че лепилото ми е засъхнало (както установих по-късно). Знам само при смяната на гумата как ми измръзнаха ръцете, а не работех само аз (да не кажа, че по-скоро помагах)...
За това от тогава - резервна гума(и) в раницата :)

Ред: @Alpina -> въпрос на религии. Аз вярвам в резервната гума :)
Последна промяна Antares на Съб Мар 01, 2008 9:28 am, променена общо 1 път
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Alpina » Съб Мар 01, 2008 9:08 am

Ако изключим фактора температура под 5 градуса - не може да кажеш, че резервната гума е по-добрия вариянт.
Всъщност аз си нося и такава, защото не е изключено да направиш "тотална щета" но все пак с лепене е много по-добре.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот botroid » Съб Мар 01, 2008 7:26 pm

Antares написа:В тази утопия за лепенето на гумите в полеви условия спрях да вярвам, когато спуках гума при -15 градуса. Добре, че тогава имаше друг колега с резервна, та не ми се наложи да разбера, че лепилото ми е засъхнало...
Въпрос на религии. Аз вярвам в резервната гума :)

Лепенето на гуми в полеви условие не е утопия, а необходимост когато нямаш други варианти. При дълъг път е хубаво да се носят две резервни гуми, но ако при някакво стечение на обстоятелствата спукаш и тях, опираш до лепене, няма как. Не може да се разчита и вярва само на резервните гуми, защото всичко става по пътя и може да останеш крайно неприятно изненадан, ако караш сам и нямаш лепенки.
Вярно е, че лепилото съхне, затова отвреме-навреме трябва да се проверява дали е годно за употреба, тоест дали е в течно състояние или просто да се използват самозалепващи лепенки.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот hitar_potter » Съб Мар 01, 2008 7:45 pm

bikerider написа:На мен друго ми е чудно, ама не щях досега да го кажа в прав текст. Явно ще трябва да го кажа - цял свят ползва лепенките на Weldtitе, само на една ракета космоса й крив. Ми ок, нека тая ракета не ползва вече тоя космос, нейна си работа. Ама с тия заключения... сори :nono:

Между другото, може да го има момента, че лепенките може да са престоели и по някаква такава причина да не стават... Въпреки, че аз си ги лепя с едни тип топ, които сигурно са по-стари и от мен, ама са супер и не дават такива дефекти :dunno:
Аватар
hitar_potter

Мнениеот bikerider » Съб Мар 01, 2008 8:50 pm

Точно за това иде реч - може да е всичко. Аз от утре смятам повече да не си купувам лизард скинове, щото единия го дръпнах по-силно и се скъса. За нищо не стават!!
Аватар
bikerider

Мнениеот hlebarka » Съб Мар 01, 2008 9:58 pm

bikerider написа:Точно за това иде реч - може да е всичко. Аз от утре смятам повече да не си купувам лизард скинове, щото единия го дръпнах по-силно и се скъса. За нищо не стават!!

Дай измервания за подръпването.
Аватар
hlebarka

Мнениеот bikerider » Съб Мар 01, 2008 10:43 pm

Ми не знам, нямам толкова сложен уред да мери пенетрация (тоест имам един ама не е много подходящ :)). Като ги смених обаче с шушлякови държат бая повече :D
Аватар
bikerider

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Пон Мар 10, 2008 6:12 pm

Сагата Уелдтайт продължава.

Днес отново имаше спукани гуми. Моят приятел Весо обаче, безгрижен и весел: "споко, Владо, имам чисто нов комплект лепенки Уелдтайт, идват и със щангички в кутийката, ето виж..."

Не казах нищо обаче, все пак днес е хубав топъл пролетен ден, защо да го разваляме :popcorn:

Сядаме на сваляме гумата... "Прас!!!"... "Ъ-ъ-ъ, Владо, щангичката се счупи. Ама нищо, нали има още една! Ще ми помогнеш ли да извадим счупеното парче изпод външната гума?"

2 мин. по-късно - отново се чу едно "прас!!!"

Слава богу, че не стигнахме до лепенките :D
Кротко планинско колоездене :: Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот hlebarka » Пон Мар 10, 2008 9:00 pm

Каква поредна футболна драма, уважаеми зрители!
Аватар
hlebarka

Мнениеот hitar_potter » Пон Мар 10, 2008 9:29 pm

Бтв, с какви външни гуми и с каква шина стана това? Аз имах нещастието да вадя конти експлорър на шина Remerx Dragon и едвам стана >_< трябваше да вадя дългата права отвертка... Пробвах с някви скапани щангички... оръваха се като кашкавал, пробвах с някаква метална пластинка (имитация на ключ), пак или се изметваше, или се изкривяваше... бе ужас... та идеята е, че тук може и гумите (и шинте) да са ти направили проблема => не е много удачно да обвиняваш Уелдтайт :)
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Ozzie » Пон Мар 10, 2008 10:05 pm

hlebarka написа:Каква поредна футболна драма, уважаеми зрители!

:D:agree:
:popcorn: & :beer:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот pibsi » Пон Мар 10, 2008 10:24 pm

Некак си мога да прозвуча тъпо ама защшо ползвате лепенки смяняйте напрао вътрешната гума :)
Аватар
pibsi

Рейтинг: 1105

Мнениеот hitar_potter » Пон Мар 10, 2008 10:31 pm

pibsi написа:Некак си мога да прозвуча тъпо ама защшо ползвате лепенки смяняйте напрао вътрешната гума :)

Лепенка - стотинки
Гума - левове

;)

В полеви условия ако имаш резервна вътрешна - определено ползваш нея, но после като се върнеш, много ясно, че ще залепиш спуканата... До колкото знам, една гума спокойно може да поеме 2-3 лепенки - което ти спасява толкова сменяния на гуми ;)
Аватар
hitar_potter

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Мар 10, 2008 10:33 pm

hitar_potter написа:
pibsi написа:Некак си мога да прозвуча тъпо ама защшо ползвате лепенки смяняйте напрао вътрешната гума :)

Лепенка - стотинки
Гума - левове

;)

В полеви условия ако имаш резервна вътрешна - определено ползваш нея, но после като се върнеш, много ясно, че ще залепиш спуканата... До колкото знам, една гума спокойно може да поеме 2-3 лепенки - което ти спасява толкова сменяния на гуми ;)

А аз мога да ти кажа, че една гума може да поеме до 20 лепенки ;), от личен опит ти го казвам ;)
(ехх който го е мързяло да отиде до магазина а е нарязал една гума като е карал на капла..... :D )
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот hitar_potter » Пон Мар 10, 2008 10:48 pm

TeDo_BaPHa написа:
hitar_potter написа:

Лепенка - стотинки
Гума - левове

;)

А аз мога да ти кажа, че една гума може да поеме до 20 лепенки ;), от личен опит ти го казвам ;)
(ехх който го е мързяло да отиде до магазина а е нарязал една гума като е карал на капла..... :D )
:rofl: :agree: Е... и 20 може да поеме, ама дали не тежеше поне килограм :) Казвам 2-3, понеже реално няма разлика при така залепена гума :)
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Alpina » Пон Мар 10, 2008 10:49 pm

Ако имаш да сваляш килца, докато караш е решение, аз обаче не обичам да мъкна излишен товар ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Grash » Пон Мар 10, 2008 11:01 pm

Аз ползвам най-обикновени лепенки, но гледам всеки път да ги лепя внимателно и досега не съм имал проблеми. Тези Weltide от снимката не ми вдъхват много доверие, аз ползвам предимно "класическият" тип лепенки и съм доволен.
Имам един приятел, който си лепи гумите с парче плондир (от най-обикновена топка) и секундно лепило :rofl: Колкото и смешно да звучи, този метод го ползва от години, навъртял е хиляди километри и е от хората, които купуват нова вътрешна гума чак след 10-тата лепенка :)

hitar_potter написа:...не мисля че някоя пластмасова щангичка би се справила ;)

Има едни сини Schwalbe-та, те са пластмасови, но трудно ще се намери гума дето да им се опре...
Последна промяна Grash на Пон Мар 10, 2008 11:28 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Пон Мар 10, 2008 11:06 pm

hitar_potter написа:Бтв, с какви външни гуми и с каква шина стана това?

Гумата беше Maxxis MaxxProtect 26x1.75, шините - стандартните, с които идва Drag Ontario.

Щангичките на Уелдтайт са чупливи като солети. Поне да ставаха за ядене, ама нейсе :popcorn:
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот hitar_potter » Пон Мар 10, 2008 11:24 pm

Гумата беше Maxxis MaxxProtect 26x1.75, шините - стандартните, с които идва Drag Ontario.

Щангичките на Уелдтайт са чупливи като солети. Поне да ставаха за ядене, ама нейсе :popcorn:
Тази думичка протект(би трябвало да е доста по-твърда гумата) в комбинация с 1,75 и тънките шини мисля, че обясняват защо се е случило :) Реално трудно ли извадихте гумата после? Ако е било така, не мисля че някоя пластмасова щангичка би се справила ;)
Аватар
hitar_potter

Мнениеот bobeca » Вто Мар 11, 2008 6:39 am

Ако са Remerx Dragon, то тогава е от тях най-вероятно!Един приятел е с такива шини и какво ли не сме огъвали в тях, в опити да свалим външната гума!
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот bikerider » Вто Мар 11, 2008 8:43 am

hitar_potter написа:не мисля че някоя пластмасова щангичка би се справила ;)

тва няма значение, важното е да се плюе по Weldtite... ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Вто Мар 11, 2008 9:01 am

hitar_potter написа:Тази думичка протект(би трябвало да е доста по-твърда гумата) в комбинация с 1,75 и тънките шини мисля, че обясняват защо се е случило :) Реално трудно ли извадихте гумата после? Ако е било така, не мисля че някоя пластмасова щангичка би се справила ;)

След като оставихме солетите се разходих до вкъщи да си взема моите щангички на Schwalbe. С тях после се справихме сравнително лесно. Щрак и щрак и готово.

При по-корави случаи Швалбетата са поемали умопомрачаващи ъгли на огъване, но после, за щастие, винаги са си връщали първоначалната форма.

Schwalbe ist spitze :bowdown:

Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот jivkonik » Вто Мар 11, 2008 11:19 am

Сигурно сте го направили но все пак да напомня - като се сваля гумата преди това БОРДА (ОБРЪЧА) И СЕ ОТЛЕПЯ от каплата от всички страни, да слезе в ниската част (вдълбнатата) на каплата и тогава се подхваща с щангичките. Аз няколко пъти съм "недоглеждал в бързината" и борда на гумата ми е оставал "на високото", което водеше до големи усилия и огъване на щангичките.... ;)
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Вто Мар 11, 2008 11:35 am

Никога не съм имал проблеми да махна гума, ако ще и с пластмасова лъжичка. Въпрос на кадърност. Явно щангичките на Weldtite не стават за маане и сецане.

Никой не спомена колко тежат едните и колко другите щанги, колко струват едните и колко другите, ама на професионалистите не им пука от такива подробности, тях ги интересува като се надънят с каплата да лепнат как да е лепенката върху snakebite-a, да измаат с щангите външната и всичко е да 6 до следващото надънване...
Последна промяна bikerider на Вто Мар 11, 2008 11:40 am, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот MIRO A » Вто Мар 11, 2008 11:39 am

bikerider написа:Никога не съм имал проблеми да махна гума, ако ще и с пластмасова лъжичка. Въпрос на кадърност. Явно щангичките на Weldtite не стават за маане и сецане.

Никой не спомена колко тежат едните и колко другите щанги, ама на професионалистите не им пука от такива подробности...

Който не може да се оправя с обикновени щанги да си вземе алуминиеви от RideSpot.net
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум